Borrar För Bekräftelse: Diameter På Borrar För Möbel Euroskruvar 5x50 Och 7x50, Bitar För Bekräftelse Av Andra Storlekar. Vilka Borrar Ska Du Välja För Olika Euroskruvar?

Innehållsförteckning:

Video: Borrar För Bekräftelse: Diameter På Borrar För Möbel Euroskruvar 5x50 Och 7x50, Bitar För Bekräftelse Av Andra Storlekar. Vilka Borrar Ska Du Välja För Olika Euroskruvar?

Video: Borrar För Bekräftelse: Diameter På Borrar För Möbel Euroskruvar 5x50 Och 7x50, Bitar För Bekräftelse Av Andra Storlekar. Vilka Borrar Ska Du Välja För Olika Euroskruvar?
Video: Duss borrmaskin DIA 200 2024, Maj
Borrar För Bekräftelse: Diameter På Borrar För Möbel Euroskruvar 5x50 Och 7x50, Bitar För Bekräftelse Av Andra Storlekar. Vilka Borrar Ska Du Välja För Olika Euroskruvar?
Borrar För Bekräftelse: Diameter På Borrar För Möbel Euroskruvar 5x50 Och 7x50, Bitar För Bekräftelse Av Andra Storlekar. Vilka Borrar Ska Du Välja För Olika Euroskruvar?
Anonim

Bekräftelse är en möbel-euroskruv som ersatte de vanliga slitsskruvarna, som massproducerades i Sovjetunionen. Eftersom den är en självgängande skruv skruvas den bara i förborrade hål. Om du försöker skruva in den, som en vanlig självgängande skruv, i en oborrad spånskiva eller MDF kommer du att förstöra möblerna. Därför är det så viktigt att välja rätt övningar för bekräftelsen.

Bild
Bild

Särdrag

Borren för bekräftelsen väljs utifrån den specifika diametern på euroskruven, mätt med huvudet och utsprången av det gängade spåret. Euroskruvar installeras på möbler av naturligt trä, VLA-skivor och spånskivor. Belastningen på skruvmejseln (insexnyckel används som momentverktyg) är mycket hög.

Otillfredsställande kvalitet på bultar och borrar för dem kommer att leda till betydande, synligt slitage på produkterna.

Bild
Bild

I en byggvaruhandel där fästelement säljs kontrolleras en bekräftelseövning för en Rockwell -hårdhetsindikator . Det bör vara minst 61 - tillverkare testade under många år indikerar omedelbart vad denna egenskap är. Alla borrar för euroskruvar indikerar inte hårdheten på stålet som det är tillverkat av. Ryska borrleverantörer anger graden av verktygsstål. Stålkvaliteterna P9M5 och P18 anses vara ledande, utomlands är det HSS-4341. Enkelt uttryckt, dessa beteckningar indikerar höghastighetsstål (verktyg).

Bild
Bild

Det bästa, ur användbarhetssynpunkt, är euroskruvar och hål i möbeldelar för dem, där borrdiametern för euroskruven valdes korrekt . Det finns ingen tråd i de delar av möblerna som är klara för montering, och en standardfas för huvudet på bekräftelsen tillhandahålls av tillverkaren. Alla dessa initiala data gör att du snabbt kan montera en viss möbel.

För en och samma teknik utförs tre åtgärder samtidigt. Bekräftelseövningar säljs ofta i en uppsättning - användaren (eller möbeltillverkaren) väljer omedelbart den han behöver . För att öka effektiviteten vid montering kan borren bringas till önskat tillstånd. Den egenutvecklade borrkronan är vässad i den mest spetsiga vinkeln, vilket gör att du kan borra brädet snabbare, för att utesluta punktens "gång" i början av arbetet.

Bild
Bild

Olika sorter

Bekräftelseborr är lättare att borra hål i timmerplattor (laminerad spånskiva, LMDF, plywood, laminat). För det kan hålets exakta diameter vara kritisk, korrespondensen mellan borraxeln och vinkelrätt sänks till brädans plan vid borrpunkten. I Ryssland finns det bara tekniska villkor för euroskruvar - GOST utfärdades inte för dem. Men leverantörer av bekräftelser och övningar för dem använder en linjal av storlekar.

  1. Asymmetrisk skruvgänga för träprodukter. Steget är något större än på de flesta liknande självgängande skruvar.
  2. Det finns ingen vass kant vid en av ändarna på stången.
  3. Huvudet är något större än för enkla självgängande skruvar. Den består av cylindriska och stympade koniska delar. I slutet av den stympade konen finns ett hål för en intern insexnyckel eller Phillips urtagning för vanliga bitar och skruvmejslar.
  4. Euro -skruvens arbetsdel är ett utjämnat, avrundat område som passar nackstödet. Denna del sätter bulten i mitten och låter dig säkert ansluta trädelarna till varandra. Det gängade området skruvas fast i hålet.
  5. Tråden skärs i en vinkel på 45 grader - denna funktion ger den monterade strukturen ytterligare styvhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Euroskruvar är gjorda av stål 08, belagda med zink - GOST -1050 ansvarar för detta . Anodiserad aluminium används ibland. I en uppsättning med en möbel innehåller tillverkaren ofta en insexnyckel eller en lockig fladdermus. Möbelartiklar borras oftast av tillverkaren för borrhål 5x50, 6, 3x50, 7x50 och / eller 7x70.

Bild
Bild

Nyanser av val

Urvalet görs för en specifik storlek och tillverkare. Det finns ofta övningar från lite kända kinesiska företag. Trots den betydligt reducerade kostnaden, jämfört med det marknadsförda varumärket, är en sådan borr långt ifrån den bästa kvaliteten . Kinesiska tillverkare sparar ofta på teknik för tillverkning av extra starkt stål som skulle fungera länge. Stålkvaliteten är i bästa fall 9XC och U7 / 8 i vanliga.

Bild
Bild

Sådant stål är också ett verktygsstål, användare noterar dess låga kvalitet och kallar det "plasticine", vilket försämras när belastningen är tillräcklig för möbelmonteringsprocessen. Borren slits ut för tidigt av överhettning, stålet "släpps ut" eller har initialt inte den deklarerade hårdheten och styvheten. Som ett resultat är det omöjligt att fortsätta arbeta med ett trubbigt instrument. Arbetaren, som upptäcker att borren inte går djupare med erforderlig hastighet och effektivitet, ökar trycket på borren.

Bild
Bild

Men den ökade ansträngningen löser inte problemet, och möbeln skadas istället för ett jämnt hål, där euroskruven inte håller tillräckligt säkert. Ryska tillverkare erbjuder sina lösningar - produkter från Tula Instrument Plant, företaget BSI-Instrument … Amerikanska övningar på den ryska marknaden representeras av DeWalt, schweiziska - av Archimedes.

Kostnaden för utländska övningar är 2, 5-3 gånger högre än för ryska.

Bild
Bild

Längden på borrens sittzon motsvarar längden på den platta delen av euroskruven . Stoppets försänkningsområde går inte längre än 45 graders vinkel, och övergången till skruvdelen (gängad) bör vara extremt liten. Skäreggens korthet är oacceptabelt - detta kommer att leda till överhettning av borrmaskinen under långa arbetstider, samt till lossning av stålet och bränning av de borrade hålen.

Bild
Bild

Bekräftelseövningen har en avtagbar eller icke-borttagbar formfaktor . Den flyttbara versionen ger fler möjligheter, det är som en kombinerad lösning - och kvaliteten på hålen förblir praktiskt taget oförändrad. Borrskaftet behöver regelbundet dra åt chucken, vilket försvagas något under borrprocessen, annars vänder den och borrningen saktar ner. Bekräftelseövningar behöver en elektrisk drivenhet med höga varvtal - 5000-10000 varv / min: ju högre vinkelborrhastighet, desto mer exakta och exakta är de borrade hålen.

Bild
Bild

Villkor

En tydlig och tillförlitlig fixering av möbelkomponenter bestäms genom att följa reglerna för användning. De är följande.

  1. Innan du börjar arbeta med trä, kontrollera om borrparametrarna är jämförbara för de specifika bekräftande skruvarna.
  2. Markera möblerna för framtida hål - ta hänsyn till alla indrag.
  3. De två delarna som ska fästas måste hållas i önskat läge. Detta är möjligt tack vare klämmor med en gummerad arbetsbeläggning - för att inte förstöra utseendet på möbelkomponenter.
  4. Avvik inte från borrens vinkelräta läge. Kränkning av den rätta vinkeln i förhållande till planet för den del som borras hotar strukturens instabilitet, bryter av dess delar, lossnar den monterade produkten. Som en lämplig enhet kan du använda en handhållen fräs, där kronan ersätts av en borr, och positionen på koordinataxlarna är fast fixerad med hjälp av hållare (fästen, klämmor, ytterligare klämmor).
Bild
Bild

En ytterligare bekvämlighet är en enhet som tillhandahåller en högkvalitativ tillsats av de fastsatta komponenterna. De används för att borra testhål med en mycket mindre diameter . Att använda en sådan enhet innebär att öka effektiviteten vid montering av möbler - särskilt när arbetet pågår måste en eller två mästare betjäna ett dussin föremål på en dag eller flera timmar. Exaktheten och hög kvalitet på bekräftelseshålen garanteras.

Bild
Bild

Att följa reglerna för att välja en borr för bekräftelsen, liksom rekommendationer för att arbeta med sådana borrar, kan en specifik kund (eller möbeltillverkare) vara säker på en högkvalitativ montering. Undvikande av ovanstående rekommendationer blir i värsta fall en akut reparation eller byte av en möbel som har skadats under normal belastning.

Rekommenderad: