Bensin Gräsklippare (100 Bilder): Betyg På De Bästa Självgående Modellerna. Hur Man Väljer En Handhållen Gräsklippare För Gräs: En översikt. Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Bensin Gräsklippare (100 Bilder): Betyg På De Bästa Självgående Modellerna. Hur Man Väljer En Handhållen Gräsklippare För Gräs: En översikt. Enhet

Video: Bensin Gräsklippare (100 Bilder): Betyg På De Bästa Självgående Modellerna. Hur Man Väljer En Handhållen Gräsklippare För Gräs: En översikt. Enhet
Video: Så väljer du rätt gräsklippare till rätt tomt 2024, Maj
Bensin Gräsklippare (100 Bilder): Betyg På De Bästa Självgående Modellerna. Hur Man Väljer En Handhållen Gräsklippare För Gräs: En översikt. Enhet
Bensin Gräsklippare (100 Bilder): Betyg På De Bästa Självgående Modellerna. Hur Man Väljer En Handhållen Gräsklippare För Gräs: En översikt. Enhet
Anonim

Gräsmattor, gräsmattor och precis intilliggande områden ska se vackra ut. Men i verkligheten händer allt lite annorlunda. Gräsklippare med bensinmotor kan åtgärda situationen. Vad de är, hur man väljer och använder en sådan teknik, kommer vi att berätta för dig i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte och funktionsprincip

Det är lätt att förstå med själva ordet att en bensingräsklippare är avsedd för gräsklippning. Denna enhet skiljer sig från en trimmer och en ljussand genom att den inte bara slår ner och klipper grässtjälkar. Han kan arbeta mycket smidigt och tydligt, utan att bryta mot landskapsdesignens principer . För högt gräs kommer en gräsklippare att klara sig bättre än den finaste ljungen och den mest sofistikerade trimmern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karossen är tillverkad av aluminium, stål eller speciell robust plast . Det mesta av enheten rör sig på hjul. När motorn startas driver den axeln. Från denna axel överförs en mekanisk impuls till arbetsdelarna (överdimensionerad sax), som rör sig med hög hastighet. Stammarna läggs exakt där de klippts.

Bensingräsklipparen är lämplig för gräsmattor med både mjukt och hårt gräs och till och med små buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Den objektiva fördelen med gräsklippare med förbränningsmotorer är att de i genomsnitt är kraftfullare än elektriska och särskilt batterimodeller. Dessutom garanteras enheternas autonomi. De kan fungera även där strömförsörjning aldrig har varit och inte kommer att vara det på länge . De positiva aspekterna måste naturligtvis beaktas både den ökade produktiviteten och förmågan att ta bort gräset i timmar. Slutligen kan en bensinmaskin i princip fungera även i regn eller på våt mark (även om detta inte rekommenderas av någon tillverkare).

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Det är dock användbart att känna till nackdelarna med bensinklippare jämfört med elektrisk teknik. En kraftfullare motor genererar naturligt och mycket mer buller. Det går inte att komma undan detta - trots det fungerar ren mekanik inte annars. Du måste använda personlig skyddsutrustning.

Förbränningsmotorn kan knappast kallas en miljövänlig motor . Även den bästa tekniken kommer oundvikligen att avge giftiga avgaser. Du måste förbereda bränsle-oljeblandningen själv. Användning av bränsle ökar brandrisken, särskilt vid lagring av stora mängder bränsle. Slutligen är förbränningsmotorer tyngre än sina elektriska motsvarigheter, även med identiska praktiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Påverkan på miljön

Enligt resultaten av studier som utfördes i början av 2000 -talet blev det klart att en bensinklippare är svår att överväga en miljövänlig enhet. Vissa experter har kommit fram till att den här enheten avger lika mycket avgaser och andra giftiga ämnen (exklusive koldioxid) per timme som en bil på 1980 -talet som körde 1 km. Enligt andra källor är mängden utsläpp 4 gånger högre. En liknande situation beror på det faktum att motorerna i bensinklippare inte är utrustade med rengöringssystem, vilket är vanligt inom bilindustrin.

Bullret de gör kan också bli en negativ faktor - på grund av det försämras operatörernas hörsel och andra levande organismer lider också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns ganska många typer av gräsklippare som skiljer sig från varandra i ett antal egenskaper. Rotary, de är också disk, enheter är utformade för att klippa:

  • artificiellt sådd;
  • odlas naturligt;
  • fast gräs.

I alla tre fallen läggs den klippta gräsmassan i strängen. Skivgräsklippare är endast lämpliga för plana ytor där det inte finns några stenar eller andra utskjutningar högre än 0,03 m. Systemet är ganska enkelt: det finns ett antal cymballiknande skivor som snurrar i motsatta riktningar . Så snart dessa improviserade knivar träffar ett hinder som inte kan skäras, dras knivarna in. Men detta händer sällan, eftersom knivarnas skärförmåga är mycket hög.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Segmentklippare är utformade för att fungera på helt plan terräng. Men det är värt att använda dem främst i ett mycket stort område. Dessa enheter är trots allt inte självgående och är utformade för att fästas på en traktor. Men självgående (som de sa tidigare-självgående) utrustning sticker ut:

  • ökad produktivitet;
  • utökad funktionalitet;
  • maximal besparing från operatörens sida.
Bild
Bild
Bild
Bild

Självgående segmentklippare är mycket efterfrågade. Kraftöverföring med hjälp av en kil och ett bälte förenklar arbetet kraftigt och ökar produktiviteten för produkten jämfört med andra versioner. Knivarna fungerar smidigt. Det kommer att vara möjligt att klippa gräset mycket snyggt och jämnt. På de mest avancerade, till och med handhållna gräsklipparna, kan ett sådant resultat inte uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bensinklippare utmärks också av motorns konstruktion. Alla moderna modeller levereras med en elektrisk startmotor. Det är en liten elmotor som drivs av ett batteri. Det förenklar starkt att starta huvudmotorn. Men modeller med autostart är dyrare än manuellt lanserade, väger mer än dem och tar mer plats.

Det är därför denna tekniska lösning används främst i professionella enheter … Där är det mycket viktigt att börja omedelbart efter behov. Därför kan den extra belastningen på dina muskler och på din budget i princip försummas. Manuell start tillhandahålls ofta. Det låter dig börja arbeta även om den elektriska startmotorn är trasig eller om det inbyggda batteriets laddning tar slut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Kraft

Om hur kraftfull en viss gräsklippare kommer att vara, beror på:

  • kvaliteten på det utförda arbetet;
  • produktivitet per tidsenhet;
  • kontinuerlig åtgärd.
Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket svag motor är inte lämplig för högt gräs och ojämn terräng . Och den klarar inte våt vegetation för bra - den börjar tappa fart. Växterna kommer inte att klippas snyggt utan rivas sönder. Gräsmattvegetation kommer att börja värka och vissna, vilket knappast finns i planerna för gräsklippare.

Ibland, på särskilt svåra platser, kan motorn stanna med överdrivet arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat problem i denna situation är ofta knivstopp. Kraft är också direkt relaterad till varaktigheten av autonom drift: om det inte finns tillräckligt med kraft till motorn, om den ständigt arbetar vid gränsen, kommer överhettning ofta att inträffa. Därför försöker professionella gräsklippare att välja modeller även med viss reserv. Nästa viktiga aspekt som påverkas av makt är livslängd. Hushållsversioner upp till 3,5 liter. med. inklusive, redan för 3-4 års arbete, slits de avsevärt:

  • tappa förmågan att leverera höga varvtal;
  • spendera mer bränsle på samma jobb som tidigare;
  • börja avge mer rök (och rök är inte bara en giftig gas, utan också ett tecken på minskad effektivitet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att hantera sådana problem, men allvarliga och mycket dyra reparationer kommer att krävas . Sannolikheten för att dessa svårigheter uppstår med gräsklippare från 4 till 7 hk är mycket mindre sannolikt. med. inklusive. För ökad bekvämlighet är det vanligt att dela in dem i ett antal klasser, betecknade med bokstäver. Gräsmattan upp till 150 m2 är avsedd att rengöras av "S" gräsklippare. "M" -märket indikerar lämplighet för gräsmattor över 150 men mindre än 400 kvadratmeter. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

typ av enhet

Bensin gräsklippare för sommarstugor kan vara med 2-takts och 4-takts motorer … De första är mer lönsamma i pris och enklare i design, och helt enkelt lättare. De initiala besparingarna går dock snabbt förlorade på grund av den högre bränsleförbrukningen. Och väldigt få människor kommer att gilla avgaserna med ökad toxicitet. Fyrtakts kraftverk är dyrare, men de låter dig spara bränsle och smörjmedel och bryta mindre med andra parametrar som är desamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klippbredd och höjd

Det är inte så viktigt om gräsklipparen är vald för stora ytor eller för små gräsmattor, om den är gjord med eller utan elstart. Det direkta arbetet påverkas direkt av klipplistens bredd. Ju större den är, desto snabbare kommer webbplatsen att ordnas. Förlusten av tid minskar inte bara, utan också bränsleförbrukningen. Konventionella gräsklippare är utformade för att klippa gräsremsor 0,33-0,43 m breda.

Professionell klipputrustning kan inte vara billig, men den låter dig ta bort från 0,43 till 0,55 m gräs i ett pass . När det gäller klipphöjden kan den justeras efter klippningens behov. I ett av justeringsalternativen omarrangeras hjulen helt enkelt med hjälp av hålen som borrats på olika nivåer. Ett annat alternativ är att justera genom att trycka på spaken.

Placeringen av både klipparkroppen som helhet och enskilda hjul kan bero på denna spak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dammsugare och gräsuppsamlare

Denna omständighet kan inte heller ignoreras när du väljer en gräsklippare. Kastning av klippt gräs kan ske bakåt eller i sidled. Ett bakre fall är lämpligt om gräsklingorna är låga och relativt tunna. Tjockare och högre stjälkar är säkrare att kasta åt sidan. Denna lösning låter dig minska byggkostnaderna. Men gräsklippare utan gräsuppsamlare har en betydande nackdel: du måste sedan skörda det klippta gräset manuellt.

Om sticklingarna samlas i en behållare blir gräsklipparen naturligtvis dyrare och tyngre än de enklaste versionerna . Tidsbesparingar är dock till stor nytta. För att bli av med den skördade "grödan" behöver du bara spendera 2-3 minuter på att tömma behållaren och återlämna den till sin plats. Behållarna själva kan vara gjorda av tät plast.

De rengörs från gräs utan problem, och det är inte svårt att tvätta dem från insidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men även de bästa plasterna är tunga, och deras behållare tar mycket plats. Tygbehållare är svårare att skaka ur och städa . Men de är mindre massiva och kan enkelt vikas efter behov. Du måste också tänka på storleken på varje specifik behållare. Det är oönskat att betala för mycket för en mycket stor kapacitet, men att köpa en produkt med en mycket liten behållare är också opraktiskt - att avbryta en hårklippning flera gånger per session är mycket obekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samla eller täcka gräsklippor

Gräsklippare kan inte bara samla gräs, utan också täcka det. Slutsatsen är att de skurna plantorna dessutom krossas med en speciell kniv . Mekanismen sprider sedan mulch på marken. Det kommer att fördröja avdunstningen av vatten och blockera utvecklingen av ogräs. Dessutom blir mulch ett utmärkt gödningsmedel, erhållet som på vägen, utan extra ansträngning.

Gräsklippare som täcker gräs är dyrare än konventionella modeller. Men för ett sommarresidens och för en grönsaksträdgård är de nästan perfekta. Vissa enheter är till och med utformade för att samla strängar från klippt gräs. Detta gör att växterna kan torka ut lite om de från början var för våta. Den här egenskapen är mycket värdefull, att döma av recensioner av ett antal personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diameter, material och antal hjul

Ökningen av propellerns diameter och bredd påverkar bensinklipparens kvalitet bara positivt. Detta förbättrar enhetens flytning på ojämn mark eller på platser där gräset har vuxit till en stor höjd. Dessutom, ju bredare hjulet är, desto mindre risk att skada växterna. De allra flesta modellerna är utrustade med fyra hjul . Endast spindelgräsklippare är tvåhjuliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hovercraft har inga hjul alls - de behöver dem inte. Om hjuldelen ändå används kan den representeras av två typer av konstruktioner - baserade på lager och baserade på ett nav. Lagerprodukter håller längre och är bekvämare att använda. När det gäller hjulmaterialet är allt enkelt här:

  • plast är lätt och billig, men inte tillräckligt stark;
  • stål är något dyrare och märkbart starkare, men också klart tyngre;
  • aluminium är ledande när det gäller vikt / hårdhetsförhållande, men priset är mycket högt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överföring

Om en växellåda är installerad är det möjligt att ändra knivens rotationshastighet. Moderna avancerade modeller kan utrustas med femväxlade växellådor. Om ett differentialspärr också används, tillhandahålls rörelse med godtycklig hastighet på valfri yta . Med differentialen kan du garantera bekvämlighet, inte bara när du startar eller byter, utan också under direkt drift. Det är praktiskt taget ingen idé att välja gräsklippare utan en kontrollpunkt - de är extremt obekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bränsletank volym

Att öka gastankens kapacitet kan vara till hjälp om du behöver arbeta på ett stort område. Men samtidigt blir klipparen tyngre och förlorar manövrerbarheten. Normalt sträcker sig tankens kapacitet från 0,8 till 1,6 liter. En gastank med en volym på 0,5-0,8 liter räcker bara för mycket små gräsmattor och för närområdet . Men enheter mer än 1,6 liter i volym i hushållssegmentet behövs helt enkelt inte, de används bara ibland av proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra kriterier

En viktig parameter när du väljer en bensinklippare är knivarnas rotationshastighet och deras totala antal. De allra flesta klippare är utrustade med 5-6 knivar. Men för att göra gräsmattan riktigt vacker behöver du en enhet med 8-12 skär. Teoretiskt kan alla klippare helt enkelt klippa gräset med hög kvalitet - om bara knivarna gjorde 2000 varv per minut . Under belastning kan dock körhastigheten minskas märkbart.

Därför är det verkligen nödvändigt att tillhandahålla minst 2500-3000 varv / min. Då kommer även relativt stora stjälkar och hårda buskar att klippas utan problem. Ju yngre gräsmattan, desto mer brådskande är bladens höga hastighet. På grund av långsam klippning kan obehagliga skalliga fläckar och utelämnanden uppstå, eftersom rotsystemet hos ungt gräs fortfarande är svagt. Naturligtvis bör du också ta hänsyn till närvaron av ett servicecenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även mycket bra klipputrustning kan gå sönder, och den långa väntan på reparationen kommer sannolikt inte att tillfredsställa någon. Därför måste du i förväg ta reda på vilka serviceavdelningar av vilka tillverkare som ligger nära dig. Detta är särskilt viktigt för invånare i små städer och mindre bosättningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa punkt när du väljer är skillnaden mellan modeller med bakhjulsdrift och framhjulsdrift. Bakhjulsdrivna enheter är mest praktiska vid nedstigningar och uppstigningar, men på öppna plana områden blir manövrerbarheten hos framhjulsdrivna gräsklippare mer värdefull.

Vissa användare måste bilda ränder som liknar dem på fotbollsplaner . I sådana fall kommer gräsklippare med rullar till undsättning, vilket ger en lutning i önskad riktning. När det gäller ojämna områden är det bäst att välja inte biaxiala, utan uniaxiala enheter. De ska dock endast användas på riktigt svår terräng, eftersom det är mycket svårt att hålla produkten i rätt läge. Men designmoment när du väljer gräsklippare spelar ingen roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

De bästa klipparna inkluderar Hammer KMT145SB modell … Det är en halvprofessionell enhet, perfekt för kontinuerlig användning. En fyrtaktsmotor är installerad inuti, vars arbetskammare har en volym på 145 cm3, och effekten når 3,5 liter. med. Ventilplacering garanterar utmärkt luftkylning och låg bränsleförbrukning. En funktion hos modellen är luftfiltret, som har två lager - vanligt papper och skumgummi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av en ljuddämpare, som minskar buller under drift, hjälper också till att vinna en av de första platserna i popularitet för denna gräsklippare. Enheten har 3 lägen:

  • dumpa gräs åt sidan;
  • enkel insättning i uppsamlingsboxen;
  • kompostering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Japansk gräsklippare sticker ut i kvalitet Katana KL-51B PRO … En icke-självdriven luftkyld enhet tar bort gräs i remsor på 0,51 m. Klipphöjden varierar från 0, 025 till 0, 075 m. Alternativ för mulching och sidodumpning implementeras. En växtinsamlingslåda tillhandahålls inte. Stålkroppen är mycket tillförlitlig. Den totala vikten av strukturen (utan bränslen och smörjmedel) är 27 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modell från Landet för den stigande solen - Honda HRG 416C PKEH … Den är utrustad med en 50 l gräsuppsamlare. Fyrtaktsmotorn kan klippa gräs 0,41 m brett. Det finns 6 olika klipphöjdslägen.

Bakhjulen på Honda HRG 416C PKEH gräsklippare är ökade. Volymen på det genererade ljudet är 89 dB. Traditionellt sticker tysk teknik också ut när det gäller tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på en lämplig tysktillverkad bensinklippare är MTD Smart 51 VO … Denna konstruktion är avsedd för tömning av klippt gräs i sidled. Tillverkaren hävdar att knivarna i denna modell skär gräset effektivt. Skalet är tillräckligt starkt för att undvika deformationer. Motorns hållbarhet säkerställs genom tillverkningen av cylinderfodret av utvalt gjutjärn. Justeringen görs med en spak. Båda axlarna måste justeras separat. Klipparens totala vikt är 20 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativt kan du använda MTD ThorX 35 OHV … Motor med en kapacitet på 3 liter. med. ger klippning av växter i remsor upp till 0, 51 m. Klipplinens höjd varierar från 0, 035 till 0, 1 m. Denna höjd är manuellt justerbar; en elstart finns inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan högkvalitativ tysk enhet - AL-KO Highline 42.5 P-A 119615 … Denna gräsklippare är utrustad med en rymlig behållare, dess fyllningsnivå indikeras av en speciell indikator. Klipphöjden styrs på varje hjul i intervallet från 0, 025 till 0, 075 m. Konstruktörerna har gjort det möjligt att fälla handtaget för att göra det lättare att förvara och flytta enheten. Hjulen är utformade på ett sådant sätt att inga främmande spår finns kvar på gräsmattan.

Mulching-läget tillhandahålls inte medvetet, liksom den självgående versionen. Den styva fångaren är mycket robust och pålitlig. Det klippta gräset släpps ut bakåt. Start är endast möjligt manuellt. Hjulen är tillverkade på lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver de minsta gräsklipparna bör du vara uppmärksam på Champion LM4215 … Tillverkaren hävdar att denna enhet är enkel och lätt att implementera. Lagren inbyggda i hjulen ger den nödvändiga jämnheten i resan. Förstoringen av bakhjulen garanterar optimal manövrerbarhet jämfört med andra modeller. Inställningen av den önskade klipphöjden utförs med den centrala manöverspaken.

Kinesisk kvalitet modell Champion LM4215 utvecklar en insats på 2, 5 liter. med., och produktens totala vikt är 22 kg. Klipphöjden sträcker sig från 0,025 till 0,07 m. Gräsuppsamlarens inre volym når 40 liter. Motorns arbetsvolym är 99 kubikmeter. cm. Skärremsans bredd är 0, 42 m, multsläget tillhandahålls inte.

Bild
Bild

Förtjänar uppmärksamhet och gräsklippare CMI C-B-40 … Det klipper gräset i remsor på 0,4 m på en klipphöjd på 0,025-0,075 m. Gräsuppsamlaren når 45 liter. Enheten är perfekt för klippning av medelstora gräsmattor i sommarstugor och nära hus. Tack vare det fällbara handtaget är förvaring och transport av enheten mycket förenklad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver en trehjulig gräsklippare bör du vara uppmärksam på Stihl MB 3 RT … Mulching-enheten har hög effekt och fyrhjulsdrift. Manövrerbarheten förstärks av framhjulets vridbara design. Därför blir det lättare att rengöra gräs nära träd, buskar och på komplexformade gräsmattor. Läget är tillgängligt utan mulching, med en enkel sidoutkastning av gräset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pålitliga amerikanska gräsklippare förtjänar också godkännande. Till exempel, Patriot PT 42LS 512109004 … Dess huvudsakliga syfte är inte så mycket en fullvärdig frisyr, utan snarare trimning av växter. Klipphöjden regleras av den centrala apparaten. Gräsklipparens rörelse är mycket självsäker och tyst tack vare fyrhjulsdriften. Gräsuppsamlaren kan tas bort och handtaget kan fällas; lagring och transport orsakar därför inga problem.

Andra parametrar är följande:

  • stålkropp;
  • gräsuppsamlare av mjukt material med en hård topp;
  • implementerat mulchningsalternativ;
  • Bakhjulsdrift;
  • fyrtaktsmotor;
  • skärlistbredd 0, 42 m;
  • totalvikt (exklusive bränsle och smörjmedel) 27 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ kan betraktas som amerikanen modell DDE LM 51-60 DBE Serenade 910-287 … Denna gräsklippare har 1 års originalgaranti. Enheten är utrustad med en elektrisk startmotor med en knapp som ger omedelbar motorstart. Gräsklipparen är främst avsedd för medelstora till stora områden. Den implementerar 5 standardfunktioner.

Standardmotorn har bevisat sin tillförlitlighet många gånger även under de mest krävande förhållanden. Höjdjustering görs med en omkopplare på bakhjulet. Tack vare honom kan du ändra höjden på avfasningen från 0, 025 till 0, 075 m. Handtaget justeras enkelt till höjden på en viss operatör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men bland billiga gräsklippare för sidoutkast sticker det ut Champion LM4630 … Liksom många andra moderna industriprodukter hänvisar denna produkt endast formellt till amerikanska märken, men är faktiskt monterad i Kina. Skaparna övergav medvetet avsikten att uppnå rekordprestanda. De bestämde sig för att göra en solid gräsklippare för vardagligt arbete.

Enkel start säkerställs av det faktum att det inte är nödvändigt att göra någonting med primern eller luftspjället. Den automatiskt justerbara motoreffekten anpassar sig till tätt eller mycket fuktigt gräs. Oljepåfyllningshalsen är hög, vilket är mycket bekvämt för användarna. Luftfiltret kan bytas utan extra verktyg . Mulching och utsläpp av gräs till sidan eller baksidan tillhandahålls.

Bild
Bild

Om du verkligen behöver en budgetgräsklippare med bensindrift kan du vara uppmärksam på AL-KO 119617 Highline 46.5 SP-A eller Daewoo DLM 45SP … Detta är en solid sydkoreansk produkt som kan hålla länge utan frekventa reparationer. Företaget tillverkar inte bara utrustning, utan designar det också. Det är svårt eller till och med nästan omöjligt att hitta produkter från ett välkänt företag till ett bättre pris.

Återkommer till A. L-KO 119617 Highline 46,5 SP-A , det är värt att påpeka att dess angivna pris är mycket anständigt till det angivna priset. En modern österrikisk gräsklippare har följande parametrar:

  • särskilt hållbara konstruktionsmaterial;
  • förmågan att arbeta även i kuperad terräng på högt gräs;
  • justering av gräshöjd från 0,03 till 0,08 m;
  • 7 klippningsnivåer;
  • förmågan att klippa 1400 kvm. m area (före rengöring från blockeringar);
  • slagfast utförande av blad;
  • alternativ för mulching av marken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Att välja en gräsklippare betyder inte att du kan använda den som du vill. Man bör alltid komma ihåg att ett skarpt blad eller en linje är en källa till ökad fara. Som med all annan komplex utrustning, innan du påbörjar arbetet, måste du bekanta dig med instruktionerna och det tekniska databladet. Du kan bara tanka gräsklipparna med en blandning av bensin och smörjolja, som beskrivs i de medföljande dokumenten. Annars är ett snabbt fel på enheten nästan oundvikligt.

Självklart, tankning utförs först när motorn har stannat helt när alla delar av gräsklipparen har svalnat … Det är lämpligt att göra detta arbete bort från brännbara material, från hus och staket, från träd och bränsletillförsel. Det rekommenderas att du tankar gräsklipparen i ett område som är fritt från statisk elektricitet. Vid minsta misstanke om honom är det bättre att flytta till ett annat ställe eller vänta.

Innan klipparen startas är det absolut nödvändigt att kontrollera arbetsknivens, kroppens och kontrollelementens skick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket lämpligt att ta bort främmande föremål från gräsmattan eller gräsmattan som klipps i förväg. Det är nödvändigt att arbeta med klipparen i starka, tätt tillslutna skor, i långbyxor. Den bästa tiden att arbeta är morgon eller eftermiddag. I detta fall innebär dimma eller annan försämring av sikten att du måste sluta arbeta och vänta. Det är bättre att inte ta risker och inte försöka till varje pris, oavsett väder, att sluta klippa; bensinklippare lider också av fukt, om än i mindre utsträckning än elektriska motsvarigheter.

Om möjligt bör du utesluta närvaron av andra människor (särskilt små barn och personer med begränsad intelligens), liksom husdjur, i klippområdet. Försiktighet i detta avseende måste iakttas varhelst det är nödvändigt att göra skarpa svängar eller gå runt ett hörn, för att göra andra manövrar med begränsad sikt. Det är värt att se till i förväg att det inte finns några brandfarliga föremål och elektriska ledningar på vägen. Det är nödvändigt att gå med alla gräsklippare strikt jämna steg, utan bromsning och acceleration. Gräset på sluttningen klipps i längdriktningen, snarare än att gå upp och ner.

Bild
Bild

Det är förbjudet:

  • arbeta med gräsklipparen under en tid utan personlig skyddsutrustning;
  • arbeta utan glasögon;
  • ta av handskar innan hårklippningen är slut;
  • vidrör de delar av löpklipparen som inte behövs för styrning eller svängning;
  • lämna arbetsdelarna orena efter skärning;
  • godtyckligt ändra utformningen av gräsklipparen;
  • lägg till delar och utrustning som inte tillhandahålls av konstruktörerna;
  • överstiga den rekommenderade arbetstiden;
  • klippa gräs på en brantare sluttning än vad instruktionerna kräver.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Ganska ofta, tyvärr, störs det på bensin gräsklippare. Ibland får de antingen inte fart, eller så ändras just dessa moment av sig själva. För det mesta är sådana problem oåterkalleliga, närmare bestämt måste du ändra antingen enheten som helhet eller, bäst av allt, dess motor. Om gräsklipparen stöter på är problemet nästan alltid löst genom att byta ut isoleringen. Men bara proffs på servicecenter kan göra allt detta ordentligt.

Att blockera knivarna vid klippning för hårt eller för högt gräs är i stort sett inget problem . Du kan återställa gräsklipparen till arbetsförhållanden genom att frigöra cylindern från blockeringen och vrida den åt andra hållet. Om du använder gräsklipparen med ett trubbigt eller deformerat blad kommer du inte att klippa smidigt. Vibrationer eller spontana stopp är möjliga. Lösningen är att slipa knivarna med en fil (i en vinkel på 30 grader) eller med ett slipband.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklipparen gör skarpa, ojusterbara rörelser om knivarna är felaktigt inställda. Spalten ska vara sådan att inte ens ett papper går igenom. En visselpipa indikerar att anslutningen är lös och att bultarna måste dras åt. Vid byte av bältet sätts det nya tillbehöret först på den mindre och sedan på den större remskivan. Den maximala avböjningen av det installerade bandet bör vara högst 4 mm.

För att undvika problem med luftfiltret, rengör det regelbundet och byt ut det var tredje månad . Om det inte går att starta eller gräsklipparen stannar direkt efter start måste tändsystemet inspekteras. Om kontakten är våt är orsaken till problemet förgasaren, och specialister måste reparera den. När bensinen inte rinner genom slangen måste den, och ibland bränslefiltret, bytas. Om växellådan går sönder byts vanligtvis hela enheten ut på en gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Förutom ovanstående märken av bensingräsklippare måste du vara uppmärksam på andra ändringar. Kundrecensioner är en bra hjälp i valet. Positiva betyg ges till exempel för modellen Elitech K 5500L . Hennes gräsuppsamlare är placerad så att den inte kan träffas av misstag. Det noteras att stora hjul lätt passerar över de mest ojämna områdena.

Bild
Bild

Bland de bästa modellerna, enligt konsumenterna, är gräsklipparen. Honda HRG 466 PKEA.

Dess fördelar är:

  • enkel hantering;
  • enkel klippning runt buskar och träd;
  • enkel klipphöjdsinställning;
  • relativ tystnad och minsta vibrationsnivå;
  • perfekt montering av kroppen och enskilda delar.
Bild
Bild

DDE LM 51-60 DBE "Serenade" 910-287 har fått motstridiga betyg. Den har en bra kallstart och ett bekvämt grepp. Till och med hennes utseende är vackert. Varken dessa omständigheter eller de stora terränghjulen gör det dock möjligt att glömma att dess hastighet i självgående läge är alltför hög.

Att hänga med i denna gräsklippare, särskilt i varmt väder, är inte lätt. Men produktiviteten är mycket hög. Husqvarna LC 153 9613100-37 har också en mycket hög prestige, främst på grund av den mycket snabba planteringen, lättheten och manövrerbarheten. Enheten klarar framgångsrikt förbättringen av varv och små gräsmattor. Men på ett stort område visar det sig att han har en liten gräsuppsamlare.

Rekommenderad: