Smala Ugnar: Funktioner I Elektriska Inbyggda Ugnar. Hur Väljer Jag Den Smalaste Inline -modellen?

Innehållsförteckning:

Video: Smala Ugnar: Funktioner I Elektriska Inbyggda Ugnar. Hur Väljer Jag Den Smalaste Inline -modellen?

Video: Smala Ugnar: Funktioner I Elektriska Inbyggda Ugnar. Hur Väljer Jag Den Smalaste Inline -modellen?
Video: ElbaBuilt in Ovens 2024, April
Smala Ugnar: Funktioner I Elektriska Inbyggda Ugnar. Hur Väljer Jag Den Smalaste Inline -modellen?
Smala Ugnar: Funktioner I Elektriska Inbyggda Ugnar. Hur Väljer Jag Den Smalaste Inline -modellen?
Anonim

Numera är inbyggda apparater mycket populära i designlösningar för kök. Det tar mindre plats, bryter inte mot det stilistiska konceptet, expanderar utrymmet visuellt och är bekvämt att använda. Nyligen har kompakta versioner av ugnar varit särskilt efterfrågade, som absolut inte är sämre än standardmodeller i absolut ingenting, förutom dimensioner: på samma sätt kan de skryta med rik programvara och bra tekniska egenskaper.

Många behandlade dem först med misstro, men trots allt använder inte alla hemmafruar i köket hela tiden hela potentialen i en stor ugn. Så varför betala för mycket för onödiga alternativ och minska köksutrymmet?

Bild
Bild

Särdrag

De flesta tillverkare som tillverkar ugnar gör dem i bredder i intervallet från 60 till 40 cm. De mest populära bland smala ugnar är modeller med en bredd på 45 cm , de passar perfekt i köksuppsättningar för små kök. Med sin kompakta storlek har sådana ugnar full funktionalitet för denna typ av enhet, tillräcklig programvara och en uppsättning skydd, och har samma effekt.

Den enda skillnaden är i en mindre mängd beredda rätter, men det kommer att räcka för en liten familj.

Bild
Bild

I utseende är allt exakt detsamma med smala ugnar som med vanliga, de ser väldigt vackra ut, passar harmoniskt in i köket, och på grund av deras små dimensioner är det färre svårigheter med installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det behövs kan du hämta modeller gjorda i en specifik designstil, till exempel loft, modern, Provence.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvud funktioner

Huvuduppgifterna för smala ugnar är helt identiska med konventionella modeller, enheterna är utformade för att laga en mängd olika rätter - stekning av kött och fisk, grönsaker, bakverk och mycket mer. Tack vare den omfattande listan över lägen som ingår i programvaran kan du laga inte bara de vanliga rätterna, utan också några exotiska. Elektriska ugnar gör det möjligt att justera temperaturen upp till 1 grad, de kan ändra den själva, om detta föreskrivs i matlagningsreceptet. I sådana ugnar är det mycket lättare att baka komplexa bakverk som kräver strikt överensstämmelse med temperaturregimen.

Alla smala elektriska ugnar har en standardfunktion

  • Bottenvärme läge - vanligt för beredning av de flesta rätter, uppvärmning tillhandahålls underifrån. Den största nackdelen med detta läge är matbränning om tillagningstiden inte exakt följs.
  • När du använder toppvärme temperaturen appliceras ovanifrån, vilket säkerställer optimal bakning och bildandet av en gyllenbrun skorpa. Perfekt för en mängd olika bakverk.
  • Grill , tack vare speciella värmeelement installerade i ugnens väggar steker den jämnt mat vid en mycket hög temperatur. Låter dig uppnå utmärkta resultat när du lagar kött eller fiskrätter, de har en obeskrivlig doft.
  • Konvektion - läge för forcerad cirkulation av varmluft med hjälp av en inbyggd mekanisk fläkt, som säkerställer den mest enhetliga temperaturfördelningen. På vissa modeller är det möjligt att dela ugnens arbetsområde i två för att laga två rätter samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare lägger också till andra funktioner - mikrovågsläge, ångning, automatisk avfrostning, stekning, grillning, spott. Således minskar den elektriska ugnen mängden köksapparater och utför dessa uppgifter på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med smala ugnar jämfört med konventionella är naturligtvis deras kompakthet. Annars har de alla fördelar med elektriska ugnar i full storlek.

  • Noggrann justering av temperaturregimen, vilket är extremt viktigt när du förbereder komplexa rätter eller bakar. Känsliga temperaturgivare visar temperaturen i ugnen med en noggrannhet på tiondels grader.
  • Det finns en stor lista över matlagningsprogram. Många rätter ingår ursprungligen i programvaran. Det räcker med att välja önskat läge, och själva ugnen meddelar dig om slutet av tillagningen med en ljudsignal.
  • Närvaron av en timer och möjligheten att ställa in vid vilken tid ugnen självständigt ska börja tillaga enligt det angivna läget. Detta är praktiskt om du är upptagen med något och är rädd för att inte hinna laga mat.
  • Snabbuppvärmningsfunktionen gör det möjligt att förvärma ugnen så snabbt som möjligt tack vare samtidig användning av alla värmeelement.
  • Efter tillagning med förvärmningsalternativet kommer ugnen att se till att maten förblir varm och aromatisk länge utan att förlora dess smak.
  • Tack vare den speciella Easy Clean -emaljbeläggningen är ugnen mycket lättskött. Sammansättningen av denna emalj innehåller ett speciellt katalytiskt element, som vid uppnåendet av en viss temperatur påskyndar processen med att ligga efter ytan av fettfläckar. Samtidigt ser beläggningen ganska estetiskt tilltalande ut.
  • Helt elektroniska kontroller implementeras huvudsakligen med roterande och infällbara vippomkopplare. Dyrare modeller har touchkontroll med hjälp av displayen.
Bild
Bild

Av bristerna i smala ugnar kan man, som i stora modeller, peka ut ett högt pris, vilket förresten är fullt motiverat av enhetens funktion. Det är också värt att notera den dåliga byggkvaliteten hos vissa tillverkare och en obehaglig lukt under den första tillagningen (i det här fallet kan du köra ugnen lite tom för att inte förstöra maten).

Bild
Bild

Vad är dem?

Elektriska smala ugnar skiljer sig från varandra i design, funktionalitet, effekt, finish, tillverkningsmaterial, värmeisolering, olika typer av skydd och kontroll. Alla dessa faktorer är oerhört viktiga när du väljer en inbyggd ugn.

  • Du kan välja vilken design som helst, tillverkare gör vissa modeller speciellt för populära stilar eller i olika färger. Det är trots allt viktigt för varje hemmafru att den inbyggda ugnen är visuellt lämplig för köksuppsättningen och inredningen i köket.
  • Funktionellt skiljer sig modellerna från varandra i antalet förinställda lägen i programvaran, i möjligheterna att laga vissa produkter, i närvaro av en grill. Ju dyrare modellen är, desto bredare funktionsomfång implementeras i den.
  • Inte varje hemmafru behöver enorm kraft, i det här fallet kan du köpa en mindre kraftfull elektrisk ugn och sänka inköpspriset.
  • Nästan alla tillverkare har samma beläggning nu - det är Easy Clean värmebeständig emalj, det är opretentiöst i underhåll, hållbart och estetiskt.
  • Tillförlitlighetsgraden för värmeisoleringen i en elektrisk ugn påverkar direkt hållbarheten för både ugnen själv och köksenheten där den är byggd. De flesta tillverkare tillhandahåller intyg om överensstämmelse med internationella standarder för värmeisolering av produktens arbetsyta.
  • Ugnar kan styras mekaniskt med vridreglage och med beröring. I de nyaste modellerna tillhandahålls kontroll främst med hjälp av pekskärmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Listan över säkerhetsfunktioner inbyggda av tillverkare växer varje år. Alla är avsedda att skydda personen som arbetar med ugnen, brandsäkerhet och utrustningens hållbarhet. De vanligaste typerna är:

  • skydd mot barn och slarvig hantering - blockering av pekskärmen eller vippomkopplare och ugnsluckan under tillagningen eller när utrustningen är inaktiv med en speciell knapp;
  • från spänningsspänningar och nödstopp;
  • från överhettning - automatisk avstängning om överhettning av de elektriska elementen inuti inträffar (vilket betyder att utrustningen stängs av inte på grund av ugnens höga temperatur).
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en smal elektrisk ugn är det nödvändigt att tänka på vissa faktorer:

  • uppgifter som tilldelats utrustningen;
  • en uppsättning funktioner i den;
  • design;
  • garanti och service;
  • priset.
Bild
Bild
Bild
Bild

En smal ugn är mest lämplig för utrustningen i ett litet snyggt kök, för inbäddning i kompakta headset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess största skillnad från den stora modellen är kammarens volym, men om du inte behöver laga mat för en stor familj eller om du sällan använder ugnen är detta det bästa alternativet . De allra flesta tillverkarna tillverkar ugnar med en mängd olika mönster och färgvariationer så att de harmoniskt passar in i interiören.

När du köper sådan utrustning måste du vara särskilt uppmärksam på garantiperioden, tillverkarens servicecenter eller en auktoriserad servicestation i din stad.

Det bör noteras att nu, i de flesta fall, tillhandahålls en långsiktig garanti och support för enheten under hela driftstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Priset beror på modellens relevans, antalet olika funktioner och skydd, utrustningens kraft, monteringskvaliteten, garantiperioden och tillgängligheten till servicecenter samt märket. Ju bredare listan, desto högre kostnad och klass för enheten.

Det är värt att uppmärksamma dessa faktorer när du väljer en smal ugn för ditt kök, eftersom den dyraste utrustningen inte nödvändigtvis är den mest optimala för dig. Innan du köper kommer det inte att vara överflödigt att läsa recensionerna för din utrustning, eftersom internet har gett ett stort antal svar och recensioner på smala ugnar från olika tillverkare.

Rekommenderad: