Mått På Inbyggda Elektriska Ugnar: Standardbredd, Djup Och Höjd På Inbyggda Ugnar, Funktioner Hos Modeller Med Mått På 50-60 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Mått På Inbyggda Elektriska Ugnar: Standardbredd, Djup Och Höjd På Inbyggda Ugnar, Funktioner Hos Modeller Med Mått På 50-60 Cm

Video: Mått På Inbyggda Elektriska Ugnar: Standardbredd, Djup Och Höjd På Inbyggda Ugnar, Funktioner Hos Modeller Med Mått På 50-60 Cm
Video: Cylinda inbyggnadsugn IB110 RF 2024, Mars
Mått På Inbyggda Elektriska Ugnar: Standardbredd, Djup Och Höjd På Inbyggda Ugnar, Funktioner Hos Modeller Med Mått På 50-60 Cm
Mått På Inbyggda Elektriska Ugnar: Standardbredd, Djup Och Höjd På Inbyggda Ugnar, Funktioner Hos Modeller Med Mått På 50-60 Cm
Anonim

När du gör ett kökprojekt spelar storleken på hushållsapparater roll, och ofta överväger hemmafruar inbyggda modeller. Anpassade storlekar, snygg och modern design gör det möjligt att komplettera alla kök. Därför är inbyggda modeller mycket efterfrågade bland köpare. Bland sådana apparater är den mest populära, kanske, ugnen. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du väljer elektriska skåp baserat på deras storlek och funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det begränsade utrymmet i köket bör inte bli en anledning för att överge sådan nödvändig utrustning som en ugn. I den kan du laga både bakverk och ovanliga rätter till ett festligt bord.

Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av olika modeller som kan placeras i alla, även ett litet kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med inbyggda ugnar

  • Den inbyggda elektriska ugnen kan installeras på vilken nivå som helst. Det mest praktiska alternativet är att placera det i ögonhöjd för bättre synlighet av matlagningen. Detta är också särskilt viktigt för barnfamiljer, eftersom det eliminerar risken att oavsiktligt bränna dig på den heta ugnsluckan. Dessutom är det bekvämare att rengöra ugnen, som inte är för låg.
  • En uppsättning ugn och spis kan ha ett styrsystem på bänkskivan.
  • Inbyggda modeller har ett stort antal olika lägen och ytterligare funktioner för matlagning: grill, fläkt, minne, timer, avfrostning, automatiska program.
  • Inbyggda elektriska ugnar finns i olika storlekar. Om en liten ugn placeras under hällen, kommer det att finnas ett ledigt fack längst ner för förvaring av köksredskap.
  • Ett brett utbud av modeller med olika storlekar gör att du kan välja utrustning för en redan fördesignad interiör.
Bild
Bild

Dimensioner

Ugnarnas dimensioner är kanske det första som värdinnor uppmärksammar. Tekniken ska helst passa in i kökets inredning och design, samt utföra dess huvudfunktioner effektivt . Därför beror valet av köksutrustning direkt på familjens kulinariska preferenser. I det här fallet är tillverkare av hushållsapparater redo att erbjuda kunderna ett brett utbud av olika storlekar.

Bild
Bild

Om ugnen används ungefär en gång i månaden är det klokare att välja en mer kompakt modell. Men man bör komma ihåg att ju mindre ugnens volym är, desto mindre funktion har den och det tar mer tid att laga mat i en sådan ugn . Olika modeller av ugnar skiljer sig i bredd, djup och höjd, både från utsidan och från insidan. Och de interna alternativen och ytterligare parametrar beror på den valda storleken.

Bild
Bild

Bredd

Standardbredden på ugnen, liksom köksuppsättningen, är 60 cm . Modeller med sådana dimensioner erbjuds av alla tillverkare av köksapparater. Ugnar som är stora i bredd gör att du kan laga mat på kortare tid. Och om du tar bakverk som ett exempel, kan fler portioner tillagas på en tid. Smala ugnar 40-50 cm breda är enkla att installera i små nischer och låter dig avsevärt spara utrymme, är billigare än mer skrymmande motsvarigheter.

Det kommer inte att vara lätt att hitta modeller med en icke-standardbredd på 56 cm, inte alla tillverkare använder sådana storlekar. Till exempel kommer en ugn från Kuppersbusch -företaget att kosta mer än 70 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djup

Den optimala modellen är en ugn med ett djup av 60 cm . Detta beror främst på användarvänlighet, eftersom bordsskivans standardbredd är 60 cm. På en sådan yta kan du placera alla nödvändiga ingredienser för matlagning. Därför tillverkas vanligtvis köksuppsättningar i standardstorlekar. Sådana ugnar passar organiskt både i den klassiska placeringen under bänkskivan och i ett vertikalt pennfodral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men för begränsat utrymme kan du plocka upp modeller med ett djup på 50-55 cm . Till exempel en ugn Weissgauff EOA 991 PDB med ett grunt djup på 52 cm kombinerar den alla nödvändiga funktioner: elektrisk grill, konvektion, volym på 57 liter och en ljudtimer med ugnsavstängning. Och mer kompakta modeller kan ha ett djup på 45 cm, det här är det bästa alternativet för små kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjd

Universell höjd för de flesta ugnar är 60 cm . Beroende på dina preferenser och möjligheter kan du också välja större modeller, till exempel 70 eller 90 cm. I det här fallet kan ugnen ha ett stort bakfack eller två separata mindre.

Det rekommenderas att välja sådana modeller för kök med en yta på minst 9 m2. För mindre rum erbjuder apparattillverkare mer kompakta ugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standardiserade modeller

Varje kök är individuellt, denna viktiga punkt måste beaktas när du väljer utrustning. Dimensionerna på icke-standardugnar kan variera både upp och ner. Ägare av lägenheter i gamla lager eller moderna studior kan välja mer kompakta modeller, och stora ugnar är idealiska för rymliga kök och stora familjer.

Vissa modeller kan vara låga i höjd och har även en mikrovågsfunktion. Detta gör att du kan spara utrymme avsevärt genom att kombinera två hushållsapparater i en. Storlekarna på dessa ugnar kan variera från 33 cm till 55 cm.

Dessutom, om bakverk eller rätter tillagade i ugnen är en sällsynt gäst på bordet, kommer den kompakta ugnen inte att ge påtagligt obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder också modeller för inbäddning med en höjd på upp till 90 cm . Den här ugnen har två ugnar. Den övre spelar som regel en stödjande roll, är utrustad med en grundläggande uppsättning funktioner och är mindre. Och på den intilliggande nedre nivån finns en andra ugn av större storlek och med ytterligare matlagning.

Icke-standardiserade modeller skiljer sig ofta i bredd, men har samtidigt universellt djup och höjd. Kompakta modeller kan bara vara 45 cm breda , en sådan ugn, jämfört med en vanlig, sparar 15 cm utrymme. Du kan bygga en sådan modell i ett smalt pennfodral på arbetsytans nivå.

Men det är viktigt att förstå att det inte går att baka en stor gås eller ett aptitretande skaft i en 45 cm bred ugn. Och finsmakare med obegränsat utrymme i köket kan välja större ugnar med två fack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Den viktigaste moderna trenden inom interiörer är komfort och stil. Och det finns inga strikta begränsningar för var du ska installera ugnen och vilken storlek du ska välja. Men de viktigaste rekommendationerna som måste beaktas vid köp av utrustning är värda att uppmärksamma.

Huvudkriterierna för att välja ugn

  • Att välja möbler för ugnen är lättare än möbler för vitvaror. Även om man byter ut gamla apparater är det i speciella fall möjligt att anpassa befintliga möbler till lämpliga dimensioner. Men komplicera inte uppgifterna och kom med olika pussel. Därför rekommenderar designers, när de utarbetar en plan för ett framtida kök, först och främst att ta hänsyn till dimensioner och platser för installation av utrustning, och fortsätt sedan till valet av fasaden på köksuppsättningen.
  • Det är viktigt att vara uppmärksam på installationsplatsen för ugnsuttaget. Det bör döljas under bänkskivan i köksenheten, men tillgång till uttaget bör förbli gratis om det behövs.
  • Ugnens placering beror direkt på dess storlek. Smala modeller kan installeras i ett vertikalt pennfodral på arbetsytans nivå, då ser köksuppsättningen inte skrymmande ut.
  • Platsen för installation av ugnen väljs också baserat på köket. I ett litet rum är det mer rimligt att placera ugnen under arbetsytan, detta gör det möjligt att inte överbelasta utrymmet och visuellt expandera rummet.
  • När du byter ut en gammal ugn mot en ny är det inte nödvändigt att välja modeller av samma storlek. Valet kan stoppas på en smalare eller lägre modell. Och ersätt det lediga utrymmet med en extra låda.
  • Ugnarnas utseende skiljer sig något åt. Som regel erbjuder tillverkare modeller med liknande design, som skiljer sig åt i färg och utformning av styrsystemet.
  • Ibland beror dess funktion på ugnens storlek. Ju större mått desto fler alternativ kan ugnen innehålla. Och därför är kostnaden för utrustning högre. Men moderna teknologitillverkare erbjuder den optimala kombinationen av dimensioner och funktioner som inte kommer att träffa plånboken. Även en grund ugn kan ha grill, avfrostning, mikrovågsugn och timerfunktioner. Därför är det mycket viktigt att inte bara överväga ugnens dimensioner utan också de tekniska egenskaperna.
  • Att välja en ugn som är lämplig i storlek ger inga speciella problem idag, men du bör inte välja den första modellen du gillar. Innan du köper, studera kundrecensioner och jämför liknande modeller av inhemsk produktion när det gäller tekniska egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom att köpa en modern ugn med icke-standardmått och bra funktionalitet inte kommer att vara billig, och det är värt att skydda dig från de obehagliga nyanser som du måste möta under driften.

Rekommenderad: