Fåtölj-säng "dragspel" (63 Bilder): Med Låda För Linne På En Metallram, Mekanismens Funktioner, Med En Ortopedisk Madrass Av Massivt Trä

Innehållsförteckning:

Video: Fåtölj-säng "dragspel" (63 Bilder): Med Låda För Linne På En Metallram, Mekanismens Funktioner, Med En Ortopedisk Madrass Av Massivt Trä

Video: Fåtölj-säng
Video: Skrillou - Hymorin 2024, Maj
Fåtölj-säng "dragspel" (63 Bilder): Med Låda För Linne På En Metallram, Mekanismens Funktioner, Med En Ortopedisk Madrass Av Massivt Trä
Fåtölj-säng "dragspel" (63 Bilder): Med Låda För Linne På En Metallram, Mekanismens Funktioner, Med En Ortopedisk Madrass Av Massivt Trä
Anonim

Rum i små lägenheter har ofta en liten yta, och därför bör möblerna som installeras i sådana rum inte bara vara funktionella utan också kompakta. Denna regel är särskilt viktig när du planerar en kaj. En soffa tar ibland för många värdefulla meter när den fälls ut, och en klassisk säng kräver ett separat rum. Den bästa lösningen i denna situation skulle vara att köpa en stol-säng med dragspelmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Stolsängen har sina fördelar, men det finns också mindre nackdelar - som andra möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den otvivelaktiga fördelen med fåtöljsängen med dragspelsmekanismen är dess kompakta storlek, tack vare vilken denna möbel kan installeras i alla rum. Dessutom passar denna möbel perfekt in i alla interiörer utan att störa den. Det viktigaste är att hitta rätt modell. Du kan installera en stolsäng var som helst i rummet, men den mest värdefulla fördelen (särskilt för små rum) är möjligheten att flytta den nära väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljsängen i utfällt tillstånd bildar en fullfjädrad sovplats, som inte på något sätt är underlägsen i bekvämligheten än en soffa med en transformationsmekanism . Transformationsmekanismen "dragspel" kräver inte mycket ansträngning under sönderdelning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att vissa modeller har fina (och viktigast av allt - funktionella) tillägg. Närvaron av en linnelåda sparar värdefulla mätare, och det avtagbara locket, som finns på vissa modeller, är ett utmärkt praktiskt tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen av den moderna fåtöljsängen med dragspelsmekanismen är utrustad med bekväma fåtöljer, tack vare vilken vila på natten blir mycket trevlig.

Stolsängen har dock också mindre nackdelar - till exempel en något monoton design . Sådana begränsningar i utseende är associerade med den etablerade transformationsmekanismen. Inredningens inexpressivitet dikteras av behovet av att förbättra nattens vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i vikmekanismen

Transformationsmekanismen "dragspel" är den enklaste och bekvämaste. Förändringen av ramverket går snabbt och enkelt. Det räcker att bara höja sätet tills det klickar och dra det mot dig - och sovplatsen är klar. En ganska plan yta bildas.

Bild
Bild

En egenskap hos denna fällningsmekanism är stolens struktur, som består av tre delar. Ryggstödet är i två delar och sittgruppen är i en del. Först rör sig en enda del framåt, och bakom den går två halvor av ryggen ut.

För att vika strukturen måste du höja den främre delen tills den klickar och skjuta den bort från dig. Tack vare hjulen kommer strukturen snabbt tillbaka till sitt ursprungliga läge. Baserat på det faktum att strukturen skjuts framåt under sönderdelningen är det nödvändigt att det finns tillräckligt med utrymme för transformation.

Den moderna mekanismen för transformation "dragspel" är den mest populära och bekvämaste bland alla de presenterade typerna . Den är pålitlig, har en lång livslängd och går sällan sönder.

Visningar

Fåtöljen är en mångsidig möbel som inte bara har funktionalitet, utan också förmågan att förvandla alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns olika typer och modeller med en mängd ytterligare detaljer:

Alla modeller är indelade i stillastående, utrustad med ben och mobil, med rullar med gummi- eller silikondynor . Närvaron av hjul gör det enkelt att flytta stolen runt lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En fåtölj med armstöd är perfekt för ett vardagsrum . Tack vare alla typer av designlösningar kan du välja den modell som passar din inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell utan armstöd kan installeras i alla rum , det tar inte mycket plats, passar bra in i nästan vilken modern stil som helst och löser problemet med att ta emot gäster på natten. Dessutom är det mycket bekvämare att sova på en modell utan armstöd. Sidoelement begränsar inte utrymmet, armar och ben är fria.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stol-säng med en ortopedisk madrass är en modern och populär modell . Att ha en bas med en ortopedisk effekt ger rätt stöd för ryggraden, vilket hjälper dig att sova gott och behagligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stolsäng med tvättlåda är ett bra val för mycket små rum, eftersom det hjälper till att lösa flera problem samtidigt . När den är hopfälld fungerar en sådan modell som en bekväm plats att sitta på, när den förvandlas till en sovplats, och lådan för linne är en utmärkt plats för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vid tillverkning av en stolsäng med dragspelmekanism använder tillverkarna en mängd olika material som är ansvariga för vissa funktioner i modellen.

Ram

Alla fåtöljer har en ram som huvuddel. Olika material används för tillverkning:

I basen, tillverkad av massivt trä, använder tillverkare olika arter. Bok är särskilt hållbar … Det vanligaste alternativet är dock tall - inte mindre hållbart och pålitligt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallrammodell är en struktur baserad på stål- eller aluminiumrör. Stålrör är belagda med en speciell emalj för korrosionsskydd. Metallfoten, som behåller formen på stolen under lång tid, kännetecknas av betydande styrka och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolsängar , baserat på delar av trä och metall kallas kombinerade. Mekanismen i sådana modeller är gjord av metall och andra delar är av massivt trä (ben, armstöd, tvättlåda).

Bild
Bild

Klädsel

Olika material används som klädsel, utrustade med många egenskaper och skiljer sig åt i ett brett spektrum av färger:

Praktiskt och hållbart material, används ofta för klädsel - flock . Tyg, behagligt vid beröring, olika färger. Skiljer sig i en hög grad av vattentäthet, slitstyrka och luftgenomsläpplighet. Detta material i medelprisskategorin utsätts inte för deformation och är resistent mot yttre påverkan. Han är inte rädd för UVL -strålar, temperaturfall eller mekaniska påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chenille- eller jacquardklädsel mindre hållbar (jämfört med flock), men stolar av detta tyg har ett mycket attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gobeläng , används som klädsel, det är hållbart, hållbart och har goda antistatiska egenskaper. Det lättskötta materialet kännetecknas av en mängd olika mönster och ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Velourklädsel - hållbart och motståndskraftigt mot nötning och blekning. Ett kännetecken för velour är en sammetslen yta som är behaglig att röra vid, inte drar till sig damm och har ett utmärkt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Äkta läderklädsel kännetecknas av sin hållbarhet, styrka och höga pris. Ett alternativ är ekoläder. Detta konstgjorda material har ett ganska presentabelt utseende, det är hållbart, pålitligt, fuktbeständigt och är inte rädd för fläckar.

Bild
Bild

Hjälpämnen

För att göra stolsängen mjuk och mysig används en mängd olika fyllmedel:

  • Polyuretanskum den används både i modeller med fjäderblock och som bas i modeller med ortopedisk madrass. Detta moderna, miljövänliga material, kännetecknat av hållbarhet och slitstyrka, ger maximal komfort i alla stolpositioner.
  • Fjäderblock , som finns i vissa modeller, ger en ganska platt sovplats. Ett högkvalitativt fjäderblock kan användas under lång tid och är lämpligt för personer med en tät konstruktion.
  • Sintepon, holofiber och periotec är ytterligare material och används både i modeller med fjäderblock (för att skydda mjuka lager mot nötning), och i produkter med ortopedisk bas.
Bild
Bild

Omslag

Idag blir en stol-säng med ett lock mer och mer populär. Omfattningen av omslaget garanterar modellen är inte bara attraktiv, den är också praktisk . Skyddet hjälper till att skydda möbler från smuts, damm och andra påverkan. Omslaget på fåtöljen ökar livslängden för klädseln väsentligt.

Detta skyddselement är tillverkat av slitstarka material som är resistenta mot olika påverkan. Tygalternativ sätts på och säkras med dragkedjor och elastiska band. Idag används spänningsmöjligheter som lock. De är gjorda av elastiskt material som inte kräver hjälpelement. På grund av deras utdragbarhet passar de perfekt stolen och ger den ett modernt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avtagbara lock är otroligt enkla att rengöra. Det finns ingen anledning att kemtvätta dem. En vanlig tvätt i en tvättmaskin hjälper till att ta bort smuts. Strykning på elastiska avtagbara lock behövs inte.

Olika modeller, färger och texturer av tyger gör att alla kan ändra inredningen efter eget gottfinnande.

Hur väljer man?

För att stolsängen med dragspelsmekanismen ska glädja ägaren under lång tid är det nödvändigt att vara uppmärksam på produktens utseende, funktionalitet och kvalitet när du köper:

När du köper en stol måste du exakt bestämma modellens stil . Stolen ska harmoniskt passa in i den befintliga interiören. Dessutom måste stolens design vara lämplig för destinationen.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att utvärdera inte bara utseendet, utan också funktionaliteten . Bekvämlighet och komfort kan testas i praktiken - sätt dig ner och se hur bekväm du är i den här stolen. För att kontrollera omvandlingsmekanismen måste du be säljaren i butiken att först fälla ut och sedan vika den valda modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa sak att vara uppmärksam på är produktens kvalitet . Klädseln ska vara hållbar, felfri och behaglig att röra vid. Dessutom är det nödvändigt att kontrollera sömmarnas noggrannhet och kontinuitet. Dekorativa element måste vara ordentligt fastsatta och inte orsaka obehag under användning.

Bild
Bild

Varje modell levereras som regel med ett kvalitetscertifikat och monteringsanvisningar, som måste begäras av säljaren.

Var ska man lägga den?

Vid installation, ta hänsyn till att den demonterade stolen blir fyra gånger längre, och därför är det nödvändigt att det inte finns några andra möbler i närheten. Detta eliminerar risken för skador. Alla installationsplatser kan väljas, men det mest praktiska alternativet är hörnet av rummet. Hörnplacering frigör passage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också installera stolen bredvid soffan, som inte fälls ut. För att göra detta måste du demontera stolen och flytta den till soffan. Om soffans höjd matchar fåtöljen kan den resulterande strukturen passa två personer. Detta alternativ är perfekt om du behöver skydda plötsligt ankommande gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdregler

För att hålla stolsängen i toppskick måste du följa några vårdregler. De fastställda kraven som måste uppfyllas under driften hjälper till att undvika plötsliga driftstopp och oförutsedda reparationer:

  • Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt vikningsmekanismen . Du måste behandla den noggrant och noggrant; vid utfällning bör du undvika vassa ryck. Det är nödvändigt att följa den fastställda lasthastigheten och skydda mekanismens struktur från främmande föremål. Om en pip uppstår är det nödvändigt att behandla gnidningsdelarna av strukturen med smörjmedel. Det är nödvändigt att skydda mekanismen från inträngande av olika vätskor.
  • Det är nödvändigt att övervaka inte bara transformationsmekanismen, utan också stolens utseende . Klädseln ska rengöras regelbundet med en dammsugare. Vatten, tvättmedel, borstar och svampar ska endast användas efter behov. Om stolmodellen har ett avtagbart lock ska den tvättas regelbundet. Om designen föreskriver en linnelåda, bör den inte överbelastas för mycket, detta kan leda till en nedbrytning av transformationsmekanismen.
  • Du behöver inte hoppa på en stol Detta gäller särskilt modeller med fjäderblock.
  • Uppvärmningsapparater och fuktiga väggar kan förstöra klädseln … För låg rumstemperatur och hög luftfuktighet kan förkorta livslängden på stolbädden.
Bild
Bild

Vackra interiörer

Fåtöljen med dragspelmekanismen kan installeras både i ett rymligt vardagsrum och i ett litet rum genom att placera den i hörnet. Det kommer att se bra ut både med och utan armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren kan du plocka upp ett intressant alternativ med en ljus finish.

Rekommenderad: