Skjutgarderob Av Massivt Trä (65 Foton): Trä Av Furu Och Naturlig Ek, Inbyggd I Korridoren Av Faner Och Blekt Trä

Innehållsförteckning:

Video: Skjutgarderob Av Massivt Trä (65 Foton): Trä Av Furu Och Naturlig Ek, Inbyggd I Korridoren Av Faner Och Blekt Trä

Video: Skjutgarderob Av Massivt Trä (65 Foton): Trä Av Furu Och Naturlig Ek, Inbyggd I Korridoren Av Faner Och Blekt Trä
Video: Limma fanér 2024, Mars
Skjutgarderob Av Massivt Trä (65 Foton): Trä Av Furu Och Naturlig Ek, Inbyggd I Korridoren Av Faner Och Blekt Trä
Skjutgarderob Av Massivt Trä (65 Foton): Trä Av Furu Och Naturlig Ek, Inbyggd I Korridoren Av Faner Och Blekt Trä
Anonim

Det är svårt att föreställa sig en modern inredning utan en sådan möbel som en garderob. Coupé -modeller har utmärkt funktionalitet och stor kapacitet. De är väldigt populära på sistone. Sådana skåp är tillverkade av en mängd olika material: från billig fiberboard till lyxigt trä av naturligt ursprung.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Fördelar och nackdelar

  • Naturmaterial har alltid varit uppskattat. Mycket vackra och hållbara skåp är gjorda av trä som kan förvandla interiören och göra det riktigt lyxigt.
  • Högkvalitativa trämöbler är miljövänliga och absolut säkra. Det kommer inte att avge skadliga ämnen vid höga temperaturer. En sådan egenskap är relevant idag, eftersom farliga eller giftiga material finns i allt från inredning till möbler.
  • En skjutgarderob i trä håller mycket länge. Trädet i sig kännetecknas av avundsvärd hållbarhet. En sådan artikel behöver inte bytas ut mot en ny efter ett par år.
  • Ett naturligt massivt träskåp utsätts inte för de negativa effekterna av fukt. Svamp och mögel utvecklas inte på den.
  • Sådana exemplar är mycket hållbara. Han är inte rädd för mekaniska skador.
  • Många konsumenter noterar den förtrollande doften som kommer från sådana möbler. Den naturliga lukten kvarstår i rummet länge och gör det ännu mer välkomnande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga väsentliga nackdelar med sådana saker. Men det är värt att notera att en garderob av massivt trä av hög kvalitet kommer att kosta mycket för köparen. Det är den höga kostnaden som människor tillskriver den största nackdelen med sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Typer av strukturer

Praktiska och funktionella garderober av naturmaterial kan ha olika design. Varje ägare kommer att kunna välja ett lämpligt alternativ för sin lägenhet.

Oftast finns det klassiska corpus -exemplar . De är mångsidiga och lämpar sig för många interiörer. Sådana alternativ bör köpas för ett stort område. Skåpmodeller tar mycket plats, och i ett litet rum kan de se obekväma ut.

Sådana produkter har alla komponenter: sidoväggar och bakväggar, paneler etc. Skåpmöbler kan enkelt flyttas om till en annan plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill spara utrymme är en inbyggd garderob det perfekta alternativet för dig . I sådana strukturer finns det bara fasadpaneler med en glidmekanism. Dessa skåp är inbyggda i väggen eller speciella nischer (om sådana finns i rummet).

Den största fördelen med inbyggda garderober är deras kompakta storlek. Sådana möbler kan installeras även i ett litet rum. Ofta placeras inbyggda garderober i korridoren, badrummet eller köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvfällda trämodeller är inte mindre populära . Skåp av denna typ säljs utan några delar, men oftast saknas bak- och sidopaneler. Detta alternativ kan hanteras av ägare som vill fylla på interiören med trämöbler, men inte är redo att lägga för mycket pengar på det. Halvfällda föremål är bland de mest prisvärda, eftersom de använder mindre naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning

I de flesta praktiska garderober finns en multifunktionell och användbar fyllning som gör att du kan ordna saker och olika föremål så snyggt och ordnat som möjligt.

Möblernas sammansättning beror på dess storlek och djup. Låt oss i detalj överväga den klassiska versionen av att fylla en rymlig instans:

  • Visuellt kan skåpet delas in i tre huvudområden. Den nedre bör tas bort för förvaring av skor. Huvuddelen är den mellersta delen. Hängare och hyllor för kläder finns alltid i den. Det högsta området är lämpligt för förvaring av hattar och föremål som du inte använder regelbundet.
  • Som regel finns skokartonger, små byxor och kompaktlådor för förvaring av olika tillbehör (handskar, halsdukar etc.) nedan. Skofackens höjd bör vara sådan att du kan placera höga stövlar eller stövlar utan att bryta skonbenen.
  • I huvuddelen (central) bör det finnas galgar för långa (regnrockar, långa jackor, rockar) och saker med vanlig längd. Ofta i mitten finns separata hyllor utformade för att lagra saker gjorda av känsliga tyger. De ska stå bakom stängda dörrar.
  • Det rekommenderas att hålla kläder som lätt sträcker sig på separata hyllor.
  • De övre hyllorna kan ställas åt sidan för att förvara saker som du inte använder särskilt ofta. Damer lägger ofta sina handväskor där, ryggsäckar, hattar och kepsar förvaras också här.
  • Om du är förtjust i olika sporter, rekommenderas det också att lagra inventariet på de öppna översta hyllorna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av material

Naturliga trämöbler kommer aldrig att förlora sin relevans. Tänk på flera typer av sådant material från vilket utmärkta modeller av garderober är gjorda.

Spektakulära alternativ från massiv furu har en mängd olika mönster och stilar … De ser harmoniska ut inte bara i en klassisk inredning. Sådana föremål kombineras med en rustik lantlig stil, modern och till och med högteknologisk.

Tall är en mycket smidig och mjuk råvara, så en mängd olika garderober är gjorda av den. Men sådana modeller kräver lämplig behandling. Tallskåp tål inte fukt och fukt dåligt, och furumöbler måste användas försiktigt utan att utsättas för mekaniska skador och ytterligare påfrestningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av massiv ek ser väldigt dyra och lyxiga ut . Detta material har oöverträffade prestandaegenskaper.

Ek är den mest hållbara råvaran i sitt slag. En glidande garderob av sådant material kan hänföras till de eviga klassikerna, därför kommer det aldrig att gå ur mode och med dess hjälp kan du ge inredningen en speciell chic och aristokrati.

Bild
Bild

Idag är modeller av faner mycket populära .… Utåt är de inte mycket sämre än exemplar från massivt trä, men de är mycket billigare.

Detta material är ett tunt lager av trä, som används för yttre dekoration av möbelfasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta har produkter tillverkade av liknande råvaror en mycket intressant och attraktiv konsistens. Produkter tillverkade av rotskärningar ser särskilt ljusa och attraktiva ut.

Bild
Bild

Lyxiga garderober gjorda av ceder och lärk har ett estetiskt utseende och praktiska egenskaper . Sådana material är inte nyckfulla. De behöver inte utsättas för kemiska eller antibakteriella behandlingar.

Sådana möbler kan konkurrera i hållbarhet med ekprover.

Det är värt att notera den helande effekten som trädet har på människor. Lärk och ceder producerar fördelaktiga fytoncider med anti-aging egenskaper.

Bild
Bild

Färg

För moderna stilar i inredningen rekommenderas att man väljer skjutbara garderober från ljust trä. Det kan vara tall eller björk. Liknande modeller finns i vita, grädde och beige färger.

Med hjälp av ett ädelt skåp av ljust eller blekt trä kan du visuellt göra rummet ljusare och varmare, mycket bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en klassisk eller gotisk inredning är mörka träslag mer lämpade. Till exempel kommer ett dyrt mörkt chokladaskskåp eller en svartbrun ekversion att se väldigt rik ut!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Glidande garderober av naturmaterial är dyra, så deras val bör närma sig mycket ansvarsfullt

  1. Om du ska sätta möbler i ett litet rum, är det bättre att välja en inbyggd eller halvfälld version av en ljus nyans. I ett litet rum kommer ett stort och mörkt skåp att se inharmoniskt ut.
  2. Om området i rummet tillåter, kan du vända dig till mer imponerande exempel på mörka färger. Allt beror bara på dina smakpreferenser och interiörens allmänna stil.
  3. För ett sovrum är en modell med en spegel bäst lämpad. Den kan användas för att lagra kläder och sängkläder. Med hjälp av spegelinsatser kan du visuellt utöka det lediga utrymmet.
  4. Låt dig inte luras av den för låga kostnaden för en naturlig garderob. Massiva trämöbler blir aldrig för billiga. Om du hittar en sådan produkt är den troligtvis av låg kvalitet och onaturlig.
  5. Var noga med att inspektera möbler för repor och andra skador innan du köper. Ytan måste vara i perfekt skick.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Inredning idéer

En lyxig garderob i ljust trä med spegelinsatser kommer att se magisk ut i en ensemble med en stor dubbelsäng med vita sidor och kontrasterande väggridåer som hänger över den. Väggarna kan dekoreras med randig tapet i ljusa färger och beige matta eller laminat kan placeras på golvet.

Bild
Bild

Dyra möbler kan också placeras i korridoren. Välj en inbyggd garderob i massivt trä med stora glasdörrar. Mittemot den kan du placera en rektangulär belyst spegel och en vägghylla av ljust trä. Hängare för ytterkläder ska placeras vid sidan (närmare utgången). En sådan elegant tandem kommer att vara i harmoni med tråkiga gula väggar och grå klinkergolv.

Bild
Bild

I vardagsrummet eller matsalen kan du sätta en stor ekgarderob med vågiga mönstrade skär. Sådana möbler kommer att kombineras med ett elegant bord och stolar av liknande material. Taket kan avslutas med vit gips och väggarna med skarlet tapet med gyllene prydnader. Golvet kommer att se spektakulärt ut med ett laminat som matchar ekens färg. En sådan ensemble kommer att se väldigt dyr och aristokratisk ut.

Rekommenderad: