Borrfäste För Slipning Av Borrar: Typer, Funktioner. Hur Väljer Och Använder Man? Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Borrfäste För Slipning Av Borrar: Typer, Funktioner. Hur Väljer Och Använder Man? Användarrecensioner

Video: Borrfäste För Slipning Av Borrar: Typer, Funktioner. Hur Väljer Och Använder Man? Användarrecensioner
Video: Drill Grinding Attachment General no 825 2024, Maj
Borrfäste För Slipning Av Borrar: Typer, Funktioner. Hur Väljer Och Använder Man? Användarrecensioner
Borrfäste För Slipning Av Borrar: Typer, Funktioner. Hur Väljer Och Använder Man? Användarrecensioner
Anonim

Med frekvent användning av borrar blir det nödvändigt att slipa dem. Den moderna marknaden erbjuder olika enheter för denna uppgift. Det är dock få som vet att med en vanlig elektrisk borr idag kan du slipa en borr. Detta uppnås tack vare alla typer av redskap och redskap, som gör det möjligt att skapa en mångsidig enhet från en borrmaskin.

En av sådana anordningar är ett munstycke för en elektrisk borr för slipning av borrar, vilket i avsaknad av smörjmedel och en slipsten gör det möjligt att korrigera borren och återställa dess funktionella egenskaper.

Bild
Bild

Särskilda särdrag hos designen och driftsprincipen

Strukturen för munstycken för elektriska borrar, specialiserade på skärpningsborrar, har ett plastskal, inuti vilket det finns ett roterande skärphjul. Detta är en yta med en specialiserad form som skapar de nödvändiga skärpningsvinklarna på skärelementens arbetselement.

Munstyckets slipsten drivs av rotationen av axeln på en elektrisk borr, med vilken den förenas med en specialkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av de nyaste exemplen på elektriska borrar för skärpningsverktyg är utrustade med ett ändlock på höljet, på vilket det finns hål. Diametern på var och en av dem är proportionell mot borrens specifika storlek.

Dessa hål är gjorda på ett sådant sätt att borrmaskinen, vars arbetsområde placeras i dem för skärpning, kommer att kontakta slipstenens arbetsplan uteslutande i en viss position.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Borrslipning, utförd med ett liknande munstycke, sker på följande sätt:

  • Borren, vars skärområde ska stoppas in, sätts in i ett hål i borrhuset som har en lämplig diameter.
  • Den elektriska borren börjar fungera, som ett resultat av detta börjar slipstenen rotera. Ena sidan av borrens arbetsyta är vässad.
  • Borren roteras 180 grader i munstyckets hål och den andra skärkanten slipas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Operationen som beskrivs ovan utförs flera gånger tills borrens arbetsdel har nått de erforderliga egenskaperna.

Det finns också enklare alternativ - utan ändlock. De är mer primitiva än en konventionell enhet, men de är extremt obekväma att använda. Var noga med att se till att slipningsytan och borrens skärkant är korrekt placerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan slipare för borrar för en elektrisk borr kan också ha en mycket mer opretentiös design, där varken förekomst av ett lock eller tekniska hål, som är en jigg, tillhandahålls. Att öva på sådana bitar är mycket svårt, de är obekväma av den anledningen att du behöver hålla den slipade borren i rätt position. Dessutom måste korrekta vinklar upprätthållas på skärkanten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Positiva punkter och nackdelar med att använda

Vid bedömningen av rationaliteten hos sådana redskap för en elektrisk borr för slipning av borrar måste det noteras att de inte alls är avsedda för frekvent och aktivt bruk.

Några av deras positiva aspekter inkluderar:

  • Lågt pris på produkter. Detta beror på enkelheten i enhetens design.
  • Enkel användning. Det är ganska enkelt att använda enheten, även en nybörjare klarar det. Till skillnad från en smörjmaskin är skärpning med en specialiserad bit inte bara lätt, utan också mycket snabbt.
  • Möjlighet att använda enheten för olika borrdiametrar. En mycket viktig faktor som gör det möjligt att slipa stora mängder delar från en hemmakollektion med en enda bit.
Bild
Bild

Den beskrivna enheten har följande negativa punkter:

  • Oförmåga att producera skärpning i full skala … Även om tillverkaren säger att enheten är avsedd för skärpning av delar, är biten faktiskt specialiserad, troligtvis, för att räta ut skärkanten på en fast borr.
  • Otillförlitlig fixering av enheten till hållaren elektriska borrar. Den överväldigande majoriteten av tillverkare producerar munstycken med en plastpropp, vilket görs för att minska kostnaden för produkten.
  • Omöjlighet att ändra skärpningsvinkeln … Skärpningsgraden ingår redan i designen i förväg.
  • Problem vid användning … För att kunna använda tillbehöret krävs det att den elektriska borren fixeras i ett statiskt läge, vilket gör det möjligt att bekvämt använda enheten. Samtidigt är det nödvändigt att hålla den elektriska borren med ena handen, ansluta och koppla bort den, och med den andra handen manipulera borrmaskinen och rikta den in i hålen i enhetens lock.
Bild
Bild

Trots ofullkomligheten hittade enheten dock sin egen användare. På grund av sin kompakta storlek, låga vikt och relativt låga kostnad är munstycket väl förverkligat.

De praktiserar det i hushållet, i "fält" -förhållandena, i inte särskilt stora verkstäder.

Utan att gå in på detaljer anses de analyserade enheterna vara ganska effektiva om de praktiseras direkt för deras avsedda ändamål.

Bild
Bild

Hur man väljer klokt. Användningsområden

Genomsnittspriset för skärpningsutrustning är högst 1 000 rubel. Innan du köper är det nödvändigt att ta reda på korrespondensen mellan den köpta enheten för den elektriska borrmaskinen för vilken den är vald.

I vilket fall som helst måste du mäta borrdiametern i förväg, men det är att föredra att kontrollera den direkt på verktyget.

Butiken kommer säkert att ha ett märke av elektrisk borr som liknar din. Säkerhetskopierade stenar ingår i vissa tilläggsmodifikationer. Detta är praktiskt och förlänger redskapets livslängd.

När du använder enheten får du inte glömma att det inte är professionell utrustning för skärpning … Från början är denna monteringsenhet inte konstruerad för tung belastning.

Bild
Bild

Intresset för sådana anpassningar är inte en slump. Högkvalitativ skärpning från specialister på professionell utrustning är mycket dyr, och närvaron av liknande applikationer som en elektrisk borr i huset, som nästan alla har, garanterar perfekt skick för alla skär och ytor.

Som nämnts ovan är det nödvändigt att välja munstycket i proportion till modifieringen av den elektriska borrmaskinen. Du måste vara uppmärksam på enheterna hos framstående företag. De flesta tillverkare av elverktyg tillverkar tillbehör som är perfekta inte bara för sina egna produkter utan också för elektriska borrar från andra företag.

Det bästa alternativet är om tillbehöret ingår i själva elborrmaskinen … Innan du köper måste du bestämma vilken typ av slipning du behöver och diametrarna på borrarna, som i de flesta fall används för att säkerställa att munstyckets funktion är extremt effektiv.

Bild
Bild

Delar för plockning, reservdelar

Ett idealiskt alternativ för inköp är ett munstycke med reservhjul. Om möjligt är det nödvändigt att köpa en hållare för fixering av en elektrisk borr - detta kommer att förenkla problemet mycket, särskilt om skärpning kommer att utföras ganska ofta.

Varje enhet har en manual som hjälper dig att behärska det nya verktyget. Vanlig smärgsten är avsedd för flera dussin arbetscykler, därför är det möjligt att beräkna den avsedda lasten och skaffa delar på ett systematiskt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Ägarnas åsikter skiljde sig åt i vilken utsträckning användningen av skärpbiten är effektiv. Effektiviteten utvärderas på väldigt olika sätt. Vissa tycker att anpassningen är för svag för att utövas ständigt. Enligt andra är munstycket helt enkelt oersättligt under specifika omständigheter.

Baserat på recensionerna kan vi dra slutsatsen att om du inte presenterar för stora förfrågningar till anpassningen kommer det att visa sig vara mycket effektivt.

Bild
Bild

Sammanfatta

En elektrisk borrfäste för slipning av borrar är ett ganska nödvändigt köp när du ofta använder borrutrustning. Med dess hjälp kan du på allvar spara på tjänster från tjänsteföretag .… Det är bara nödvändigt att mäta potentialen för denna produkt, för att inte överbelasta den för mycket, så att den inte blir oanvändbar.

Naturligtvis kan en elektrisk borr, inte ens med en sådan enhet, ersätta hundra procent av en smörjmaskin, men om du behöver slipa en borr hemma kommer den att ge en sådan möjlighet utan problem.

Rekommenderad: