Grästrimmare (49 Foton): Hur Man Väljer? Betyg Av De Bästa Modellerna För Gräsmatta, Topp Manuella Gräsklippare För Gräsklippning, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Grästrimmare (49 Foton): Hur Man Väljer? Betyg Av De Bästa Modellerna För Gräsmatta, Topp Manuella Gräsklippare För Gräsklippning, ägarrecensioner

Video: Grästrimmare (49 Foton): Hur Man Väljer? Betyg Av De Bästa Modellerna För Gräsmatta, Topp Manuella Gräsklippare För Gräsklippning, ägarrecensioner
Video: LOVE LAWN STRIPES? Swardman ELECTRA V2 Battery Reel Lawn Mower Review 2024, Maj
Grästrimmare (49 Foton): Hur Man Väljer? Betyg Av De Bästa Modellerna För Gräsmatta, Topp Manuella Gräsklippare För Gräsklippning, ägarrecensioner
Grästrimmare (49 Foton): Hur Man Väljer? Betyg Av De Bästa Modellerna För Gräsmatta, Topp Manuella Gräsklippare För Gräsklippning, ägarrecensioner
Anonim

Växter ger glädje och glädje. Men inte om de växer någonstans, vilket skapar många problem. Grästrimmare hjälper till att lösa dessa problem - så det är viktigt att veta hur man väljer denna typ av teknik.

Bild
Bild

Enhet

Grästrimmern är ett modernt trädgårdsverktyg för att klippa mjuka gröna växter. Det kan också vara användbart för att ta bort död ved som inte är för tjock. Verktygets skärdel är lämplig för följande uppgifter:

  • klippa gräsmattan och bibehålla en lämplig gräshöjd på den;
  • klippning mellan hus och stigar, nära staket och stenmurar;
  • återställa ordningen längs körbanan;
  • förbättra utseendet på stränderna i vattendrag täckta med växter.

Trimmern kan klippas efter att karossen har fästs vid förarens kropp med hjälp av speciella remmar. Huvuddelen börjar fungera omedelbart efter att motorn startats. Överföringen av momentimpulsen sker med hjälp av en styv axel dold i röret. Huvudet innehåller en klippaggregat, vars höghastighetsrörelser används för gräsklippning. Eftersom faran för att träffa fasta föremål och spridning av fasta partiklar är mycket hög, tillhandahålls alltid skydd av arbetsdelen med ett hölje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Över 90% av trimmarna som används för att klippa gräs idag har följande huvuddelar:

  • kraftpunkt;
  • bränslekapacitet (vid drift från en förbränningsmotor);
  • skivstång;
  • ett eller två handtag;
  • styv axel på drivaggregatet;
  • spole som slutar i rad eller kniv;
  • isolerande hölje;
  • fäste för bälten.
Bild
Bild

Vyer

Det är vanligt att dela in alla trimmare, först och främst i 3 huvudgrupper.

Bild
Bild

Elektrisk

Den elektriska enheten tar emot energi direkt från hushållets elektriska nätverk med en spänning på 220V. Arbetsmotorn ger en impuls till axeln, och redan från axeln tar skärdelarna emot den. En förutsättning för driften av ett sådant verktyg är närvaron av ett uttag och att bära det i närheten. Därför är enhetens manövrerbarhet begränsad, men den fungerar helt tyst.

Förutom, elektrifierade trimmare avger inte giftiga utsläpp till luften … De rekommenderas att användas för sommarstugor och små angränsande områden. En elektrisk trimmer är vanligtvis lätt och kommer inte att störa människor. Handtagen är enkla och smidiga att justera. Du kan alltid installera olika knivar.

Tråden kan dock av misstag klippas av och området som ska bearbetas är starkt begränsat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensin

De trådlösa bensintrimmerna är helt oberoende av elnätet. För att förbränningsmotorn ska fungera normalt är en bränsletank monterad. Därför är en bensintrimmer för samma effekt tyngre än en elektrisk trimmer. Men det gör att du enkelt kan röra dig i hela det rengjorda området och till och med arbeta bort från eluttag. Och frånvaron av risken för att klippa av nätsladden förtjänar uppmärksamhet.

Den ökade kraften hos ett antal bensinmodeller gör det möjligt att säkert använda dem även på gårdarna i flerfamiljshus, på stora industriföretag . Arbetsknivar kan bytas ut utan problem. Experter noterar också den utmärkta prestandan hos trimmare med förbränningsmotorer. Deras design är ganska tillförlitlig så att användningen inte orsakar någon skada även under de mest stressiga förhållandena. Bensindriven klipputrustning är dock skrymmande och tung och ger mycket ljud. Det är nästan omöjligt att använda det inne i växthus, i växthus, i andra slutna utrymmen. Och även precis där giftiga avgaser kan ansamlas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

Det är värt att titta närmare på de sladdlösa trimmerna. Ja, deras kraft är osannolikt att vara tillräcklig för högt, kraftfullt gräs. Detta eliminerar dock det karakteristiska problemet med andra elektriska enheter - ett starkt beroende av elnätet. Du behöver bara komma ihåg att batteritekniken inte kan fungera länge. Ändå innebär gräsklippning betydande energiförbrukning. Och så måste du stå ut med den begränsade arbetstiden. En mängd skärmekanismer kan installeras på batteriteknik, och bland dem finns det relativt kraftfulla modifieringar.

Hur som helst, förresten, det är mycket enklare och roligare att klippa även med en batteridriven trimmer utan en gammaldags ljusslinga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemlagad

Men om det fortfarande finns en avsikt att spara pengar kan du skapa en hemlagad mekanisk trimmer, till exempel från vinkelslipmaskiner. Jämfört med butiksmodeller är sådana hemlagade produkter mer kraftfulla och snurrar snabbare . En annan typisk mutter, på vilken skivor är fästa i slipmaskiner, har initialt hål för att sätta i en sladd.

Viktig! En självtillverkad enhet bör verkligen vara utrustad med ett skyddande hölje. Bättre om det kommer att monteras på ett aluminiumrör.

Bild
Bild

Trimmare baserade på dammsugare tillverkas enligt en liknande princip. Motorerna är monterade på stavar, och sedan fästs antingen knivar eller skivor för att sätta in en linje på motoraxlarna. Ett ännu enklare sätt är att använda en borr, men du måste göra en kniv i förväg av en slipad stålplåt. Vissa bönder förbereder sin egen motorsågstrimmer . I det här fallet visar sig enheten vara väldigt tung, så du måste göra en vagn. Den bryggs av stålhörn som mäter 2,5x2,5 cm. Dimensionerna på själva ramen är 0,5x0,6 m, hjulen fästs i hörnen. Vagnhandtag är tillverkade av vattenrör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vagnarna får inte blockera startmotorn. Bensinmotorn är monterad på ett sådant sätt att växellådan vrider 90 grader och axeln är i botten. Knivarna nitas till skivan. Denna lösning gör det möjligt att försäkra axeln och växellådan mot deformationer när skärdelen kolliderar med stenar eller torra grenar. Nitar måste vara av metall.

I det professionella segmentet är trimmare, som det är lätt att förstå, endast utrustade med bensinmotorer (med sällsynta undantag) . Men nyligen har det dykt upp en sådan typ av teknik som en hybrid trimmer. Dessa enheter drivs av både nät och batteri. Med deras hjälp kan du klippa ett stort område eller klara kraftfulla gräsmattor.

Men rensning av avlägsna, svåråtkomliga områden är också tillgänglig på bekostnad av laddningsbara batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det finns ytterligare en punkt att ta itu med - de positiva och negativa sidorna av trimmare i jämförelse med alternativa klippanordningar. Jämfört med gräsklippare har trimmare sådana fördelar som:

  • lätthet;
  • tar mindre plats under arbete och lagring;
  • förbrukar inte mycket energi;
  • utmärker sig på ojämn terräng.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men med en trimmer är det osannolikt att stora områden kan bearbetas. I teorin är detta möjligt, men att hålla gräsklipparen i händerna länge är mycket obehagligt. Långvarig användning av trimmarna kan överhettas, ibland smälter trummorna till och med något. Det är nödvändigt att uppmärksamma ytterligare en punkt - trimmern är inte lämplig för smidig klippning och bildning av vackra gräsmattor.

Men vi måste också jämföra trimmare med penselskärare. Motokosa klarar vegetationen, framför vilken ljustekniken "misslyckas ". Skillnaden uppenbaras tydligt i kraft, i det kontinuerliga arbetets varaktighet och i storleken på det område som ska rengöras. Men penseln är tyngre (minst 7 kg), så bara starka, fysiskt utvecklade män kan normalt använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Endast de företag som har etablerat produktionen av värdiga modeller av andra verktyg faller välförtjänt i toppen. Om du inte fördjupar dig i de tekniska nyanserna kan produkterna från följande företag anses vara optimala:

  • Bosch;
  • Makita;
  • Stihl;
  • Triton;
  • Eko.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En speciell plats i denna lista intas av den bärbara Zip Trim . En fin grön enhet har en komplett uppsättning som väger högst 0, 465 kg. Skärdelen är tillverkad i form av en fiskelinje. Denna lösning är perfekt för klippning av små gräsytor. Ström levereras av tre AA -batterier, som inte ingår i grundpaketet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de andra modellerna som ingår i betyget för de bästa måste det direkt sägas att de inte valdes för en som tillhör de ledande märkena. Även de mest avancerade märkena levererar ofta uppriktigt svaga modeller av utrustning. Men det lyckliga undantaget mot denna bakgrund är Huter GGT-2500T … Denna apparat tycks med sin existens behöva bekräfta den tidlösa tesen om solid tysk kvalitet.

Trimmerns effekt är 3,3 liter. med. Det är lätt att hålla i händerna tack vare det smarta T-handtaget med gummikuddar. För enkelhets skull kan dess position ändras. Det finns markeringar direkt på handtaget som beskriver de grundläggande säkerhetskraven. Monterad i tank 1 räcker 2 liter bensin för intensiv klippning i 2 timmar.

Trimmern kan utrustas med både en line och en kniv. Klipphastigheten är upp till 9500 rpm. Bredden på den klippta remsan är 0,25 m. För att förlänga linjen, vilket är mycket bra, behöver du inte demontera rullen . Du behöver bara accelerera enheten till höga varv och träffa marken något. Motorn som sitter ovanpå kommer inte att överhettas och kommer inte att täppas till med klippt växtlighet.

Axelbältet hjälper till att undvika överdriven trötthet i ryggmusklerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interskol KB-25 / 52V kan betraktas som ett bra budgetalternativ . Detta är en relativt billig ICE -trimmer som klipper gräs i remsor på 0,43 m. Klippelementet arbetar med en hastighet av 7500 rpm. Bränsletanken rymmer 1 liter bensin, vilket räcker för 1 timmes kontinuerlig drift. Leveransen omfattar en kniv, bälte och fiskelinje. Att byta arbetsobjekt är enkelt. Enheten startar utan onödiga problem och anses lämplig för att klippa små grenar. Det väger dock mycket, och byggkvaliteten på olika kopior i serien kan vara väldigt olika.

En annan anständig maskin med 0, 255 m breda knivar är Fubag FPT 43 . Trimmern i denna modell har ett speciellt alternativ som garanterar en snabbare start av motorn. Dess kapacitet är 1,75 liter. med. Detta är tillräckligt för att klippa även högt gräs i ekonomiläge. Ett nedfällbart handtag hjälper till att förenkla transporten. Metallhöljet ger ökad tillförlitlighet. Eftersom trimmern är inställd med justeringsskruven behöver du inte använda ytterligare verktyg.

Men för alla attraktiva funktioner i Fubag FPT är denna enhet utrustad med ett otillräckligt bekvämt axelband.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller Hammer MTK25B var denna enhet ursprungligen utformad för klippning på särskilt svåra platser . Det kommer att kunna ta bort gräs mycket nära en vägg, trappor, träd och så vidare. Bränslepumpen i denna trimmer är utformad för att starta smidigt även efter långa perioder av inaktivitet. Skyddet garanterar ett tillförlitligt skydd av motorn från flygande gräsbitar.

Linjen är utformad för att fungera på steniga, ojämna ytor. Om du rör vid ett hårt föremål misslyckas det inte. Hammer MTK25B väger endast 5,6 kg. Tack vare böjningsstången kan enheten placeras i olika vinklar och enkelt tas bort från de svåraste områdena.

Skydd mot oavsiktlig start tillhandahålls; produkten är också lätt att demontera, men ibland finns det klagomål på högt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa modell i rankingen är Patriot PT 4555 ES . Enheten har en kapacitet på 2,5 liter. med. Användarna noterar dess bra förpackning. Kraften som genereras är tillräcklig för strängning även i svår terräng. Designerna har gett skydd mot vibrationer, och monteringen är mycket sund. Den utbyggbara stången gör det enkelt att transportera trimmern även i en bil eller motorcykel sidovagn. Den enda svagheten är gastankens lilla kapacitet.

Om du behöver välja en gräsklippare för att arbeta med gräs av nästan vilken hårdhet som helst, du måste vara uppmärksam på Champion Т523 … I det mest intensiva läget blir förbrukningen av den brännbara blandningen per timme 0,62 liter. Fiskelinan matas på ett halvautomatiskt sätt, men trimmerhuvudet misslyckas ibland, och enhetens massa är inte den minsta bland sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Antag att du bestämmer dig för att slutligen använda trimmern, inte borstklipparen eller gräsklipparen. Men valet av en lämplig lösning slutar inte där. B Kraften hos en viss enhet är av stor vikt . Ju högre den är, desto snabbare sker rotationen av skärdelen och desto större kan området rensas samtidigt. Men förbrukningen av energi eller bränsle är osannolikt att glädja människor, liksom överdrivet buller.

Billiga hushållsapparater kan ha en effekt på 0,25–1,8 kW. Detta är tillräckligt för att ordna saker i trädgården eller på gräsmattan nära huset, för att klara vegetationen nära staketet eller stenmuren. Ibland kan du till och med begränsa dig till en effekt på högst 0,7 kW. Men en gräsklippare för verktyg och stora områden bör vara kraftfullare, minst 0,9 kW.

Nästa viktiga parameter är bredden på det klippta gräsbandet . För klippning av stora gräsmattor över ett stort område är trimmare som tar bort gräs med en bredd på 0,3-0,42 m användbara. För en vanlig sommarstuga och för vaktmästararbete är det tillräckligt för att kunna klippa 0,25-0,7 m i ett pass En lätt trimmer är bättre lämpad (i princip) för långt arbete. Men när du rengör ett stort område från gräs måste du ibland arbeta bort från elnätet. Därför måste du välja de mest tunga bensinmodellerna - det finns helt enkelt inga alternativ. Elektriska trimmare väger 3 till 5 kg. Sommarbostäder måste välja enheter som inte är tyngre än 2,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa viktiga punkt är antalet varv. Lågeffekttrimmare annonserar inte ens för det, eftersom en siffra på mindre än 7000 varv per minut inte är tillräckligt solid . I mer seriösa versioner varierar denna siffra från 7500 till 12000 rpm. Linjens diameter kan vara från 0, 14 till 0, 2 cm (det räcker för att hålla gräsmattan i ordning). Linjens tjocklek på 0, 24–0, 27 cm gör att du kan behålla vägaxlarna på vilka tjockt gräs växer i gott skick. Men i de mest försummade områdena rekommenderas att använda trimmare med en fiskelina som inte är tunnare än 0,3 cm. Bara den gör att du kan hantera starka stjälkar och låga buskar. Men på plana, öppna platser där starkt, tätt gräs växer, passar metallknivar bättre. De låter dig göra jämna snitt. Som ett resultat är det möjligt att uppnå ett trevligare utseende.

Men, förutom typen av redskap är det också nödvändigt att ta hänsyn till metoden för att fästa trimmern till operatören … Du kan rengöra ett litet område med en enhet med ett enda bälte. För större ytor föredras produkter med ryggsäck. Det är också nödvändigt att vara uppmärksam på handtagen (deras form, kvantitet är mycket viktigt).

När du planerar att arbeta hela dagen är det bäst att köpa enheter med tvärramar och lika funktionella handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Att placera motorn i botten av trimmern är opraktiskt . Detta är endast tillåtet om du planerar att arbeta högst 2-3 timmar om dagen, annars ökar belastningen på ryggen för mycket.

Autonoma trimmare väljs främst av tankens kapacitet eller av laddningen av det inbyggda batteriet. De flesta bensinmodeller har en kapacitet på 0,3–1,5 liter bensin i tanken. Om tankens kapacitet är liten kan du klippa i högst 20 minuter. Därefter måste du ta en paus så att motorn svalnar och bränsletillförseln fylls på. Med den högsta kapaciteten kan du förvänta dig att arbeta i 1 timme eller mer, vilket är mycket bekvämt för den kommersiella sektorn eller stora sommarstugor.

1 amp timme (för en sladdlös trimmer) möjliggör cirka ¼ timmes drift. Det kommer att ta upp till 45 minuter innan batteriet laddas . För att ta hand om en blygsam gräsmatta eller gräsmatta, använd modeller med ett 2 A / h -batteri. Och med alternativ 3-4 A / h kan du redan ordna saker runt ett dagis eller en skola, kontorsbyggnad, bio, klinik, stormarknad och runt omkretsen av ett flerfamiljshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och vård

För att förbereda klippmaskinen räcker det inte med att bara ansluta den till ett eluttag eller fylla den med bränsle. Detta är de nödvändiga stegen, men det finns några andra manipulationer som ska göras. Innan du rengör gräsmattan eller gräsmattan måste du manuellt ta bort alla metall-, stenföremål, glasskärmar och andra fasta föremål. Helst ska det inte finnas annat kvar än gräs och korta buskar. Var noga med att ta bort tråden också, eftersom den kan gå sönder. När platsen är förberedd kan skärdelarna monteras. För att byta ut sladden med knivar, skruva loss fästmuttrarna, sätt in önskad del, återför muttern och dra åt den med en skiftnyckel.

Du behöver bara tanka bensintrimmare med det bränsle som föreskrivs i instruktionerna . Enheter med tvåtaktsmotorer använder vanligtvis AI-92-bränsle. Men det fungerar inte att smörja in dem separat (olämplig design). Därför kan ren bensin inte användas; istället används en bensin-oljeblandning.

Dess andel bör vara exakt den som tillverkaren erbjuder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att komma ihåg de grundläggande säkerhetsreglerna under arbetet. För att klippa gräset bär de tjocka kläder som är ogenomträngliga för damm och smuts. Händerna skyddas med handskar och ögonen skyddas med glasögon. Håll klippaggregatet strikt så att arbetselementet löper parallellt med marken. Först då kan motorn startas.

Monteringsförfarandet beskrivs i manualen för varje utrustningsmodell separat . Det är ingen idé att duplicera det. Bensintrimmern måste först "springa in" till bränslet, det vill säga låta den gå i 2–4 minuter i tomgång. Under drift är det nödvändigt att se till att det inte finns någon känsla av att motorn arbetar under belastning. Inkörningen genomförs, vilket systematiskt ökar belastningsnivån.

Vid första starten, arbeta inte för länge, max 15 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cykelgreppstrimmare greps med båda händerna. Om handtagen är D-formade lindas de runt handflatan. Bältet sätts omedelbart på så att det är bekvämare att arbeta. Ju lägre klippelementet sänks, ju smidigare gräset kommer att klippas. Territoriet är uppdelat i villkorade rutor, och under arbetets gång rör de sig medurs - då kommer de snittade växterna inte att störa.

Högt gräs skördas i 2, och i svåra fall, i 3 pass . Om plötsligt gräs lindas på spolen eller skivan måste du stänga av enheten och försiktigt ta bort blockeringen. Experter rekommenderar att klippa gräsmattor med linjernas ändar, och inte hela deras längd. Att luta verktyget mot grödan som ska skördas gör det lättare att klippa stora ytor.

Viktigt: elektriska trimmare kan inte användas alls i vått väder, och bensintrimmare används så noggrant som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

För att en trimmer ska ge ett bra resultat räcker det inte att använda den korrekt - du måste fortfarande vara uppmärksam på listan över de bästa modellerna.

  • Bland bensinanordningar sticker det ut Champion Т433 … Trimmerlinjen har en tjocklek på 0,24 cm. Dess bredd når 0,4 m. Kniven kan klippa gräsremsor som inte är bredare än 0,25 m. Vikhandtaget och motorn i den övre delen av trimmern får positiva betyg.
  • Ryobi RBC254SBSO - också en bra modern enhet. Avlastningssystemet gör arbetet så enkelt som möjligt. Det som är viktigt, men detta är trimmerns finhet i förhållande till smörjoljor.
  • Stihl FS 55 Anses som en mångsidig enhet, uppskattar konsumenterna dess attraktiva design och lätthet. Det noteras att tunga diskar inte kan installeras.

Rekommenderad: