Muttrar Med Pressbricka: And5 Och М6, М8 Och М10, М12 Och Andra Storlekar, För Lättmetallfälgar Och Andra Användningsområden

Innehållsförteckning:

Video: Muttrar Med Pressbricka: And5 Och М6, М8 Och М10, М12 Och Andra Storlekar, För Lättmetallfälgar Och Andra Användningsområden

Video: Muttrar Med Pressbricka: And5 Och М6, М8 Och М10, М12 Och Andra Storlekar, För Lättmetallfälgar Och Andra Användningsområden
Video: HOW TO PROFESSIONALLY REFURBISH ALLOY WHEELS! *Complete Guide* 2024, Mars
Muttrar Med Pressbricka: And5 Och М6, М8 Och М10, М12 Och Andra Storlekar, För Lättmetallfälgar Och Andra Användningsområden
Muttrar Med Pressbricka: And5 Och М6, М8 Och М10, М12 Och Andra Storlekar, För Lättmetallfälgar Och Andra Användningsområden
Anonim

För närvarande kan du i järnaffärer se ett stort antal olika fästelement som gör att du kan skapa pålitliga och starka anslutningar under installationsprocessen. Muttrar med pressbricka anses vara ett populärt alternativ. Idag kommer vi att prata om vad det är och vilka storlekar sådana klämmor kan vara.

Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Sådana fästelement är standardrunda muttrar utrustade på ena sidan med ett metallmunstycke med upphöjd yta … Sidorna på sådana delar har flera kanter (som regel är klämmorna i form av en sexkant), som fungerar som ett stopp för arbete med skiftnycklar.

Muttrar med pressbrickor skiljer sig från varandra i hållfasthetsklass, material från vilket de är tillverkade, storlek och noggrannhetskategorier. Munstycket, som dessa metallelement är utrustade med, låter dig reglera trycket som utövas på materialets yta. Denna typ används oftast för lättmetallfälgar.

Förutom, muttrar med pressbricka används oftast vid anslutning av enheter och delar tillsammans med konstruktionsskruvar och andra fästelement . De används ofta inom maskinteknik och konstruktion. Dessa klipp är också det mest lämpliga alternativet i fall där det är nödvändigt att jämnt fördela en betydande belastning på ytor med ett stort område.

Pressbrickan fungerar i dessa fall också som ett element som inte låter muttern lossna efter installationen.

Bild
Bild

Vad är dem?

Dessa muttrar kan variera beroende på noggrannhetsklassen. De bestäms enligt fastställda standarder.

  • Klass A . Modeller från denna grupp tillhör prover med ökad noggrannhet.
  • Klass B … Sådana produkter klassificeras som normal noggrannhet.
  • Klass C … Dessa muttrar med pressbricka ingår i gruppen för grov noggrannhet.

Nötter skiljer sig också åt beroende på vilket material de är tillverkade av. De vanligaste alternativen är modeller av stål (rostfritt, kol). Sådana prover anses vara de mest hållbara och hållbara. Men det finns också alternativ gjorda av koppar, mässing och andra icke-järn legeringar.

Det finns sorter av plast, men de är mindre hållbara än metalldelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är alla modeller belagda med skyddande beläggningar under produktionen. Oftast används zinkföreningar för detta. Men det kan också finnas produkter behandlade med nickel eller krom. Vissa delar tillverkas utan en skyddande beläggning, men dessa typer kan snabbt täckas av korrosion, vilket ytterligare medför en sammanbrott av anslutningen.

Dessa fästelement skiljer sig också åt i hållfasthetsklassen som de tillhör . De indikeras genom att applicera små prickar på produktens yta.

Alla fästelement av denna typ klassificeras i tre separata grupper beroende på finish. Rena modeller poleras helt under skapandet med specialverktyg. Alla sidor är så släta och snygga som möjligt.

Medelprover slipas endast på ena sidan … Det är denna del som fästs på produkten som fästs. Modeller med svart finish slipas inte alls med verktyg när de skapas. När det gäller trådhöjd kan alla muttrar klassificeras som standard, stora, små eller ultrafina modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Pressbrickor finns i olika storlekar. Det är nödvändigt att uppmärksamma detta innan du köper. I detta fall beror valet verkligen på vilka delar som kommer att anslutas till varandra, deras storlek.

Huvudparametern är fästelementets diameter. Följande värden anses vara de vanligaste: M6, M8, M12, M5, M10 … Men det finns också modeller med andra parametrar.

Dessutom kan sådana muttrar vara höga eller låga, i detta fall beror valet också på kraven för en viss typ av anslutning. Ofta används långsträckta sorter inte bara för att skapa en mer pålitlig och hållbar anslutning, utan också för att göra den utåt mer exakt.

Rekommenderad: