Avsluta Källaren Med Stenpaneler: Mot Fundamentet Med Stenplattor, Beklädnad Med Termopaneler Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Avsluta Källaren Med Stenpaneler: Mot Fundamentet Med Stenplattor, Beklädnad Med Termopaneler Med Egna Händer

Video: Avsluta Källaren Med Stenpaneler: Mot Fundamentet Med Stenplattor, Beklädnad Med Termopaneler Med Egna Händer
Video: How to Cover a Concrete Wall with Stone Veneer | This Old House 2024, April
Avsluta Källaren Med Stenpaneler: Mot Fundamentet Med Stenplattor, Beklädnad Med Termopaneler Med Egna Händer
Avsluta Källaren Med Stenpaneler: Mot Fundamentet Med Stenplattor, Beklädnad Med Termopaneler Med Egna Händer
Anonim

Dekorationen av socklar och fasader på arkitektoniska strukturer utförs med hjälp av olika material, som inte bara ger hus ett attraktivt utseende, utan också skapar ett tillförlitligt skydd mot penetration och destruktiv verkan av fukt och förändringar i omgivningstemperatur.

Sten källarsidor är ett av dessa material. På grund av dess höga dekorativitet och funktionella egenskaper sparar den arkitektoniska strukturen från många negativa påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Källarpaneler är tillverkade av högkvalitativa råvaror. Tillverkare försöker överraska konsumenterna med sin egen tillverkningsteknik, men de använder vanligtvis samma komponenter: polymermaterial, modifieringsmedel, naturlig talk och tillsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare akrylbeläggningen kommer panelernas nyans inte att förändras under påverkan av ultraviolett strålning (som inte kan särskiljas av andra beklädnadsmaterial för basen / sockeln).

Dessutom har stensidor många fördelar

  • På grund av den förbättrade produktionstekniken och användningen av speciella tillsatser har den färdiga produkten större plasticitet, fuktbeständighet och motståndskraft mot höga och låga omgivningstemperaturer.
  • Fördelen med källarkantning över natursten ligger i det faktum att den förstnämnda är resistent mot grodd av mossa och mögel, inte lämpar sig för korrosionsprocesser och inte förändras med tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Livslängden för detta material är 45 år. Det kan installeras i minusgrader, vilket inte kan göras med plastpaneler. Fasad avger ingen obehaglig kemisk lukt, den är mycket hållbar.
  • Jämfört med andra fasadmaterial är sidospår billigare.
  • Lätt att städa. Strukturen på källarens sidopaneler spelar ingen särskild roll, materialet kan tvättas med rinnande vatten.
  • I de flesta fall behöver sådan beklädnad inte bytas ut eller repareras.

Men om panelerna av någon anledning deformerades behöver bara det skadade elementet bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Det är inte så lätt att hitta de negativa sidorna av en sockel som ligger under en sten, Det finns dock några punkter som är värda att uppmärksamma innan du köper.

Begränsning i färg . Eftersom panelerna är utvändigt formade som natursten, är det inte alltid möjligt att välja en nyans för att smaka. Men om det inte var möjligt att välja lämplig design i butikskatalogerna kan du direkt kontakta tillverkaren och beställa färg på panelerna efter eget gottfinnande. Priset för en sådan produkt kommer att vara högre, och om det är värt att betala för mycket för en sådan tjänst är upp till köparen att avgöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att panelerna perfekt motstår olika belastningar och den negativa påverkan av miljöfaktorer, brandmotstånd förväntas inte . Eftersom det huvudsakliga tillverkningsmaterialet är plast, kommer panelen snabbt att smälta om du agerar på den med eld, och därför bör du inte starta en eld eller bränna skräp i närheten av huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det installeras fel kan sidospår spricka . Därför måste du studera alla aspekter av installationen av detta material (om installationen kommer att utföras för hand), eller anförtro arbetet åt proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Installation av källarpaneler under en sten kan inte påbörjas utan att veta vilka typer av sidospår som finns. Tillverkare erbjuder för närvarande fyra panelalternativ som imiterar natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ av efterbehandling av källaren i en arkitektonisk struktur har sina egna egenskaper, fördelar och i vissa fall också nackdelar

Träfiber . Sidopaneler är gjorda av träfibrer. Resultatet är en produkt som perfekt imiterar sten. Den största fördelen är miljövänlighet och absolut säkerhet för människors hälsa.

Det kan till och med användas för inredning av en byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinylpaneler . Denna typ av paneler produceras med tillsats av färgämnen. På grund av denna teknik kännetecknas vinylprodukter av ett brett spektrum av färger och texturer, så det är lätt att hitta material med en acceptabel nyans och imitation av en viss typ av sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smörgås paneler . Ett beklädnadsmaterial med utmärkta yttre egenskaper och ytterligare värmeisoleringsegenskaper. De är en flerlagerskonstruktion. Natursten imiterar i detta fall det översta dekorativa skiktet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyuretanpaneler . En typ av beklädnad under en sten, gjord av mjuk plast, varvat med marmorflis. Sådan beklädnad är tillgänglig för varje konsument, den är av hög kvalitet, vilket resulterar i att den är mycket populär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkande företag

Den moderna marknaden för motstående material representeras av olika tillverkare. De mest kända är:

  • AltaProfil . När det gäller kvalitetsegenskaper uppfyller källarens sidor av detta märke alla befintliga standarder, och kostnaden är mycket lägre än dess utländska motsvarigheter.
  • Docke . Företaget är ledande bland tillverkarna av källarsidor. Märkets produkter finns i mer än 260 städer runt om i världen. Det är av hög kvalitet, praktiskt och rimligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Dolomit ". Företaget använder naturlig dolomitsten som grund för produktionen, därav företagets namn. Alla källarsidor finns i ett brett utbud av färger. Råvarorna för tillverkning av sidospår levereras av ett ledande europeiskt företag, vilket är en garanti för de tillverkade varornas kvalitet.
  • " Tekhosnastka " … Företaget bedriver produktion av plastprodukter. Varumärket specialiserar sig också på att skapa källarsidor. Varumärkets arbete kännetecknas av förhållandet mellan fasadpanelernas utmärkta kvalitet och en acceptabel kostnad. Tyngdpunkten ligger på tillverkning av stenliknande sidospår.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nailite . Amerikanskt varumärke. Huvudsortimentet består av tegelstenar och klassiska paneler med imitation av stenimitation, som är mest efterfrågade. Kostnaden är mycket högre än konkurrenternas.
  • Ryska organisationen "Aelit " är engagerad i tillverkning av vinylkällarsidor - ett högkvalitativt och pålitligt material som används för att klädda byggnader under sten / tegel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fineber - det största ryska företaget har ett stort sortiment av paneler som har en genomsnittlig prisnisch. Varumärkets produkter har det bästa pris-kvalitetsförhållandet för konsumenterna.
  • Nordside - den största inhemska tillverkaren av fasadmaterial. För att skapa sidopaneler använder hon högkvalitativa polymerblandningar från kända europeiska leverantörer. Nordside -produkter är resistenta mot extrema temperaturer, ogynnsamma väderförhållanden och ultraviolett strålning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper sidospår för att avsluta ett hus på landet finns det flera faktorer att tänka på. En beklädnad av hög kvalitet måste ha utmärkta tekniska egenskaper och en högkvalitativ yta utan ett enda fel. Beroende på panelens material bestäms nivån på dess utbrändhet i solen. Varje säljare i ett byggcenter kan berätta om detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att köpa termiska paneler i sten i de organisationer där produktutbudet är mycket stort och valet av färger, texturer och storlekar på paneler finns. Dessutom måste butiken finnas på byggvarumarknaden i mer än ett år och ha stamkunder.

Valet av en produkt påverkas också av dess storlek. Stora paneler monteras snabbare, men deras kostnad är mycket högre än små motsvarigheter. Du kan alltid få speciella licenser och certifikat för beklädnad av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

En av de avgörande faktorerna som påverkar valet när du köper en källarsidor är enkel installation. Oavsett textur, tillverkningsmaterial och färg kan panelerna läggas med dina egna händer, med minimal tid och utan användning av specialverktyg.

Även de husägare som aldrig har gjort slutarbete tidigare och som inte har den minsta erfarenheten inom byggbranschen kan hantera denna typ av arbete. För beklädnad behöver du en liten uppsättning apparater och utrustning, som förmodligen finns i varje hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsarbete utförs i en specifik ordning

  • I det första steget är en låda konstruerad av en metallprofil. Sidopaneler är fastsatta på den med självgängande skruvar. Det är bättre att köpa speciella fixeringselement utformade speciellt för att fästa polymermaterial.
  • Det är absolut nödvändigt att göra små luckor mellan panelerna, eftersom när produkten kyls eller värms under olika perioder av året kan panelerna ändra storlek (med 3-5 mm).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett avstånd på 1-2 mm måste göras mellan panelen och skruvhuvudet.
  • Sockelpaneler rekommenderas inte att installeras vid en omgivningstemperatur under -5 C. Och även tillverkare rekommenderar att förvara sidosidan i ett varmt rum i flera timmar innan installationen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att ta bort eller trimma överskottslängden på panelerna måste du använda slipmaskinen med de finaste tänderna. På så sätt kan du undvika det oattraktiva flisningen runt kanterna som en vanlig handsåg tenderar att lämna efter sig.
  • När du köper sidospår för en sten måste du noggrant inspektera fogarna och kanterna på panelerna. De måste matcha klart och vara fria från defekter. Alla typer av källarsidor för natursten från pålitliga tillverkare har en genomtänkt anslutning i form av speciella lås. Produkterna sätts in i varandra och är tydligt fixerade. Nästa panel sätts in i föregående panel, och så vidare, tills husets fasad är helt täckt med motstående material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Jobbet är ganska enkelt. Det viktigaste är att ta dig tid och göra alla steg så noggrant som möjligt.

Rekommenderad: