Hyvel Bosch: Elektrisk GHO 6500, PHO 2000 Och Andra Sladdlösa Modeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Hyvel Bosch: Elektrisk GHO 6500, PHO 2000 Och Andra Sladdlösa Modeller. Hur Väljer Man?

Video: Hyvel Bosch: Elektrisk GHO 6500, PHO 2000 Och Andra Sladdlösa Modeller. Hur Väljer Man?
Video: Электрорубанок BOSCH GHO 6500 Professional 2024, Maj
Hyvel Bosch: Elektrisk GHO 6500, PHO 2000 Och Andra Sladdlösa Modeller. Hur Väljer Man?
Hyvel Bosch: Elektrisk GHO 6500, PHO 2000 Och Andra Sladdlösa Modeller. Hur Väljer Man?
Anonim

Bosch elektriska hyvlar efterfrågas starkt och har ett gott rykte bland konsumenterna . Många potentiella köpare tittar på Bosch -hyvlar, men utbudet av modeller är mycket stort. Syftet med artikeln är att hjälpa konsumenten att välja detta verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hushålls elektriska hyvlar Bosch experter på elverktygsmarknaden klassas som halvprofessionella. Dem dimensionella och effektegenskaper gå inte över "amatör" -gränserna, men ergonomi, tillförlitlighet och uthållighet skiljer hyvlarna från detta märke från liknande produkter vid första anblicken från andra företag. De kan bearbeta lövträämnen utan problem … Elmotorer är inte benägna att överhettas, lagren har lite slitage. Virveltrumman och bladen är gjorda av höghållfasta legeringar.

Även produkterna från andra märken i världsklass är ibland sämre än dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Bosch GHO 6500 - nätverks elektrisk hyvel. Designad för att fungera från ett 220 volt elnät för konsumenter. Enligt dess egenskaper hör den till kategorin hushåll.

Elmotoreffekt - 650 watt, tomgångshastighet - 16500 per minut. Maximalt plogdjup - 2, 6 mm, bredd - 82 mm.

Men uppmärksamheten riktas mot sig själv blå kroppsfärg . Detta är färgen Bosch märker yrkesfordon. För hushåll - "amatör" - har företaget en grön färg. En högre klass indikeras också av priset över genomsnittet i denna kategori - 8000-9500 rubel.

Det bör noteras byggkvalitet och material som används, bra ergonomi . Planet klarar enkelt trä av vilken densitet som helst, elmotorn överhettas inte och gnistrar inte, knivarnas resurs håller länge. Verktyget är utrustat med ett grenrör för att blåsa ut sågspån och spån. Den tas ut till höger, vilket förmodligen inte är till vänsterhäntas tycke. Elmotorn och knivtrumman är välbalanserade och utrustade med kvalitetslager. Därför passar ljudnivån som helhet in i de befintliga standarderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kroppen är tillverkad av slitstark, mjuk plast … Dess konturer slätas ut. Handtaget är gummerat och glider inte i händerna. Plogens djupjusterare är svart, strikt med vita indelningar - det ger till och med intrycket av noggrannhet utåt. Hyvelsulan i den främre delen har 3 slitsar av olika bredd för fasning. Ett infällbart säkerhetsstopp finns på baksidan av sulan för att förhindra skador från obehörig aktivering.

Verktyget levereras med en nätsladd på fyra meter . Detta eliminerar besväret med att hitta förlängningssladdar. Setet innehåller också ett sidostopp: en lättmetallkonstruktion som är fixerad på hyvelns kropp och låter dig klippa av ett spår. Bland tillbehören i satsen finns en nyckel för att installera och justera knivarna och ett verktyg för att slipa dem. Det finns i alla fall en tillverkares respekt för konsumenten och omsorgen om honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch PHO 2000 - ett annat elplan, relaterat i klassen till det föregående och på många sätt liknande det. Men frisläppandet av spån och sågspån är dubbelsidigt, vilket som helst av munstyckena kan pluggas på begäran av användaren. Nätsladden är kortare - 2,5 meter. Effektegenskaperna är överlägsna GHO 6500 . Elmotorns effekt är 680 watt, tomgångshastigheten är 19 500 varv / min. Detta påverkar prestanda till det bättre, men bara något. Dessutom är detta plan 200 gram lättare än GHO 6500. Det verkar vara obetydligt, men med högre effekt och varvtal kan det orsaka vibrationer och instabilitet. Paketpaketet är mycket fattigare: bara ett plan och inget annat. Detta är inte förvånande: PHO 2000 faller i kategorin hushåll och inte professionella hyvlar. Därför kostar det mindre - från 6500 till 7500 rubel.

Bosch sladdlösa elektriska hyvlar är kompakta och ser ut som nedskalade versioner av nätverksanslutna . Men det här är fullvärdiga verktyg med nästan samma funktionsuppsättning. Vissa egenskaper skiljer sig naturligtvis på grund av den begränsade energikällan, men i avsaknad av ett elnät blir deras kapacitet enorm.

Det finns för närvarande flera sorter av Bosch sladdlösa hyvlar på marknaden . Alla tillhör det professionella segmentet och har ett lämpligt (från 10-11 tusen rubel och mer) pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch GHO 12V-20 . Levereras i 2 versioner: utan batteri och laddare (10 500-14 000 rubel) och i en komplett uppsättning (från 22 000 rubel och högre). Den drivs av 2 12 volts batterier med en kapacitet på 3 Ah vardera. Varvtalets frekvens är 14 500 per minut. Plogens bredd och djup är mindre än nätets - 56 respektive 2 mm). Hyveln hyllas för sin utmärkta prestanda för denna typ av verktyg. Chips kan matas ut till båda sidor, valfritt. Uppmärksamhet riktas mot instrumentets diminutivitet och nåd. Den är kompakt och lätt (1,85 kg). Även nätaggregatet är mycket litet och belastar inte dess utseende.

Mer komplext och tungt Bosch GHO 18 V-LI . Den drivs av 18 volts batterier. Har en standard skivbredd för alla hyvlar - 82 mm. Externt liknar den mycket nätverket Bosch PHO 2000. Den väger 2, 6 kg vid laddning. Pris - från 18 000 rubel, trots att planet levereras utan batterier och laddare. Detta är en stor och obehaglig nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det bästa valet?

Det skulle vara användbart för en specialist att ha i sitt arsenal både ett nätverk och en batteriplanare . De kompletterar varandra perfekt. För en professionell, den bästa kombinationen av nätverk GHO 6500 med batteri GHO 12V-20.

För hushåll krävs inte "land" -behov av professionell utrustning, nätverket PHO 2000 kommer att räcka. Om du behöver en laddningsbar elektrisk hyvel, för att inte spendera extra pengar är det bättre att köpa ett verktyg från en annan tillverkare.

Rekommenderad: