Inbyggda Tvättmaskiner Under Bänkskivan (31 Bilder): Standardhöjd På Inbyggda Modeller För Badrummet, Inbyggda Modeller Med Avtagbart Lock

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda Tvättmaskiner Under Bänkskivan (31 Bilder): Standardhöjd På Inbyggda Modeller För Badrummet, Inbyggda Modeller Med Avtagbart Lock

Video: Inbyggda Tvättmaskiner Under Bänkskivan (31 Bilder): Standardhöjd På Inbyggda Modeller För Badrummet, Inbyggda Modeller Med Avtagbart Lock
Video: Washing Machines At Best Buy 2024, April
Inbyggda Tvättmaskiner Under Bänkskivan (31 Bilder): Standardhöjd På Inbyggda Modeller För Badrummet, Inbyggda Modeller Med Avtagbart Lock
Inbyggda Tvättmaskiner Under Bänkskivan (31 Bilder): Standardhöjd På Inbyggda Modeller För Badrummet, Inbyggda Modeller Med Avtagbart Lock
Anonim

Numera klarar ingen modern hemmafru sig utan tvättmaskin. Dessa hushållsapparater placeras ofta i badrummet, men om området i detta rum är litet blir det ett verkligt problem att hitta en lämplig plats för denna enhet. Svårigheten ligger i det faktum att tvättmaskinen måste vara ansluten till ett kommunikationssystem - ett avloppsavlopp och ett vattenförsörjningssystem . Vägen ur denna situation blir köp av en modell byggd under bänkskivan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktion, fördelar och nackdelar

Inbyggda tvättmaskiner är en speciell typ av hushållsapparater som skiljer sig från standardmodeller genom att de är installerade i badrummet eller i köket under bänkskivan, vilket sparar rumsutrymme och inte stör dess estetiska utseende.

Sådana enheter har i sin design en justering av benen, spår för fastsättning och avtagbara plastdelar . På utrustningens framsida finns paneler under dörren, och längst ner finns en avsats för basen på möbeluppsättningen. Sådana enheter produceras med ett skyddssystem mot eventuella läckor, dessutom kännetecknas de av en minimal vibrationsnivå.

Utrustningens konstruktion ger endast demontering av den övre delen, och inte alla panelerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda tvättmaskiner kan användas på samma sätt som fristående apparater, de är dock inte helt lämpliga för en sådan integration . När du väljer en viss modell är det viktigt att ta hänsyn till måtten på headsetet i badrummet, som måtten på enheten kommer att bero på. När det gäller funktionaliteten har varje modell av sådana maskiner identiska prestandaegenskaper, de har hållbarhet och hög tillförlitlighet.

Oftast, för installation under bänkskivan, föredrar de att välja horisontella (främre) modeller, de är de vanligaste. Tvättmaskiner med vertikal laddningstyp är sällan inbyggda i ett headset. Vart i det är viktigt att notera att en sådan teknik endast kan placeras under en hopfällbar typ av bordsskiva, som inte kan utnyttjas fullt ut i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med dessa enheter inkluderar:

  • effektiv användning av ledigt utrymme i rummet, vilket är särskilt viktigt för små lägenheter;
  • ett stort urval av en lineup med vilken kapacitet som helst;
  • eftersom utrustningen är installerad under bänkskivan, behöver du inte begränsa sig till kompakta modeller när du väljer den;
  • enkel installation och möjligheten att dölja slangar utan att förstöra rummets design.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns de också. Det största problemet är svårigheten att reparera utrustning och dess demontering, eftersom enheten inte bara är gömd under bordsskivan, utan också stängd av en fasad eller sockel . Detta innebär också ett antal olägenheter i samband med trumluftning. Om maskinen placeras under en köksbänk kan den dessutom hindra fri rörlighet när dörren öppnas. Svårigheten ligger i att förvara tvättkorgar, tvättmedel som inte ska placeras bredvid mat . I alla andra avseenden är den inbyggda modellen en funktionell, vacker och bekväm möbel som gör livet mycket enklare.

För att denna teknik ska fungera pålitligt under en lång tid och vara bekväm i drift, är det nödvändigt att välja den korrekt, med hänsyn till dimensioner, lastvolym och tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Innan du köper en inbyggd tvättmaskin under disk, det är viktigt att uppmärksamma dess dimensioner, eftersom den ytterligare installationen av utrustning kommer att bero på detta . Idag är modeller som tillverkas med speciella fästelement för fasader mycket populära. I detta fall är skåpsdörrarna gångjärnade på gångjärnen på enhetens framsida.

Dessa tvättmaskiner har en bredd på 60 cm och ett djup på 55 till 60 cm. Enhetens höjd har en standard på 83 cm , men om du vill kan du självständigt justera höjden genom att exponera benen på headsetet. Detta är en standardmodell för hushållsapparater. Du kan också hitta smala enheter till salu, så att du maximalt kan spara utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frontlastning

Tvättmaskiner med frontlastning finns vanligtvis i full storlek, deras djup och bredd överstiger inte 65 cm, höjd - 90 cm. Lastvolymen kan vara olika - från 5 till 7 kg. Smala enheter skiljer sig på djupet, som i regel är cirka 40 cm. De är avsedda för en tvättstorlek från 3,5 till 5 kg. Det finns också ultratunna modeller med ett djup av 32-35 cm, deras kapacitet är liten-från 3 till 4 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppladdning

Tvättmaskiner med vertikal tvättmängd är kompakta, i de flesta fall överstiger deras bredd inte 45 cm, djupet är 60 cm (ibland 65 cm) och höjden är 85 cm. Sådana enheter har en lastvolym på 5 till 7 kg.

Trots att sådana modeller är ergonomiska och billiga kräver installationen en skräddarsydd hopfällbar bordsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

När du köper en så viktig hushållsapparat som en inbyggd tvättmaskin bör du inte bara vara uppmärksam på dess dimensioner, utan också på de tekniska egenskaperna, som enhetens livslängd direkt beror på. Eftersom marknaden idag representeras av ett stort utbud av automatmaskiner är det svårt att göra rätt val till förmån för denna eller den där "assistenten". Experter rekommenderar att uppmärksamma följande modeller av utrustning, som har fått mycket positiv feedback från användarna.

Siemens WK 14D540 . Detta är den mest prisvärda och pålitliga diskmaskinen, som mäter 60 * 60 * 82 cm och är avsedd för tvätt på upp till 5 kg. Tillverkaren har utrustat utrustningen med ett badkar av rostfritt stål av hög kvalitet och 22 tvättprogram. Plus med modellen är att den passar perfekt till alla vanliga headset, inte skapar vibrationer vid höga hastigheter, är dessutom skyddad från läckor och har obalanskontroll. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Zanussi FCS 1020C . Denna modell kan användas samtidigt som fristående och som inbyggd under bänkskivan. Dess mått är 50 * 52 * 67 cm, lastning - 3 kg. På grund av sin kompakta storlek tar enheten minst ett utrymme i rummet, den kan enkelt döljas under bänkskivan. Dessutom kännetecknas maskinen av låg vattenförbrukning (upp till 39 liter) och strömförbrukningsklass A. Nackdelen är att priset är högre än genomsnittet.

Bild
Bild

Miele W 2859 iR WPM ED Supertronic … Detta är en populär modell med ett avtagbart topplock, som har måtten 60 * 58 * 82 cm och är avsett för tvätt på upp till 5,5 kg. Enheten är utrustad med 16 huvudsakliga tvättprogram, den utmärks av en ekonomisk förbrukning av vatten (upp till 42 liter) och el, tyst drift och närvaron av en speciell bikakefat med originalbelysning. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Bosch WFC 2067 OE . Det är en inbyggd apparat som också kan användas som fristående. Tillverkaren producerar den i dimensioner 60 * 40 * 85 cm, med en belastning på upp till 4,5 kg. Trots närvaron av endast 12 tvättprogram gör enheten ett utmärkt jobb med de uppsatta uppgifterna och fungerar pålitligt under lång tid utan haverier. Plus - det installeras snabbt under bänkskivan, strömförbrukningsklass A. Minus - det är dyrt.

Bild
Bild

LG F-10B8MD . Denna modell är idealisk för små lägenheter, eftersom dess storlek inte överstiger 60 * 44 * 85 cm. Enheten är avsedd för 5, 5 kg tvätt, är utrustad med 13 program och har till och med ett "skrymmande föremål" -läge. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Candy Aquamatic 2D1140-07 … Det är en fristående modell med möjlighet att bädda in under en bänkskiva. Dess mått är 51 * 46 * 70 cm, möjligheten att ladda är 4 kg. Produkten är utrustad med ett speciellt barnskydd och 16 tvättprogram. Plus - enheten kan placeras både under diskbänken och under bänkskivan. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

Ska du köpa en tvättmaskin byggd under bänkskivan, först och främst måste du fokusera på dess dimensioner, eftersom installationen av produkten beror på detta. Idag erbjuder tillverkarna kunderna ett stort urval av kompakta apparater som kan placeras både i badrum och i köket. Om lägenheten är liten rekommenderar experter att välja enheter upp till 45 cm djupa och 65 cm höga.

Dessutom är typen av laddning av linne inte heller av liten betydelse, eftersom det finns modeller med front och vertikal lastning till salu. Det sista alternativet kännetecknas av kompakthet, eftersom det har en bredd på 20 till 25 cm. Det enda som sådana modeller är inte lämpliga för installation i en köksuppsättning - deras övre del kan inte täckas med en stationär bänkskiva och kan inte användas som arbetsyta.

Linnevolymen spelar också en stor roll; den beräknas beroende på antalet familjemedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

När den nya "assistenten" har köpts förblir det viktigaste - installationen. Innan enheten gömmer sig i kantstenen är det nödvändigt att ta alla mätningar och lägga några centimeter i reserv, eftersom det bör vara ett litet mellanrum mellan utrustningen, skåpets sidoväggar och bordsskivan för slangarnas placering. Dessutom behövs utrymme för konstant luftcirkulation. Det bör inte tillåtas att bordsskivans bredd helt sammanfaller med maskindjupet.

Jämfört med standardmodeller, för inbyggda apparater måste toppen vara helt stängd … Om detta inte görs kommer skräp och vatten från möbelns yta att falla på maskinen, vilket i sin tur leder till olika haverier. Enheten måste också installeras på ett sådant sätt att maximal stabilitet säkerställs. För att göra detta, vrid benen och ta mätningar med hjälp av byggnadsnivån. Förutom, Det är viktigt att ge utrymme för att öppna (stänga) dörren och placera tvättmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom du periodiskt måste rengöra filtren i maskinens avloppssystem måste dess nedre del också ha fri åtkomst .… Idag tillverkar tillverkare moderna modeller, vars design ger filterrengöring utan att demontera basen. Om en stationär tvättmaskin är installerad måste basen tas bort och benen sättas tillbaka. För att minimera buller under drift av utrustningen, rekommenderas att du dessutom klistrar filtkuddar på möbelns sidoväggar.

Efter installationen kan ändarna på skåpen och gångjärnen på maskinen störa öppningen av den utdragbara pulverbrickan. För att lösa detta problem är det tillräckligt att lämna ett litet gap på ena sidan mellan skåpets ena vägg och enheten. Om installationen av maskinen utförs utan dörr måste bordsskivan fästas på väggen.

Samtidigt är det värt att uppmärksamma det faktum att bänkskivans djup ska vara större än tvättmaskinens djup - detta är nödvändigt för att ansluta kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du ansluter utrustningen till vattenförsörjningen bör du komma ihåg att Inloppsslangen ska placeras i en vinkel på 35 ° mot platsen för vattenkällan till vänster och 45 ° till höger . Dessutom måste du installera en koppling och tee på den centrala vattenförsörjningen. En avstängningsventil kommer att anslutas till en av kranarna och en köksblandare till den andra. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt anslutning av utrustning till avloppssystemet. För att göra detta måste häverten ha ett speciellt utlopp, som leds till avloppsröret och sedan leds slangen genom utslagsplatsen in i avloppsröret.

Tvättmaskinen installeras genom att dräneringsslangen fästs på 60 till 90 cm höjd från golvet. Vi får inte glömma jordningen av enheten, demontering av transportbultarna och byte av dem mot speciella pluggar.

Rekommenderad: