Konstruerade Ekplankor: Blekt Naturlig Ek 1-remsa Med Och Utan Beläggning, 3-lagers Ljus Och Grå Ek För Interiörgolv

Innehållsförteckning:

Video: Konstruerade Ekplankor: Blekt Naturlig Ek 1-remsa Med Och Utan Beläggning, 3-lagers Ljus Och Grå Ek För Interiörgolv

Video: Konstruerade Ekplankor: Blekt Naturlig Ek 1-remsa Med Och Utan Beläggning, 3-lagers Ljus Och Grå Ek För Interiörgolv
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Konstruerade Ekplankor: Blekt Naturlig Ek 1-remsa Med Och Utan Beläggning, 3-lagers Ljus Och Grå Ek För Interiörgolv
Konstruerade Ekplankor: Blekt Naturlig Ek 1-remsa Med Och Utan Beläggning, 3-lagers Ljus Och Grå Ek För Interiörgolv
Anonim

Människor som vet allt om konstruerad ekskiva förenklar sitt liv avsevärt och kan enkelt använda denna utmärkta lösning för golvfinish. Det är nödvändigt att noggrant hantera blekt naturligt enremsad ek med och utan beläggning, med treskikts ljus och grå ek för golvet. Endast den skickliga användningen av sådana lösningar gör att du i slutändan kan njuta av den eleganta interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att karakterisera en konstruerad ekgolvbräda är värt att påpeka att den är indelad i tvåskikts- och treskiktsalternativ (vi kommer att prata om dem senare). Denna beläggning har funnits på marknaden i bara några år. Hittills tillhör det elitkategorin. De närmaste konkurrenterna till sådana produkter är:

  • bit parkett;
  • massiv parkettbräda;
  • parkettbrädor med 3 baslager.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardtjockleken på konstruerade brädor är 1, 8-2 cm . Längden varierar vanligtvis från 150 till 240 cm. Bredden kommer alltid eller nästan alltid att vara 23 cm. Konstruerad parkettskiva, jämfört med liknande material, anses vara en otillräckligt miljövänlig lösning. Anledningen är enkel: FC -plywood innehåller en koncentration av formaldehyd som är osäker för hälsan.

Det bör komma ihåg att blockparkettens till synes stora lönsamhet är inte alltid möjlig . Denna fördel gäller endast när man skapar relativt enkla ritningar, när det dessutom inte är nödvändigt att välja skivor av olika färger och arter. I komplexa arbeten visar sig priset på konstruerade brädor vara ännu mer attraktivt. Detta material tål också bucklor mycket bättre än vanlig parkett.

Endast ett litet antal typer av träparkett kan vinna mot honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudorsaken är ganska uppenbar: skiktet av lövträ i det senare fallet är samma som för vanliga brädor eller stänger. För jämförelse: den sammanlänkade parketten och den konstruerade plankan är endast delvis gjorda av eklameller . Det finns ett mycket svagare lager under. Avsaknaden av långsiktig erfarenhet av att använda den konstruerade styrelsen gör alla slutsatser om dess framtidsutsikter för tidiga, det är nödvändigt att vänta minst ytterligare 5-10 år. Men det är värt att notera de allmänna problemen som är typiska för alla trägolv: de är dyrare än linoleum och laminat, samtidigt som de kräver ganska komplext systematiskt underhåll.

Samma:

  • bucklor från tunga föremål kommer att finnas kvar på trädet;
  • tunga möbler (och även lätta, men med stålben) kommer också att lämna bucklor;
  • du kan bara slipa en typ av beläggning som läggs på lim; flytande mjukt underlag och reparation är oförenliga begrepp;
  • Att investera seriösa medel är lämpligt endast när ett hus måste utnyttjas under lång tid utan att flytta någonstans (och detta är mycket svårt att garantera i vår tid).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Tvåskiktsprodukter har en frontyta med en tjocklek på 0,46 till 0,5 cm. I grund och botten skapas detta lager på grundval av ädla träslag . FK -plywood är tillåtet på underlaget. Dess storlek varierar från 1, 2 till 1, 6 cm. En treskikts konstruktionskort är svårare att utföra.

Botten och toppen av enheten är skapade från en tät uppsättning . Den centrala delen av "smörgåsen" är limpinnar. För deras tillverkning används relativt billigt barrträ. Förloppet av fibrerna i kärnan är vinkelrätt mot ytskiktet. Oavsett detta är den konstruerade brädan som standard utrustad med fjäderlås och därför är det ganska enkelt att lägga den.

Bild
Bild
Bild
Bild

En högkvalitativ 3-lager-enhet garanterar konsekventa mått oavsett fluktuerande luftfuktighet . Uppdelningen i flera lager ökar också böjhållfastheten. Den mekaniska böjhållfastheten är mycket bra: under förhållanden när den massiva skivan delas upp i bitar böjs plywoodstommen bara något.

Men med rätt installation minskar själva faran för en sådan händelseutveckling till noll . Även om huvuddelen av konstruktionen består av vanlig plywood, skiljer sig kostnaden lite från priset på helt naturliga massiva brädor. I genomsnitt varierar priset på produkter från 2000 till 10 000 rubel per 1 m2. Naturligtvis spelar blockens storlek, bearbetningens komplexitet och kostnaderna för en viss tillverkare en roll här.

Den dyraste och högkvalitativa ekteknikskivan är”Select”.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter kan inte innehålla ens den minsta deformation . Även en liten mängd knutar eller savträ betyder avslag. Objekt inom samma sats bör se ut liknande. Ingen avvikelse i riktning mot årsringarna eller i trädets tonalitet är tillåten. Denna lösning är endast lämplig för den klassiska stilen.

Plank 1-remsa konstruktionskort är ganska vanligt . Det ser ut som en klassisk uppsättning. Denna produkt är lämplig för en mängd olika dekorationsstilar. Tvåfeliga och trefeliga brädor kan tillverkas av små bitar med mindre defekter. Produkter som färgas i produktionen är av idealisk kvalitet, men obestrukna produkter blir billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Färgen på blekt ek uppfattas som väldigt snygg och kan kombineras perfekt med andra nyanser. Det är lämpligt på engelska, skandinaviska stilar, i ett lanthus med en odefinierad enkel stil. Damm är praktiskt taget osynligt på golvet. Men den ljusgrå färgen förtjänar också uppmärksamhet. Under de senaste åren har det blivit en klar favorit bland designers.

Alternativt kan du överväga:

  • guld;
  • cognac;
  • choklad;
  • svart (den mest elitära) tonen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Bra alternativ är:

enkel ljusgul ek, som matchar ett elegant väggfoto

Bild
Bild

uttrycksfull naturlig yta (perfekt kombinerad med dekorativa element i grovt trä)

Rekommenderad: