Sladdlösa Gräsklippare: Betyg På De Bästa Modellerna Av Batteridrivna Gräsklippare, Självgående Och Manuella Alternativ För Gräsklippning, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlösa Gräsklippare: Betyg På De Bästa Modellerna Av Batteridrivna Gräsklippare, Självgående Och Manuella Alternativ För Gräsklippning, ägarrecensioner

Video: Sladdlösa Gräsklippare: Betyg På De Bästa Modellerna Av Batteridrivna Gräsklippare, Självgående Och Manuella Alternativ För Gräsklippning, ägarrecensioner
Video: Greenworks 40V Cordless Lawn Mower - One Year Later 2024, Maj
Sladdlösa Gräsklippare: Betyg På De Bästa Modellerna Av Batteridrivna Gräsklippare, Självgående Och Manuella Alternativ För Gräsklippning, ägarrecensioner
Sladdlösa Gräsklippare: Betyg På De Bästa Modellerna Av Batteridrivna Gräsklippare, Självgående Och Manuella Alternativ För Gräsklippning, ägarrecensioner
Anonim

Sladdlösa gräsklippare är ett bekvämt och miljövänligt verktygsformat för trädgårdsskötsel eller landskapsarkitektur. Med hjälp av pålitlig teknik med ett inbyggt batteri kan du inte beräkna avståndet från uttaget och lugnt klippa ett område från 300 till 600 m2 utan att ladda batteriet och tanka . Betyget för de bästa modellerna av batteridrivna gräsklippare gör att du kan få en uppfattning om vilka tillverkare som anses vara marknadens flaggskepp, vilket underlättar mycket valet när du köper ett trädgårdsverktyg.

Vilka självgående och manuella gräsklippningsalternativ väljer amatörer och proffs? Vilka egenskaper hos gräsklippare ska du vara uppmärksam på? Att förstå problemet hjälper inte bara betyget, utan också recensionerna av ägarna som redan har kontrollerat batteriträdgårdsverktygen i branschen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

En gräsklippare är en självgående eller förardriven maskin som kan klippa gräs i önskad höjd. Batterimodellen fungerar helt autonomt, den behöver laddas efter drift - det räcker för att ansluta till ett 220 volt nätverk. Självgående gräsklippare är väl lämpade för gräs i gräsmattor där det är viktigt att hålla en viss stamhöjd.

En sådan teknik är helt säker i drift, oftast har den en sluten typ av konstruktion som inte äventyrar operatören och skyddas från oavsiktlig inträde i mekanismen för olika hinder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklippare med hög axelavstånd är lämpliga för ojämn terräng och är inte känsliga för höjdskillnader. Mulching -modeller dumpar inte bara det klippta gräset utan hugger också upp det och förbereder det för vidare användning som gödningsmedel.

Batteri gräsklippare är tystgående - i jämförelse med bensinmotstånd kan de kallas nästan tysta . Utformningen av dessa modeller av utrustning är maximalt förenklad och kräver inte komplext och långvarigt underhåll. De behöver inte smörjas eller fyllas på regelbundet. Man tror att det är just sådana enheter för gräsklippning som är optimala för att upprätthålla ordningen i en liten sommarstuga eller personlig tomt. Den sladdlösa gräsklipparen hanterar stötar och stötar utan att orsaka obehag för andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Du kan lista de många fördelarna som en sladdlös gräsklippare har. Bland de främsta fördelarna är det värt att notera:

  • full autonomi i arbetet;
  • hög säkerhet;
  • ofarligt för miljön;
  • yttre attraktionskraft;
  • manövrerbarhet i rörelse;
  • låg vikt och kompakta mått;
  • minskad nivå av genererat buller;
  • brist på kabelanslutning och tillhörande faror;
  • minimal risk för brott;
  • enkel hantering.

Inte utan brister. Den batteridrivna gräsklipparen har en begränsad drifttid och kan endast användas på stora ytor med utbytbara batterier.

Dessutom visar sig billiga modeller ofta vara underkraftiga, inte klara av tjocka växtstammar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Alla befintliga typer av sladdlösa gräsklippare kan delas in i olika kategorier, beroende på deras typ av design och tillämpningsmetod. Vad är skillnaden mellan en manuell modell och en självgående, är robotversionen bekväm att använda? Vad är skillnaden mellan trehjulsvarianterna och tvåhjulsversionerna? Små och stora elektriska gräsklippare presterar redan bensindrivna gräsklippare. Men för att bättre förstå dem är det värt att noggrant undersöka alla möjliga alternativ.

Konstruktionstyp

Av design är sladdlösa gräsklippare indelade i följande alternativ.

Trimmare . Handmanövrerade, lätta, bärbara flätor. Den laddningsbara modellen är icke-flyktig, men är endast lämplig för användning i små områden med svår åtkomst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgående gräsklippare … De är utrustade med ett chassi för 2 eller 4 hjul, som är ganska små i storlek. Lämplig för medelstora områden, är relativt energieffektiv, men kräver viss ansträngning när du flyttar. Modeller utan uppsamlare är lämpliga för klippning av högt gräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgående gräsklippare . De har en drivning på hjul som får dem att röra sig - den kan vara framåt, ger manövrerbarhet, bak, stabil och minskar förarens ansträngningar, full. Sådana modeller föredras av kvinnor och äldre som bryr sig om trädgården.

Operatörens uppgifter här inkluderar endast valet av rörelseriktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Robot . Robotmodeller kan röra sig enligt ett visst program utan att lämna gränserna för ett visst territorium. Det här är de dyraste modellerna, som är nästan omöjliga att hitta på den fria marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för teknikens drift

Gräsklippare finns med trumma eller roterande klippaggregat. Typen av deras design påverkar direkt utrustningens funktion. Trumman har en klippmekanism som fungerar analogt med en skördetröska-den är cylindrisk, oftast på lågeffekts tvåhjuliga gräsklippare, manuell eller självgående. Rotary -modeller har ett block där skärskivan eller flera par blad är fästa på den roterande axeln. Denna typ av teknik är mer mångsidig och hanterar grova grässtjälkar.

Som regel har alla fyrhjulsgräsklippare en rotormekanism. De är utrustade med justerbar klipphöjd, de kan arbeta med olika typer av lättnader, inklusive ojämna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Vilka batteri gräsklippare kan ingå i Toppbäst för kvalitet och tillförlitlighet?

Efter kvalitet

Ryobi RLM36X4-H50

Kraftfull gräsklippare i ett lätt plasthölje, utrustat med en 50 l gräsuppsamlare, mulchningsfunktion. Modellen är inte självgående, klipper en remsa 40 cm bred, är konstruerad för bearbetning av en yta på upp till 600 m2 och en klipphöjd på 20 till 70 mm. 5 höjdjusteringslägen gör det till en mångsidig lösning för hushållning. Det är denna modell som får den mest positiva feedbacken från användarna.

Bild
Bild

Einhell GE-CM 33

Inte den mest kraftfulla modellen som klarar gräsklippning på ett område på upp till 200 m2. Satsen innehåller 2 batterier på 18V vardera med ett speciellt energisparande system, gräsens variabla klipphöjd är 25-65 mm, det finns en gräsuppsamlare med full indikator. Icke-självgående utrustning har ett rimligt pris, hög kvalitet, ergonomisk prestanda. Det justerbara, fällbara handtaget gör det enkelt att transportera när enheten är avstängd.

Bild
Bild

Hursqvarna LC141Li

En modell med två driftsätt - grundläggande och energibesparande, det finns en justering av klippning i 10 höjdnivåer, handtaget är ergonomiskt, lätt att justera. Icke-självgående fordon måste skjutas självständigt, men på grund av skillnaden i hjulens storlek är kostnaderna för krafter små.

Bild
Bild

Av tillförlitlighet

Dewalt DCM546P1 / DCM546PB

Roterande klippare med mulchningsfunktion och 5-stegs höjdjustering i intervallet 25-86 mm. Strängbredd 48 cm, mulchbildning stöds, setet innehåller en tyggräsuppsamlare, däcket är tillverkat av stål. Denna modell fungerar på grundval av 2 18 V batterier - tillverkaren hävdar att den är ett alternativ till 5 kW bensinversionen. Tillhör kategorin icke-självgående, förbrukar ekonomiskt avgiften.

Bild
Bild

GreenWorks Twin Force G40LM49DB

Den rekordstora gräsklipparen för batteritid - upp till 120 minuter, har ytterligare motorskydd mot kontakt med främmande föremål. Klipphöjdsinställning 5-stegs, från 35 till 85 mm, finns med fällbart handtag, gräsuppsamlare med en kapacitet på upp till 60 liter. Modellen är inte självgående, det finns en bekväm motorstart med en knapp.

Bild
Bild

Worx WG789E

Ledande inom klippområdet - upp till 1600 m2 i taget utan att byta batteri, det utmärks av sin ergonomiska design, ser väldigt snygg och modern ut. Strängbredden på 48 cm är tillräcklig för snabb städning av även stora ytor. Denna modell är självgående, med 4 hjul, fällbart handtag, stöder gräsmattning från sidan till marken, i en uppsamlingsbehållare och mulching av klippta stjälkar.

Bild
Bild

Professionell

AL-KO 119509 Robolinho 100

Robotgräsklippare för gräsmatta på en stor egendom eller vanlig park. En strängbredd på 30 cm och höjdjustering i intervallet 30-60 mm möjliggör autonom bearbetning av ett område på upp till 700 m2 utan laddning. Den inbyggda sensorn ger enkel igenkänning av hinder.

Utrustningen är skyddad mot fukt, roboten återvänder till basen för att fylla på energi på egen hand.

Bild
Bild

Huraqvarna AutoMover 315

Bakhjulsdrift, 4-hjulig robotgräsklippare med automatisk mulching. Modellen är lämplig för klippning av områden upp till 1500 m2 utan laddning, rörelsen är inte programmerbar, maskinen rör sig slumpmässigt och lämnar en jämn gräsmatta utan uttalade ränder. Strängbredd 22 cm med ett höjdintervall på 30-60 mm, autonom drift varar i 70 minuter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en sladdlös gräsklippare är det viktigt att uppmärksamma ett antal parametrar som gör att du kan bedöma möjligheterna att använda ett sådant elverktyg. Bland de viktiga urvalskriterierna noterar vi följande.

  • Motoreffekt . I genomsnitt varierar det från 600 till 2000 W för hushållsmodeller. Ju kraftfullare tekniken väljs, desto mindre är risken för problem i arbetet.
  • Klippområde . Det finns modeller som kan klippa en yta på upp till 300 m2 och mer produktiva alternativ som klarar gräs på dubbelt så stort område. Om det angränsande territoriet är litet, är det ingen idé att lägga pengar på en dyrare version av utrustning. En konventionell miniklippare på ett batteri utan onödiga alternativ eller en självgående robotmodell kommer att göra.
  • Webbplatsens lättnad . En lutning på mer än 20% och ett stort antal oegentligheter är en anledning att tänka på att välja en kraftfull professionell modell som kan fungera under svåra förhållanden. Områden med svår åtkomst kan kräva ytterligare användning av trimmare.
  • Arbetstimmar . I genomsnitt är sladdlösa gräsklippare konstruerade för att fungera i 20-30 minuter. Då behöver de en paus. Det rekommenderade driftsläget anges vanligtvis av tillverkaren i instruktionerna.
  • Vegetationstyp . För tufft och grovt gräs är det bättre att välja modeller med inbyggd hackare och vassa knivar. Mindre kraftfulla alternativ är endast lämpliga för att upprätthålla gräsmattans skönhet.
  • Strängbredd . Vanligtvis är det 30-40 cm, men det finns modeller med ett stort grepp, upp till 50 cm. Breda modeller är inte särskilt praktiska att klippa smala passager, svåråtkomliga platser.
  • Justera klipphöjden . För en sommarstuga är det bättre att välja lösningar med central justering och ett höjdintervall från 0 till 110 mm. Antalet nivåer varierar från 2 till 10.
  • Dump typ av gräs . Det kan utföras i en gräsuppsamlare, dumpas bakåt eller i sidled, kompletteras med huggning eller kombineras alla tre typerna.

Efter att ha studerat dessa parametrar kan du enkelt navigera och välja det bästa alternativet för en sladdlös gräsklippare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Vid användning av batteridrivna elektriska gräsklippare måste vissa regler följas noggrant. Det viktigaste är ögonskydd med speciella skyddsglasögon och användning av gummihandskar, skor med halkfria stabila sulor. Alla dessa punkter utesluter risken för olycksfall. Området där arbetet utförs måste först inspekteras och ta bort stenar, stora pinnar och andra möjliga hinder. Innan motorn startas utförs en ytkontroll, batteriets integritet studeras.

När du använder en sladdlös gräsklippare ska operatören röra sig utan hastighet och gradvis flytta fram maskinen . Att backa är mycket oönskat; det utförs först efter att strömmen har stängts av. Vid arbete på en sluttning sker rörelsen inte i upp- och nedriktning, utan parallellt längs den, med en gradvis höjdförändring. Det är nödvändigt att klippa området uteslutande i torrt väder och på torkat gräs. Att rensa däcket eller gräsuppsamlaren från klippda stjälkar sker först efter att motorn har stannat helt. Lämna inte den medföljande utrustningen när det finns barn eller husdjur i närheten av den. Undvik att flytta klipparen på asfalterade stigar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Hur ser ägarrecensioner ut om användning av sladdlösa gräsklippare? De flesta ägare av förortsfastigheter noterar bekvämligheten och funktionen hos sådan utrustning. Det är praktiskt taget inte sämre än trådbundna modeller, men ger större rörelsefrihet. Nästan alla ägare noterar behovet av att köpa ett andra utbytbart batteri för permanent användning. Detta kommer att öka arbetstiden med enheten upp till 40-60 minuter.

Premium gräsklippare har fått de mest gynnsamma recensionerna. De kan helt ersätta bensinmotstycken och icke-självgående modeller som behöver förarkontroll hyllas mycket. Bekvämlighet vid användning och transport av de flesta modeller noteras - de passar enkelt in i bagageutrymmet på en bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men mulningsfunktionen nämns oftast av ägare till hus med gräsmattor som värdelösa. Det behövs bara för dem som föredrar naturligt gödningsmedel.

Rekommenderad: