Hörnsoffa Med Mekanismen "dragspel" (35 Bilder): Modellerna "Karina" Och "Baron" Med En Koja Och En Låda För Linne, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsoffa Med Mekanismen "dragspel" (35 Bilder): Modellerna "Karina" Och "Baron" Med En Koja Och En Låda För Linne, Recensioner

Video: Hörnsoffa Med Mekanismen
Video: The Chromatic Button Accordion Explained 2024, April
Hörnsoffa Med Mekanismen "dragspel" (35 Bilder): Modellerna "Karina" Och "Baron" Med En Koja Och En Låda För Linne, Recensioner
Hörnsoffa Med Mekanismen "dragspel" (35 Bilder): Modellerna "Karina" Och "Baron" Med En Koja Och En Låda För Linne, Recensioner
Anonim

Hörnsoffor med dragspelsmekanism är moderna stoppade möbler som är mycket populära bland köpare. Efterfrågan på designen förklaras av ett antal funktioner och kvalitetsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Systemfunktioner

Namnet på mekanismen "dragspel" talar för sig själv. Soffan förvandlas enligt dragspelsprincipen: den är helt enkelt utsträckt, som bälgen på ett verktyg. För att fälla ut soffan behöver du bara dra i sitthandtaget. I detta fall kommer ryggstödet, som består av två identiska block, att sänka sig. När den fälls ut kommer kajen att bestå av tre block med samma bredd och längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden mellan hörndesignen är närvaron av ett hörn. Idag tillverkar tillverkare modeller med en universell hörnmodul som kan ändras åt alla håll. Detta är bekvämt och låter dig anpassa dig till egenskaperna hos ett visst rum. Soffan kan placeras i sovrummet, där den kommer att ersätta sängen, placeras i vardagsrummet (då kommer det att bestämma området för vila och mottagning av gäster). Om utrymmet i rummet tillåter kan modellen med dragspelsmekanismen placeras även i köket.

Sådana mönster har många fördelar. Soffor med dragspel:

  • är rörliga och gör det inte svårt att ordna om möbler;
  • på grund av den pålitliga transformationsmekanismen är de praktiska i drift;
  • har olika grader av blockstyvhet;
  • det finns förebyggande och massageeffekter;
  • skiljer sig åt i ett brett utbud av modeller och olika funktioner;
  • har ett modulärt konstruktionssystem;
  • lämplig för vuxna och barn;
  • är ett alternativ till en hel säng;
  • med rätt val av block bidrar de till den mest bekväma och korrekta vilan;
  • skiljer sig i kajens storlek och höjd;
  • ha en lättanvänd transformationsmekanism som även en tonåring kan göra;
  • är gjorda med olika klädmaterial, så att du kan köpa en modell i din favoritfärg och mönster;
  • olika i olika kostnader - beroende på fyllmedel, kaross och klädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med hörnmodeller med "dragspel" -design inkluderar belastningen på fodralet när mekanismen fungerar.

Dessutom skiljer sig budgetmodellerna inte åt när det gäller hållbarhet, eftersom vissa typer av block deformeras relativt snabbt.

Vyer och stilar

Hörnmodeller med dragspelmekanism är olika. De skiljer sig från varandra i design, storlek och uppsättning funktioner. De är av tre typer (beroende på syftet):

  • mjuk;
  • måttligt hårt;
  • tuff.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första typen anses vara opålitlig, den ger inte tillräcklig vila under sömnen. De mest populära är medelhårdhet. De köps oftare, eftersom de tål en genomsnittlig vikt på en, två eller till och med tre personer, de tjänar i cirka 10-12 år.

Hörnsoffor med en styv sovplats kallas ortopediska modeller, eftersom de förhindrar att problem uppstår i samband med ryggraden. Sådana mönster är bekväma, ger fullständig muskelavslappning över natten och till och med lindrar domningar i lemmarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna är också varierade i utseende: det finns en låda för linne, hörnsoffor kan vara utan armstöd eller med dem, med fack i armstöden, ytterligare hörnbord eller en bar.

Konstruktioner med "dragspel" -systemet är gjorda i olika stilar (modern, klassisk, minimalism, neo-barock, art-deco), så att de framgångsrikt kompletterar det befintliga interiören i rummet

Bild
Bild

Den modulära principen för hörnsoffan är mycket bekväm, eftersom sådana möbler inte bara är mobila utan också multifunktionella: hörnblocket används ofta som en fåtölj där du kan förvara sängkläder eller andra saker. Huvuddelen med en låda för linne fälls ut och bildar en platt säng, som en säng, och breda sidoväggar i vissa modeller kan användas som tebord.

Bild
Bild

Material (redigera)

Vid tillverkningen av hörnsoffor med dragspelssystemet använder företagen stål, trä, plywood, syntetiska och naturliga fyllmedel och olika klädmaterial.

Sådana strukturer utförs på en metallram, detta förklarar tillförlitligheten hos sådana soffor. Till basen används ofta gitterlameller (elastiska träprodukter som förhindrar att blocket böjer sig). Plywood är ett budgetbasalternativ, men också det mest kortlivade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Blocket för en sådan soffa kan vara av två typer: fjäderlösa eller på fjädrar. I var och en av kategorierna finns det bra alternativ som inte bara ger komfort under sömnen, utan också rätt kroppsposition - utan krökning av ryggraden.

Fjäderlöst block

Ett sådant block är tillverkat av naturlig eller konstgjord latex, möbelskumgummi av två typer (T och HR), struttofiber och kompletterat med kokos (kokosfibrer), mindre ofta med filt och syntetisk vinterisator (och i dekorativa kuddar - med holofiber och syntet winterizer).

De bästa sorterna av en sådan matta är kända som HR -skum och latexblock. De är motståndskraftiga mot tunga belastningar, knarrar inte eller deformeras. Polyuretanskum är något sämre än latex, kostar mindre, men i sig är det ganska elastiskt.

Bild
Bild

Dessutom är en utmärkt typ av block en kombinerad när hård kokosfiber läggs till toppen och botten av fyllmedlet. En sådan matta har en ortopedisk effekt, sparar från ryggont, men den är inte alls avsedd för personer med övervikt, eftersom den kan gå sönder.

Fjädrar

Fjäderblocket är indelat i beroende och oberoende typer. De första fjädrarna är anslutna till varandra, den andra fungerar separat.

Totalt finns det tre typer av fjäderblock:

  • orm;
  • bonnel;
  • oberoende typ (med "fickor").
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orm (eller serpentinfjädrar) är mindre praktisk och sträcker sig snabbare än andra. Sådana fjädrar är placerade horisontellt, de är basen i soffan.

Bonnel består av spiralfjädrar placerade vertikalt, anslutna till varandra och nätramen. För att förhindra att blocket skär in i kroppen kompletteras övre, nedre och sidokanter med möbelskumgummi.

Oberoende fjädrar är ordnade vertikalt. De skiljer sig åt genom att var och en är klädd i ett individuellt textilöverdrag, så stålelementen kommer inte i kontakt med varandra. Blocknätets integritet säkerställs genom anslutning av tygskydd.

Bild
Bild

Av alla sorter av fjäderblocket är det den oberoende typen som anses vara den bästa, eftersom deformation av ryggraden utesluts i vilken person som helst (sittande, liggande).

Klädsel

Hörnmodeller med "dragspel" -systemet är gjorda av samma material som hela serien med stoppade möbler. De mest populära klädselalternativen är natur- och ekoläder, konstläder:

  • Lädersoffa praktisk, sådan klädsel är lätt att torka, den är motståndskraftig mot mekaniska skador. Dessutom är strukturen också annorlunda (den kan vara slät, med tryck och relief).
  • Konstläder mindre praktiskt, eftersom lagerhuden med intensiv användning snabbt separerar från tygbasen. I det här fallet måste du skydda möblerna från smuts och fukt.
Bild
Bild

Textilgrupp klädsel inkluderar material som flock, velour, tapetsering och jacquard. Tygklädseln är mycket ljus, kan tryckas och har en rik färgpalett. Dessa soffor är lätta att matcha med befintliga möbler. Nackdelen med textilklädsel är insamling av damm, smuts och fukt. Det är opraktiskt att använda, eftersom det bildar repor, snitt och nötningar snabbare än andra material.

Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på hörnsoffan kan variera. Detta beror på att varje tillverkare sätter sina egna standarder. I genomsnitt kan en sovplats vara ungefär 2 × 2 m, höjden är 48-50 cm.

Djupet varierar från 1, 6 m till 2 och mer. Vissa modeller är mycket rymliga, de kan nå en längd på 2,4 m. En stor soffa rymmer inte bara två, utan också tre personer. Detta gäller särskilt om du behöver ordna gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en viss modell är det en förutsättning att ta hänsyn till dimensionerna.

Det är nödvändigt att djupet på sängen är minst 20-30 cm mer än höjden, annars kommer du inte att kunna koppla av på sådana möbler. Bredd är lika viktigt, även om du köper en liten soffa. Det ska vara minst 20 cm på varje sida.

Bild
Bild

Recensioner

Hörnsoffor med dragspelmekanismer anses vara bra möbler. Detta bevisas av de många recensioner som finns kvar på Internet. Byggmekanismen är mycket bekväm, enkel och säker att omvandla. I kommentarerna noteras att sådana soffor avsevärt sparar det användbara området i alla rum, bekvämt beläget i hörnet.

Bild
Bild

Åsikterna blandas om soffblocket. Vissa föredrar fjädrar, talar om hållbarheten hos sådana strukturer, andra väljer modeller med ett fjäderlöst block och en ortopedisk effekt, som inte knarrar och har en lång livslängd - upp till 15 år.

Bra modeller inkluderar Karina, Baron, Denver, Samurai, Dallas, Venice, Cardinal . Dessa är mycket populära hörnalternativ, gjorda på en metallram och har ett elastiskt och elastiskt polyuretanskumblock. Dessa mönster är utvalda för sin tillförlitlighet, kvalitet, unika design och långa livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

En detaljerad genomgång av "Accordion" hörnsoffasystem kan ses i videon nedan.

Rekommenderad: