Borrar "Enkor": Uppsättningar Borrar För Metall-, Steg- Och Forstner -borrar, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Borrar "Enkor": Uppsättningar Borrar För Metall-, Steg- Och Forstner -borrar, Andra Typer

Video: Borrar
Video: Amazing and Useful Drill Bit idea !! Convert Normal Drill Bit into Multi Step Drill Bit 2024, Maj
Borrar "Enkor": Uppsättningar Borrar För Metall-, Steg- Och Forstner -borrar, Andra Typer
Borrar "Enkor": Uppsättningar Borrar För Metall-, Steg- Och Forstner -borrar, Andra Typer
Anonim

Borrar är ett nödvändigt verktyg för olika byggnadsarbeten. Det finns en mängd olika sådana element som gör att du kan bearbeta vissa material, göra hål av olika djup. Idag kommer vi att prata om Enkor -borrar och deras huvuddrag.

Bild
Bild

Särdrag

Borrar "Enkor" är speciella skärverktyg som gör det möjligt att göra hål med olika diametrar i material (trä, metall). Olika typer av konstruktionsborrar kan tillverkas med alla typer av skaft (cylindriska, koniska) och arbetsdelar (spiral, ring, fjäder, krona) . Borrarna är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål. Ibland läggs ytterligare komponenter till en sådan grund för att göra produkten så stark och pålitlig som möjligt i processen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentöversikt

För närvarande producerar företaget "Enkor" en mängd olika modeller av konstruktionsborrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stegmodeller

Sådana produkter representerar en del med en liten konformad spets. Vart i dess yta består av flera metallsteg med olika diametrar, men av samma tjocklek (som regel finns det bara 13 sådana element på en borr) . Munstyckets ände är spetsig. Denna borr kan användas för att skapa fördjupningar av olika diametrar utan att omplacera skärelementet. Varje steg i verktyget har en särskild märkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skaftet på trappstegsmodeller har små lägenheter, de förhindrar glidning i apparatens chuck.

Borrar för metall

Produktsortimentet innehåller oftast borrar med en spiralformad design av arbetsdelen. De är tillverkade av höghastighets högpresterande stålbas. Borrar för metall från denna tillverkare har som regel 2 spiralspår, avsedda för snabb avlägsnande av spån och 2 skär . De flesta metallmodeller tillverkas med ett skaft i form av en tunn cylinder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Forstner borr

Sådana borrar ser ut som en metallkonstruktion, i vars centrala del det finns en punkt. Ett skärpt blad placeras vinkelrätt mot det. Det är en sicksackskärare. Forstner -borren används ofta för träbearbetning . Under arbetets gång skär produkten först kraftigt in i träytan, skisserar riktningen, sedan finns det cirkulära spår - de tillåter inte munstycket att ändra sitt läge. Först då börjar fräsen göra en fördjupning i ytan. Deras skaftstyp är vanligtvis cylindrisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

På betong

Tunna borrar avsedda för bearbetning av betongkonstruktioner har ofta en liten diameter. Deras arbetsområde är gjord i en spiralform. Dessa sorter används bäst för borrar som har en effektfunktion . Konventionella verktyg kommer inte att kunna arbeta hårt betong. Till skillnad från standardmodeller för trä eller metall har dessa delar små lödder gjorda av hårdmetall, de är placerade på ändstoppet. Dessa ytterligare element behövs för att stansa betongytor, samtidigt som skärdelens livslängd avsevärt ökar.

Bild
Bild

Alla betongborrar är belagda med en speciell segerrik hårdbeläggning (den innehåller kobolt och volfram). Det appliceras endast på produktens huvud. Denna komposition gör skärzonen mer hållbar och pålitlig, den blir motståndskraftig mot nötning under borrprocessen.

Borrar med försänkning

Sådana modeller säljs ofta i hela uppsättningar. De används vid bearbetning av träföremål. Försänkningar finns i form av små redskap, bestående av många små tunna blad. Ett sådant element tillåter vid behov att skapa koniska och cylindriska urtag . Försänkningsborrar ökar diametern på hålen som redan gjorts i materialet något. Samtidigt förbättrar de ytkvaliteten avsevärt utan att bilda ens små oegentligheter och repor.

Bild
Bild

Fjädrar

Dessa prover är tunna fräsar utrustade med två skär och en centreringsspets. Pennprodukter för borrning produceras som regel med en sexkant, vilket ger den mest pålitliga fixeringen i borrchucken . Under arbetets gång måste chipsen rengöras regelbundet på egen hand. Dessa borrar kan göra fördjupningar upp till 110 millimeter långa. Hålens diameter kan vara från 6 till 40 millimeter. Dessa sorter har en betydande nackdel: de är benägna att fastna i höga hastigheter, så arbetet med ett sådant verktyg bör utföras så noggrant som möjligt och ständigt kontrolleras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns flera viktiga aspekter att tänka på när du köper rätt Encor -borr. Var noga med att överväga vilken typ av material du planerar att bearbeta med det här verktyget . De är trots allt alla indelade i modeller för metall, betong, trä. Speciella modeller för glas och keramik produceras också idag. Tänk på borrstorleken också. För mer exakt och känsligt arbete väljs oftast prover med liten diameter. Om du kommer att bearbeta hårda och hållbara ytor med en betydande tjocklek, bör du föredra hållbara borrar med speciella munstycken och med en stor diameter.

Bild
Bild

Observera skaftet innan du köper. De mest populära bland användarna är modellerna med avsmalnande spets - de ger utmärkt centrering, låter verktyget inte hoppa av under drift och garanterar maximal borrnoggrannhet.

Undersök delens yta noggrant i förväg . Den ska vara helt platt, utan flis, repor eller sprickor. Om verktyget har sådana defekter blir arbetskvaliteten låg och hålen som gjorts kommer att visa sig vara ojämna och slarviga.

Rekommenderad: