Stryka Det Blinda Området: Hur Man Stryker Det Blinda Området Runt Huset Med Cement Och Använder En Våt Metod Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Stryka Det Blinda Området: Hur Man Stryker Det Blinda Området Runt Huset Med Cement Och Använder En Våt Metod Med Egna Händer?

Video: Stryka Det Blinda Området: Hur Man Stryker Det Blinda Området Runt Huset Med Cement Och Använder En Våt Metod Med Egna Händer?
Video: Göteborg kommunfullmäktige 2017-12-07 2024, Maj
Stryka Det Blinda Området: Hur Man Stryker Det Blinda Området Runt Huset Med Cement Och Använder En Våt Metod Med Egna Händer?
Stryka Det Blinda Området: Hur Man Stryker Det Blinda Området Runt Huset Med Cement Och Använder En Våt Metod Med Egna Händer?
Anonim

Det blinda området längs byggnadens omkrets utför en skyddande funktion och förhindrar skador på basen. Dessutom behåller den värme, vilket förbättrar byggnadens prestanda. Det är därför viktigt att hålla skyddskretsen i gott skick. För att göra detta, använd proceduren för att stryka det blinda området.

Bild
Bild

Vad det är?

Betong har bra hållfasthet, men det räcker ibland inte, och då blir det nödvändigt att utföra ytterligare arbete. Strykning är det sista steget i att ordna ett betongblindområde, vilket innebär att beläggningen bearbetas med cementbruk. Proceduren är utformad för att stärka ytan och ge den ytterligare egenskaper.

Med hjälp av järn är det möjligt att förbättra egenskaper som:

  • styrka;
  • hårdhet;
  • motståndskraft mot vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det möjligt att förhindra att betong faller sönder och flagnar, vilket är typiskt för ett material som utsätts för regelbundna mekaniska och klimatpåverkan . Efter strykning lämnar vattnet lätt husets väggar och det blinda området, vilket förhindrar vätskans negativa effekt på betong. Om du ignorerar proceduren minskar betongens livslängd, strukturen spricker snabbt.

Det är anmärkningsvärt att, trots processens namn, järn inte deltar i strykning. Förfarandet utförs med originalkompositioner, genom vilka det är möjligt att förbättra betongens egenskaper, samt göra konstruktionen av det blinda området mer hållbar och pålitlig.

Bild
Bild

Kompositioner

Den vanligaste komponenten för strykning anses vara ren cementgrad 400 eller 500. Ibland tillsätts sand till kompositionen för att minska förbrukningen. Samtidigt är det viktigt att det sandiga materialet är rent, det ska inte finnas lera föroreningar i det.

Och även för att skapa den nödvändiga kompositionen för strykning används avfall från följande industrier:

  • brytning;
  • elektrisk;
  • kemisk.
Bild
Bild

Vissa blandningar tillsätter korund, vattenglas och till och med natriumaluminat. Om lösningen för strykning måste göras av plast blandas mjukgörare i den.

Sätten

Det finns flera metoder för att stryka det blinda området. Grundläggande sätt:

  • torr;
  • våt;
  • metod med användning av polymerer.

Det är värt att överväga mer detaljerat vart och ett av dessa alternativ och analysera hur man stryker det ordentligt.

Bild
Bild

Torrt järn

Ett av de enklaste sätten. Det används när det inte har gått mer än 2-3 timmar efter cementering av det blinda området. För att uppnå önskat resultat är det nödvändigt att det blinda området förblir något fuktigt.

Låt oss markera de viktigaste stadierna för strykning med våra egna händer

  1. Först och främst utförs en enhetlig "sprutning" av cement över ytan på det blinda området. Den maximala skikttjockleken bör inte överstiga 2 mm. För bättre spridning av materialet är det bättre att använda en sil, som måste tappas med jämna mellanrum.

  2. Nästa, med en handflotta, jämna ut den skapade ytan.
  3. Den tredje etappen innebär att vänta. Det är nödvändigt att ge kompositionen tid för cementet att bli mer hållbart.
Bild
Bild

Som ett resultat av den torra metoden att stryka det blinda området runt huset bildas ett starkt material. Du kan gå på strukturen en dag efter arbetet.

Våtjärn

I detta fall används flytande cement för att uppnå ett tillförlitligt resultat, på grund av vilket namnet på metoden uppstod.

Rekommendationer för arbetsprestanda:

  • knådning av lösningen är i ett-till-ett-förhållande; sand och cement används för att skapa en lösning;
  • för att förbättra blandningens egenskaper tillsätts lime deg till den i mängden 10% av den totala massan av cement i lösningen;
  • den beredda lösningen appliceras bäst på ytan av det blinda området genom att sprida blandningen, följt av utjämning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att notera att våtstrykning kan påbörjas endast 2 veckor efter att det blinda området har hårdnat . Under denna tid kommer det blinda området att kunna stabiliseras fullt ut, och strukturen kommer inte att spricka i processen.

Polymerjärn

Det utförs med polymerplattor och polyuretan. Handlingssekvensen är densamma som vid torrstrykning. Därför finns det inga svårigheter att slutföra uppgiften.

Bild
Bild

Innan du lägger kakel eller applicerar polyuretan, impregneras ytan på det blinda området med speciella föreningar. De vanligaste märkena är:

  • "Lithurin";
  • Pentra;
  • "Spektrin" (Spektrin).

Sök efter impregnering från dessa tillverkare i lämplig butik.

Bild
Bild

För bättre strykning i alla metoder är det värt att använda ett metallrivjärn. Med dess hjälp är det möjligt att inte bara anpassa kompositionen utan också att uppnå stark vidhäftning av material. Fördelen med att använda ett rivjärn är möjligheten att stryka när som helst på året.

Rekommenderad: