Staket Gjorda Av WPC (37 Bilder): Installation Av Staket Från En Däckbräda För En Veranda, Veranda Och Balkong, Funktioner För Fastsättning Av Ett Däck

Innehållsförteckning:

Video: Staket Gjorda Av WPC (37 Bilder): Installation Av Staket Från En Däckbräda För En Veranda, Veranda Och Balkong, Funktioner För Fastsättning Av Ett Däck

Video: Staket Gjorda Av WPC (37 Bilder): Installation Av Staket Från En Däckbräda För En Veranda, Veranda Och Balkong, Funktioner För Fastsättning Av Ett Däck
Video: Hur gör snickaren - Räcken spjälor 2024, April
Staket Gjorda Av WPC (37 Bilder): Installation Av Staket Från En Däckbräda För En Veranda, Veranda Och Balkong, Funktioner För Fastsättning Av Ett Däck
Staket Gjorda Av WPC (37 Bilder): Installation Av Staket Från En Däckbräda För En Veranda, Veranda Och Balkong, Funktioner För Fastsättning Av Ett Däck
Anonim

I landhus, stugor och offentliga utrymmen finns allt fler dekorativa staket av WPC, som gradvis ersätter vanliga metall- och träkonstruktioner. Det är värt att överväga mer detaljerat vad sådana staket är och hur man installerar dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

WPC -fäktning är en modern terrasskonstruktion med en träkomponent.

Innan du gör en produkt males trä till mjöl. Dess maximala mängd i råmaterialets totala massa är 50-80%.

Samtidigt, för tillverkning av WPC, använder de:

  • trimning av virke;
  • resterna av stockar;
  • kvistar och grenar.

Resten av träpolymerråvarorna är termoplastiska polymerer modifierade med syntetiska tillsatser och färgämnen. Proportionerna av kompositen bestäms av tillverkarnas preferenser, vilket som ett resultat påverkar produktens slutkostnad och parametrarna.

Bild
Bild

Fördelar med WPC -staket:

  • lång livslängd;
  • naturligt utseende;
  • inga extra kostnader under drift;
  • hög hållfasthet och motståndskraft mot yttre påverkan och extrema temperaturer.

Ett annat plus med materialet är att det är lätt att såga, klippa och deformera vid behov. Till skillnad från träkonstruktioner kräver WPC ingen särskild omsorg i form av impregnering av beläggningen med antiseptika eller färgning.

När du väljer ett dekorativt staket rekommenderas det att vara uppmärksam på att en produkt där det finns många polymerer ser mer ut som plast . Dessutom kan polymeren påverka materialets slutliga egenskaper. För tillverkning av budgetprodukter använder tillverkare polyeten, vilket är märkbart sämre i kvalitet än dyrare WPC -modifieringar.

När det gäller nackdelarna med dekorativt staket noterar de främst förekomsten av repor vid djupa mekaniska påverkningar på ytan av beläggningen. Samtidigt kan defekten elimineras med hjälp av en speciell korrigeringspenna, som är lämplig för trärestaurering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Idag tillverkar tillverkare olika typer av dekorativa staket. Produkter kan skilja sig åt i materialkomposition, design och andra egenskaper.

Ägaren till ett lanthus kan utrusta sig med en veranda eller installera ett balkongräcke.

Det finns många typer av dekorativa stängsel . Det är värt att överväga mer detaljerat det vanligaste, bland vilket det finns staket både för balkongen eller verandan och för territoriet i förortsområdet som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klara avsnitt

Klassificeringen av WPC efter ramtyp innebär att det finns produkter i form av färdiga sektioner. Fördelen med dessa konstruktioner är enkel installation . Allt som behöver göras är att installera de färdiga väggpanelerna i marken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gitterstaket

Den andra typen av WPC är av den typ av ram, vilket innebär installation av enskilda brädor på tvärgående balkar med stöd. Det tar mer tid att installera, men det har ett attraktivt utseende.

I sin tur har staket också en egen klassificering

Klassiska staket . De är standard vertikala brädor installerade i rad. Vid små staket krävs dessutom inte en fundamentanordning, det räcker med att driva brädorna i marken till lika hög höjd. Skillnaden mellan ett klassiskt staket är installationen av material med ett visst steg.

Egenskaperna hos sådana strukturer inkluderar enkel installation, en liten budget och en mängd olika alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Piketstaket . En populär typ av staket. Högarna används som bas, på vilken horisontella balkar sedan installeras, vilka är nödvändiga för fixering av kompositskivor. Installation av ett sådant staket kommer att ge en känsla av att vara i västländer, staketet är snyggt och öppet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land . En subtyp av staket, vars skillnad är närvaron av ytterligare diagonala stag. Profilen används främst för att separera stugans zoner. Nackdelen med utsikten är det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monolit . Skiljer sig åt vid tät infästning av staketet till fundamentet. Sådana staket har inga luckor, vilket resulterar i en solid häck. Det används främst för att stänga in ett förortsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till sist, dekorativa WPC, som använder en speciell mönstrad struktur, är en separat kategori . För sådana staket är snidade staket, vävar och figurkonstruktioner karakteristiska.

Bild
Bild

Val av verktyg och material

Innan du fortsätter med den oberoende installationen av strukturen rekommenderas det att förbereda nödvändiga verktyg och material. Externt är ett dekorativt staket ett speciellt material och kräver därför användning av ovanliga detaljer.

Bild
Bild

Huvudkomponenterna i WPC

  1. Stängselstolpe . Har en fyrkantig form, ihålig insida. Dessutom är stolpen utrustad med förstyvningsribbor för att öka hållfastheten hos strukturen.
  2. Stångfäste . Används som bas. Fästena är gjorda av höghållfast stål, vilket säkerställer staketets tillförlitlighet.
  3. Stångkjol . Det är ett speciellt lock som låter dig dölja kopplingen mellan pelaren och terrassbeläggningen. Vanligtvis levereras komplett med den omslutande strukturen, eftersom elementen inte bör skilja sig åt i storlek eller färg.
  4. Lock . Dekor, som tillverkas i form av en standardplugg. Locket sätts in i stolpen överst för att förhindra att skräp kommer in i änden.
  5. Ledstång . Finns i olika former. I vissa fall fungerar detta element som en sub-baluster bar.
  6. Plastfästen för räcken . Gör att du kan fästa balustrar på horisontella remsor och säkerställa anslutningens styrka. De väljs beroende på profilens form.
  7. Lutande fästelement . De är nödvändiga när det gäller att montera balustrarna i en vinkel.
  8. Fästelement för räcken . De tillverkas i två typer - raka och gångjärn. Fästning utförs genom att ansluta horisontella remsor och stödpelare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det värt att köpa fästelement för att ansluta strukturen till basen av terrassen.

Fästelement kan vara olika, de måste väljas beroende på basmaterialet.

Det speciella med WPC är moduläritet. Detta möjliggör en minimal uppsättning verktyg. För att installera staketet behöver du:

  • stansare;
  • skruvmejsel;
  • fick syn på;
  • byggnadsnivå.
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att montera WPC ensam; det är bättre att bjuda in assistenter. Du kan också behöva ett måttband, penna, hammare etc. som verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

När nödvändiga material och verktyg är klara kan du börja installera staketet med egna händer. Det finns flera sätt att installera WPC, beroende på konstruktionstyp. Det är värt att överväga mer detaljerat installationen av en klassisk modell av ett dekorativt staket. I det här fallet måste du slutföra ett antal steg.

  1. Installera de fästen som stolpen sedan ska fästas på . För att göra detta måste du först välja lämpliga parenteser. Innan du installerar dem måste du göra hål. De måste utföras samtidigt med golvanordningen. I processen rekommenderas att ta hänsyn till att golvbjälkarna inte täcker de punkter där fästet ska installeras. Du bör också vara uppmärksam på det faktum att basen på terrassen måste vara platt. Du kan kontrollera detta med hjälp av byggnadsnivån. Om snedvridningar upptäcks kommer det att vara nödvändigt att installera plastdynor med liten tjocklek eller använda ett annat material som inte kläms.
  2. Installera stödstolparna . När fästena är monterade på de platser som är avsedda för dem kan du börja installera stödstolpen. För att få strukturen att se vacker ut rekommenderas det att hålla sig till samma höjd för alla stolpar. Det enda sättet att jämna ut stöd är att trimma dem med ett specialverktyg. Innan trimning är det värt att hitta den lägsta pelaren och mäta de återstående stöden längs den.
  3. Installera kjolar . De bärs över stolpar för att förhindra att skräp eller andra främmande föremål eller fåglar kommer in i hålet i däcket.
  4. Montera de övre räcken . Nästa steg innebär installationen av stålhörn, på vilka räcken sedan kommer att fästas. Hörnenas läge måste verifieras enligt byggnadsnivån, och själva fästelementen utförs med självgängande skruvar.
  5. Förstärk balustrarna . Du bör börja med plankorna längst ner. Innan arbete utförs rekommenderas att du installerar en rörstycke eller ett träblock i ett element, vars tvärsnitt motsvarar hålet. Denna etapp är avsedd att öka styrkan hos det dekorativa staketet.
  6. Montera fästelementen i den nedre delen . I det här fallet är det viktigt att uppmärksamma det faktum att plankans längd sammanfaller med avståndet mellan stolparna, där sektionen senare kommer att installeras.
  7. Säkra balustrarna . Fästelement måste installeras på baksidan av strukturen och fördela dem jämnt över produkten. I det här fallet kan avståndet vara vilket som helst, men det bör inte vara mer än 15 cm. Om du planerar att installera ett staket i ett hus med små barn, är det bättre att minska avståndet till 10 cm.
  8. Installera balustrar . Nästa steg innebär installation av balustrar, som helt enkelt sätts på över fästelementen. Det är inte nödvändigt att dessutom fixa produkterna. Det är bara viktigt att se till att deras längd är densamma.
  9. Montera fästelementen på räcken . Nödvändigt för att stärka strukturen. Scenen utförs genom att skruva fästelement för balustrar och ansluta delar till en gemensam struktur.
  10. Förstärk staketpartierna . De måste först installeras på hörnen. Fästning utförs med självgängande skruvar. Dessutom måste sektionerna installeras längst ner på staketet, fästa hörnen på stolparna. Detta tillvägagångssätt gör att elementen kan kopplas samman och stärka strukturen.
  11. Montera locken . Detta är det sista steget och kan göras tidigare om så önskas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter återstår det bara att kontrollera strukturens hållfasthet. Om staketet ser säkert ut kan du ta bort verktygen och dölja kvarvarande material.

I de fall det gäller installation av WPC i form av färdiga sektioner utförs installationen enligt följande

  1. Först packas delarna upp och förbereds. Vissa kit innehåller fästelement för insamling av föremål.
  2. Därefter installeras ramen på de färdiga stöden.
  3. Det tredje steget är att driva staketstolparna i marken. I det här fallet är det viktigt att inte skada strukturens färg. För att utföra denna uppgift rekommenderas att använda en gummerad hammare eller slägga.
  4. Det sista steget är att plana staketet med en planka eller plan.

Rekommenderad: