TV -fästen (33 Bilder): Hur Man Väljer Ett Fäste I Vitt Och Andra Färger? Hur Man Väljer Fästen För 55-tums Och Andra TV-storlekar

Innehållsförteckning:

Video: TV -fästen (33 Bilder): Hur Man Väljer Ett Fäste I Vitt Och Andra Färger? Hur Man Väljer Fästen För 55-tums Och Andra TV-storlekar

Video: TV -fästen (33 Bilder): Hur Man Väljer Ett Fäste I Vitt Och Andra Färger? Hur Man Väljer Fästen För 55-tums Och Andra TV-storlekar
Video: How To Crochet A Cardigan Jacket | Pattern & Tutorial DIY 2024, April
TV -fästen (33 Bilder): Hur Man Väljer Ett Fäste I Vitt Och Andra Färger? Hur Man Väljer Fästen För 55-tums Och Andra TV-storlekar
TV -fästen (33 Bilder): Hur Man Väljer Ett Fäste I Vitt Och Andra Färger? Hur Man Väljer Fästen För 55-tums Och Andra TV-storlekar
Anonim

Tidigare kunde tv -apparater, på grund av deras volym, endast installeras på sängbord. Moderna enheter har blivit mycket mer kompakta och lättare, vilket gör att de kan placeras i ett vertikalt plan. Denna typ av installation väljs oftast av moderna användare. För att göra detta måste du köpa ett speciellt fäste - en konsol.

Bild
Bild

Vad det är?

TV -fästet är en metallkonstruktion som används för att hänga utrustning … Sådana fästen gör att du kan justera enhetens position, vilket gör det bekvämt för alla att se den. Fästena har ett brett utbud av funktioner, varav de viktigaste är följande:

  • rationell användning av lokalerna;
  • säker fixering av TV: n på ett vertikalt plan;
  • bekväm visning;
  • harmoniskt implementering av teknik i alla interiörer i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Listan över fördelar inkluderar också överkomliga kostnader, enkel installation och kompakthet. Det finns också tillräckligt med nackdelar, det kommer att vara användbart att bekanta sig med dem:

  • tillsammans med installationen av fästet behöver du oroa dig för uttaget för anslutning av TV: n;
  • hängande ledningar kommer att förstöra den övergripande bilden, därför måste du köpa en låda för att maskera dem;
  • bredvid TV: n, många användare fäster en struktur för att lagra ytterligare utrustning;
  • självmontering kräver ett verktyg och vissa färdigheter;
  • efter demontering av fästet kommer det att finnas spår på väggen som måste repareras;
  • fästet måste väljas i enlighet med måtten och vikten på TV: n, annars kan fästet inte stödja vikten och falla tillsammans med dyr utrustning.

Trots alla dessa nackdelar är TV -fästen mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Hängande fästen finns i en enorm variation. Tillverkare av dessa fästelement tar hänsyn till alla användares önskemål och styrs av globala trender. Hela sortimentet av parenteser är indelat i flera stora grupper.

  • Fasta modeller låter dig inte ändra tv: ns rotation och lutning, de är det mest prisvärda, men inte det mest praktiska alternativet. Men de har ingen motsvarighet när det gäller tillförlitlighet. TV: n är monterad som en bild och är i ett läge. Fasta modeller med hyllor på vilka du kan placera ytterligare utrustning kommer att bli intressanta.
  • Lutningsfästen sticker ut för sin kompakthet, den vertikala lutningsvinkeln kan nå 20 grader.
  • Takfästen låter dig ändra utrustningens position inom ett brett spektrum, men sådana strukturer kan endast installeras i rum med högt i tak och fri planering. Panelen är fastsatt på ett rör (stång), som är fixerat i taket. Dessa fästen finns ofta i köpcentra och andra offentliga platser där tv -apparater används för reklam. Takfästen är utrustade med en gaslyft eller teleskopiska system för justering av skärmens position. Dessa alternativ är de mest populära.
  • Golvstativ är inte särskilt populära bland ryska användare, men ändå tillverkas sådana mönster av många företag. Deras främsta fördelar är bärbarhet och kompakthet. Valet av sådana stativ är relevant när det gäller stora TV-apparater som inte kan installeras på ett bord / skåp. Mobila golvkonstruktioner fungerar också som ett alternativ i fall med gipsskivor, som bara tål små enheter.
  • Ännu mer sällsynta är pelarsystem och rördelar … Sådana mönster måste väljas i enlighet med rummets design, noga med tanke på lämpliga punkter för att titta på TV.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det blir inte mindre intressant att bekanta sig med andra modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vändning

Svängbara infällbara fästen låter dig rotera och skjuta fram skärmen … I de flesta fall kan sådana strukturer placeras på alla vertikala strukturer (rör, väggar, pelare, till och med möbler).

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

Hörnhållare är en sällsynt förekomst för ryska butiker, men sådana modeller kan fortfarande hittas. Dom är låter dig spara utrymme i rummet och kompakt placera TV: n i ett litet rum.

Vissa tillverkare erbjuder mångsidiga mönster som kan placeras i hörnet och på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lutningsvridbar

Tilt-swivel-modeller anses vara de mest bekväma respektive de mest populära. Med en enkel handrörelse kan användaren ändra TV: ns position . Kostnaden för ett sådant rörligt fästelement är ganska högt, men dess fördelar är uppenbara. Sådana mönster bör väljas om TV: n används som ett mediecenter. Svängbara fästen skiljer sig åt i antalet böjningar. Vanligtvis varierar deras antal från 1 till 3. Antalet "knän" avgör rotationsvinkeln. Långa fästen med två och tre element är lämpliga för stora diagonala TV -apparater.

Nya är motoriserade modeller med fjärrkontroll.

Med sådana motoriserade mönster kan du ändra TV: ns position med en kompakt fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Moderna TV -fästen skiljer sig inte bara i typ och design, utan också i storlek. Det är absolut nödvändigt att uppmärksamma denna parameter. Tillverkare anger lämpliga diametrar på TV -apparater på fästena t.ex. för 55 "eller 50, 40" eller 49. Men denna information räcker inte för att välja rätt fäste. VESA -standarden hjälper dig att välja rätt storlek för din TV -fäste.

Denna term avser hålmönster för montering av en TV. De betecknas med två nummer, till exempel 200x200 eller 100x100, 200x100 eller 100x200, 300x300 eller 400x400. I dessa siffror anger det första värdet avståndet som måste finnas mellan bultarna i det horisontella förhållandet. Det andra värdet är det vertikala avståndet.

VESA -indikatorer sträcker sig från 50x50 till 800x400. Följaktligen är en konsol med en medium VESA-storlek lämplig för en liten TV, till exempel med en 32-tums diagonal. Men det är bättre att ta ett fäste med en liten marginal.

För en stor skärm, till exempel 65 eller 75 tum, behöver du en fäste med maximalt VESA -betyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

En liten svängarm öppnar vårt betyg Kromax Techno-1 … Den är utformad för skärmar med en diagonal på 10 till 26 tum och väger upp till 15 kg. Lutningsvinkeln varierar inom 15 grader och det horisontella läget ändras med 180 grader. Designen är utrustad med plastband som låter dig snyggt lägga trådarna.

Bland de fasta fästena väcker modellen också uppmärksamhet Digis DSM21-44F … Den är designad för TV -apparater med skärmstorlekar från 32 till 55 tum. Tillverkaren tog hand om användaren och förenklade installationsprocessen för honom genom att lägga till en bubbelnivå i konstruktionen och bifoga en komplett uppsättning nödvändiga anslutningar och fästelement.

Det återstår fortfarande att lägga till hög tillförlitlighet och hållbarhet hos konstruktionen - det är inte för ingenting som tillverkaren ger ett års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland takfästena har vi lyft fram modellen OBS T560-15 … Tilt-and-swivel design passar 32 "till 57" plasma. Med teleskopstången kan du ändra lutningsvinkeln inom 20 grader och rotationsvinkeln kan ändras upp till 60 grader. Nackdelen är den svarta färgen, som sticker ut i rum inredda i ljusa färger. Tillverkaren släpper inte denna modell i andra färger, vilket skulle vara lämpligt.

Silver tilt och svängbart fäste OBS F400 ser solid och presentabel ut. Fästet är utformat för TV -apparater med en diagonal på upp till 60 tum och en maxvikt på 23 kg. Ändring av TV: ns position tillhandahålls av två gasfjädrar. Kabelhanteringssystemet är ett välkommet tillskott.

Vi avslutar granskningen med en motoriserad modell KC Liftar SLI500 med takfäste. Den motoriserade drivenheten gör att lutningsvinkeln kan ändras upp till 90 grader med hjälp av kontrollpanelen. Denna design kan användas för att montera TV -apparater med en diagonal på upp till 70 tum.

Den maximala vikten som fästet tål är endast 10 kg, vilket är en nackdel med denna modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Det är viktigt att tydligt välja fästen för TV: n. Rekommendationerna som tillverkaren anger för var och en av sina modeller bör beaktas. Expertråd hjälper dig att göra rätt val.

  • Det är bättre att välja ett fäste med en liten marginal. När du byter ut en gammal TV mot en modell med en större diagonal behöver du inte byta fästen.
  • Varje fäste är utformat för en specifik vikt. Denna parameter måste beaktas. Det är bättre att välja ett TV -fäste med en viktmarginal.
  • Monteringsplattornas form och mått får inte blockera ventilationshålen på TV: n.
  • När du väljer lutnings-svängbara fästen måste du jämföra deras kapacitet med det fria avståndet till väggarna och plasmadiagonal. Hon borde enkelt ändra sin position, inte hålla fast vid inre element och väggar.
  • Modeller med ett komplett kit, som innehåller alla nödvändiga förbrukningsmaterial för installation, föredras. En trevlig bonus är kanalerna för att lägga kablar från TV: n.
  • De fasta fästena fäster TV: n nästan i väggen. Därför är det nödvändigt att ta hänsyn till möjligheten till fri tillgång till enhetens ytterligare funktioner (anslutning av en antenn, HDMI, flash -enhet). När det gäller krökta TV -apparater försvinner detta problem av sig självt.
  • Fästena bör också anpassas till rummets design. Denna inredningsdetalj ska inte vara uttrycksfull och "flashig". Det är bättre att föredra klassiska vita, svarta eller metalliska modeller.
  • Typen av tillbehör och dess funktionalitet måste motsvara särdragen i användningen av utrustning och intensiteten i dess användning. Till exempel, för ett sovrum, kan du välja en enkel modell, eftersom TV: n mestadels riktas mot sängen och det inte kommer att finnas något särskilt behov av att justera dess position.
  • Nu har ultratunna TV-fästen börjat dyka upp i stort antal. Tillverkarna lovar hög prestanda och förmåga att klara tung vikt. Trots detta rekommenderar experter inte att installera stora TV -apparater på sådana fästen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Det räcker inte att välja ett lämpligt fäste, du måste fortfarande hitta rätt plats för det. En mängd olika fästen gör att du kan placera TV: n nästan var som helst. Men det är viktigt att välja rätt plats så att du inte behöver överväga TV: n i framtiden. När du väljer en plats för fästet måste du fokusera på följande punkter:

  • storleken på TV: n;
  • fäste specifikationer;
  • frekvensen för omarrangemang av möbler i ett rum med en TV;
  • allmän inredning och harmoni i den övergripande strukturen;
  • närheten av platsen för möbler och väggar till TV: n, vilket skyddar utrustningen från överhettning till följd av otillräcklig luftcirkulation.

En separat post är skärmens placeringshöjd … Enligt reglerna ska TV: n vara placerad mittemot ögonen. I det här fallet blir det inget ökat tryck på nacke och rygg, och ögonen blir mindre trötta.

Små avvikelser upp eller ner är tillåtna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Inte alla förstår omedelbart hur man installerar ett TV -fäste. Dessutom kan misstag göras utan viss kunskap och färdigheter, vilket blir mycket problematiskt att rätta till. I allmänhet är det inte komplicerat att installera fästet med egna händer.

Den instruktion som utarbetats av oss hjälper till att förstå denna fråga

  1. När du har valt en lämplig plats att placera TV: n måste du göra märken på väggen. Normalt dras en linje längs fästets undersida. Byggnivån måste användas, vilket gör att du kan hänga tv: n direkt första gången.
  2. Vi fäster fästet på väggen och markerar platserna för hålen med prickar. Vissa tillverkare lägger till en mall eller nivå i standardpaketet, vilket förenklar installationen mycket.
  3. Med en borr eller stans borrar vi hål i enlighet med märkena. Kör i en plugg eller ankare med en hammare.
  4. Vi bultar plattan och själva fästet på ytan. Var noga med att kontrollera tillförlitligheten i dess installation. Först efter det fixar vi tv: n.

Vanligtvis innehåller fästena de nödvändiga bultarna och andra förbrukningsmaterial. Men så är inte alltid fallet.

För att arbeta med gipsväggar måste du dessutom köpa lämpliga fästelement.

Rekommenderad: