Gör-det-själv-staket Från Ett Staket (44 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Installera Ett Staket För Ett Sommarboende. Vad är Avståndet Mellan Stolparna?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-staket Från Ett Staket (44 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Installera Ett Staket För Ett Sommarboende. Vad är Avståndet Mellan Stolparna?

Video: Gör-det-själv-staket Från Ett Staket (44 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Installera Ett Staket För Ett Sommarboende. Vad är Avståndet Mellan Stolparna?
Video: Hur Man Bygger Ett Staket 2024, April
Gör-det-själv-staket Från Ett Staket (44 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Installera Ett Staket För Ett Sommarboende. Vad är Avståndet Mellan Stolparna?
Gör-det-själv-staket Från Ett Staket (44 Bilder): Steg-för-steg-instruktioner För Att Installera Ett Staket För Ett Sommarboende. Vad är Avståndet Mellan Stolparna?
Anonim

Både sommarinvånare och ägare till lanthus funderar på möjligheten att göra ett staket av ett staket med egna händer. Denna process verkar faktiskt inte komplicerad, men några av subtiliteterna måste läras in redan i praktiken. Detaljerade steg-för-steg-instruktioner för att installera ett staket för ett sommarboende låter dig förstå vilket avstånd du ska göra mellan stolparna, hur du väljer materialet och sedan fixar det på ramen.

Bild
Bild

Träning

Det moderna staketet har liten likhet med dess klassiska version. Endast metoden för att fästa de vertikala remsorna med ett mellanrum mellan dem kvarstår. För en dacha och ett hus på landet väljer nitiska ägare en euro-shtaketnik gjord av galvaniserad och polymermålad metall. Designenheten är så enkel som möjligt, även avståndet mellan stolparna kan tas som standard med hjälp av en färdig ritning . Självgängande skruvar används vanligtvis som fästelement, ramen är monterad av en metallprofil eller ett fyrkantigt rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att skapa ett staket från en euroshtaketnik innebär användning av färdiga material. Du kan välja plankor med olika design, bredd och tjocklek. Installationsprocessen föregås alltid av förberedelser: du måste ha nödvändiga verktyg till hands, markera territoriet och besluta om materialet.

Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

När du installerar ett staket från ett staket, behöver du en viss uppsättning verktyg. Det kommer att vara olika för varje steg i arbetet. Det är värt att överväga listan över enheter mer detaljerat.

För markup . De viktigaste verktygen är en trimmer eller gräsklippare, mätinstrument (helst en lasernivå). Du behöver också ett garnrep, vilket gör att du kan utse en plats för det framtida staketet. Det finns ingen anledning att jämna ut lättnaden. Euro shtaketnik kan monteras stegvis.

Bild
Bild
Bild
Bild

För installation av pelare . Du behöver en handborra som kan göra ett hål upp till 1,5 m djupt, en byggnadsnivå för att bestämma rätt vinkel vid 90 grader. Spade och slägga för fixering av stödet i gropen. Betongblandare för framställning av en blandning, i ett område med hög grundvattenhalt - skrot, beslag och virke för skottning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att montera ramen … Om fixeringen av horisontella eftersläpningar utförs genom svetsning är det enda verktyget som krävs för installationen en speciell apparat. Vid fastsättning på självgängande skruvar behöver du en borr för att borra hål i metall, X-formade fästen, takskruvar med gummipackningar. För att skruva in dem behöver du en skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att installera sektioner . Du behöver skärverktyg här - vem som helst gör det, från en handhållen cirkelsåg till en sticksåg, en slipmaskin. Om materialet måste klippas är det värt att fylla på i förväg med medel för att bearbeta kanterna - en primer, färg och lack aerosoler av önskad nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en grundläggande lista över verktyg som du kan behöva när du installerar ett staket på din webbplats. Träplankor är också monterade på stockar, självgängande skruvar kan användas, men själva sektionerna monteras vanligtvis separat.

Materialval

Skapandet av ett staket från ett staket innebär möjligheten att bilda ett tillfälligt staket i 2-3 år av träplankor eller en mer hållbar version av metallprofilerat material. Beroende på staketets budget och syfte kan du välja traditionella eller mer intressanta designalternativ.

Bild
Bild

Euroshtaketnik

Trendiga Euroshtaketnik - modern designlösning med många fördelar … Han är inte rädd för yttre faktorer, temperaturförändringar, hög luftfuktighet. I jämförelse med ett massivt staket av wellpapp tillåter denna design många fler olika alternativ för design. Dessutom är dess vindstyrka betydligt lägre, vilket minskar riskerna för att staketet faller i fall av en stark vind, normalt luftutbyte kvarstår på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Euro shtaketnik tillverkas av valsat stål, erhållet med varm eller kall metod … En polymerbeläggning på toppen ger en möjlighet till väderskydd. Sådana remsor tillverkas med kallvalsad metod, deras tjocklek överstiger inte 0,7 mm. Profilen kan vara halvcirkelformad, trapetsformad, U-formad, M-formad. Antikorrosions- och dekorativa beläggningar presenteras i ett ganska varierat utbud av färger, du kan välja alternativ för ditt hem och din trädgård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana typer av staket staket produceras ofta redan monterade i sektioner för att förenkla installationen.

Det är värt att notera att den dekorativa designen av Euroshtaketnik är indelad i flera typer. Valet kan göras till förmån för ett av följande alternativ.

Ensidig, från fasaden . Plankorna monteras på utsidan med den dekorativa sidan; inuti är de målade med en ljus primer.

Bild
Bild

Polymer dubbelsidig … Plankan är enhetligt färgad över hela ytan. Staketet visar sig vara attraktivt från husets sida. Det är det här alternativet som ofta är monterat på 2 sidor av stockguiderna, i ett rutmönster, vilket gör staketet solidt, men samtidigt andningsbart.

Bild
Bild

Tryckt, i färg . Gör att du kan simulera nästan vilket material som helst. Beläggningen skapas med en speciell film. Om beläggningen är skadad är det ganska svårt att återställa det. Detta alternativ kan simulera trä med en hög grad av trohet, samtidigt som alla fördelar med profilerad metall behålls.

Bild
Bild

KDP

Träpolymer staket - en "släkting" till terrassbrädan, är gjord genom att gjuta en komposit av sågspån och plast av olika typer … Det anses vara miljövänligt, har inte för mycket vikt och är hållbart. Ett sådant staket är gjort ihåligt inuti, det kan ges en annan form och utseende, vilken färg som helst. Beläggningen behåller sitt attraktiva utseende under lång tid; det behöver inte målas regelbundet. Lamellerna skärs med en slipmaskin, strukturen fästs på basen med självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Den är gjord av olika typer av lameller, släta eller profilerade, dekorativa. Ett sådant staket kan monteras på trä stockar, målade i olika färger, dess element kan enkelt repareras. Med rätt arrangemang och grundning, staketet kommer att hålla i 3 år utan större krångel.

Bild
Bild

Territorimärkning

Förberedelsen av platsen för installationen av staketet utförs i det inledande skedet. För att rensa utrymmet för installationsarbete behöver du:

  • hugga ner buskar och annan vegetation;
  • riva upp trädstubbar och rötter;
  • ta bort resterna av det gamla staketet;
  • ta bort resterna av byggmaterial;
  • klippa gräset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter rengöring av omkretsen måste du mäta dess längd och rita en plan för det framtida staketet. Ett rep dras på plats, vilket bestämmer ritningens bindning till det verkliga föremålet. Utrymmet för pelarna mäts var 2-2,5 m av omkretsen, längs hela dess längd. Separata märken är installerade här, vilket möjliggör ytterligare grävning eller borrning av hål med hög noggrannhet.

Bild
Bild

Efter markeringen blir det tydligt hur många sektioner och inlägg som måste förberedas.

Beräkningen av antalet remsor utförs baserat på storleken på gapet mellan dem. Vanligtvis innebär ett staket att hålla avståndet lika med bredden på 1 element. Det vill säga, du behöver bara dividera den totala ytan med detta antal multiplicerat med 2. Detta gör att du kan ta reda på hur mycket material som krävs för hela staketet. För en wicket görs beräkningar individuellt om dess höjd skiljer sig från resten av staketet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används 6, 7 eller 8 plankor i 1 m, med ett steg på 60, 37 respektive 20 mm. Antalet skruvar för fastsättning beror på hur mycket fördröjning som används. Det kommer att finnas 6 stycken för varje stapel med tre horisontella element och 4 med två.

Bild
Bild

Steg-för-steg tillverkningsinstruktioner

För att göra ett staket av en Euroshtaketnik med egna händer måste du noggrant förbereda allt.

Allt är viktigt: gräv in eller betong pelarna exakt, installera stöden korrekt, till och med fixa enskilda remsor enligt reglerna.

Bild
Bild

Det är lättare att göra ett staket av ett trästaket än av ett metall - det räcker med att jämnt spika alla element på varandra . Det är svårare att bygga ett metallstaket från en euro shtaketnik: det är viktigt att följa schemat, klippa bort överskottet eller placera utan att trimma, behålla gapet, ta bort filmen snabbt efter installationen.

Bild
Bild

Du kan fästa lamellerna på olika sätt

  1. Vertikalt … Traditionellt eller förskjutet. Detta alternativ är ganska enkelt i utförandet, det kan vara döv eller med en lucka.
  2. Vågrätt … Inte det mest typiska alternativet som passar bra med country- eller Provence -stil. Här måste du använda ytterligare stockar, extra vertikala stöd med en lång spännvidd.
  3. En kana . Den övre delen av de vertikala lamellerna har olika höjder med alternerande toppar.
  4. Fiskbens . Varje planka har en trekantig topp.
  5. Hills … Med två höjder av samma storlek och utseende.
  6. Vid horisonten . Med en rak överkant.
Bild
Bild

Filmen måste tas bort omedelbart efter installationen. Om detta inte görs kommer det med tiden att spricka och få ett oestetiskt utseende. Det är värt att komma ihåg att den skyddande beläggningen är utformad för att skydda polymerlagret från skador under lagring och transport. Det ger inga operativa fördelar och måste tas bort.

Installation av stöd

Ett staket av en euroshtaketnik kan göras på ett bandfundament, men vanliga pelare används mycket oftare. Proceduren för installation av stöd kommer att vara följande.

  1. Beredd profilerat fyrkantrör 50 × 50, 60 × 60 eller 70 × 70 mm med väggtjocklek från 3 mm.
  2. Ett hål borras ett djup av 1-1, 5 m. Botten är täckt med ett lager av sand och grus på 15-20 cm, stödet installeras strikt vid 90 grader i förhållande till nivån. Finkrossad krossad sten hälls ovanpå, jorden komprimeras.
  3. Betong nödvändig för ökad löshet, flytbarhet i jorden. I detta fall installeras en pelare ovanpå en kudde av grus och sand. Gropen är fylld med betong; det är också bättre att hälla den inuti stödet. Distanser och plastpluggar installeras ovanpå stolpen.
Bild
Bild
Bild
Bild

För utsläpp av luftbubblor är det absolut nödvändigt att genomborra betonglösningen med en järnstav. Den genomsnittliga perioden för bildandet av en monolit är 20 dagar. Under de första dagarna måste färsk betong fuktas.

Montering av ramen

Ramdelen monteras på stolpar genom svetsning eller med självgängande skruvar. Först fixeras den övre fördröjningen, 45 cm under stolpens kant. Sedan den nedre, om höjden är stor, är det värt att fixa 3 horisontella stöd. Svarven monteras längs hela staketets längd. Sedan är den täckt med en primer, målad i färgen på hela staketet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av skenor

Listerna fästs i reglarna med takskruvar med en speciell gummibricka. De placeras i par, ovanför och under plankan. Stigningen upprätthålls i intervallet 35-50 mm, vanligtvis lika med bredden på laken eller hälften av den. För ett blindt staket är remsorna fästa på båda sidor av stocken, med en förskjutning av 1/2 av bredden, i ett rutmönster flyttas de med 1/4. Om det behövs skärs de vertikala elementen i höjd, kanten behandlas med en primer och färg från en aerosolburk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutat arbete monteras en wicket, lås skärs in. Vanligtvis används en bredare profil eller plankor med originalinredning, form, kantskärning här. Du kan montera wicket separat och sedan hänga den på gångjärnen.

Bild
Bild

Rekommendationer

Det finns vissa regler som erfarna hantverkare inte rekommenderar att bryta. Så när du installerar pelarna bör du först ställa in de extrema stöden för varje rad, sedan dra sladdarna mellan dem och först sedan, enligt märkena, installera de återstående elementen. Den optimala höjden för stockar från marken är 35-60 cm. Samma steg används för att mäta avståndet mellan elementen.

Bild
Bild

Du kan måla trästaket efter installationen, tillsammans med eftersläpningar . För metall är denna order inte lämplig. Här måste du göra allt i en annan sekvens: behandla först stockarna med en korrosionsskyddande förening, låt dem torka och häng sedan de färdiga lamellerna.

Bild
Bild

För att öka pelarnas stabilitet svetsas den nedre delen till en fyrkantig metallplattform. Detta kommer att göra stödet lättare att placera. För att skydda mot korrosion är pelarna i begravningsområdet täckta med bitumenmastik.

Rekommenderad: