Hur Använder Man Det Klippta Gräset I Landet? Vad Ska Jag Göra Med Gräset Efter Att Ha Klippt Gräsmattan? Vad Ska Jag Göra Med Det Och Ska Det Rengöras?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Använder Man Det Klippta Gräset I Landet? Vad Ska Jag Göra Med Gräset Efter Att Ha Klippt Gräsmattan? Vad Ska Jag Göra Med Det Och Ska Det Rengöras?

Video: Hur Använder Man Det Klippta Gräset I Landet? Vad Ska Jag Göra Med Gräset Efter Att Ha Klippt Gräsmattan? Vad Ska Jag Göra Med Det Och Ska Det Rengöras?
Video: How To Klipp Your Gräsmatta 2024, April
Hur Använder Man Det Klippta Gräset I Landet? Vad Ska Jag Göra Med Gräset Efter Att Ha Klippt Gräsmattan? Vad Ska Jag Göra Med Det Och Ska Det Rengöras?
Hur Använder Man Det Klippta Gräset I Landet? Vad Ska Jag Göra Med Gräset Efter Att Ha Klippt Gräsmattan? Vad Ska Jag Göra Med Det Och Ska Det Rengöras?
Anonim

Efter klippning av gräset återstår mycket växtrester i sommarstugan. Det är inte nödvändigt att förstöra dem eller ta ut dem från webbplatsen. Denna ört kan användas i trädgården eller i trädgården.

Bild
Bild

Jordklippning

När de tänker på vad de ska göra med det klippta gräset bestämmer människor oftast att använda det för att täcka sängarna. Mulch är användbar både i den öppna trädgården och i växthuset. Låt det klippta gräset torka i ett par timmar.

Efter det kan den flyttas till sängarna. Täckskiktet bör inte vara mer än 10 centimeter. Det är inte värt att tampa plantorna för mycket. Det är också oönskat att lägga gräset för nära stammen - i det här fallet, på grund av den höga luftfuktigheten, kan det förtryckas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter en tid måste kompostskiktet förnyas. För detta läggs unga växter helt enkelt ovanpå.

Mulching är till stor nytta för växter … Vid nedbrytning mättar gräset snabbt jorden med näringsämnen. Dessutom behåller grönskiktet på ett tillförlitligt sätt fukt i jorden och förhindrar också att ogräs kan gro bredvid buskarna.

På hösten grävs jorden upp tillsammans med det torkade gräset. Detta bidrar till att göra landet mer bördigt.

Bild
Bild

Kompostering

Du kan också använda kompost gjord av gräset efter gräsklippning för att mata växterna i trädgården .… Att göra denna produkt hemma är väldigt enkelt.

Det första steget är att förbereda kompostgropen. Det kan grävas bredvid sängarna eller trädgården. Om detta inte är möjligt kan komposten läggas i en fat, gammal hink eller påse.

Bild
Bild

I en förberedd behållare eller grop måste det klippta gräset läggas tillsammans med en liten mängd jord från trädgården. Du kan också lägga till matavfall, aska, gödsel eller fågelspillning där.

Det är mycket viktigt att undvika att få giftiga växter, liksom örter som drabbats av svampsjukdomar, i komposthögen.

För att påskynda nedbrytningen av ämnen måste innehållet i kompostgropen vändas regelbundet. Om möjligt bör hemmakompostern isoleras innan du lägger gräs i den. För vintern är högen täckt med något slags tätt material.

Komposten beredd på detta sätt i början av våren kan användas för att gödsla en grönsaksodling eller trädgård. Produkten med en naturlig sammansättning är säker att använda . Den innehåller alla komponenter som är nödvändiga för växternas snabba utveckling och mognad av frukter.

Bild
Bild

Beredning av grönt gödselmedel

Som gödningsmedel kan du använda inte bara kompost utan också grön tinktur. Det finns flera sätt att förbereda det.

  1. Till att börja med måste du placera nyklippt gräsmatta i ett stort plast fat . Som regel är behållaren 2/3 full. Därefter hälls gröna med varmt vatten. Fukt bör inte nå tunnans kant. Placera den fyllda behållaren på en varm plats. Vanligtvis är tunnan kvar i trädgården. Det är lämpligt att den ligger på avstånd från platser där människor är, eftersom en mycket obehaglig lukt kommer från behållaren. I denna blankett måste behållaren stå kvar i 10-12 dagar. Före användning måste infusionen spädas med varmt vatten i förhållandet 1: 5.
  2. Den andra tillagningsmetoden skiljer sig från den första … Innan gräset läggs i fatet måste råmaterialet krossas. Hälften av behållaren är fylld med denna gröna massa. Vatten hälls där. Tillsätt 50 ml superfosfat för varje 10 liter vatten. Därefter täcks behållaren med ett lock och lämnas på en varm plats i 10-12 dagar. Infusionen måste omröras regelbundet varje dag. Detta bör göras efter att ha skyddat luftvägarna med en mask eller andningsskydd. Före användning späds infusionen med vatten i förhållandet 1 till 2.
  3. För att förbereda den sista lösningen används inte bara gröna och varmt vatten, utan också rå jäst . De späds ut i vatten i förhållandet 1 till 10. Innehållet i behållaren måste omröras noggrant tills jästen är helt upplöst. Därefter späds produkten igen med vatten, men redan i ett förhållande av 1 till 20. Denna dressing blandas med en utspädd grön infusion. Den resulterande produkten kan användas omedelbart för att mata plantorna på platsen.
Bild
Bild

Användningen av en sådan toppdressing hjälper till att påskynda utvecklingen av växter, samt förbättra kvaliteten på grödan. Det är nödvändigt att vattna plantorna vid roten. Om du applicerar produkten fel och sprayar plantorna på bladet kommer det bara att skada dem.

Bildande av varma sängar

Du kan också göra en varm säng med det klippta gräset .… För att göra detta måste du gräva en lång gräv i trädgården. Alla växt- och matrester kan tillsättas under hela säsongen. Som med kompost bör du undvika att få sjuka växter eller ogräs i diket.

Diken bör ständigt täckas med en tät svart film eller takmaterial … Under dem är processen med sönderdelning av gröna mycket snabbare. På regniga dagar måste gropen öppnas. Detta görs för att fukta växtresterna väl. Om sommaren är varm måste du vattna gräset själv. Detta görs 1-2 gånger i månaden.

Bild
Bild

För vintern behöver inte hela trädgårdsbädden med ackumulerat grönt och avfall tas bort. Det måste täckas med gammal film. På våren, bredvid denna skyttegrav, måste en ny grävas. Marken ska användas för att täcka den gamla. Under de närmaste månaderna fylls det med gräs och växtavfall precis som det första. Hon måste också vara täckt för vintern.

Under det tredje året måste den första sängen grävas upp. Detta görs tidigt på våren, direkt efter att snön har smält. Alla växter kan planteras på grävområdet. Du kan mata trädgården på detta sätt årligen. Det kommer bara att göra honom gott.

Bild
Bild

Utjämning av området med gräs

I vissa fall kan det klippta gräset användas i landet för att jämna ut området. Detta är ett mycket fördelaktigt sätt att använda greener . För att göra detta är gropar och oegentligheter fyllda med klippt grönt gräs. Ovanifrån är den täckt med onödiga kartongplattor och strös med jord. Nytt ogräs växer inte på marken beredd på detta sätt.

Det tampade området måste stå kvar till våren. I början av nästa säsong måste du ta in bördig jord. Det sprids över webbplatsen. Omedelbart efter detta kan en gräsmatta planteras på gården. Området förberett på detta sätt kommer att se snyggare och vackrare ut.

Bild
Bild

Att använda örter i trädgården och i trädgården är ett bra sätt att avyttra växter lönsamt .… Om du gör allt rätt och tar dig tid kan du få utmärkt kompost, mulch eller användbart gödningsmedel från den klippta grönskan.

Rekommenderad: