Ett Staket Av Ett Trästaket (51 Bilder): Installation Från WPC Och Trä, Snidade, Horisontella Och Björk Halvcirkelformade Staket, Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ett Staket Av Ett Trästaket (51 Bilder): Installation Från WPC Och Trä, Snidade, Horisontella Och Björk Halvcirkelformade Staket, Dimensioner

Video: Ett Staket Av Ett Trästaket (51 Bilder): Installation Från WPC Och Trä, Snidade, Horisontella Och Björk Halvcirkelformade Staket, Dimensioner
Video: Trästaket 2024, Maj
Ett Staket Av Ett Trästaket (51 Bilder): Installation Från WPC Och Trä, Snidade, Horisontella Och Björk Halvcirkelformade Staket, Dimensioner
Ett Staket Av Ett Trästaket (51 Bilder): Installation Från WPC Och Trä, Snidade, Horisontella Och Björk Halvcirkelformade Staket, Dimensioner
Anonim

Du kan göra ett pålitligt och vackert staket av ett trästaket, som kommer att bli en riktig dekoration av platsen. Träbyggnader har blivit mycket populära de senaste åren, så utvecklare vägrar ofta att bygga metallstaket. I den här artikeln kommer vi att ta reda på vilka intressanta idéer för att skapa ett dekorativt staket från en träpiket.

Bild
Bild

Särdrag

Populariteten för trästaket växer från år till år. Numera föredrar fler och fler ägare av privata hus sådana strukturer och vägrar använda metallstaket. Ett ordentligt gjorda staket, vars utformning ägarna ägnade tillräcklig uppmärksamhet åt, kan lätt bli en dekoration av det lokala området. Ett staket av ett euro-staket i trä har blivit så populärt och efterfrågat av en anledning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Han har många positiva egenskaper

  • Ett vackert och pålitligt staket kan göras helt enkelt utan att spendera för mycket fritid . Många skickliga ägare åtar sig att självständigt göra sådana strukturer på sin dacha - det visar sig mycket bra.
  • Staket av miljövänligt material hindrar aldrig luftens passage … Solens strålar passerar lätt genom den. Sådana mönster kan kallas ett utmärkt val för områden där det finns olika grönområden.
  • Dekorativa staketstaket kännetecknas av ett stort utbud av texturer och former . Baserat på den specifika typen av trä och brädornas struktur blir det möjligt att göra både ett enkelt och ett originellt staket med en fantastisk design.
  • Staketstaket kännetecknas av en demokratisk kostnad, särskilt i jämförelse med sten- eller tegelstrukturer . Det bör dock komma ihåg att bara enkla alternativ kommer att vara billiga. Konstruktioner av ädla träslag samt alternativ med spektakulära snidade dekorationer tillhör premiumklassen. Sådana strukturer kommer inte att vara billiga. Staket av denna typ kommer att vittna om ägarnas ekonomiska situation och goda smak.
  • Ett staket kan kallas universellt … Korrekt gjorda strukturer passar lätt in i nästan alla yttre delar av lokalområdet. Förutom det traditionella utseendet på ett rustikt staket är det möjligt att göra intressanta strukturer i populära stilar som scandi eller rustik.
  • Ett trästaket är inte bara lätt att göra . Det kan enkelt repareras om det behövs.
  • Ett sådant staket kommer att glädja ägarna med hållbarhet och hög tillförlitlighet . Om du ger strukturen rätt vård och snabbt eliminerar de skador som har uppstått kan det pågå i cirka 10-30 år eller mer, vilket är en bra indikator.
  • Designen kommer att smälta harmoniskt med andra möjliga material . En struktur av trästaket kommer att se bra ut bredvid sten, tegel, metall och till och med obeskrivlig betong. Du kan låta din fantasi springa vilt och kombinera olika material för att skapa ett verkligt unikt staket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra och miljövänliga staket av trästaket har många fördelar, men de är inte utan nackdelar heller. Låt oss överväga vad som är nackdelarna med dessa typer av staket.

  • Ett staket kommer att förbli vackert och pålitligt tills ägarna slutar ta hand om det . Vid en tid började människor vända sig mindre ofta till sådana staket av just denna anledning. Trästrukturer kräver regelbundet underhåll. Då och då måste strukturen behandlas med speciella antiseptiska föreningar, utan vilka den kan börja torka ut, bli ett offer för trädparasiter. Under vissa omständigheter kan råmaterial drabbas av ruttning.
  • Staketet kan inte kallas brandsäkert . Vid brand kommer det inte att stoppa lågan, men den kan stödja den. Om du vill bygga en säkrare struktur är det vettigt att ge företräde åt ett annat material som inte är förbränt.
  • De vackraste anses vara staket av dyra och sällsynta träslag, dekorerade med rika dekorationer . Men många husägare blir avskräckta av den höga kostnaden för dessa strukturer. Inte alla konsumenter har råd att installera sådana staket.
  • Ett staket, som tidigare målades, måste målas om efter cirka 3-5 år . För att ge strukturen ett fräschare och mer attraktivt utseende måste det gamla färgskiktet tas bort och först då appliceras den nya färgen. Dessa åtgärder tar mycket tid, vilket kanske inte alltid passar husägare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är ett staket?

Staketet är annorlunda. Staketets utseende beror på materialet av en viss typ. Låt oss titta närmare på de mest populära typerna av staket.

Skuren

Du kan ge platsen ett mer intressant och attraktivt utseende med hjälp av ett staket av högkvalitativt snidat staket. Många väljer installationen av originalstängselstaket. Vid utförande är sådana konstruktioner kanske inte det enklaste, eftersom bildandet av snidade delar kan ta mycket tid.

Snidade alternativ från elit träslag är en verkligt rik och lyxig lösning . Men det är just sådana mönster som ofta är oöverkomligt dyra. Staketet kan enkelt kombineras med andra material och passar in i många stilar. Du måste välja snidade delar eller göra dem själv, med hänsyn till landskapsdesignens specifika stilriktning och platsen som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland ser dessa strukturer gamla eller fantastiska ut - sådana lösningar är osannolika att vara lämpliga mot bakgrunden av ett stort kantigt högteknologiskt hus.

Horisontell

Moderna staket av horisontellt staket kan skryta med en bra design. Det finns flera populära system för att göra ett staket av liknande element.

  • Detta kan vara ett staket som utgör en solid duk gjord av trädelar som är fasta från ände till ände till varandra . Denna typ av staket är perfekt för de fall då det är nödvändigt att installera ett slutet stängt staket.
  • Strukturer där luckor tillhandahålls ser intressanta ut . Staketstaket av denna typ installeras ofta för att omsluta stora ytor. De stör inte passagen av frisk luft.
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en staketdesign från ett horisontellt staket, husägare kan välja bland några av de mest populära och snygga byggalternativen.

Ranch . Denna typ av staket har länge använts i USA. Där kan liknande strukturer gjorda av horisontellt staket staket ofta hittas på stora områden av korraler. Ibland finns dessa staket i ryska byar. Det kommer inte att vara möjligt att göra ett pålitligt staket från ett staket av "ranch" -typ, men ett utmärkt föremål för dekorativ zonering av territoriet kommer att komma ut ur det. I vårt land är sådana strukturer gjorda av okantade brädor med sidodynor.

Bild
Bild

Stege . Ett sådant intressant staket är ofta tillverkat av ett horisontellt staket. Den har ett slags spann, som kan uppnås med lämpligt horisontellt arrangemang av brädorna.

Bild
Bild

Halvcirkelformig

Det snygga halvcirkelformade staketet är mycket dekorativt. Detta trämaterial kännetecknas av frånvaron av vinkel och grova former. Ett ordentligt halvcirkelformat staket kan se väldigt snyggt och attraktivt ut . Den är målad i olika färger. Det finns både ljusa och mörka strukturer som uppdaterar lokalområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilateral

Dubbelsidigt staket används ofta för att göra staket, vars struktur populärt kallas "schackbräda". För konstruktionen av dessa strukturer tas både horisontella och vertikala brädor. Det dubbla staketet ser originellt och snyggt ut, men tillverkningen kräver 2 gånger mer material än i den klassiska enradiga versionen av standardtypen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Impregnerad

Impregnerat är ett miljövänligt naturmaterial som har behandlats med speciell antiseptisk impregnering. De senare används i förhållande till ett sådant staket för följande ändamål:

  • att göra det mer motståndskraftigt mot attacker av farliga skadedjur;
  • öka motståndet mot eventuell vätning, sönderfall;
  • göra materialet mer brandsäkert;
  • öka trädets styrka indikatorer;
  • öka materialets livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Ett staket kan erbjuda användning av olika material. Konstruktionernas operativa egenskaper och deras kostnad beror på denna parameter.

Träpolymerkomposit

Ofta finns det staket, som inkluderar WPC (träpolymerkomposit). Strukturer av denna typ kan vara utåt svåra att skilja från helt trä- och naturstrukturer . Men de saknar sina nackdelar, vilket skrämmer bort några husägare.

Träpolymerkompositen innehåller en träbas och polymerer med olika speciella tillsatser. Polymerbasen är vanligtvis polyeten, polyvinylklorid och propen. Ibland används spån, sågspån eller mjöl i produktionen. På grund av en så ovanlig "träig" komposition har kompositen ett annat namn - "flytande trä".

WPC -staket tillverkas med den populära extruderingsmetoden. De nödvändiga elementen bildas genom att extrudera det sammansatta råmaterialet genom speciella hål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på de baser som används kan produkter med stora partiklar behöva ytterligare slipning, och med små inneslutningar kan de behöva behandlas med en hartskomposition.

Trä

Alla träslag kan delas in i barrträd och lövträd. Bland de lövande arterna för tillverkning vid tillverkning av staket, används följande oftast:

  • aska;
  • ek;
  • lönn;
  • Björkträd.
Bild
Bild

Björkstrukturer utmärks av medelhållfasthetsindikatorer . Trädet kännetecknas av en homogen struktur, därför är det formbart i bearbetning och målning. Björk är ett billigt material. Det är mycket billigare än samma ek eller lärk. Men björkstrukturer utsätts för snabb torkning och sprickbildning. De ruttnar ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning kan vara ek . Det är ett trä av hög kvalitet med god hållfasthet. Resistent mot förfall. Krymper nästan inte och torkar inte. Men ekstaket är svårare att bearbeta, eftersom det är mycket hållbart och dyrt. Askvirke skiljer sig i liknande yttre kvaliteter, men det är mjukare och smidigare vid bearbetning . Ask kan inte jämföras med ek i hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära barrträd är tall och lärk . De är lätta att hantera. De kännetecknas av ett högt hartsinnehåll, därför är de mindre mottagliga för ruttning och svampbildning. Lärken kännetecknas av en stark struktur, den är tät, ruttnar inte. Den har ett vackert utseende och naturligt tryck, så den lämnas ofta omålad och obehandlad.

Solid och hållbar Tall . Det kan också bearbetas och limmas utan hinder. Men det är svårt att måla det. Tall är ett av budgetalternativen vid tillverkning av staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna ras är utbredd i vårt land, därför är den inte sällsynt och kostar inte konsumenten dyrt.

Varianter av staket

Numera är staket gjorda av olika material, de har olika prestandaegenskaper. Låt oss titta på några av de populära typerna av dessa strukturer.

Betong . Ett staket av vilken form som helst kan vara av betong, eftersom materialet är fogligt och plastiskt. Sådana strukturer är lättmålade, hållbara och billiga. De är väldigt tunga och massiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att avslöja en sådan struktur runt hela områdets omkrets måste du vända dig till specialutrustning.

Från däck . Det här är vackra strukturer. Däck kan göras av WPC, som perfekt imiterar naturligt trä, samtidigt som det är mer slitstarkt, hållbart och praktiskt material.

Bild
Bild

Tegel . Sådana staket kan faneras, putsas, vitmålas och målas många gånger. Strukturen ser likadan ut från båda sidor. Tegel kombineras ofta med trädetaljer. Ett snyggt kombinationsstaket kan se väldigt imponerande och dyrt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sten . Lyxig byggnad. Skiljer sig i obegränsad livslängd. Men tillverkningen av en sådan struktur måste tas på största allvar och ansvarsfullt. Det brukar vara dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast vänder de sig till specialister för dess konstruktion.

Tillverkningsinstruktion

Ett dekorativt staket av ett trästaket kan göras med egna händer. Låt oss överväga hur man gör det korrekt steg för steg.

Bild
Bild

Träning

Först måste du göra detaljerade ritningar av den framtida designen. På det utvecklade diagrammet är det absolut nödvändigt att ange alla dimensioner av den framtida strukturen. Du måste också fylla på med nödvändiga material och verktyg. Följande positioner kommer att behövas:

  • borr- och bajonettspade;
  • måttband och skruvmejsel;
  • penna;
  • bultar, spikar, skruvar;
  • en hammare;
  • elektrisk borr med tillbehör för träbearbetning;
  • svetsmaskin;
  • nivå;
  • spets;
  • insatser;
  • sand och cement;
  • krossad sten;
  • färg och antiseptisk lösning;
  • träbjälkar - ställningar;
  • pickets;
  • ligg ner.
Bild
Bild

Montering av stöd och ram

Byggandet av staketet bör börja med installationen av stöd- och ramkonstruktioner. I det här fallet måste man agera mycket försiktigt för att inte göra misstag. Låt oss analysera rätt procedur.

  • Rensa noggrant området under staketet för överflödigt skräp, stenar och ogräs.
  • Lägg ut linjerna med pinnar och rep.
  • Utifrån platsen för det sträckta repet, beräkna var du behöver montera staketstolparna. Ett avstånd på högst 3 meter bör hållas mellan dem. Ju närmare stöden är placerade i förhållande till varandra, desto mer stabilt kommer staketet så småningom att visa sig vara. I långa sträckor börjar tvärbalkarna sjunka och sjunka under tyngden av staketet.
  • Gräva hål för stödbitarna. Håll dig till ett djup av 80 cm. Denna indikator beror på den totala massan av den framtida strukturen, jordtypen, klimatförhållandena.
  • I de grävda hålen måste du hälla en "kudde" av grus och grus. Dess lämpliga tjocklek är 15-20 cm.
  • Nivå pelarna. Säkra dem med stopp. Delarna måste vara strikt vertikala.
  • Förbered murbruk och sedan betongställen.
  • Låt allt torka och stelna i 3-5 dagar.
  • Efter det kan du börja installera venerna.

Om stolparna är gjorda av trä görs anslutningen till balkarna med spikar eller bultar. För att fästa venerna på metallrör måste du först svetsa hörnet på vilket balken kommer att fixeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Staketet är monterat enligt följande

  • Det första steget är att spika kantbrädorna.
  • Ovanför dem måste du sträcka en tråd (eller spets). Detta är användbart för att kontrollera nivån på installerade element.
  • Därefter fästs resten av staketet. Om plankorna är smala kan de fixeras med 2 spikar: 1 upptill och 1 längst ner. För breda pickets är det lämpligt att ta 2 fästelement på varje sida eller borra med självgängande skruvar.
Bild
Bild

Det är tillåtet att montera sektionerna på marken och först då redo att fästa dem på bärkonstruktionerna. Vid fastsättning av staket med stockar måste en viktig regel följas: det måste alltid finnas ett optimalt avstånd mellan de enskilda remsorna. Det rekommenderas att montera dem i steg om 3-7 cm.

Detta följs av steget att installera wicket

  • Först måste du montera den Z-formade ramen.
  • Från hörnet längst upp, diagonalt till botten, måste du sätta ett block med lämpliga storlekar. Markera de områden som ska klippas. Skär bort överskottet.
  • Fäst balkarna i ändarna så att de bildar ett Z.
  • Omslut porten med ett staket när du är klar med ramen. Fäst remsorna med självgängande skruvar. Mellanrummen mellan delarna väljs individuellt.
  • På toppen av de horisontella brädorna måste du fästa gångjärnen och montera låset.
  • Installera gångdörren i den befintliga öppningen. Fäst på en av stödbitarna. Det måste finnas ett gap på minst 1 cm mellan grinden och staketet.
Bild
Bild

Målning

Sista etappen är dekorationen av ett staket i trä. Den monterade strukturen måste slipas för att göra målningsprocessen enklare och snabbare. Välj din favorit och lämpliga färgfärg. Ett målat staket kommer att se mer imponerande och attraktivt ut . Nästan vilken färg som helst kan användas. De mest populära nyanserna är vita, bruna, gröna och till och med röda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av lämpligt färgschema beror på allt som omger staketet och husets fasad.

Vissa husägare väljer att avstå från färgmålning . De föredrar att beundra den naturliga strukturen och trycket av träet som staketet är gjort av. I detta fall är det lämpligt att behandla staketet med träfläck. Oavsett vilken metod för att dekorera staketet valdes, måste det vartannat år behandlas igen med skyddande föreningar. Gammal färg måste rengöras noggrant, och sedan bör en ny päls appliceras . Ett nytt lager måste också appliceras ovanpå den gamla fläcken.

Rekommenderad: