Dörrar I "blekt Ek" -färg (53 Bilder): Färgen På Inre Strukturer I Det Inre Av Lägenheten, Rökig Och Guld, Ljus Och Mjölk Ek, Ask Och Grå

Innehållsförteckning:

Video: Dörrar I "blekt Ek" -färg (53 Bilder): Färgen På Inre Strukturer I Det Inre Av Lägenheten, Rökig Och Guld, Ljus Och Mjölk Ek, Ask Och Grå

Video: Dörrar I
Video: Powercolor, Colortrix och Torrborstning 2024, April
Dörrar I "blekt Ek" -färg (53 Bilder): Färgen På Inre Strukturer I Det Inre Av Lägenheten, Rökig Och Guld, Ljus Och Mjölk Ek, Ask Och Grå
Dörrar I "blekt Ek" -färg (53 Bilder): Färgen På Inre Strukturer I Det Inre Av Lägenheten, Rökig Och Guld, Ljus Och Mjölk Ek, Ask Och Grå
Anonim

Du kan lägga till anteckningar av lätthet och aristokrati, chic och adel till din inredning med hjälp av korrekt valda dörrar i färgen "blekt ek". Återgå till naturmaterial, återvänd till dig själv, för vad kan vara bekvämare än ett hus som "andas" med lugn och ro. Och det är just dessa känslor som skapas av ensembler som använder blekta ekdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Blekade ekdörrar är en speciell möbel. Du kan inte placera dem i något rum. Men om innerdörrarna är på sin plats och, viktigast av allt, i den korrekta designmiljön, betonar de mycket positivt de stilistiska accenterna i rummet, kompletterar dem och sticker inte ut från bakgrunden.

Sådana dörrar passar perfekt in i följande stilar:

  • Skandinavisk - på grund av den naturliga konsistensen.
  • Provence och lantliga trädörrar är ett särdrag hos de "rustika" trenderna.
  • Klassisk (engelsk riktning) - ek används ofta där som designlösning.
  • Vintage - olika "åldrade" gråaktiga färger kommer att vara lämpliga.
  • Moderna trender - den största uppmärksamheten på detaljer: till handtag, olika dekorativa skär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Missuppfattningen att ljusa färger lätt smutsas kan motbevisas av blekta ekmöbler. Dessutom kan beslutet att sätta en ljus dörr hjälpa till att organisera ett litet, mörkt utrymme, till exempel en hall. Dörrarna laddas inte och äter upp utrymmet, som mörka motsvarigheter skulle göra, men tvärtom kommer de att ge den nödvändiga ljusheten till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Äkta blekt ek tillhör elitarten. Men dess färgvariationer är många. Och lekmannen kan förvirra det med liknande texturer som sonoma ek. Dessutom kan det blekta materialet från olika tillverkare ha samma namn, men ha olika färgnyanser.

Bild
Bild

Naturlig blekt ek har en bred palett av både kalla, neutrala och varma toner; både rökig färg och ljus, mjölkaktig nyans kan råda i den.

Hela paletten av vit ek

Ek är ett naturmaterial som har använts mycket länge. Han fick särskild kärlek på grund av sin unika konsistens, som dessutom kan ha helt olika färger: från svart till vitt, guld och silver och till och med rött och grönt. Teoretiskt kan alla raser blekas, men samtidigt kommer unika nyanser att förbli. Blekad ek kan vara ask eller grå, eller så kan den skimra med en pärlemoraktig nyans. Det händer också att nyanser av lilja, rosa, beige, honung är präglade på denna textur.

Bild
Bild

Ek, och särskilt blekt ek, passar bra med sina "kongen" och andra träslag. Därför kan tvåfärgsdörrar se särskilt imponerande ut i kombination med en nyans av tobak, konjak eller myr ek (mörka toner), med kontrasterande vinrött eller wengeträ, kaffe (mocka, cappuccino) och chokladnyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

De kan skapa en unik färgkombination med blekt ek och bli en unik inredning i interiören.

Vilket material ska jag välja i den här färgen?

Ursprungligen gjordes blekt ek av massivt naturligt trä. De tog rasen, utförde några åtgärder på den - bearbetade den, blötläggde den med speciella föreningar och torkade den sedan. Torkade mycket bra, upp till 8%. Mer "våt" ras är inte lämplig för tillverkning av inredningsartiklar. Onödigt att säga, men om eken i sig betraktades som ett elitmaterial, blev dess blekta version ännu mer exklusiv.

Bild
Bild

Som tiden gick. Alla ville ha exklusivitet. Lite senare började de göra imitation av blekt ek på fanerade, laminerade eller PVC-belagda dörrar. Fanerade dörrar är huvudsakligen gjorda av MDF. Detta material består oftast av barrträd, men detta är grunden.

Ovanifrån är de täckta med faner - ett tunt snitt av trä, i detta fall från ett snitt av blekt ek. Ekofinér, laminat och PVC är också skiktmaterial, vars översta lager är en speciell film.

Bild
Bild

Varje material som dörren är tillverkad av har sina egna egenskaper som slitstyrka, brandsäkerhet, interaktion med fukt. Men hårdvara är också en viktig del av dörren. Pålitliga fästelement, välfungerande spärrar och lås måste inte bara fungera utan också passa in i interiörkonceptet.

Bild
Bild

Valet av en blekt ekdörr beror på ekonomiska, estetiska och praktiska överväganden:

  • De dyraste dörrarna är gjorda av naturligt trä, något billigare av massivt trä.
  • Mer ekonomiska alternativ är faner, PVC eller laminat. När du väljer fanerade dörrar blir dukens textur en "bonus" vid beröring, men laminerade eller PVC-belagda dörrar, på grund av deras egenskaper (i själva verket är det filmer), kommer helt enkelt att förmedla mönstret av ett snitt av ett träd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla dörrar med eller utan mönster är en klassisk lösning i rum. Deras val beror främst på hur de kommer att kombineras med hela interiören. Bakdörrar kommer att vara en uppenbarelse för dem som letar efter hållbar och pålitlig design. Dessutom är dess element utbytbara.

En vik- eller vikdörr hjälper till att spara utrymme.

Tillverkares översikt

Att hitta din perfekta blekta ekdörr är ingen lätt uppgift. Efter att ha bestämt stilen och vilken nyans du vill hitta kan du säkert gå till affären. Att välja dörrar på Internet är ett ganska kontroversiellt beslut, eftersom skärmen och fotografierna inte alltid verkligen visar dörrens sanna färg.

Det är allmänt accepterat att utmärkt kvalitet står för dörren från Europa. Priserna för sådana dörrar är dock också "utmärkta".

Följande tillverkare är populära:

  • Italien: Garofoli; Tre-Piu; Ljuva livet; 3elle.
  • Spanien: Uniarte; Portadeza samt Luvipol.
  • Tyskland: ComTür, Wippro, Hörmann.
  • Finland: Matti Ovi, Fenestra, Jite.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar från Vitryssland har mindre "bitande" priser. Produkterna från sådana företag som "Khales", Belwooddoor, "Green Plant" är älskade av kunderna för sin naturlighet och goda kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ryska tillverkaren ligger inte efter sin utländska motsvarighet. Detta bekräftas av många recensioner av marknadsledarnas produkter. Bland inhemska företag kan du hitta produkter både från massivt trä och från MDF och PVC, laminat och i olika prisvariationer. Det finns både budgetalternativ och dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Erkända ledare - möbelmärken "Sofia", "Volkhovets" är redo att erbjuda köparen det största urvalet av dörrar, inklusive färgen på blekt ek (eller en mycket liknande nyans). Det är sant att det finns några oärliga återförsäljare bland nätverket av sådana butiker. Sofia har en lång leveranstid. "Volkhovets" upptäcktes i äktenskap (som sker vid leverans). Båda företagen utmärks av höga priser. Men titeln "Varumärke nr 1" (2016) tilldelas inte bara, och huvuddelen av Volkhovets produkter är av oklanderlig kvalitet. Och livslängden på 10 år från "Sofia" väcker förtroende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hitta en bra dörr från andra tillverkare som inte är sämre än branschledarna, många av dem är praktiskt taget inte sämre än dem i kvalitet och kostnad.

Andra företag som har bevisat sig positivt:

  • "Alexandria Doors";
  • Alvero (ledare);
  • "Art déco";
  • Dariano Porte;
  • Europan;
  • "Möbelsnickare";
  • "Matador";
  • "Möbel-massiv";
  • "Hav";
  • "Onyx";
  • Framir.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis har varje tillverkare sina egna detaljer, fördelar och nackdelar. Någon präglas av lång leverans-, fabriks- och transportfel, inte riktigt anständiga representanter i regionerna, förfalskar. Men någon står upp för sitt rykte med ett berg och bekräftar det med certifikat ("Ocean"), någon ger rimliga priser ("Alvero", "Doriano Porte", "Onyx"), någon har stor erfarenhet ("Snickare").

Bild
Bild

Men på ett eller annat sätt är det fullt möjligt att välja en dörr av hög kvalitet från en inhemsk tillverkare.

Vilken tapet och golv att välja?

Blekad ek är en mycket lakonisk, men lite nyckfull när det gäller val av miljö.

När du väljer färglösningar måste du ta hänsyn till ett par nyanser:

  • Skugga - det kan vara antingen varmt eller kallt. Beroende på vad det är, kommer färgerna på interiören att väljas.
  • Designstil - varje riktning har sin egen palett.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad väggarna kommer att vara (släta eller med imitation av någon textur) är inte så viktigt när en blekt ekdörr installeras. Mer uppmärksamhet bör ägnas åt färgen. En sådan ek "gör vänner" väl med ljusa pastellväggar. Men även i kalla nyanser (havsvåg, grafit, lila) kan det se ganska lämpligt ut. Lila, mynta, ljusgrön, rosa kombineras med kalla nyanser av blekt ek. Vitt, sand, ljusgrönt, turkost färger är lämpliga med varma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några färgkombinationer med blekt ek, beroende på stil:

  • Provence : olivolja, ljusgrön, lavendel, grädde, mjölkaktig.
  • Skandinaviska : vita, ljusa nyanser av hög mättnad.
  • Tekno och moderna trender: kontrasterande rika färger.
  • Klassisk : ljusa nyanser, kärr.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blekad ek ser organiskt ut i de interiörer där alla färglösningar finns i ett ljusintervall, där det finns tydligt separerade kontraster, där det finns rika färger, men det finns ingen variation och ett stort antal färger.

Golvet i rummet där den blekta ekdörren är installerad kan vara:

  • Kontrast - wenge, askgrå, loredo och andra mörka, nästan svarta variationer.
  • Var så nära färgen på dörrskyddet som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det tredje alternativet ges inte. Annars är färgdisonans möjlig. När du väljer kontrasterande kombinationer bör du komma ihåg att i detta fall är endast två arter acceptabla i interiören: ek och wenge (loredo och andra mörka material).

När dörr- och golvbeläggningar har samma färg kan flera liknande träslag användas (till exempel lärk på golvet och askmöbler).

Spektakulära exempel i det inre av en lägenhet

Inredning, som har blekta ekdörrar, kan vara av två typer - ungefär i samma färgschema och "kontrastspel". Dessutom är det i det första fallet möjligt att välja alternativ när endast liknande färger används och när ljusa, rika färger finns i inredningen (lavendel, ljusgrön, turkos).

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa, tysta och lugna pastellfärger (till exempel beige) på väggarna. Konsonant nyanser av ljust trä på golvet. Lätta och praktiska möbler i rummen. Detta är den första lösningen på utformningen av rumsdesignen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När beslutet att arrangera allt i en ton verkar tråkigt kommer färg accenter till undsättning. De kan vara i målningar, tillbehör, textilier. Ljusa färger kan ge lite livlighet och ovanlighet i interiören. Även beslutet att sätta en stor ljus blomma i rummet kan hjälpa till att gnista inredningen med nya färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som älskar experiment och inte är rädda för djärva lösningar kan du erbjuda att kombinera kontrasterande färger. Dörrar och golv, eleganta interiörartiklar kompletterar varandra perfekt. Grafit eller andra härliga mörka väggar kommer att vara den perfekta stommen för blekta ekdörrar. Det viktigaste att komma ihåg är att en mörk färg bara är bra för stora utrymmen som vetter mot solsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

En effektiv och nästan "traditionell" lösning blir att använda kontrasten mellan dörrar och golv. Blekad ek och wenge - mycket ofta kan du hitta en sådan rekommendation inom inredning, men med andra ekarter ser det väldigt intressant och snyggt ut.

Rekommenderad: