Hörnsoffa-eurobok (45 Bilder): Mekanismens Funktioner, Modeller Av Transformatorer Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne, "Amsterdam"

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsoffa-eurobok (45 Bilder): Mekanismens Funktioner, Modeller Av Transformatorer Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne, "Amsterdam"

Video: Hörnsoffa-eurobok (45 Bilder): Mekanismens Funktioner, Modeller Av Transformatorer Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne,
Video: Building Block Transformer 2024, April
Hörnsoffa-eurobok (45 Bilder): Mekanismens Funktioner, Modeller Av Transformatorer Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne, "Amsterdam"
Hörnsoffa-eurobok (45 Bilder): Mekanismens Funktioner, Modeller Av Transformatorer Med Ett Fjäderblock Och En Låda För Linne, "Amsterdam"
Anonim

Inget hem är komplett utan stoppade möbler. Det är bekvämt att sitta på det med vänner och vid behov ta emot gäster för natten eller gå och lägga sig själv. En av de nuvarande efterfrågade modellerna bland köpare är en hörnsoffa-eurobok. Denna modell har ett antal funktioner och fördelar.

Bild
Bild

Funktioner och fördelar med mekanismen

Designen med Eurobook -mekanismen är ganska enkel och bekväm. Det tar inte mer än 10-15 sekunder att förvandla en soffa till en säng. De transformerbara konstruktionselementen är rygg och sits.

Bild
Bild

För att fälla ut en hörnsoffa med ett sådant system måste du höja sätet något, skjuta det framåt och sänka det till golvet. Tack vare videoklippen kan detta göras på bokstavligen 3-4 sekunder. Sedan måste du lägga gångjärnen ovanpå baksidan (beroende på den specifika modellen kan det finnas en eller två av dem) och sänka ner ryggblocket.

Bild
Bild

Fördelarna med Eurobook -omvandlingsmekanismen inkluderar:

  • enkelhet och bekvämlighet i designen, som kan hanteras inte bara av en vuxen i familjen, utan även av en tonåring;
  • systemtillförlitlighet, vilket möjliggör långsiktig användning av soffan;
  • inget behov av ett stort utrymme för att fälla ut soffan;
  • säkerheten i transformationssystemet;
  • skonsam typ av tryck på ramen under omvandling, inte lossa soffkroppen;
  • möjligheten till daglig förvandling under lång tid;
  • beräkning av mekanismen för soffans universella och rymliga dimensioner;
  • möjligheten att byta ut transformationsmekanismen vid ett haveri.
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med Eurobook -mekanism kan ersätta en säng. Tillverkare producerar modeller som, beroende på blockens fyllning, inte bara kan få massage, utan också en ortopedisk effekt.

Hörnstrukturer har många fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor med Eurobook -mekanism:

  • bekväm oavsett om de är monterade eller demonterade;
  • passar i alla rum i huset;
  • låter dig spara varje centimeter användbart område där det behövs;
  • de ser kompakta och snygga ut även i en förvandlad form (de rör inte i rummet);
  • har rymliga lådor för sängkläder, med vilka du kan spara utrymme i garderoben;
  • skiljer sig åt i olika grader av styvhet hos mattorna, så att du kan välja en modell utifrån dina egna preferenser;
  • i de flesta fall är de mobila och komplicerar inte omläggningen av möbler i rummet;
  • kännetecknas av en mängd olika modeller av olika storlekar och utföranden.
Bild
Bild

Dessutom kan hörnsoffor enkelt passa in i olika rumsstilar . De kan matchas med befintliga möbler eller väljas som en accent på ett av områdets områden, vilket indikerar designidén. På grund av enkelheten och mångsidigheten hos omvandlingsmekanismen utmärks sådana konstruktioner som regel av ett överkomligt pris. Detta gör att du kan köpa en modell baserad på din budget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Enligt typen av design finns hörnsoffor av två typer: vanlig och ö.

Bild
Bild

Enkla soffor

De första alternativen kan ha en annan eller universell vinkel, som kan ändras vid behov. Sådana transformerande soffor består av två huvuddelar, varav en ser ut som en rak soffa och den andra ser ut som en fåtölj.

Dessutom gör det senare det unika att du enkelt kan ändra vinkeln från höger till vänster, om en omorganisation kräver det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ösoffor

Övarianter har ofta ett större antal platser och moduler. Dessutom kan de utrustas med ett barbord, en ottoman, en eller två lådor för sängkläder och överlägg på armstöden i form av ett litet barbord, med vilket du kan organisera arbetsytan i ett litet rum. Både de och andra mönster kan vara med eller utan armstöd, med ett långt armstöd eller en liten sidodel. Dessutom kommer de med en koja som ligger både parallellt med väggen och vinkelrätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta soffalternativ inkluderar hörnmodeller med ett armstöd med hyllor eller en nisch . Denna designteknik ökar designens funktionalitet och ökar kundens betyg på modellen. Dessutom kan armstöden vara mjuka eller hårda (av trä).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt hårdhetsgraden

Beroende på förpackningsmaterial kan blockets hårdhet vara mjuk, måttligt hård och hård:

  • Mjuka soffor De kännetecknas av ett frodigt block upp till 20 cm i tjocklek, de senare är de mest efterfrågade (deras matts höjd närmar sig 15 cm).
  • Stela strukturer har en ortopedisk effekt och även om de inte behandlar sjukdomar i muskuloskeletala systemet är de deras förebyggande. De har en platt yta på kajen, liksom andra modeller, är utrustade med låda för linne och kan vara utan eller med armstöd.
Bild
Bild

Dimensioner

På grund av det stora utbudet av modeller kan storleken på sofforna variera. Konventionellt är alla sorter indelade i stora, standard och små (kompakta). I vissa fall kan du till och med beställa en minisoffa som passar perfekt på en 12 meter lång loggia, vilket ger en mysig atmosfär till sin atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensionerna på en stor soffa är 200x200, 210x200 cm och mer, medelstora modeller har sängparametrar 200x160, 200x180 cm, små - 140x200, 150x70 cm.

Material (redigera)

Vid tillverkning av modeller av hörnsoffor med Eurobook -systemet använder möbelföretag metall, trä eller plywood, fyllmedel och klädsel. Som regel är kroppen gjord av trä och metall . En struktur på en metallram anses vara den mest pålitliga, och om läktar (gitterlameller av trä) är placerade vid basen skyddar detta mattan från att hänga och förlänger dess livslängd.

Bild
Bild

Block typ

I hörnmodellerna på eurobooksoffan används två typer av mattor: med och utan fjädrar. Fjäderblock är indelade i beroende och oberoende typer. De är baserade på stålelement med en vriden och serpentin form, som har god fjädrighet och ger tillförlitlighet till blockets struktur.

Modellen med ett fjäderblock av oberoende fjädrar anses vara den bästa av alla typer av soffor av denna typ.

Bild
Bild

De andra mattorna kallas fjäderlösa, eftersom de är baserade på inga fjädrar, och istället används en speciell stoppning av naturligt och artificiellt ursprung. Huvudtyperna av modernt fjäderfritt fyllmedel inkluderar:

  • latex;
  • polyuretanskum;
  • kokos;
  • holofiber;
  • struttofiber.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Latex- och kokosmattor anses vara det mest hållbara och praktiska, polyuretanskum är ett budgetalternativ för blocket, holofiber och struttofiber läggs ofta till huvudfyllnadsmedlet för att säkerställa optimal styvhet i soffblocken.

Klädsel

För att färdigställa modellerna använder tillverkarna olika klädmaterial:

Det bästa av dem är äkta läder .: lädermaterial är praktiskt, motståndskraftigt mot nötning och mekaniska skador.

Bild
Bild

Förutom läder används konstläder och ekoläder i produktionen ., som är sämre i sina egenskaper än läder, men överlägsna tygöverdrag.

Bild
Bild

Tygklädseln är ganska ljus och färgstark … Med olika textilmönster kan du ange rummets stil eller markera soffan mot den allmänna bakgrunden.

De mest populära textilklädselalternativen är flock, gobeläng, jacquard och velour.

Bild
Bild

Var ska man placera?

På grund av designens bekvämlighet kan hörnsoffan med Eurobook -transformationssystemet placeras var som helst. Det är harmoniskt i rum av alla typer och områden, därför är det lämpligt både i ett rymligt och i ett litet rum:

  • Om du lägger en sådan soffa i sovrummet , det kommer att ersätta en hel säng.
  • Genom att placera den i vardagsrummet , kan du skapa en vänlig och inbjudande atmosfär för att träffa vänner eller familjeavkoppling framför TV -skärmen.
  • Sätter en hörnsoffa till köket , kan du omedelbart komplettera rummets stil genom att lägga till mys i det.
  • Om vardagsrummet är stort kan en sådan soffa placeras i mitten av rummet och därmed definiera gränserna för rumszonerna (till exempel i utformningen av en studiolägenhet, med en sådan soffa, kan du skilja mellan mat- och gästzonerna).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Eurobook hörnsoffa anses vara ett bra köp. Detta noteras av kommentarerna från köpare kvar på forumet för dedikerade möbler. Sådana mönster gillas av bekvämligheten och enkelheten hos omvandlingsmekanismen, som är ganska tillförlitlig och praktisk.

Hörnsoffor är utvalda för sin kompakthet, komfort och goda vila, för att sova på dem är lika bra som på en säng.

Bild
Bild

Många kommentarer ägnas åt problemen med leder, ryggont och ryggrad. Kunder som har provat hörnmodellen med Eurobook -systemet och ortopedisk effekt noterar att smärtan är mindre och resten är mer avslappnad. I vissa fall sägs det om de verkliga fördelarna med hårda block, på grund av vilka inte bara smärta minskar utan också domningar i lemmarna.

Inredning idéer

En hörnsoffa med Eurobook -mekanism kan dekorera alla typer av rum:

Land alternativ . Om du vill utrusta vardagsrummet, men själva soffan köptes som ett gästalternativ, kan du sätta den mot väggen. Modellen utan armstöd är lämplig för alla typer av rum, eftersom du inte kan fånga dem. En ljusbrun hörnsoffa blir en gåva för ett ljust rum med vita väggar och tak. Framför den kan du placera ett kaffe- eller tebord, en korgstol och en mjuk puff. Det är värt att lägga en ljus matta med en hög på golvet, och i slutet av kompositionen fyller du rummet med nödvändiga tillägg till interiören: en mjuk leksak, färska blommor och dekorativa kuddar i olika nyanser.

Bild
Bild

City vardagsrum . I ett rymligt rum kan du placera en stor hörnsoffa i lakonisk design, gjord i en grå nyans. Det är inte nödvändigt att placera den nära väggen: det är bättre att flytta strukturen lite, så att modellen kan bli lättare att omvandla om det behövs. Eftersom gråtonen passar bra med vitt är det lämpligt att lämna väggarna och gardinerna vita. Det är bättre att upprepa den grå färgen för harmoni med hjälp av en matta och en fåtölj, välj en ton som något nyanserar soffans färg.

Bild
Bild

För att förhindra att två ljusa nyanser smälter samman till en enda blek plats måste du återuppliva atmosfären med ljus färg . För att göra detta, lägg till en vinröd eller vinskugga till designen. För att få soffan att se ljusare ut och samtidigt inte kränka stilens harmoni måste du dekorera den med kuddar i olika nyanser som finns i designen. När du väljer kuddens struktur är det viktigt att ta hänsyn till att den är annorlunda och har ett annat mönster: det är det som diversifierar minimalismstilen utan att överbelasta den.

Bild
Bild

Det är anmärkningsvärt att sådana möbler inte bara fyller rummet med hemvärme och mys, utan också fullbordar valfri stil i rummet.

Rekommenderad: