Soffa "Dolphin" (77 Bilder): Raka Modeller Med Låda För Linne: Vilken Typ Av Mekanism är Detta, En Lädermodell Med Låda För Linne Och Koja, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Soffa "Dolphin" (77 Bilder): Raka Modeller Med Låda För Linne: Vilken Typ Av Mekanism är Detta, En Lädermodell Med Låda För Linne Och Koja, Recensioner

Video: Soffa
Video: 1998 National Dolphin 5360 Great Condition SOLD 2024, April
Soffa "Dolphin" (77 Bilder): Raka Modeller Med Låda För Linne: Vilken Typ Av Mekanism är Detta, En Lädermodell Med Låda För Linne Och Koja, Recensioner
Soffa "Dolphin" (77 Bilder): Raka Modeller Med Låda För Linne: Vilken Typ Av Mekanism är Detta, En Lädermodell Med Låda För Linne Och Koja, Recensioner
Anonim

Klädda möbler är ett oföränderligt attribut för en modern inredning. Det är omöjligt att föreställa sig ett hem utan det, det dekorerar ofta kontorsdesignen, under vissa förutsättningar är det en del av designen på loggian, för att inte tala om arrangemanget av sommarstugan. Bland det stora utbudet av modeller är soffor med Dolphin -mekanism mycket efterfrågade bland köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och fördelar med mekanismen

Utformningen av "Dolphin" -mekanismen hänvisar till infällbar, vissa tillverkare har ett andra namn "Kangaroo". En sådan transformationsmekanism uppfanns ursprungligen för hörnmodeller, men på grund av stor efterfrågan började märken producera linjära (raka) versioner med rullar.

Transformationen av mekanismen sker genom att dra ut det nedre blocket, dolt inuti (med hjälp av en dold slinga placerad under sätet) . För att fälla ut soffan måste du dra i öglan, skjuta ut blocket hela vägen: då kommer det att stiga upp till önskad höjd och ta rätt läge. Samtidigt sitter sitsen och ryggen (om de inte är utrustade med specialdynor) kvar på plats och rör sig inte. Faktum är att ytterligare ett block läggs till i soffan, vilket ökar sovsängens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blocket är dolt i en låda, har rullar, rullar enkelt ut. Det tar några sekunder att förvandla soffan till en säng. Designen är ganska enkel och bekväm - detta förklarar populariteten hos sådana soffor . Fällning är den omvända proceduren: blocket lyfts först genom att ta tag i öglan, sänks sedan ner och rullas in i den nedre korgen under sätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En designfunktion är den stora belastningen på soffkroppen, som skapas av transformationsmekanismen. Det betyder att du måste välja en modell uteslutande på en metallram med trä, annars håller soffan inte ens i flera år.

Bild
Bild

Sådana produkter ingår i raden av de mest populära modellerna av fällbara soffor .… Det är lätt att montera och förvandla, kräver inte att lyfta ryggen, som i "bok" -systemet eller att vrida blocken, som i "dragspel". Denna mekanism är huvudkomponenten i soffans design, det är han som påverkar transformationens bekvämlighet.

Soffan med delfinmekanismen har många fördelar:

  • den här modellen är bekväm, den kan enkelt passa in i alla, även i ett litet rum, kräver inte ett stort utrymme för att fälla ut;
  • soffan passar in i alla rum , oavsett om det är ett sovrum, vardagsrum, kök eller till och med en hall (en universell version av interiören i en lägenhet, sommarhus, studiolägenhet);
  • blocken är gjorda av samma material, vilket innebär en hel och jämn säng av två eller flera delar;
  • modeller med "delfinsystem" är varierade (från lakonisk, i stil med minimalism, till pretentiös och lyxig, med extra kuddar);
  • ett sådant sofftransformationssystem är tillförlitligt och lämpligt som ersättning för en säng (de flesta modeller har en optimalt styv bas, vilket bidrar till den mest bekväma sömnen och rätt kroppsposition).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med alla sina fördelar har denna fällbara soffa en liten nackdel. Om det finns matta på golvet kan det göra det svårt för rullarna att röra sig. Helst ska det inte finnas någonting på golvet, då fungerar mekanismen ordentligt, utan extra belastning på ramen.

Olika sorter

Det finns tre typer av soffor med en delfinmekanism:

  • hetero;
  • hörn;
  • modul.

Var och en av dem har sina egna skillnader, men de är alla universella och inte nyckfulla när de väljer en plats: du kan sätta någon av dem både mot väggen och i hörnet, och till och med i mitten av rummet, och därmed avgränsa rummet till zoner (till exempel ett lekrum, ett vardagsrum, matsal).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Raka modeller med delfinsystemet har inte inbyggda fack för kläder, som vanligtvis lagrar pastellartiklar . I stället finns i själva lådan ett sovblock.

Bild
Bild

Dessa soffor anses vara klassiker, de finns i både kompakta och stora storlekar. En egenskap hos raka soffor av denna typ är närvaron av ytterligare funktioner och möjligheten att lägga till armstöd till designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörntypen av den infällbara modellen är relevant för rum där bokstavligen varje centimeter användbart område är viktigt … Dessa soffor använder utrymme mycket effektivt, vilket gör det mesta av hörnet av rummet. Ofta tillhandahåller tillverkare en vinkeländring, vilket förenklar omarrangemanget och möjliggör en systematisk omvandling av modellen på dess bekostnad. I denna design finns det en linnelåda som ligger längst ner i det bifogade hörnet.

Bild
Bild

Moduler är en ovanlig version av en soffa med ett delfinsystem . Med deras hjälp kan du skapa en version av stoppade möbler med olika funktioner, beroende på antalet komponenter. I detta fall är olika kombinationer tillåtna, men principen för mekanismen förblir densamma.

Bild
Bild

Alla modeller är pålitliga, så en av urvalsreglerna kommer att vara soffans syfte, med hänsyn till dess egenskaper och det tillgängliga utrymmet. I det här fallet måste du ta hänsyn till själva modellen och kraven för den (med låda för linne, utan armstöd eller med dem, med en ottoman, en mjuk eller ortopedisk soffa).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Soffor med en delfinmekanism tillverkas i två typer: med fjädrar och en fjäderlös enhet . Samtidigt är vikningsstrukturer i utfälld form inte sämre än en fullvärdig säng med en stor kaj.

Bild
Bild

Det är mattorna som är ansvariga för soffans styvhet. Beroende på val av fyllmedel kan soffan vara:

  • mjuk (inte avsedd för barn och personer med stor vikt);
  • medelhårdhet (det optimala valet av majoriteten av köparna, beräknat för medelvikten för två personer);
  • tuff (en speciell typ av matta, gjord enligt principen om en kombination av lager, lämplig för personer med sjukdomar i muskuloskeletala systemet).

Varje typ av block är gjord av olika material, därför är den konstruerad för en viss vikt, skiljer sig åt i elasticitet och hållbarhet.

Vid tillverkning av mjuka rygg- och sittmattor används mjuk fyllning. Produkter med ett styvt fjäderblock kännetecknas av en mer komplex design, som säkerställer rätt position på ryggraden både i sittande och liggande läge (oavsett antalet personer som sitter i soffan).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller och märken

Innan du köper rätt delfinmodell är det viktigt att ha en uppfattning om dess design, egenskaper, dimensioner och stil. För att underlätta valet kan du titta närmare på produkter från företag som präglas av många positiva recensioner från köpare:

  • Berlin - soffor på en metallram och massiv furu. En fjäderorm och tätt polyuretanskum används som grund i strukturerna. Modellerna kännetecknas av en enkel omvandlingsmekanism som underlättar snabb montering och demontering av soffan. Vissa soffor är utrustade med linnelådor och kuddar;
  • Atlanta - universella hörnmodeller med en linnisch, en ottoman, som kombinerar funktionerna i en soffa och en säng, samt ett soffbord. De skiljer sig åt i en ganska rymlig koja och snygg lakonisk design. Designen är baserad på mattor gjorda av oberoende fjädrar och mycket elastiskt polyuretanskum;
  • Philadelphia - alternativ för universella storlekar med gjutet polyuretanskum, tillverkat med konstläder, textil och ekoläder. De har kuddar och armstöd, strukturens ram är formad av barrträ. Modellen har en bekväm linnelåda för förvaring av sängkläder;
  • Måne - soffor som framgångsrikt ersätter sängen, utformade för daglig användning och omvandling. Deras mekanism är utformad för regelbunden belastning och tung vikt. Modellerna utmärks av en oklanderligt platt och bekväm sovplats som ger god vila under sömnen;
  • Venedig - förstklassiga modeller designade av kreativa designers. Konstruktionen med elastiskt polyuretanskum möjliggör långsiktig drift av mattan utan att hänga och rulla. Modellerna kännetecknas av ett elegant utseende och en behaglig krökt form på armstöden;
  • Chesterfield - ett brett utbud av raka och hörnmodeller med och utan armstöd, med PU -skumfyllning och ett block med ortopedisk effekt. De skiljer sig åt i form av armstöd, ibland liknar soffbord, såväl som ryggstöd (kan vara styva med extra modulära kuddar eller låga och mjuka);
  • Produkter från fabriken 8 mars - snygga och bekväma stoppade möbler från en inhemsk tillverkare, avsedda för rymliga typer av lokaler. Modellerna är tillräckligt stora, ser snygga och dyra ut och passar in i vilken inredning som helst, eftersom de har lyxig elegant klädsel och en unik design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Dimensioner

Dimensionerna på soffor med "delfinsystemet" är något olika för varje företag. Varje tillverkare sätter sina egna standarder. I allmänhet beror dimensionerna på typen av modell (rak, kantig) och form. Soffan kan vara liten eller till och med mini, medelstor eller stor (dubbel och rymlig).

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest efterfrågade designen är en modell med sängmått 160x200 cm och 180x200 cm … Detta utrymme är bekvämt för en eller två personer. Dessa är medelstora modeller och köps ofta som ett gästalternativ. Deras djup är 105 cm, höjden är cirka 85 - 90 cm, armstödens bredd är cirka 60 cm och sängens höjd är 44 cm. När de monteras tar de inte mycket plats och verkar inte massiv.

Stora, dubbla modeller är något mer rymliga: deras parametrar är 190x200 cm. Små alternativ ligger nära indikatorerna för en koja på 90x150 cm. Sådana soffor är inte avsedda för två, men de är ett utmärkt alternativ till en rymlig säng för ett ställe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Vid tillverkning av soffor med "delfinsystemet" används metall och trä för ramen, fyllmedel för mattor och klädsel för att ge ett vackert utseende.

Bild
Bild

Metallstrukturen bidrar till en lång livslängd, träläkter (lameller som utgör gitterunderlaget) tillför basen elasticitet och förhindra att mattan sjunker under lastning. Tillverkningen av soffor är inte komplett utan fyllmedel, vilket ger mattorna volym, gör möblerna klädda och tillsammans med andra komponenter ansvarar för soffans livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Det finns flera typer av sofffyllmedel. Det kan vara av naturligt eller syntetiskt ursprung. Dessutom är blockets struktur också annorlunda: det kan vara av fjäder och icke-fjäder typ.

Bild
Bild

Som fyllmedel för soffor med Dolphin -systemet använder tillverkarna ofta två typer av skumgummi och ett fjäderblock. Beroende på modell kan dessutom ett lager av filt, kokos (kokosfibrer), syntetisk vinterisator och, mindre ofta (för extra mjuka kuddar) syntetiska ludd och holofiber, läggas till designen.

Bild
Bild

Fjäderlös enhet

Denna konstruktion är bekväm, har ett relativt måttligt pris och finns i två varianter: med skumgummi av standard T -typ och PPU HR. Det första alternativet är mindre praktiskt och inte avsett för daglig användning, det andra är ett alternativ till fjäderblocket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjädrar

Fjäderblocket är mer pålitligt, det är starkt, fjädrande och tillverkas med beroende och oberoende fjädrar. De kan placeras horisontellt och vertikalt, som liknar en metallbas eller ett fullvärdigt nät med vertikala fjädrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den oberoende typen av fjädrar skiljer sig genom att var och en av dem fungerar för sig och inte ansluter till närliggande . Blocket består av fjädrar packade i textilöverdrag, anslutna till varandra.

Bild
Bild

Klädselmaterial

Vid tillverkning av soffor med delfinmekanism används samma material som för hela serien med stoppade möbler. Äkta läder sticker ut från lyxiga material … Möbler med sådan klädsel är mycket dyra, men mer praktiska (det är lätt att rengöra det från smuts, damm och fukt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom läderklädsel använder tillverkarna ekoläder och konstläder . Sådana möbler är vackra, men mindre praktiska och mer benägna att nötas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudlinjen är gjord med textilier … Denna serie innehåller möbelväv, flock, jacquardtyg. Textilklädsel är mycket färgstark och gör att du kan diversifiera vilken stil som helst i rummet. Men det har också nackdelar: det är mer benäget för nötning, kortlivat och opraktiskt. Därför, när du köper en soffa med textilklädsel, kan du inte klara dig utan skyddsomslag eller kappor.

Bild
Bild

Hur man monterar och demonterar med egna händer?

Soffor med Dolphin -systemet är också praktiska eftersom de kan repareras. Så snart ett fel på mekanismen märks måste locket bytas ut eller flera fjädrar har blivit oanvändbara, modellen måste återanimeras. Du kan göra detta själv, hemma. Dessutom, om du inte försummar nedbrytningen kommer det att vara möjligt att rädda soffan från stora reparationer eller köpa en ny.

Bild
Bild
Bild
Bild

Demonteringsanvisningar är enkla och kräver inte komplexa manipulationer, eftersom själva mekanismen är ganska enkel . Först avlägsnas kuddarna (om sådana finns) och lock, sedan skjuts möblerna till mitten av rummet, sätet höjs. Sedan tas sidoelementen bort, delarna separeras, graden av brott bestäms.

Om det bara är att byta ut blocket görs det så här:

  • ta bort häftklamrar som fixerar klädmaterialet;
  • ta bort skyddshöljet på enheten;
  • byt block om det inte kan repareras (klipp ut ett nytt eller beställ ett färdigt enligt de nödvändiga mätningarna);
  • om problemet är i fjädrarna, skruvas de försiktigt av med en tång, sedan läggs nya köpta i en specialaffär på plats;
  • ett lock sätts på blocket och monteras sedan i omvänd ordning för demontering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om problemet är med rullarna, ersätts de med nya. Den trasiga mekanismen behöver en komplett ersättning. För att göra detta kan du kontakta en specialist eller byta ut det själv. Det tar inte lång tid om du tar hand om det nödvändiga systemet i förväg genom att köpa det i butiken.

Reparationer utförs enligt följande:

  • skruva loss den gamla trasiga mekanismen som förbinder sätet och soffans rygg;
  • en ny sätts in på plats och fixerar strukturen i samma hål.

Det är nödvändigt att försöka att ryggen och sätet ligger i samma plan, annars blir inte kajytan jämn

För att inte misstas med mekanismens rätta läge är det värt att använda telefonens kamera och filma systemets position innan du demonterar. Detta hjälper till att eliminera fel och montera strukturen korrekt. För att inte leta efter små delar är det värt att förbereda en behållare för dem i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar jag hand om systemet?

Oavsett hur noggrann och noggrann driften av möblerna är, är det viktigt att förstå att du inte kan klara dig utan underhåll. Detta är inte bara att rengöra klädseln, ta bort smuts, damm och fukt från den. Det är också nödvändigt att ta hand om själva mekanismen i soffan, annars kan livslängden förkortas, systemet lossnar eller fastnar snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att detta händer är det värt att överväga några enkla rekommendationer:

  • mekanismen behöver rengöras från smuts och fukt för att utesluta bildandet av rost och hinder för transformationsmekanismens funktion;
  • löpande delar bör smörjas då och då annars kan de agera på varandra och deformera hela systemet;
  • det bör inte finnas några främmande föremål under soffan - de kan störa transformationsmekanismens funktion;
  • om systemet plötsligt började fungera kan du inte sätta press på det och göra alla ansträngningar - detta kommer att leda till att mekanismen går sönder. Det är bättre att skjuta tillbaka soffan och försöka fälla ut den igen;
  • om det finns en matta på golvet är det värt att regelbundet rengöra tupplurarna från rullarna , annars blir de snabbt oanvändbara, vilket kommer att leda till behovet av att reparera mekanismen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du få snygga kappor som bevarar klädseln och ger fräscha färger till inredningsstilen . I det här fallet är det också viktigt att inte glömma transformationssystemet: när du monterar och viker ut soffan måste de tas bort så att materialet inte kommer in i systemets delar och inte stör deras arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Delfinsoffor är ganska populära. Detta bevisas av de många recensioner som finns kvar på Internet. Köpare väljer sådana modeller på grund av deras tillförlitlighet, praktiska och komfort. Kommentarer säger att dessa soffor är bekväma att sitta på, sitter framför TV -skärmen, de hjälper till när gäster plötsligt anländer och byter ofta dubbelsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köpare noterar modellernas utmärkta kvalitet och relativt låga kostnad, bra montering av soffor, vacker design, enkel förvandling samt rymliga linnelådor där du kan fälla pastelltillbehör. Köpare gillar också starka sidoväggar som inte lossnar med tiden och inte knarrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa kommentatorer noterar att det, trots standardstorlekarna, är nödvändigt att välja en modell med hänsyn till köparens höjd, annars kanske inte sänglängden räcker och det kommer att komplicera bekväm vila och sömn.

Bild
Bild

Inredning idéer

Vi uppmärksammar dig på flera intressanta alternativ för att placera soffor med Dolphin -mekanismen:

  • Den raka soffan med smala armstöd behåller rummets beige ton. För att liva upp interiören måste du välja en modell med ett växtmönster och komplettera den med en soffdyna. Ett metallställ med en lampa, en tavla med marint tema, flera böcker och en matta i kontrastfärg hjälper till att komplettera interiören;
  • Hörnmodellen av den kombinerade färgen av vit och mörk choklad ser väldigt elegant och lyxig ut i ett ljust vardagsrum. Som grund kan du ta en soffa med en mörkbrun botten, mjuka armstöd, en liten rygg och en ljus topp, bestående av moduler;
  • För att fylla rummet med luft och skapa en känsla av rymd, i hörnet av möblerna räcker det med ett minimum av inredningsartiklar: en abstrakt målning och en blomma med palmblad. Så att stilen inte verkar helt enkel måste du dekorera soffan med kontrasterande kuddar av olika texturer och färger;
  • Älskare i asiatisk stil kan inte klara sig utan en mörk och till och med svart rakformad soffa med lockiga armstöd och en lakonisk rektangulär rygg. Modellen gjord av läder med imitation av stora stygn ser dyr och vacker ut, den kommer perfekt att komplettera stilen i ett beige rum, som redan har en ljus matta, ett par små målningar och gröna växter. Så att soffan inte kränker rummets harmoni kan du lägga till en puff av samma färg till interiören eller upprepa skuggan i målningarna.

Rekommenderad: