Kök I Blekt Ekfärg (29 Bilder): Funktioner För Att Välja Ett Ljust Kök. Set I Färgen På Blekt Ek -sonoma I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Kök I Blekt Ekfärg (29 Bilder): Funktioner För Att Välja Ett Ljust Kök. Set I Färgen På Blekt Ek -sonoma I Interiören

Video: Kök I Blekt Ekfärg (29 Bilder): Funktioner För Att Välja Ett Ljust Kök. Set I Färgen På Blekt Ek -sonoma I Interiören
Video: Lägger 70 kvadrat ekparkett i Järfälla 2024, Mars
Kök I Blekt Ekfärg (29 Bilder): Funktioner För Att Välja Ett Ljust Kök. Set I Färgen På Blekt Ek -sonoma I Interiören
Kök I Blekt Ekfärg (29 Bilder): Funktioner För Att Välja Ett Ljust Kök. Set I Färgen På Blekt Ek -sonoma I Interiören
Anonim

Ljusa färger i det inre av köket ökar visuellt utrymmet. Det är inte utan anledning att blekt ek har blivit så populärt nuförtiden. Låt oss överväga hur man väljer kökets design i den här färgen.

Fördelar

Valet av nyans i kökets design beror på ägarens smakpreferenser. Men när du tänker på designen och färgen på headsetet, bör du vara uppmärksam på funktionerna i detta eller det materialet. Det finns en hel del fördelar när man väljer färg på blekt ek för kökets inre.

  1. Ljusa nyanser fungerar lika bra i små och stora utrymmen. De kommer visuellt att utöka standardköket i höghus och göra matsalen gjord enligt deras projekt riktigt luftig och gratis.
  2. Skuggan i fråga är neutral, vilket gör att du kan välja många följeslagare till den. Det finns få färger som kommer att se dåliga ut med blekt ek.
  3. Mot bakgrund av köksmöbler av denna typ av material är det lätt att placera de nödvändiga accenterna: gör ett intressant förkläde, häng en panel.
  4. Med blekt ek kombineras olika korgar, brödkorgar, stativ för varma rätter perfekt. Dessa tillbehör ger mys, men de är inte lämpliga för varje nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Förutom de uppenbara och obestridliga fördelarna, ett kök med blekt ek har ett antal nackdelar.

  1. För älskare av perfekt renlighet kommer valet av ett sådant kök att präglas av en grundlig daglig rengöring. All smuts blir synlig mot bakgrunden av ett sådant ljust headset.
  2. Om ett onaturligt material används, är nötningar och repor starkt synliga under slitage. Den konstgjorda basen skiljer sig kraftigt i färg från beläggningen.
  3. Kalla nyanser av blekt ek kan omedvetet minska aptiten. Men för vissa kan den här funktionen verka som ett plus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika nyanser

Färgen på blekt ek har ett stort antal variationer. Det finns till och med grå och lila nyanser, samt gulaktiga och elfenben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom varje ljus färg visuellt utökar utrymmet, är köket i färgen på blekt ek perfekt för små rum i Chrusjtjov.

För att få skuggan att se perfekt ut måste du komma ihåg en regel: varma färger väljs för mörka rum och alla, även de kallaste, för soliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant effekt kan uppnås genom att välja färg på antik blekt ek. Olika skav kommer att ge köket en vintage look. Sådan inredning är nu mycket efterfrågad. Till exempel möbler med patina. I sig ser patina ut på det gamla täta träet. Men det är mycket lättare att utföra konstgjord patinering och få önskad effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sonoma är en av de populära nyanserna av ljus ek. Dess särdrag är stark relief och grov ritning. Sonoma ek köksuppsättningar är trevliga vid beröring och utseende, vilket gör dem efterfrågade på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på blekt ek är mycket efterfrågad i köksmöbler. Headseten är tillverkade både av naturmaterial, ek själv och av MDF, spånskiva och plast, vilket gör det möjligt att minska produktionskostnaderna.

När du använder träbyten är det lätt att välja textur: glans eller traditionellt trämönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkombinationer

Den ljusa nyansen av blekt ek kombineras med nästan vilken färg som helst, och är ett mångsidigt material för kök och köksmöbler. Olika tandem med blekt ek är populära.

Rött träd . Den starka kontrasten är perfekt för köket, eftersom denna kombination ökar aptiten. En läcker mahognifärg kommer att gynnas av en sådan följeslagare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wenge . En av de mest framgångsrika kombinationerna med blekt ek. Wenge är ett mörkt afrikanskt träd som också har horisontella ränder av träiga mönster.

Kontrasten ser bara fantastisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt lärk . Vid första anblicken är dessa nyanser praktiskt taget desamma. På avstånd kommer en uppsättning av en kombination av lärk och blekt ek att se ut som ett massivt trä. Men om du ser lite bättre ut kan du se skillnaden. Trots allt är lärk alltid varmare och soligare, och ek är kallare. Det visar sig vara en egendomlig och intressant för nyansspel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Klassiskt kök i blekt ekfärg . Golvet och väggarna är ett par toner mörkare, vilket gör att headsetet sticker ut perfekt. Glasinsatser i möbler ger ännu mer lätthet och luftighet till det övergripande utseendet.

Bild
Bild

Lyxigt set med patina . Kopparknoppar, traditionell relief och antik gasspis bidrar till det här kökets vintagelook.

Förfining och elegans är de mest lämpliga egenskaperna för ett sådant headset.

Bild
Bild

Wenge och blekt ek . Kontrasten är bara suverän. Komfort och enkelhet kombineras i detta headset. En mörk bänkskiva är en bra lösning om backsplattan förblir ljus. Och den mörka hällen och ugnen kompletterar den afrikanska wengefärgen.

Bild
Bild

Kall nyans kombinerad med inlägg av målat glas . Klassiskt kök med kallblekt ekskugga. Glas, öns blanka yta, metalliska köksapparater - allt detta gör kompositionen väldigt snygg och modern.

Bild
Bild

Ett vackert förkläde som accent . Ett ljust kök med ett originalförkläde gör rummet så mysigt och lätt. Möblernas enkelhet förstör inte det övergripande utseendet, som kompletteras med ljusa tillbehör.

Bild
Bild

Klassiker igen . Den varma skuggan av trä är fascinerande. Du vill laga mat med sådana möbler så ofta som möjligt. Duetten av ljusa golv och väggar med ekmöbler är särskilt bra i denna komposition.

Bild
Bild

En av de bästa duorna är wenge plus blekt ek . En ljus topp och en mörk botten är klassiker som inte går förbi köksapparater. Ett ovanligt förkläde med samma tema med en bordsskiva fungerar som en dekoration och en övergångslänk i denna komposition.

Rekommenderad: