Däck Under En Tegelsten (25 Bilder): Profilerat Ark För Att Klä Ett Hus Och För Ett Staket Med Ett Mönster Av Tegel, I Form Av Vita Och Röda Tegelstenar

Innehållsförteckning:

Video: Däck Under En Tegelsten (25 Bilder): Profilerat Ark För Att Klä Ett Hus Och För Ett Staket Med Ett Mönster Av Tegel, I Form Av Vita Och Röda Tegelstenar

Video: Däck Under En Tegelsten (25 Bilder): Profilerat Ark För Att Klä Ett Hus Och För Ett Staket Med Ett Mönster Av Tegel, I Form Av Vita Och Röda Tegelstenar
Video: How To Construction Brick Column Exactly With Brick And Mortar - Building Step By Step Easily 2024, April
Däck Under En Tegelsten (25 Bilder): Profilerat Ark För Att Klä Ett Hus Och För Ett Staket Med Ett Mönster Av Tegel, I Form Av Vita Och Röda Tegelstenar
Däck Under En Tegelsten (25 Bilder): Profilerat Ark För Att Klä Ett Hus Och För Ett Staket Med Ett Mönster Av Tegel, I Form Av Vita Och Röda Tegelstenar
Anonim

Metallplåtar av wellpapp med ett mönster som imiterar tegel är ett mycket populärt byggmaterial. Det används ofta som dekoration för väggar och staket i territorier. Jämfört med naturligt tegel är metallprofiler mycket billigare och mycket mindre tid läggs på allt installationsarbete. Samtidigt krävs inte höga kvalifikationer eller erfarenhet av konstruktion från befälhavaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ark kan framgångsrikt kamouflera eventuella defekter i väggytor och dekorera taket, särskilt med långa sluttningar. Stålmaterialet från vilket det profilerade arket är tillverkat är täckt med ett speciellt polymerskikt som skyddar det från alla typer av skador av annan karaktär. Beläggningen visar hög motståndskraft mot aggressiva miljöförhållanden. Metallplåtar dekorerade med tegel kräver inte underhåll . Sprickor och flis bildas inte på dem, det enda som krävs är att periodiskt torka ytan från damm. Dukar med pural eller PVDF -applikation är inte rädda för fukt och temperaturfluktuationer, bleknar inte eller deformeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallprofiler kan ges alla mönster och toner. Men många byggföretag uppskattar det inte bara för detta, utan också för dess låga vikt och rörlighet under lastning, transport och installation. När du arbetar med en metallprofil behöver du inte använda dyr specialutrustning.

Efterbehandling av ytterväggar med wellpapp sker på några timmar, i extrema fall tar det ett par dagar i en situation med ett stort arbete eller ett långt staket . Detta är en enorm besparing i tid och materialkostnader. Installation av en metallprofil är betydligt billigare. För enheten med ett sådant lätt staket är det tillräckligt att fördjupa stödets pelare ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av bristerna i professionella blad kan flera punkter noteras. Kanske för vissa kommer de att vara grundläggande när de väljer mellan murverk och dess imitation.

  • Efterbehandling med en metallprofil ökar ljudöverföringen. Men förstärkningen av ljud från utsidan kan enkelt jämnas ut om du lägger ett lager monteringsull.
  • Om det yttre polymerskiktet skadas kommer materialet att förlora sitt motstånd mot korrosion. Detta problem elimineras genom att måla över skadans plats. Vi måste komma till rätta med en delvis förlust av dekorativitet eller byta ut hela arket.
  • Även den mest exakta imitationen av tegel som ett mönster på wellpapp kommer inte att kunna konkurrera med äkta tegel. På nära håll kommer skillnaden i textur att vara uppenbar. Även de mest matta alternativen lyser förrädiskt, och mönstret, även det mest realistiska och omfattande, kommer fortfarande att se platt ut när det ses i detalj.
  • Ett professionellt ark med en slitstark färgad beläggning, med noggrann användning, kan inte vara längre än 40-50 år. Men detta är tillräckligt.
  • Den dekorativa belagda stålplåten som liknar Printech produceras i stor utsträckning i Kina. Dessa produkter är ofta av dålig kvalitet. Därför måste du noggrant närma dig valet av tillverkare och kontrollera alla leverantörscertifikat innan du köper. Annars finns det risk för beställning av material som måste ändras efter flera års service.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tillverkas ett professionellt ark?

Tegelbelagda profilerade ark har utvecklats relativt nyligen. Det koreanska företaget Dongbu Steel blev en pionjär i denna riktning. Tack vare hennes tekniska utveckling skapades en teknik för att applicera alla slags mönster på en metallyta. Denna teknik fick namnet Printech, och idag skickas dekorerad metall till olika länder runt om i världen, inklusive Ryssland.

Metallprofilen, dekorerad med ett mönster för tegelverk, skiljer sig från det vanliga färgprofilerade arket genom att en tydlig bild appliceras på huvudbeläggningen med offsettryckmetoden . Det skyddas mot nötning av ett färglöst lager av polyester eller PVDF. Det vore mer exakt att kalla det inte en teckning, utan ett fotografi med en hög detaljnivå om ämnet. På avstånd är en sådan raffinerad wellpapp ganska lätt att förväxla med äkta tegel. Naturligtvis kommer skillnaden att bli mer märkbar på nära håll. Först och främst på grund av den olika strukturen: "tegelgolv" i många år förblir ljus, slät och enhetlig, med en vågig struktur. Medan tegel är grovt, matt och fläckigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Printechs unika beläggningsskikt är cirka 35-40 mikron. Tillverkaren testar prover av sina produkter med avseende på hårdhet och motståndskraft mot eventuella skador av atmosfäriska faktorer och andra faktorer.

Med korrekt installation och noggrann drift kommer ark av wellpapp med tegelmönster och en polyesterbeläggning inte att förlora sin första visuella attraktion och alla andra kvaliteter i upp till 20 år eller mer.

Det PVDF -belagda materialet har en längre livslängd och garanteras från 35 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad händer?

Materialet, känt som wellpapp, kommer i form av tunna plåtämnen gjorda av kallvalsat stål. Denna metod ger arken en trapetsformad, våg eller annan typisk design. Detta görs inte bara för att ge en viss struktur, utan också för att öka materialets hållfasthet.

Utbudet av färger är varierat: från monokromatiska alternativ för rött, grönt och andra färger till mönster med imitation av trä, tegel, havsstenar . Det minst praktiska och sällan används är vitt. Konsumenterna är mycket mer villiga att använda spektakulära färger i sina mönster.

Metallplåtar med en färg som liknar dem av naturligt ursprung är mycket populära för utomhusdekoration och staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Den vanliga färgade wellpapp används traditionellt för taktak, och "tegel" -designen är ett rent designmaterial.

Däck kan på ett tillförlitligt sätt skydda inte bara från vädret, som är ganska aggressiva, utan också från oinbjudna besökare.

Detta byggmaterial har använts i stor utsträckning inom olika konstruktionsområden. Några av dem är värda att kolla in:

  • beklädnad av ytterväggar, fasaden på sommarstugor, förråd, hangarer, handelspaviljonger;
  • användning vid konstruktion av bärande konstruktioner på grund av materialets höga styvhet;
  • när man bygger en grund;
  • som takmaterial på taket;
  • i form av ett staket runt territoriet.
Bild
Bild
Bild
Bild

För staket

De flesta ägare av privata tomter föredrar att använda wellpapp som staket. Detta dikteras av dess kvalitetsegenskaper, överkomliga kostnader och materialets låga vikt. Alla dessa punkter anses vara viktiga för många.

Profilerad plåt med tegelliknande inredning är särskilt populär . Denna speciella ritning är lika för smaken hos professionella stadsutvecklare, sommarboende och bybor. Den dekorativa metallprofilen blir en verklig dekoration av platsen och skyddar på ett tillförlitligt sätt trädgården och huset från främlingar.

Bild
Bild

Plåtprofilen, dekorerad med tegel, kan användas i staket inte bara som en oberoende duk, utan också i kombination med olika material . Till exempel den nu fashionabla kombinationen av en profil med ett "tegel" -mönster med en riktig tegelsten. Naturliga byggmaterial i ett sådant staket används vid utförandet av stödpelare.

Denna kombination väljs av finsmakare av naturmaterial som vill spara pengar på byggandet av staket. Således är det för lite pengar möjligt att få ett effektivt, starkt och snyggt staket - en metallprofil, kompletterad med tegelpelare.

Bild
Bild

För byggnader av metallprofiler

Ark i designfärgning i form av tegel är lika bra vid konstruktion av små byggnader. Jämfört med naturligt trä är metall mycket mer praktiskt och kräver ingen grund, medan byggnaderna ser ut som kapital.

Ett sådant profilark är bekvämt att använda när man planerar ett garage, bruksblock, lager och andra hushållsbyggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som efterbehandlingsmaterial

Vid utformning av huvudbyggnader används färgad wellpapp i två versioner

  • Rent för designändamål . Om det är nödvändigt att dölja en oestetisk fasad eller källare, maskera en grund som inte är särskilt attraktiv i utseende, till exempel en högskruvstruktur.
  • För isolering av väggytor med ventilerade fasader . Profilerade ark används för att spara budget.

För att täcka hela huset är wellpapp med tegelmönster inte lämpligt. En fasad mantlad med ett enkeltyp och iögonfallande mönster kan snabbt bli uttråkad med sitt luddiga utseende. Dessutom kan bakgrunden av tegel i stor skala anstränga ögonen och se inaktuella.

Det är bättre att sätta en plåtprofil med ett mönster i "tegel" på sockelbeklädnaden, och för fasader väljer du ett ljust ark med en naturstendekor. Du kan göra samma sak med gavlarnas design.

Rekommenderad: