Gräsklippare För Ojämna Områden Och Högt Gräs: Kan Du Klippa Gräs På Ojämna Ytor Med En Elektrisk Självgående Gräsklippare? Vilken Gräsklippare Ska Du Välja För Ett Sommarboende? B

Innehållsförteckning:

Video: Gräsklippare För Ojämna Områden Och Högt Gräs: Kan Du Klippa Gräs På Ojämna Ytor Med En Elektrisk Självgående Gräsklippare? Vilken Gräsklippare Ska Du Välja För Ett Sommarboende? B

Video: Gräsklippare För Ojämna Områden Och Högt Gräs: Kan Du Klippa Gräs På Ojämna Ytor Med En Elektrisk Självgående Gräsklippare? Vilken Gräsklippare Ska Du Välja För Ett Sommarboende? B
Video: Tips & Råd: Välj rätt gräsklippare 2024, Maj
Gräsklippare För Ojämna Områden Och Högt Gräs: Kan Du Klippa Gräs På Ojämna Ytor Med En Elektrisk Självgående Gräsklippare? Vilken Gräsklippare Ska Du Välja För Ett Sommarboende? B
Gräsklippare För Ojämna Områden Och Högt Gräs: Kan Du Klippa Gräs På Ojämna Ytor Med En Elektrisk Självgående Gräsklippare? Vilken Gräsklippare Ska Du Välja För Ett Sommarboende? B
Anonim

Inte alltid börjar vården av platsen med att klippa gräsmattan. Mycket oftare väntar sommarboende eller ägare av ett lanthus efter en lång frånvaro på platsen på en djungel i miniatyr, som de måste övervinna med hjälp av mekaniserad utrustning. Trimmare hjälper inte mycket här, särskilt om du inte bara vill klippa vegetationen vid roten, utan för att ge området ett välskött utseende. Här behövs en mer pålitlig och användarvänlig teknik.

Finns det gräsklippare för ojämna områden och högt gräs? Sådana alternativ finns bland erbjudandena från olika märken - från toppföretag till billiga märken . Hur vet du om du kan klippa gräs på ojämna ytor med en elektrisk självgående gräsklippare? Bedömningen av de bästa modellerna och användbara rekommendationer hjälper till att hitta det bästa alternativet och förstå enhetens struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundkrav för gräsklippare

Vad ska vara en gräsklippare för ojämn terräng och vilka punkter ska du vara uppmärksam på? Det första och viktigaste att tänka på: vild vegetation kräver bearbetning med en enhet med en kraftfull motor. Om det finns en blandning av buskar och gräs på platsen är det bättre att ta en gräsklippare från 1500 W, med en metallbladskiva som klippelement. Hon kommer att klara även med svåra uppgifter och kräver inte frekvent skärpning.

För ojämna områden blir behovet av en högklassig gräsklippning ett allvarligt problem . Om du regelbundet måste övervinna hinder i form av stötar, arbete på sluttningar och kullar, är det bättre från första början att föredra modeller med växling och hjuldrift. Det bästa valet skulle vara en teknik med vilken du kan klippa gräsmattans yta eller den vilda växtligheten med olika hastigheter, det borde vara från 4 fram och 1 bak. Att börja är bekvämare med en elstart, det finns också på bensinmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat viktigt krav för ojämn terräng är en gräsklippare med stora hjul som kan ge komfort vid svängning och manövrering.

Dessutom måste du vara uppmärksam på motorns placering - i kraftfulla modeller ligger den ovanpå, i andra är den dold i fodralet. Ju svårare terräng, desto tyngre ska klipparen vara.

Det är absolut nödvändigt att se till att skärelementet har tillräckligt motstånd mot att träffa hårda föremål och hinder . När det gäller att dumpa gräs är det mer bekvämt att använda en modell av en gräsklippare med gräsuppsamlare eller sidoutkast. Versioner med en mulchmekanism slipar också partiklar som kommer in och gör dem till ett färdigt gödningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga slåttertyper

Vilka gräsklippare är lämpliga för kraftigt igenvuxna områden? Först och främst rekommenderas här att använda självgående bensinmodeller som enkelt kan resa långa sträckor. På grund av närvaron av en drivning på hjul måste användaren anstränga sig mycket mindre, och gräset kan klippas även på ett öppet fält utan rädsla för problem. Icke-självgående modeller måste skjutas med muskelstyrka. Det kommer att vara svårt för en äldre person eller bräcklig kvinna att hantera dem.

En elektrisk gräsklippare med sladd eller batteri kommer också att vara användbar i starkt igenvuxna områden . Om det är möjligt att ansluta till elnätet är det värt att välja just sådana alternativ. Begränsningen av trådens längd kommer inte att vara ett problem i ett litet område, men i arbetet kommer det att vara nödvändigt att ta hänsyn till dess närvaro på gräsmattans yta. Batteritekniken är vanligtvis mindre produktiv, den maximala drifttiden med den är från 30 till 60 minuter.

För att förlänga resursen måste du köpa ytterligare batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Bland de modeller som framgångsrikt kan hantera arbete i kraftigt igenväxt eller ojämn terräng kan man notera både bensin och elektriska alternativ.

Bensin

Hyundai L 5100S . Modell av en gräsklippare med en 4-takts 5 hk motor. med., har förmågan att bokstavligen dra gräset under kniven. Tekniken är optimal för bearbetning av stora ytor från 15 tunnland, är effektiv, har en justerbar arbetshastighet och klipphöjd. Perfekt för klippning av högt gräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Caiman Xplorer 60S 4000360901 . Denna modell av självgående gräsklippare är utrustad med en fyrtakts bensinmotor och kan hantera både privata och offentliga områden. Med dess hjälp kan du ta hand om sluttningarna av floder och sjöar, vägkanter, gräsmattor och parker, förstöra tätt ogräs, stänga av unga växter av buskar. Klipphöjdsområdet varierar från 55-120 mm, hjulbasen är trepunkts och säkerställer hög manövrerbarhet hos utrustningen. Massan på den självgående enheten är ganska stor och når 50 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champion LM5345 . En modern, kraftfull bensinklippare som kan arbeta med eller utan mulching. Fyrhjulsdriven, bakhjulsdriven design väger 36 kg och är utrustad med en 4-takts 3 hk motor. med. Klippbredden når 53 cm, setet innehåller en 75 l gräsuppsamlare, den stödda klipphöjden varierar från 25-75 mm, justeringen utförs i 7 nivåer.

Modellen klarar enkelt de svåraste uppgifterna, väl lämpad för att ta hand om stora områden.

Bild
Bild

IKRA mogatec BRM 1446 S . Modellen med en genomsnittlig klipphöjd på 25 till 75 mm och en strängbredd på 46 cm är utrustad med en 4-takts 3-liters bensinmotor. med. Gräsklipparen har 4 hjul (främre parets diameter 18 cm, bakre paret 20 cm), stålkropp. Setet innehåller en 50 l mjuk gräsuppsamlare, som möjliggör uppsamling av klippta stjälkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viking MB 2 R . Bensin gräsklippare lämplig för användning i områden som inte är större än 1500 kvm. m med olika typer av lättnad. Den trehjuliga stålkonstruktionen är lättmanövrerad, har en klippbredd på upp till 46 cm och kan klippa gräs upp till 77 mm. Modellen har en mulchningsfunktion som strimlar avfall, det finns ingen gräsuppsamlare.

Bild
Bild

Huter GLM-5.0 S . En modell med en relativt liten klippbredd (46 cm) och en kraftfull 4-takts 5 hk motor. med. Gräsklipparen levereras med ett styvt uppsamlingsfack på 60 l, klipphöjden är justerbar i 5 nivåer, i intervallet 20 till 85 mm. Utrustningen är ganska tung - 40 kg i vikt, kroppen är stark, stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

BOSCH Advanced Rotak 760 . Den lågljudda gräsklipparen från ett välkänt märke, väger bara 16 kg, har en klippbredd på 46 cm och är utrustad med en bekväm mjuk gräsuppsamlare med en volym på 50 liter. Modellen kan lämna en gräsmatta med en höjd av 2-8 cm, justeringen utförs på 7 nivåer.

Effekten hos den inbyggda elmotorn är 1800 W, vilket är tillräckligt för att ta hand om en tomt på 10 tunnland.

Bild
Bild

AL-KO Classic 3.82 se . Gräsklipparen, tillverkad i Tyskland, är utrustad med en 1400 W motor, kan behålla sin prestanda under lång tid och utsätts inte för överhettning. Stora hjul hanterar svår terräng bra.

Bild
Bild

Daewoo Power Products DLM 1600E . Den elektriska gräsklipparen med en styv kompakt 40L gräsuppsamlare har en acceptabel effekt på 1600W och kan effektivt klippa 34cm gräs på en höjd av 25-65mm. Modellen har en central justering på 5 nivåer, 4 hjul, en lätt kaross som väger högst 10, 5 kg.

Bild
Bild

DDE LME3110 . Den enklaste av de elektriska gräsklipparna som rekommenderas för arbete i områden med svår terräng. Denna modell är väl lämpad för små områden. Denna teknik har en klippbredd på 46 cm och kommer med en liten, styv 26 liters gräsuppsamlare. Motorn har en effekt på 1070 W, och i detta ligger gräsklipparen långt bakom sina motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

STIGA SLM4048AE . Den mest populära sladdlösa gräsklipparen från en svensk tillverkare. I närvaro av funktionen att samla eller täcka gräs, bakre utsläpp, är strängbredden 38 cm, ett visningsfönster finns i 40 l gräsuppsamlare, så att du kan styra dess fyllning. Det finns en central 6-stegs klipphöjdsjustering, intervallet varierar från 25 till 75 mm. Motoreffekten är 500 W.

Bild
Bild

AL-KO MOWEO 38.5LI . Sladdlös gräsklippare med självgående design. Modellen är utformad för att klippa en yta på 300 kvadratmeter. m, har en bandbredd på 37 cm, en klipphöjd på gräs i intervallet 25-75 mm, en 45 l gräsuppsamlare ingår, det finns ingen mulchningsfunktion.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du bestämmer vilken gräsklippare du ska välja för ett sommarboende, det är värt att uppmärksamma ett antal parametrar som kommer att vara av största vikt vid drift av utrustning.

  • Området för det klippta området . Upp till 500 kvm m kan bearbetas med en manuell eller batteridriven, självgående gräsklippare med trummekanism. Med dess hjälp kan du snabbt återvända till en kraftigt igenvuxen gräsmatta eller förbättra platsens övergripande utseende. På ett större område är det värt att endast använda gräsklippare med roterande mekanism.
  • Utrustningskraft . För områden med helt gräsbevuxen men riklig vegetation räcker det oftast med utrustning med indikatorer från 400 till 900 watt. Du kan välja mellan el- och bensinalternativ, men robotmodeller som är känsliga för höjdskillnader kommer att vara värdelösa under sådana förhållanden. Kraftfulla roterande versioner av gräsklippare klarar ojämn växtlighet-här är det bättre att köpa utrustning för 900-1800 watt.
  • Grässkyddets höjd . Vanligtvis, för roterande modeller, är det 18-120 mm, trummodeller är begränsade till 12-45 mm. Metoden för att justera denna indikator spelar också roll: det är bättre om det är spakar på hjul eller en speciell knapp. Om gräset sällan klipps måste du vara uppmärksam på den nedre gränsen för klipphöjden.
  • Maximal gradbarhet . Många modeller lyckas klippa gräs på sluttningar upp till 40%. Men för de flesta gräsklippare är dessa indikatorer mycket mer blygsamma, och med en signifikant skillnad i lättnaden kommer kvaliteten på att klippa stjälkarna att försämras.
  • Enhetens vikt . Tvåhjuliga trummodeller är de lättaste, konstruerade för handbärning och väger högst 13-15 kg. Fyrhjuliga gräsklippare väger upp till 40 kg, bensinversioner är betydligt tyngre på grund av bränsletanken och bränslet som tankas i den. Om du måste klippa i olika ändar av platsen måste vikten beaktas.
  • Typ av mat . Icke flyktiga modeller föredras i fall där platsen inte är elektrifierad. Dessutom är bensinversionerna bättre på att hantera blandad vegetation.
  • Antal hjul . Det påverkar direkt utrustningens manövrerbarhet. Självgående trumgräsklippare är oftast tvåhjuliga, ganska lätta, lätta att transportera. Om ökad manövrerbarhet krävs är det värt att föredra trehjuliga modeller med minsta svängvinkel. Den fyrhjuliga modellen är den trögaste, det är bättre för den att bearbeta områden som tillåter linjär rörelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med dessa riktlinjer i åtanke blir det mycket lättare att göra det slutliga valet av en gräsklippare lämplig för ojämna eller igenvuxna områden.

Rekommenderad: