Anslutningsmuttrar: Förlängda Muttrar М8 Och М10, М12 Och М6, Storlekar På Långa Muttrar М4, М16 Och М5 Enligt GOST, Kedjekontakter

Innehållsförteckning:

Video: Anslutningsmuttrar: Förlängda Muttrar М8 Och М10, М12 Och М6, Storlekar På Långa Muttrar М4, М16 Och М5 Enligt GOST, Kedjekontakter

Video: Anslutningsmuttrar: Förlängda Muttrar М8 Och М10, М12 Och М6, Storlekar På Långa Muttrar М4, М16 Och М5 Enligt GOST, Kedjekontakter
Video: Destiny m29 2024, April
Anslutningsmuttrar: Förlängda Muttrar М8 Och М10, М12 Och М6, Storlekar På Långa Muttrar М4, М16 Och М5 Enligt GOST, Kedjekontakter
Anslutningsmuttrar: Förlängda Muttrar М8 Och М10, М12 Och М6, Storlekar På Långa Muttrar М4, М16 Och М5 Enligt GOST, Kedjekontakter
Anonim

Vid installationsarbete är det ofta nödvändigt att skapa starka och pålitliga fästelement. I specialaffärer kommer alla kunder att kunna se ett stort antal olika anslutningselement för konstruktion. Idag kommer vi att prata om huvuddragen i fackmuttrar och vilka storlekar de kan vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fackmuttern är en liten cirkulär hållare med en lång tråd på insidan. Denna del av delen är fäst vid den yttre gängan på en annan produkt (skruv, bult, tapp).

Dessa typer av nötter kan ha en annan yttre del . Modeller i form av hexagoner anses vara ett traditionellt alternativ. Det finns också prover i form av en slinga eller ett litet lock. Jämfört med andra typer av muttrar har anslutningsmodellerna en längre längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den långsträckta designen gör det möjligt att använda två metallstavar samtidigt, så de används ofta för att säkra två fästbultar.

I detta fall ger fästelementen ytterligare styrka och tillförlitlighet.

Den yttre delen av dessa fixeringsprodukter är alltid utrustad med flera kanter . De fungerar som ett stabilt stöd för skiftnyckeln under installationsarbetet.

Monteringsmuttrar kan skilja sig avsevärt från varandra i vilken typ av material de är gjorda, vad gäller styrka och renhet vid bearbetning. Oftast är sådana fästelement tillverkade av olika ståltyper (legering, kol).

Bild
Bild
Bild
Bild

Även i butikerna kan du hitta modeller gjorda av koppar, aluminium, mässing, brons och till och med platina . Kopparprodukter används ofta vid arbete inom det elektriska fältet, de kan fungera som en kretskontakt. Prover tillverkade av platina används inte särskilt ofta, de används främst inom medicin.

Ibland finns det nötter gjorda av olika legeringar med flera icke-järnmetaller. Som regel har de en hög styrka och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt bearbetningens renhet kan alla fackmuttrar delas in i flera huvudkategorier

  • Rena . Sådana modeller för fixering av delar ser utåt ut som de snyggaste i jämförelse med andra produkter. De bearbetas noggrant från alla sidor med slipverktyg.
  • Medium . Dessa modeller har en slät och jämn yta på endast ena sidan. Det är med denna del som de faller in i andra detaljer.
  • Svart . Dessa prover bearbetas inte alls med slipskivor under tillverkningsprocessen. Deras produktionsteknik inkluderar endast stansning och trådning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis, alla anslutningsmuttrar är dessutom zinkbelagda under produktionen . Det fungerar som ett skyddande lager som förhindrar eventuell korrosion på fästelementets yta.

Förutom zinkbeläggning kan nickel eller krom också användas som ett skyddande skikt . Ofta ingår speciella flänsar i samma uppsättning med sådana produkter. De behövs för att skydda muttern från eventuella deformationer.

Fackmuttrar är enklast att montera med skiftnycklar.

Dessa fästelement är ganska enkla och praktiska att använda, de kan snabbt installeras med egna händer utan mycket ansträngning.

Alla modeller av sådana muttrar har god motståndskraft mot olika temperaturförhållanden, kemisk och mekanisk belastning

Bild
Bild

Krav

Alla nödvändiga krav som måste beaktas vid tillverkning av anslutningsmuttrar finns i GOST 8959-75. Där kan du också hitta en detaljerad tabell med alla möjliga dimensioner på dessa konstruktionsfästen . I den kan du också hitta ett ungefärligt diagram som återspeglar den mest allmänna utformningen av dessa muttrar.

Vikten av alla zinkbelagda kontakter får inte överstiga vikten för icke-zinkbelagda modeller med högst 5% . I GOST 8959-75 blir det möjligt att hitta den exakta formen för att beräkna det optimala värdet av tjockleken på metallväggarna.

Bild
Bild

Det kommer också att anges standardvärdena för muttrarnas diametrar, uttryckta i millimeter, sådana parametrar kan vara 8, 10, 15, 20, 25, 32, 40, 50 mm. Men det finns också modeller med andra parametrar. I det här fallet måste du välja fästelement, med hänsyn till typen av anslutning, dimensionerna på delarna som kommer att fästas på varandra.

Alla tillverkade anslutningsdelar måste helt överensstämma med de dimensioner som anges i GOST -data

Bild
Bild

Vid skapandet är det också nödvändigt att ta hänsyn till den möjliga massan av ett sådant fästelement, det stavas också i standarden.

Vid tillverkning av muttrar måste DIN 6334 också följas . Alla tekniska standarder i denna manual är utvecklade av det tyska standardiseringsinstitutet. Så, dimensionerna (diameter, tvärsnittsarea), den totala massan av var och en av elementen stavas också där.

Bild
Bild

Märkning

Märkningen är en speciell applikation som innehåller huvudsymbolerna som återspeglar de viktigaste egenskaperna och egenskaperna hos dessa muttrar. Det finns på nästan alla modeller. Grafiska märken kan vara både djupgående och konvexa . Deras storlekar är godkända av tillverkaren.

Alla skyltar appliceras oftast antingen på muttrarnas sidor eller på änddelarna . I det första fallet görs alla beteckningar på djupet. Alla modeller som har en tråddiameter på 6 millimeter eller mer är nödvändigtvis märkta.

Bild
Bild

Läs markeringarna noga innan du köper klippen. Hållfasthetsklassen kan anges på materialet.

Om tre små prickar görs på metallen betyder det att provet tillhör den femte klassen. Om det finns sex punkter på ytan ska produkten hänföras till den åttonde hållfasthetsklassen.

De nominella diametrarna kan också anges på ytan: M3, M4, M5, M6, M8, M10, M12, M14, M16, M20, M24, M25 och andra . Gänghöjden kan också förskrivas. Alla dessa parametrar uttrycks i millimeter.

Rekommenderad: