Envåningshus Med Andra Ljus (22 Foton): Projekt Av Hus Från En Bar Och Ramhus Med Ett Andra Ljus I Vardagsrummet Och Andra Rum

Innehållsförteckning:

Video: Envåningshus Med Andra Ljus (22 Foton): Projekt Av Hus Från En Bar Och Ramhus Med Ett Andra Ljus I Vardagsrummet Och Andra Rum

Video: Envåningshus Med Andra Ljus (22 Foton): Projekt Av Hus Från En Bar Och Ramhus Med Ett Andra Ljus I Vardagsrummet Och Andra Rum
Video: INREDNING, Belysning, Så ljussätter du bäst i ditt hem, 2024, April
Envåningshus Med Andra Ljus (22 Foton): Projekt Av Hus Från En Bar Och Ramhus Med Ett Andra Ljus I Vardagsrummet Och Andra Rum
Envåningshus Med Andra Ljus (22 Foton): Projekt Av Hus Från En Bar Och Ramhus Med Ett Andra Ljus I Vardagsrummet Och Andra Rum
Anonim

Det andra ljuset är ett gammalt arkitektoniskt trick som lyfter huvudrummet upp i två våningar. Men hur gör man detta om huset är en våning? Vi kommer att berätta om funktionerna i en sådan layout i vår artikel.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det andra ljuset är en hall utan tak. Det saknas bara ovanför ett stort rum, från vilket en trappa leder till det andra eller vindsgolvet till andra vardagsrum.

När det gäller envåningsbyggnaden finns det inget tak i vardagsrummet, och utrymmet ökar med vinden. Tack vare denna layout kan invecklade trasiga taklinjer observeras i rummet. Det finns flera fönsteröppningar - på första och vindsgolvet. Det övre fönstret blir ett extra ljus till vardagsrummet. Ofta är stora genomgående panoramafönster konstruerade, som sträcker sig från första våningen till själva taket.

Bild
Bild

Layout med andra ljus finns inte i varje hem. Trots de uppenbara fördelarna har dubbelrummet också tillräckligt många motståndare. Innan du bestämmer dig för högt i tak bör du väga för och nackdelar. Låt oss börja med meriterna.

  • Ett hus med ett andra ljus är spektakulärt inifrån och ut.
  • Vardagsrummet är fyllt med ljus och luft. För att bibehålla en känsla av volym försöker de att inte överbelasta det med möbler och till och med göra trappan transparent, som om de svävar i luften.
  • Ett ovanligt stort rum lämpar sig bra för zonindelning. Allt som är nödvändigt för livet kan placeras på ett territorium: ett kök, en matsal, ett vardagsrum, ett mysigt hörn för avkoppling vid spisen.
  • Ett enormt ovanligt utrymme är vilken designer som helst, där han kan förkroppsliga alla sina fantasier och skapa en unik inredning.
  • Ett vackert natur- eller stadslandskap observeras ofta bakom panoramafönstren.
  • Det är trevligt att träffa gäster i den rymliga hallen, där alla kan hitta en mysig plats.
  • Det höga utrymmet tillåter användning av extraordinär inredning, vilket är omöjligt i ett rum med konventionella tak. Till exempel är det fullt möjligt att köpa en långsträckt hängande ljuskrona med en extravagant design eller installera ett badkar med en palm på två våningar.
  • Hallen, som går under själva taket, är ovanlig, ser majestätisk ut och ger ägaren status.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns de tyvärr också.

  • Ett rum kräver ansträngning och pengar för att skapa ytterligare isolering, eftersom taket är synligt ovanför huvudet och det finns ingen vind, vilket skapar en luftdyna som isolerar huset. Vi måste installera "varma golv" -systemet, installera ytterligare radiatorer.
  • Om du behöver ett användbart område på vinden, kommer det att gå förlorat på grund av layouten med ett andra ljus.
  • Den kraftfulla akustiken i den stora hallen kommer att störa dem i andra rum; ljudisolering kommer att behövas.
  • Om det finns plats i köket eller matsalen i huvudrummet, kommer luktarna också att bäras genom hela huset.
  • Att betjäna ett stort rum är inte lätt alls - det kommer att krävas särskilda ansträngningar för att hänga gardiner, byta en glödlampa, göra städning och ännu fler reparationer.
  • Inte alla kommer att gilla stora fönster som öppnar ett privat utrymme.
Bild
Bild

Projekt

Om svårigheterna inte skrämde, utan bara förstärkte beslutet att bygga ett hus med ett andra ljus, föreslår vi att du uppmärksammar några projekt.

Ritningen av ett envånings ramhus med terrass har dimensioner på 12, 5 x 8 kvadratmeter. m . Från vardagsrummet med ett andra ljus öppnas dörrarna mot entrén, matsalen och ett av sovrummen. Ingången till det andra sovrummet ligger i köket.

Bild
Bild

Ett hus av trä med dimensioner 9, 4 x 9, 9 kvm.m har tre sovrum, två av dem har ingångar från hallen och det tredje från hallen . Det huvudsakliga vardagsrummet med ett andra ljus ligger i en avlägsen del av huset, vilket skyddar det mot drag.

Bild
Bild

I envåningshus saknas ofta trappor. Men ibland kan det leda från hallen till observationsdäcket eller till ingången till vinden, som ligger ovanför andra rum. I vilket fall som helst blir en bra design av de skyhöga stegen huvuddekorationen i vardagsrummet.

Bild
Bild

Design

Designen av ett hus i trä, tegel eller block med ett andra ljus gör det utomordentligt attraktivt. Hallar med dubbla tak passar många områden:

ett mysigt trähus med en öppen spis i chalet-stil, beläget i bergen

Bild
Bild

en hall med ett andra ljus i en skandinavisk inredning är utrustad med ett visande minigolv

Bild
Bild

Provence -vardagsrum med öppen spis är bekvämt hemma

Bild
Bild

ett rum i modern stil med stora panoramafönster, så att du kan observera det lugna landskapet på landsbygden

Bild
Bild

loft i interiören med storskalig inglasning

Bild
Bild

Vackra exempel

Rum med andra ljus, inredda av designers, är alltid vackra och mysiga. Detta kan ses med exempel:

hall med ett stort zonområde

Bild
Bild

vinterträdgård

Bild
Bild

vackert landskap bakom panoramafönster

Bild
Bild

ett stort hus med en spektakulär böjning i taket

Bild
Bild

envåningsvilla med andra ljus

Bild
Bild

hus med terrass vid sjön

Bild
Bild

härlig lakonisk minimalism

Bild
Bild

köksinredning med ett andra ljus

Bild
Bild

Det andra ljuset i ett envåningshus gör det ovanligt, rymligt och bekvämt.

Rekommenderad: