Drop-in Ankare: Mässing М8 Och М10, М12 Och М16, М6 Och М14, Stål М8х30 Och Inbäddade М20, Andra Typer Och Storlekar. Hur Installerar Jag Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Drop-in Ankare: Mässing М8 Och М10, М12 Och М16, М6 Och М14, Stål М8х30 Och Inbäddade М20, Andra Typer Och Storlekar. Hur Installerar Jag Dem?

Video: Drop-in Ankare: Mässing М8 Och М10, М12 Och М16, М6 Och М14, Stål М8х30 Och Inbäddade М20, Andra Typer Och Storlekar. Hur Installerar Jag Dem?
Video: Stainless Steel Drop In Anchor With Lip 2024, Mars
Drop-in Ankare: Mässing М8 Och М10, М12 Och М16, М6 Och М14, Stål М8х30 Och Inbäddade М20, Andra Typer Och Storlekar. Hur Installerar Jag Dem?
Drop-in Ankare: Mässing М8 Och М10, М12 Och М16, М6 Och М14, Stål М8х30 Och Inbäddade М20, Andra Typer Och Storlekar. Hur Installerar Jag Dem?
Anonim

Drop-in ankare - mässing М8 och М10, М12 och М16, М6 och М14, stål М8 × 30 och inbäddade М2, liksom andra typer och storlekar används i stor utsträckning vid fastsättning av tunga konstruktioner. Med deras hjälp hängs massiva rack och hyllor, hängande element fixas, men inte alla mästare vet hur man installerar sådana fästelement. För att inte göra misstag när du väljer, för att korrekt montera det drivna ankaren i huvudväggen, är det värt att studera mer detaljerat alla funktioner i denna typ av hårdvara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Drop-in ankare - en mängd olika fästelement placerade innanför huvudväggarna och andra vertikala strukturer av tegel och betong. Dess största skillnad är fästmetoden . Hylsan är fixerad i det ögonblick då stångelementet drivs in i den.

Drop-in ankare är standardiserade i enlighet med GOST 28778-90. I den tekniska dokumentationen anges de som självförankrade bultar, och de viktigaste egenskaperna hos denna typ av metallprodukter listas också här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen innehåller två komponenter

  1. Konisk buske … Det finns en tråd på ena sidan. Å andra sidan finns det ett delat element med 2 eller 4 delar och ett inre koniskt element.
  2. Kilkotte . Den kommer in i hylsans insida, öppnar den och skapar en kilkraft.

Under installationsprocessen sätts kilen in i bussningen, och sedan, med hjälp av en hammare, går den djupare in i den. Om det finns ett stopp i botten av hålet appliceras stötet direkt på ankaren. Elementet fästs på en betong- eller tegelyta på grund av friktionskraft, och i vissa fall med hjälp av ett stopp, med hjälp av en hand eller ett pneumatiskt verktyg . Det färdiga fästet får en ganska hög hållfasthet, lämplig för användning under tunga och medelintensiva belastningar.

Bild
Bild

Drop-in ankare är avsedda för installation i väggar av natursten, massivt tegel, högdensitetsbetongmonolit . De används inte på ytor med en cellulär, porös, kombinerad struktur. Sådana fästelement är lämpliga för fastsättning av belysningsarmaturer, kabelkablar, häng- och konsollmöbler, trä- och metallupphängningar för olika ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Klassificeringen av drop-in ankare innebär att de är det flera divisioner … Det är värt att överväga att detta element har en lägre bärighet än inbyggda fästelement och andra typer av klämmor.

Dess bärförmåga är begränsad, vibrationsmotståndet är lågt, så tillverkare försöker inte diversifiera sortimentet av denna typ av produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det hammade ankaret är mest efterfrågat i vardagen när man hänger strukturer i tak och väggar.

Enligt typen av tillverkningsmaterial är dessa fästelement av flera typer

Stål, plåt … De är konstruerade för lätta laster.

Bild
Bild

Galvaniserad , av gult passiverat stål. Korrosionsbeständig.

Bild
Bild

Tillverkad av galvaniserat konstruktionsstål . Motståndskraftig mot korrosionsskador, konstruerad för tung belastning.

Bild
Bild

Särskild … Tillverkad av syrafast rostfritt stål.

Bild
Bild

Mässing … Ganska mjuk metall, inte rädd för korrosion. Inmatningsankaret i mässing är mest populärt för fixering av hushållsstrukturer.

Bild
Bild

Genom tillverkningens särdrag har denna typ av hårdvara också sin egen klassificering … Takalternativ är inte kilade med ett speciellt element, utan med en spik. Speciella ankare hamras genom direktkontakt med kroppen - det sätts på en förberedd kil. Varianter med utvändiga och inre trådar anses vara mer hållbara och pålitliga . De där den bara finns i själva bussningen är konstruerade för minimal belastning.

Bild
Bild

Separat är det vanligt att överväga sorten drivna ankare av typen "Zikon ". Utåt skiljer sig dess design lite från den traditionella. Det finns en bussning med 4 slitsar här, en kil av konstruerat legerat stål. Endast installationsprincipen för produkten är annorlunda. Först borras ett rakt hål och sedan ett avsmalnande hål. En kil sätts in i den, på vilken bussningen skjuts, det finns en sprängning och stark fastsättning av produkten i hålet.

Bild
Bild

Mått och vikt

Standarden föreskriver märkning av drivna ankare med bokstaven M och en indikation på diametern på produktens gänga . Detta är den klassificering som tillverkare oftast använder. Till exempel används följande standardstorlekar: M6, M8, M10, M12, M14, M16, M20. Siffrorna kan vara dubbla.

I detta fall, i beteckningen M8x30, M10x40, är det sista talet lika med hårdvarans längd i millimeter.

Vikten är också standardiserad enligt den så kallade teoretiska vikten. Till exempel, för 1000 stycken M6 × 65 ankare blir det 31,92 kg. Följaktligen kommer 1 artikel att väga 31,92 g. M10x100 ankaren kommer redan att väga 90,61 g. Men dessa siffror är endast relevanta för stålartiklar.

Bild
Bild

Populära märken

Bland de populära märkena för drop-in ankare är de vanligaste varumärken från ledande företag från EU … Den erkända ledaren är Fischer från Tyskland var det detta företag som utvecklades ankare typ "Zikon "populär bland professionella byggare. Varumärket använder plåt, rostfritt stål, konstruktionsstål i produktionen. Företaget är känt för kvaliteten på sina produkter, ägnar stor uppmärksamhet åt deras efterlevnad av etablerade standarder.

Bild
Bild

Mungo är ett schweiziskt företag som tillverkar ett litet sortiment av drop-in ankare. I synnerhet säljs rostfria produkter och galvaniserade produkter i Ryska federationen.

Prisklassen är över genomsnittet, det går definitivt inte att ringa billiga fästelement från Schweiz.

Bild
Bild

Koelner Är ett företag från Polen med en lojal prispolicy. Produkterna är tillverkade av billigt galvaniserat stål, men det finns också rostfria, mässingsalternativ. Alla levereras i förpackningar om 25 och 50 enheter - detta är fördelaktigt om seriös konstruktion pågår med ett stort antal hängande element.

Bild
Bild

Bland relativt billiga märken sticker det också ut Sormat … Denna tillverkare är baserad i Finland och standardiserar sina produkter enligt de krav som ställs i EU. Utbudet av produkter är så stort som möjligt, här finns både syrafasta rostfria ankare och enkla galvaniserade.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer rätt ankare är det mycket viktigt att uppmärksamma ett antal viktiga punkter

  1. Installationsplats … Lätta ankare är lämpliga för taket, eftersom belastningen på dem vanligtvis inte är för stor. För väggar, särskilt om hårdvaran måste tåla en betydande massa, väljs förstärkta alternativ från konstruktivt rostfritt eller galvaniserat stål.
  2. Typ av ankarmaterial … Mässingsprodukter är minst belastade, de kan användas för att fixa vägglampor, ljusa takkronor. Stålalternativen är starkare och mer tillförlitliga och klarar möbler, hyllor och andra möbler.
  3. Yttyp . För betong med inte för hög densitet är det värt att välja de mest pålitliga fästelementen av typen "Zikon"; under vissa omständigheter är sådana produkter lämpliga även för cellulära material. För tegelstenar väljs produkter med högst 8 mm i diameter.
  4. Storleksområde … Produkter väljs utifrån den erforderliga belastningsintensiteten. I avsaknad av djupbegränsningar är det bättre att föredra fästelement med en liten säkerhetsmarginal.
  5. Driftsförhållanden … För utomhus- och våtrum är det värt att välja drop-in ankare med rostfri eller galvaniserad beläggning.
Bild
Bild

Det här är de viktigaste parametrarna för val av drop-in ankare. Det rekommenderas också att ta hänsyn till väggens integritet, förekomsten av sprickor i den och andra skador.

Montering

Det är också nödvändigt att installera inkopplingsdonen korrekt. För arbete behöver du en borr, en borr - dess diameter väljs enligt måtten på ankarens yttre del.

Och du kommer också att behöva använda en hammare, på mässingsprodukter rekommenderas det att använda dess version med en gummiskida så att slagen inte skadar den mjuka metallen.

Bild
Bild

Låt oss analysera rätt procedur

  1. Med hjälp av en borr skapas ett hål på väggens yta. Om diametern är stor är det värt att ta en diamantbit. I andra fall räcker det med en segerrik borr för betong.
  2. Hålet som gjorts rengörs från insidan av skräp. Det kan blåsa ut om mycket damm har ansamlats efter borrning.
  3. Ankaret sätts in i det förberedda hålet. Det är viktigt att rikta den vinkelrätt mot väggen eller taket för att undvika snedvridning.
  4. Hammarslag - manuella eller pneumatiska - fixa produkten inuti materialet. När bussningen har fällts ut låses den säkert på plats, vilket ger en stark anslutning.
  5. Fästelementen kan användas som avsett. Den laddas genom att säkra de strukturer som ska hängas.
Bild
Bild

Att installera drop-in ankare är snabbt. Det är tillräckligt att använda det föreslagna rekommendationer för att installationen ska lyckas.

Rekommenderad: