Ryobi Skruvmejsel: Hur Man Väljer Slag- Och Sladdlösa Modeller För 12 Och 18 Volt? För- Och Nackdelar Med En Skruvmejselborr

Innehållsförteckning:

Video: Ryobi Skruvmejsel: Hur Man Väljer Slag- Och Sladdlösa Modeller För 12 Och 18 Volt? För- Och Nackdelar Med En Skruvmejselborr

Video: Ryobi Skruvmejsel: Hur Man Väljer Slag- Och Sladdlösa Modeller För 12 Och 18 Volt? För- Och Nackdelar Med En Skruvmejselborr
Video: Cordless screwdriver drill - what to look for when choosing a tool? 2024, Maj
Ryobi Skruvmejsel: Hur Man Väljer Slag- Och Sladdlösa Modeller För 12 Och 18 Volt? För- Och Nackdelar Med En Skruvmejselborr
Ryobi Skruvmejsel: Hur Man Väljer Slag- Och Sladdlösa Modeller För 12 Och 18 Volt? För- Och Nackdelar Med En Skruvmejselborr
Anonim

Olika fästelement är mycket viktiga i vardagen - bultar, muttrar, skruvar. Och såklart skruvarna. Att skruva fast dem på en hård yta med Ryobi skruvmejslar är mycket enklare och mer praktiskt än att använda en skruvmejsel.

Bild
Bild

Särdrag

En skruvmejsel i teknisk praxis brukar kallas en typ av handhållet elverktyg, vilket gör att du kan vrida och dra tillbaka:

  • skruvar;
  • självgängande skruvar;
  • andra typer av fästelement med skruvgänga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta till salu kan du hitta den så kallade skruvmejselborrmaskinen . Men det är viktigt att komma ihåg att en hybridanordning fortfarande i grunden är en borrmaskin. Den klarar lite arbete, och till och med ganska snabbt. För systematisk åtdragning eller skruvning av fästelement är det dock nödvändigt att välja ett strikt specialiserat verktyg. För valet av en specifik modell är vridmoment av särskild vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna tips för att välja

Denna indikator, som den definieras i fysiken, uttrycker den rotationsintensitet som en viss kropp utsätts för. "Kroppen" här betyder skruvmejselns arbetsdel. Och hastigheten på dess vridning är redan direkt relaterad:

  • med styrkan i materialet i vilket du kan köra fästelement;
  • diametern på detta fästelement;
  • dess längd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men vi får inte glömma att allt är bra med måtta. För hushållsändamål är det optimala vridmomentet 10-30 Newtonmeter. Nästan varje uppgift löses framgångsrikt med hjälp av sådan utrustning inom en acceptabel tidsram. Och om han inte vågar, måste han ringa en professionell. För proffsen själva finns det skruvmejslar med ett vridmoment på minst 100 Newtonmeter.

Sådana anordningar kommer enkelt att sätta in en skruv eller självgängande skruv även i en mycket hård yta . Men eftersom både erfarna byggare och hobbyister tvingas arbeta med en mängd olika material, är vridmomentjustering en användbar funktion. Dessutom bör det inte vara samma sak för olika skruvar eller självgängande skruvar.

Bild
Bild

Nästa viktiga parameter är den hastighet med vilken arbetsmunstycket roterar . Hemma räcker 500 varv / min. Men om du behöver använda en maskin för borrning behöver du en hastighet på 1000 varv / min. Eftersom en skruvmejsel ofta används på platser där det inte finns någon el eller är instabil, föredrar många hantverkare laddningsbara modeller. Dessutom tillåter dessa enheter dig att "lossa" från uttagen utan att använda förlängningssladdar, vilket är mycket användbart även i flerfamiljshus i en storstad.

Bild
Bild

Batterier kan tillverkas på basen nickel-kadmium, litiumjon och nickel-metallhydrid. De allra flesta hushållsskruvmejslarna är utrustade med nickel-kadmiumbatterier. På grund av det lilla antalet arbetscykler och minneeffekten måste de laddas ur och laddas till 100%. Li-jonbatterier har inte denna nackdel, men de är märkbart dyrare. Parametrarna för strömmen som levereras av batteriet förtjänar en separat diskussion.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hushållsbehov är enheter med en elektrisk kapacitet på ett batteri på minst 1,2 ampere timmar acceptabla. Verktygets effekt beror på spänningen. Därför, för personligt bruk, väljs enheter avsedda för 12 volt. Professionella team använder 18 volts skruvmejslar. I båda fallen är förekomsten av laddare i leveransuppsättningen lika relevant.

Bild
Bild

Varianter av enheter

Ryobi erbjuder ett stort antal sladdlösa skruvmejslar. Till exempel är R 18 QS-0 slagverksapparaten lämplig för professionellt bruk. Litiumjonbatteriet levererar en ström på 18 V. Vridmomentet når 45 Newtonmeter, vilket gör det möjligt att driva fästelement även i betongväggar. Och med rotationshastigheter på upp till 3200 rpm (bumpless -läge) kan du spara tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

För personligt bruk är Ryobi R12DD - LL13S bättre lämpad . Ett modernt batteri utan minneseffekt ger 1, 3 ampere-timmar ström med en spänning på 12 V. Denna kombination av elektriska egenskaper gör det möjligt att tillhandahålla ett vridmoment på 30 Newton-meter vid en varvtal på 1500 varv / min. Enheten tillåter användning av patroner med en diameter på 10 mm. Ett alternativ är den mycket kraftfulla Ryobi R18PDBL-0.

Bild
Bild
Bild
Bild

18 V -batteriet ger 60 Newtonmeter vridmoment. Användare kan välja mellan konventionella och borrningslägen. Vridningshastigheten är 1700 varv. Skruvmejseln är avsedd för chuckar med en diameter på 13 mm. Viktigt: batteriet ingår inte i leveranssetet.

Bild
Bild

R 14 DDE-LL15S är utrustad med en LED-strålkastare . Konstruktörerna valde att utrusta den nyckelfria nyckelfria chucken med en storlek på 13 mm. Det är ganska bekvämt att använda enheten. Växling till önskad vridmomentnivå utförs med ett elektroniskt kort. Skruvmejseln kan borra olika ytor vid ett antal varv upp till 1400; ett omvänd läge finns.

Rekommenderad: