Strukturprofil: Verktygsmaskin I Stål, Plast Och Andra Profilalternativ, Anslutningar Och Muttrar, 20x20 Mm, 40x40 Mm, 90 X 180 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Strukturprofil: Verktygsmaskin I Stål, Plast Och Andra Profilalternativ, Anslutningar Och Muttrar, 20x20 Mm, 40x40 Mm, 90 X 180 Mm Och Andra Storlekar

Video: Strukturprofil: Verktygsmaskin I Stål, Plast Och Andra Profilalternativ, Anslutningar Och Muttrar, 20x20 Mm, 40x40 Mm, 90 X 180 Mm Och Andra Storlekar
Video: Enkelt sätt att göra ventilbrickor i gravyrlasern - ACG Fyrtal 2024, Maj
Strukturprofil: Verktygsmaskin I Stål, Plast Och Andra Profilalternativ, Anslutningar Och Muttrar, 20x20 Mm, 40x40 Mm, 90 X 180 Mm Och Andra Storlekar
Strukturprofil: Verktygsmaskin I Stål, Plast Och Andra Profilalternativ, Anslutningar Och Muttrar, 20x20 Mm, 40x40 Mm, 90 X 180 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Strukturell profil är ett mycket komplext och mångfacetterat koncept, det finns många varianter av det, olika i omfattning. Så, verktygsmaskiner i stål, plast och andra profilalternativ används ofta, används i olika fogar tillsammans med muttrar. Konsumenterna bör veta allt om produkter som mäter 20x20 mm, 40x40 mm, 90x180 mm och andra storlekar på sådana ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Du behöver inte vara ingenjör eller tekniker för att förstå att modern industri kräver allt snabbare och mer dynamisk teknik. Vart i acceleration av produktionsmanipulationer bör inte på något sätt påverka arbetets ekonomiska effektivitet och färdiga produkters kvalitet . Ett av svaren på en så tvetydig utmaning är just maskinprofilen. Denna produkt är dock mycket mer mångsidig än den kan tyckas vid första anblicken. Profilen erhålls antingen av aluminium eller stål; båda alternativen har fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

Tekniska och operativa parametrar för strukturprodukter är i alla fall klart bättre än de för”enkla” profiler . Dessa produkter är mångsidiga. De kan användas för att göra både själva produktionsmaskinen och ett tekniskt staket som isolerar den från främlingar. Men de främsta fördelarna är inte begränsade till det. Så, i jämförelse med användningen av en standardprofil, minskas vikten med 31% i genomsnitt.

Om vanligtvis någon mekanism eller enhet väger 200 kg, kommer denna siffra att minska till 134 kg efter tillverkarens övergång till en strukturprofil.

Bild
Bild

Naturligtvis kommer alla operatörer och andra användare att uppskatta denna fördel omedelbart. Monteringen kommer att gå snabbare, praktiskt taget på samma princip som den välkända leksakskonstruktören. Och också värt att notera:

  • inget behov av ytterligare arbete (det är inte nödvändigt att applicera en primer, färg för att få en exakt passform i storlek);
  • möjligheten att installera utan användning av svetsning;
  • enkelheten att ändra designen, lägga till andra delar, ta bort och lägga till enskilda sektioner (därför ersatte den strukturella profilen inte den traditionella bara på grund av det höga priset).

Den unika balansen mellan styrka och lätthet uppnås mycket enkelt. Den inre ihåliga strukturen minskar avsevärt vikten per linjär meter. Och de parallella väggarna löser ett annat problem - ger utmärkta mekaniska egenskaper. Revben innehåller vrid- och brytkrafter. Skillnaden mellan materialblocken i profilblocken förklarar till fullo detaljerna i deras tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och material

Varje konstruktionsprofil är ett rör med en strikt definierad formad sektion. Produktgeometri kan variera . I de flesta fall används dock av praktiska skäl rektangulära och fyrkantiga mönster. För att göra en profil pressas plåt. Denna teknik garanterar utmärkta egenskaper hos styrkan och tillförlitligheten hos den färdiga produkten.

Stålkonstruktionen är lättare än dess motsvarighet i aluminium . Du kan minska massan med 20-30%. Duktilt aluminium tillåter användning av pressutrustning utan att bryta strukturen. Det är mycket korrosionsbeständigt, vilket inte är typiskt för andra metalliska material. I många fall är en blank yta ganska vacker även utan ytterligare färgning.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grundval av aluminium kan du skapa en mängd olika former av strukturer . De kommer att vara lika bra inom industri- och anläggningsapplikationer. Arbetsstyckenas bredd varierar huvudsakligen från 120 till 180 mm.

Framför allt kan färdiga produkter vara upp till 90x180 mm stora. Den exakta längden bestäms av längden på produktionsutrustningens mottagningsbord; vid behov justeras denna indikator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumkonstruktionen kan också anodiseras, och en sådan produkt är högt värderad . Vid produktion utförs anodisering med svavelsyra. Som ett resultat erhålls den vackraste ytan, lämplig för bildandet av en individuell design. Anodisk behandling förhindrar delaminering och korrosion under filmen. Produkter baserade på maskinprofilen kan enkelt modifieras, självjusteras under installationen, därför orsakar konstruktionens tillförlitlighet inga särskilda klagomål.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig skillnad mellan strukturprofiler är deras form. Det klassificeras vanligtvis efter dess likhet med en eller annan grekisk eller latinsk bokstav:

  • "Pi";
  • "omega";
  • T;
  • L;
  • F.

Var och en av dessa typer är endast avsedd för en viss användning. Således blir "pi" -profilen en utmärkt plugg när produkten monteras. Med hjälp av "omega" paneler kan monteras och sammanfogas. Formen på bokstaven "T" anses vara den optimala designen för ett foglåsande lock.

När vi återgår till materialen bör det betonas att om aluminiumprofilernas längd alltid är 3000 mm, kan denna siffra för stålmodeller vara ytterligare 2500 eller 2700 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profilprodukter kan också beläggas med pulverfärg . Det är mycket mer hållbart än andra färgämnen och motstår slitage. Valet av en specifik färg görs alltid enligt RAL -katalogen. I vissa fall limmas en film med ett dekorativt mönster på profilen.

Observera: när du monterar den färdiga produkten måste du noggrant följa tillverkarens rekommendationer, annars är det troligt att störningar och snedvridning av de monterade panelerna uppstår.

I vissa fall används strukturella plastprofiler. Deras huvudsakliga tillämpningsområde är tillverkning och installation av PVC- och aluminiumfönster.

När det gäller metallprodukter producerar många av deras tillverkare också förstärkta modeller . Slutsatsen är att en sådan produkt tål mycket kraftfulla belastningar med nästan ingen kvalitetsförlust. Designers söker framför allt maximal tillförlitlighet när det gäller böj- och vridkrafter.

Bild
Bild

Modeller 20x20 mm är lämpliga för att få:

  • små arkitektoniska former;
  • olika komponenter för bilar;
  • delar för industriell utrustning.

Produkter som mäter 10x10 mm är utan tvekan lätta. Men deras styrka och bärighet är tveksamma. De försöker nästan alltid välja mer solida modeller. När det gäller profilen 20x40 mm är den optimal för situationer med en måttligt tung belastning. Liksom andra versioner är denna produkt främst tillverkad av aluminium.

Bild
Bild

I ett antal fall efterfrågas strukturprofiler:

  • 40x40 mm;
  • 30x30 mm;
  • 60x60 mm;
  • 45x45 mm;
  • 80x80 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Detta område är mycket brett. Så, profilprodukter köps ofta för att göra:

  • lådor för elektrisk utrustning;
  • fordonsradiatorer;
  • värmebatterier;
  • balsam;
  • hem- och industriell kylutrustning;
  • står för industriella verktygsmaskiner;
  • bildelar;
  • produkter för konstruktion av flygplan.

Om profilen används för konstruktions- och installationsarbete, liksom i vissa andra fall, utförs installationen med burmuttrar i form av bokstaven "T".

Bild
Bild

De förs in i spåret både från planet och från slutet. Fästdonen fixeras genom rotation. Vid anslutning av delar som bildar stora strukturer utförs ofta fastsättning av enskilda block i profilenheten med hjälp av hörn. Förutom användningsområdena för den profil som redan nämnts är det värt att notera mer:

  • prismor och lådor för reklam, handel och utställningsbehov;
  • skaffa en ritningsprofil för specialbeställningar;
  • dekorativa remsor och guider;
  • elektrotekniska däck;
  • lådor;
  • kanaler;
  • klassiska runda rör;
  • trösklar.

Rekommenderad: