Avsluta Fasaden Med Trä (37 Bilder): Utvändig Beklädnad Av Ett Privat Hus Med Ett Termoträd, Hur Man Täcker Utsidan

Innehållsförteckning:

Video: Avsluta Fasaden Med Trä (37 Bilder): Utvändig Beklädnad Av Ett Privat Hus Med Ett Termoträd, Hur Man Täcker Utsidan

Video: Avsluta Fasaden Med Trä (37 Bilder): Utvändig Beklädnad Av Ett Privat Hus Med Ett Termoträd, Hur Man Täcker Utsidan
Video: Byt fasad med Isak och Oscar 2024, Maj
Avsluta Fasaden Med Trä (37 Bilder): Utvändig Beklädnad Av Ett Privat Hus Med Ett Termoträd, Hur Man Täcker Utsidan
Avsluta Fasaden Med Trä (37 Bilder): Utvändig Beklädnad Av Ett Privat Hus Med Ett Termoträd, Hur Man Täcker Utsidan
Anonim

Storstädernas "stenjungel" drar all energi ur en människa, så åtminstone på helger vill du komma närmare naturen. Det är bra om du har en egen sommarstuga med ett trähus eller en privat stuga. Naturmaterialen i ett sådant hem hjälper dig att koppla av under ekologiskt rena förhållanden. Och det finns helt enkelt inget mer bekvämt än ett rum med träfinish. Husets träbeklädnad kommer organiskt att passa in i byggnadens minimalistiska stil, liksom lämplig för vanliga sommarstugor eller stiliserade "antika" stugor.

Husets fasad kan kallas varje ägares kännetecken, därför är det värt att närma sig husets yttre dekoration med fullständigt allvar . Förutom byggnadens estetiskt attraktiva utseende är det också viktigt att huset är varmt och miljövänligt att leva. Därför väljer du en träfasadfinish.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om inte alla på grund av materialets höga kostnad kan bygga ett trähus, har nästan alla sommarboende råd att slida ett hem med träpaneler. Tekniskt sett är processen med beklädnad med trä utifrån inte så komplicerad, så även en otränad mästare kommer att kunna slutföra fasadarbetet så snart som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Träfinisher, som alla andra efterbehandlingsmaterial, har sina fördelar och nackdelar.

Bland fördelarna noterar vi:

  • miljövänlighet;
  • möjligheten att kombinera med andra efterbehandlingsmaterial i beklädnaden - till exempel sten eller tegel;
  • förmågan att "gömma" under trädet bristerna i de bärande strukturerna och ett tjockt lager av isolering;
  • med korrekt bearbetning kommer träbeklädnad att skydda huset på ett tillförlitligt sätt från negativa yttre påverkan;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • det finns ingen anledning att installera ventilationskanaler, eftersom träytan är perfekt ventilerad av sig själv;
  • ytans elegans och respektabilitet;
  • olika designlösningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns faktiskt bara en nackdel - brännbarheten hos ett material som trä. Men vi kan enkelt lösa det med hjälp av speciella skyddande beläggningar, som måste appliceras på byggnaden från år till år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av materialras

Innan fasadarbetet påbörjas, besluta vilken typ av trä du ska använda, eftersom varje material har sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar. Börja med den allmänna stilen och designriktningen, så att huset ser så harmoniskt och effektivt ut som möjligt.

Valet av träslag är mycket viktigt . Överskatta inte exotiska träslag - välj ryska traditioner i byggandet av timmerstugor. Endast träd som växer i centrala Ryssland är lämpliga för alla klimat i vårt land.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tall har mjukt trä, så bearbetningsprocessen förenklas så mycket som möjligt för befälhavaren. Experter rekommenderar att du använder detta material i fuktiga klimat, eftersom hartshaltiga barr är resistenta mot de negativa effekterna av fukt och sönderfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det starkaste och mest hållbara träet är ceder . Den har också en ovanlig gul nyans, som effektivt kan spelas i utformningen av ditt hem.

Och ek kan betraktas som ett elitmaterial, som inte är tillgängligt för alla på grund av dess höga kostnad. Det kännetecknas av sin höga hållfasthet och hållbarhet, dessutom kan ek trä ha olika nyanser - från guldgult till mörkbrunt, så du kommer antagligen inte att ha några problem med valet.

Bild
Bild

Lärken har ett mycket starkt gulaktigt trä . På grund av hållbarheten hos ett sådant material används det ofta för konstruktion av stora objekt - till exempel tempel. Tyvärr, med tiden, under påverkan av den yttre miljön och nederbörd, kan lärkträ mörkna, så ta hänsyn till detta när du bygger ditt hem.

Gran har en lätt struktur, fastnar bra, men kan så småningom börja ruttna utan regelbundet underhåll och behandling med speciella medel. Alder har en mjuk konsistens och är välbearbetade, men också lätt ruttnade. En innovation på byggvarumarknaden är termiskt modifierat trä, som erhålls efter bearbetning av trä under högt tryck.

Bild
Bild

Typer av beklädnad

Exteriör dekoration, som du vet, kan vara våt teknik (till exempel med hjälp av gips) eller gångjärnsteknik (beklädnad med träpaneler, sidospår eller andra efterbehandlingsmaterial).

Bild
Bild
Bild
Bild

Blockera hus

Utseendemässigt är detta efterbehandlingsmaterial en stock behandlad med ett antiseptiskt medel och lack, delat i hälften på längden. Med den platta sidan fästs den på fasaden med hjälp av spårtappar på sidorna. Denna installationsteknik gör att du kan montera ett hus på kortast möjliga tid. Om du använder skruvar eller spikar, var noga med att behandla dem med en speciell korrosionsskyddande förening.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår

En mycket populär och billig finish är träfasad. Den kommer i form av en gjuten profil från flera anslutna delar, eller den kan vara gjord av en massiv träskiva. Och den enkla installationen gör att även en icke -professionell byggare kan avsluta efterbehandlingen - naturligtvis med hjälp av kompetenta instruktioner och professionella råd som finns på Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bältros i trä

Beklädnaden med träbältros ser väldigt imponerande ut. Dessutom kommer ett sådant efterbehandlingsmaterial att förlänga byggnadens livslängd avsevärt och skydda det mot ogynnsamma väderförhållanden. Dekorationen av en sådan fasad är endast föremål för specialister som har genomgått särskild utbildning, så du bör inte experimentera och spara på tjänster från proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Termiskt träd

Sådant material kan användas inte bara för tillverkning av dekorativa element, till exempel trappor, balkar, takstolar, takbjälkar, paneler. Termiskt trä kan också användas som fasadmaterial. Trä som har genomgått en särskild värmebehandling används för att på ett tillförlitligt sätt skydda huset mot negativ yttre påverkan, fuktighet och extrema temperaturer. Trots allt, sedan antikens Rysslands dagar har bränt trä använts för att öka strukturen.

Bild
Bild

Euro foder

Byggnadens beklädnad med eurolining är enkel - detta arbete kan utföras oberoende, eftersom brädorna är anslutna med "törnspår" -fästningssystem. En sådan yttre finish ser vacker ut och är samtidigt prisvärd. Detta material kännetecknas av sin låga vikt, vilket innebär en snabbare installationshastighet.

Bild
Bild

HPL -paneler

Detta material är en kombinerad efterbehandlingsråvara erhållen genom pressning av cellulosa och träfiber, som är impregnerade med värmekrympbara hartser för att förbättra tekniska egenskaper. Detta material produceras vid en hög temperatur, så arken är superstarka.

Som fördelar jämfört med andra material är det möjligt att notera motståndskraft mot stötar och mekaniska skador samt negativa miljöpåverkan. En sådan fasad kommer att tjäna dig troget i många år, och att ta hand om det tar minst tid och pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom HPL -paneler är lättare än andra fasadmaterial används de ofta för stora ytor. Ett brett utbud av färger och ett brett urval av texturer gör att du kan välja paneler för vilken inredning som helst. En annan fördel är panelernas "självförsörjning", det vill säga att du inte behöver puts eller ytterligare bearbetning av en sådan fasad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilerad fasad

En annan innovation är den ventilerade fasaden, när fästena för svarven först monteras på väggarna, sedan placeras isoleringen och svarven av trä. Som ett resultat bildas en slags luftdyna inuti, vilket säkerställer naturlig ventilation av träfasaden.

Ett membran fästs på lådan för att skydda isoleringen från inträngande av kondens och svampbildning. Observera att den absorberande sidan är fäst vid husets vägg. Och i slutet fixeras träfinishmaterialet i lådan med hjälp av speciella fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

När installationen har slutförts ska du täcka träytan med särskild skyddsutrustning. Fasadlack kan vara alkyd eller polyuretan med antiseptiska fyllmedel mot svampbildning och skadliga insekter. Alla dessa egenskaper har en yachtlack.

Oljelack kommer att spara pengar, det är motståndskraftigt mot solljus, nederbörd och extrema temperaturer . Alkydlack hjälper till att förhindra träsprickor. Vattenbaserad lack är det mest miljövänliga och ofarliga. Samtidigt skyddas en träyta behandlad med ett sådant verktyg på ett tillförlitligt sätt mot yttre påverkan och mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du behandlar fasaden med lack, läs instruktionerna och ta hänsyn till tillverkarnas önskemål, vid vilken temperatur den ska appliceras, så att lacken absorberas enligt reglerna och följaktligen kvaliteten på träfinishen på huset lider inte.

Ett annat populärt alternativ för fasadbeläggning är den så kallade azurblå beläggningen ., som skyddar fasaden från effekterna av nederbörd och solen. Genom att göra det kan du ge huset olika färgnyanser. Glasyrens skyddande egenskaper bevaras i cirka 5 år, varefter behandlingen upprepas.

Rekommenderad: