Staket "schackbräda" Från Ett Staket (22 Bilder): Gör-det-själv-installation. Hur Man Självständigt Installerar Ett Staket Av En Euroshtaketnik?

Innehållsförteckning:

Video: Staket "schackbräda" Från Ett Staket (22 Bilder): Gör-det-själv-installation. Hur Man Självständigt Installerar Ett Staket Av En Euroshtaketnik?

Video: Staket
Video: How to (NOT) make a Chessboard | Beginner's Mistakes 2024, April
Staket "schackbräda" Från Ett Staket (22 Bilder): Gör-det-själv-installation. Hur Man Självständigt Installerar Ett Staket Av En Euroshtaketnik?
Staket "schackbräda" Från Ett Staket (22 Bilder): Gör-det-själv-installation. Hur Man Självständigt Installerar Ett Staket Av En Euroshtaketnik?
Anonim

Staketet betraktas som huvudattributet för arrangemanget av den personliga tomten, eftersom det inte bara utför en skyddande funktion utan också ger den arkitektoniska ensemblen ett komplett utseende. Idag finns det många typer av häckar, men schackstaket är särskilt populärt bland ägarna av lanthus. Det är enkelt att installera och ser bra ut i landskapsarkitektur.

Bild
Bild

Särdrag

Staketet "schackbräda" är ett staket, vars remsor är fästa vid styrningarna i ett rutmönster. Tack vare denna installationsmetod får staketet dubbelbeklädnad och blir starkare. Trots att duken utåt ser ut som ett fast staket har den hål för ventilation.

Bild
Bild

Många förvirrar sådana staket med det klassiska staketet, men dessa mönster har betydande skillnader. I ett vanligt staket är spännen fixerade på guiderna på ena sidan, så staketet ser inte särskilt snyggt ut från gårdens sida . När det gäller schackstaket har det en särart - det ser lika attraktivt ut från alla håll.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med "schack" inkluderar flera fler kvaliteter

  • Utmärkt barriärfunktion . Inte ens det minsta djuret kan komma in på gården genom ett sådant staket. För att skydda den personliga tomten från inkräktare är det bäst att installera en vertikal "schackbräda", eftersom när du installerar en horisontell, skapas en "stege" från lamellerna, längs vilka det är ganska lätt att klättra.
  • Enkel installation . Detta staket kan sättas upp självständigt utan hjälp av specialister.
  • Hög motståndskraft mot negativ miljöpåverkan och mekaniska skador . Sådana häckar kan pålitligt fungera i mer än ett dussin år.
  • Stort urval . Idag tillverkar tillverkare lameller av olika material i eleganta färger. Detta gör att du snabbt kan välja dem för webbplatsens stil.
  • Prisvärt pris . På marknaden kan du hitta många budgetalternativ för ett staket, som håller hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av euroshtaketnik

Staket "schackbräda" av euro shtaketnik, beroende på material för tillverkning av lamellerna, är av trä, metall och plast. Var och en av dessa typer skiljer sig inte bara i design, pris, utan också i livslängd.

De vackraste är trähäckar . - de ser dyra ut, men kräver noggrant underhåll (snabb byte av ruttna plankor, målning). För att ytterligare betona träets struktur rekommenderas det att installera lamellerna horisontellt och täcka dem med tonad eller färglös lack.

Bild
Bild

För de ägare av bakgårdstomter för vilka det är viktigt att staketet utför en barriärfunktion, ett staket av metall anses vara ett idealiskt alternativ … Den finns i en mängd olika färger. Denna typ av euro shtaketnik kännetecknas av hållbarhet och kräver ingen särskild omsorg, eftersom den målas under produktionsprocessen.

Bild
Bild

Det mest budgetmässiga alternativet anses vara ett staket av plast . - det produceras inte bara i olika färger, utan också med imiterat trä, natursten. Plastlameller är lätta att rengöra och kräver inte målning. Deras enda nackdel är att de, under påverkan av ultravioletta strålar, snabbt börjar bli gula, blekna och tappa styrka.

Bild
Bild

Staket installation

Om du planerar att göra ett staket av metallpiket (trä) i ett rutmönster kan du använda två monteringsalternativ

  • Vertikal . Detta är det enklaste och vanligaste installationsalternativet som inte kräver specialverktyg och erfarenhet. I detta fall är lamellerna gjorda av metallstaket fixerade på de tvärgående lagren med hjälp av speciella nitar eller självgängande skruvar. Storleken på lamellerna kan vara från 1,25 till 1,5 m.
  • Horisontell . Lämplig för dig som älskar ovanliga mönster. Denna installationsmetod används sällan eftersom den kräver strikt följning av instruktioner. För att undvika att staketet hänger ner kommer installation av kolumner att krävas, och detta är en extra kostnad för tid och pengar. Installationsprocessen är följande: först placeras kolumner (de måste hällas med betong), sedan placeras stockar mellan dem, på vilka lameller fästs på båda sidor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av metod för att installera staketet beror till stor del på materialet för tillverkning av remsor och fästelement. Förutom att välja installationsmetod måste du också bestämma vilken typ av fundament och stöd.

För att göra designen hållbar och vacker, rekommenderas att du gör en ritning i förväg. I den måste du ange längden på spännen och avståndet mellan kolumnerna.

Bild
Bild

fundament

Ett viktigt element i något staket är basen, eftersom staketets livslängd beror på det. Staket "schackbräda" installeras vanligtvis på en remsa eller pelargrund, varav den första låter dig ge strukturen ökad tillförlitlighet . Innan du bygger fundamentet måste du planera territoriet och markera axlarna. Sedan grävs en gräv längs markeringsaxlarna - dess djup beror på vikten av det framtida staketet och avståndet till grundvattnet. Formen byggs. Allt slutar med betonghällning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stöd

För installation av staketet "schackbräda" kan du använda betong-, tegel-, trä- eller metallstolpar. Eftersom denna struktur inte har så stor vikt väljer hantverkare oftast betongstolpar som stöd . De installeras i förberedda gropar, placeringsdjupet kan variera från 0,8 till 1,5 m. Det beror på jordens struktur och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mount lag

När basen och stöd för det framtida staketet är klara installeras styrbalkarna. För detta förbereds spår i förväg i kolumnerna, hörn svetsas till metallkolumnerna. Fördröjningen bör fästas längs markeringarna för att undvika snedvridning . Plankor ska inte läggas nära marken - detta är särskilt viktigt om de är av trä. När du installerar en horisontell "schackbräda" är det nödvändigt att dessutom installera vertikala stolpar för att fixa plankorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -installation

Staketet "schackbräda" väljs vanligtvis av markägare som samtidigt försöker ge territoriet ett estetiskt utseende och dölja det för nyfikna ögon.

Bild
Bild

Gör-det-själv-installation av ett sådant staket är inte svårt, men det tar tid och förberedande arbete. Det första steget är att förena sig med markplanens plan, och avståndet mellan stöden bestäms. Sedan måste du köpa det nödvändiga materialet och förbereda verktygen.

Innan du påbörjar installationsarbetet bör du köpa piketmaterial, tvärbalkar, fästelement, krossad sten och sand . När det gäller verktygen behöver du en lasernivå, en spade, en rulle byggrep och en skruvmejsel.

Bild
Bild

Då måste du följa flera steg i följd

  1. Förbered grunden och installera kolumnerna . Stöd för staketet "schackbräda" kan installeras både i borrade hål och i hål grävda ut med en spade. Deras diameter bör vara 70 mm större än stödets diameter. Djupet bestäms beroende på kolonnernas höjd: om det är 1,5 m, görs urtagningen med 60 cm, från 1,5 till 2 m - 90 cm och mer än 2 m - 1,2 m. Innan lösningen hälls i de installerade kolumnerna är formen monterad. För att göra detta placeras ett tak av takmaterial på botten, dess kanter är böjda på ett sådant sätt att brunnens djup motsvarar en sektion av ett rör med stor diameter. Sedan placeras en kolumn i mitten. Det måste jämnas ut och sedan fyllas med betong.
  2. Fäst tvärs . För att förhindra att tvärbalken böjer sig, rekommenderas att man gör ett avstånd på 1,5-2,5 m mellan stöden. Fixering utförs med speciella klackar - om de inte finns i kolumnerna måste du svetsa det själv. Du kan också fästa balkar på inbäddade element i betongpelaren. Därefter måste installationens horisontella läge kontrolleras.
  3. Installation av lameller . Detta är det enklaste steget för att installera ett staket, under vilket det är viktigt att korrekt observera avståndet mellan euro-staketet. För detta rekommenderas det att göra en mall, det hjälper dig att snabbt bestämma bredden på gapet mellan remsorna. Efter att flera lameller har fixats måste du kontrollera strukturen med en vertikal nivå. Om detta inte är gjort kan du "förstöra" hela staketet.

Rekommenderad: