Hur Täcker Man Klyftan Mellan Grunden Och Husets Blinda Område? Hur Fyller Man Små Sprickor Mellan Källaren Och Det Blinda Området Och Vad Ska Man Göra Om Det Blinda Området Har Fl

Innehållsförteckning:

Video: Hur Täcker Man Klyftan Mellan Grunden Och Husets Blinda Område? Hur Fyller Man Små Sprickor Mellan Källaren Och Det Blinda Området Och Vad Ska Man Göra Om Det Blinda Området Har Fl

Video: Hur Täcker Man Klyftan Mellan Grunden Och Husets Blinda Område? Hur Fyller Man Små Sprickor Mellan Källaren Och Det Blinda Området Och Vad Ska Man Göra Om Det Blinda Området Har Fl
Video: Vad kostar det att renovera en källare? 2024, April
Hur Täcker Man Klyftan Mellan Grunden Och Husets Blinda Område? Hur Fyller Man Små Sprickor Mellan Källaren Och Det Blinda Området Och Vad Ska Man Göra Om Det Blinda Området Har Fl
Hur Täcker Man Klyftan Mellan Grunden Och Husets Blinda Område? Hur Fyller Man Små Sprickor Mellan Källaren Och Det Blinda Området Och Vad Ska Man Göra Om Det Blinda Området Har Fl
Anonim

Det blinda området ansluter till fundamentet och skyddar det från frysning, fuktinträngning i källaren. Sprickor kan bildas mellan strukturen och huset. Det är viktigt att åtgärda problemet i tid och med hög kvalitet. Hålrummen kan helt enkelt fyllas eller översynas.

Bild
Bild

Hur fyller man små sprickor?

Husets blinda område är nödvändigt för att skydda fundamentet mot fukt och andra negativa effekter. Spår och luckor kan bildas mellan sidospår och andra trimmaterial . Detta kan bero på ett brott mot tekniken under konstruktionen. Du kan fylla gapet mellan fundamentet och det blinda området på följande sätt:

  • tätningsmedel av polyuretan;
  • mineralull;
  • Frigolit.
Bild
Bild

Det är så enkelt som möjligt att använda dessa material för att täta hål i olika storlekar . Sprickan mellan sockeln och det blinda området kan också repareras med enklare metoder. Användningen av bitumenmastik och dämpare kräver inte speciella färdigheter, de används som byggskum. Tätningsmedel av polyuretan används för olika sprickbredder. Många material kan ersättas med varandra, du behöver bara följa tekniken.

Bild
Bild

Det är bäst att använda ett tätningsmedel för att täta luckor i byggnader som är nybyggda, men krympningen har redan upphört . Användningstekniken skiljer sig inte från polyuretanskum. Till att börja med rengörs hålet kvalitativt från smuts, damm och skräp, belagd med en penetrerande primer.

Sedan fylls hela kaviteten med det valda materialet. För blåsning kan du antingen använda en konstruktionspistol eller helt enkelt pressa medlet ur pipen.

Bild
Bild

Den resulterande sömmen ska vara stängd något dekorativt material . Även en enkel kant eller kakel kan användas. Innan tätningsmedlet används rekommenderas att man lägger ett rep av expanderad polyeten i sprickan. Senare återstår bara att täcka klyftan väl. Detta gör att arbetet kan utföras så effektivt som möjligt.

Bild
Bild

Mineralull används av många för att täta sprickor … Till att börja med rengörs hålrummet från smuts och behandlas med en mastik för vattentätning. Bomullen rullar till täta rullar med en korv och passar in i sprickan. Vanligtvis förstärks strukturen med ett metallnät. Dessutom är platsen helt enkelt maskerad med valfritt dekorativt material.

Bild
Bild

Mineralull används endast efter förstärkning av basen … Och även skum används för att fylla hålrummet. I det här fallet är fogen täckt med cement, och för dekoration kan du ta en sten eller kakel. Tvärgående förstärkning hjälper i fall där jorden är instabil och flytande. En sådan lösning kommer att göra en inte särskilt stel fastsättning mellan det blinda området och sockeln.

Bild
Bild

Frigolit används på samma sätt som mineralull . Förstärkning är också ganska enkelt att göra. Ett hål 10 cm djupt görs i källaren och blindområdet med hjälp av en borr. Beslag installeras i kanalerna. För förstärkning räcker det bara att fylla allt med en lösning av cement.

Stor översyn

Om ett gap har bildats mellan väggen och det blinda området, fungerar inte ett enkelt tätningsmedel. I detta fall krävs en större översyn. Om det blinda området har flyttat bort, indikerar detta en för stel inledande fastsättning.

Bild
Bild

Och även problemet uppstår om det ursprungliga arbetet utfördes under olämpliga väderförhållanden.

I början av förstörelsen är det meningslöst att leta efter enkla sätt. Du bör ta en jackhammer och ta isär det blinda området, göra om det . För att spara lösningen kan du ta stora delar av den gamla designen. Det är nödvändigt att förbereda sand, cementkvalitet M50, krossad sten.

Bild
Bild

Förstärkningen kommer att öka styvheten i det blinda området, och vattentätning och värmeisolering kommer att bli ytterligare skydd. Nivån behövs för att styra arbetet. Skopan och spaden hjälper dig att förbereda murbruk. En borrhammare är ett måste för en större översyn.

Bild
Bild

Lösningen måste blandas enligt reglerna

  1. Hinken blandar sand, cement och krossad sten i förhållandet 2, 6: 1: 4, 5.
  2. Kompositionen är fylld med 125 liter vatten.
  3. Det tar cirka 2 timmar att laga mat. Olika tillsatser kan läggas till lösningen. Mjukgörande material visar sig bra.
  4. Rör om hela lösningen så noggrant som möjligt. Vanligtvis räcker det med 5-7 minuter.

När du förbereder en lösning är det viktigt behåll proportioner … Detta är det enda sättet att göra ett material som tål alla belastningar och skyddar fundamentet. Att göra ett mörkt område orsakar inte stora svårigheter även för människor utan erfarenhet från byggbranschen.

Bild
Bild

Här är reparationstekniken

Det första du ska kontrollera är sand- och grusdynan . Kontrollera lutningen för vatten. Om det behövs lägger du till materialet och tampar det väl. I detta fall läggs ett armeringsnät och en formning ovanpå. Cellerna är vanligtvis fyrkantiga.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att hälla lösningen från toppunkten .… I detta fall skapas en sluttning, längs vilken vatten sedan kommer att strömma. Det är viktigt att alltid kontrollera arbetet med en byggnadsnivå. Tvärgående expansionsskarvar görs var 1,5-2 meter. De är gjorda med remsor av trä eller vinyltejp.

Bild
Bild

I slutet är det viktigt att jämna ut och komprimera betongen .… De färdiga områdena är täckta med en fuktig trasa. Så materialet kommer att torka ut gradvis och så jämnt som möjligt. Detta förhindrar att sprickor bildas.

Bild
Bild

Formen avlägsnas först efter att betongpartiet har härdat helt. Ta bort strukturen försiktigt för att inte skada betongen . En översyn av det blinda området gör att du kan förhindra att grunden förstörs. Om allt görs korrekt blir resultatet av hög kvalitet och håller i många år.

Bild
Bild

Användbara tips

Det blinda området bör utrustas kompetent och eftertänksamt … Endast i detta fall kommer strukturen inte att kollapsa och kommer att pågå så länge som möjligt. Det blinda området görs i en vinkel mot byggnaden. Detta gör att vatten kan ledas bort från fundamentet, vilket förhindrar att källaren blir våt och förstörs helt.

Bild
Bild

Isoleringsplattor läggs på sandbotten, som skyddar mot frost. Vidare används geotextiler, ett vattenavvisande membran, men ovanpå - grus. Det blinda området kan tillverkas av kakel. I detta fall kommer ett extra lager sand att behövas.

Bild
Bild

Och några fler användbara tips

  1. Att beräkna minsta lutning är mycket enkelt . Du bör ta cirka 3-5% av bredden på det blinda området. Detta är en lämplig lösning för konstruktion under normala förhållanden.
  2. Expansionsfogen säkerställer korrekt krympning . Den är gjord till hela djupet av grunden.
  3. Betongen blir så hållbar som möjligt , om du observerar alla proportioner när du förbereder lösningen och gör en tvärförstärkning.
  4. En tät bas för det dekorativa lagret kan skapas med ett lager av spillror .

Även det högsta kvalitetsblindområdet kan kollapsa med tiden. Det är viktigt att inspektera strukturen regelbundet. Om det finns det minsta tecknet på deformation, bör reparationsarbete utföras omedelbart. I det här fallet kommer det blinda området att hålla längre, och basen kommer inte att börja kollapsa.

Rekommenderad: