Elektriska Grästrimmare: Top 2021 Elektriska Gräsklippare. Hur Väljer Man En Handhållen Gräsklippare Med Kniv Och Snöre? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Grästrimmare: Top 2021 Elektriska Gräsklippare. Hur Väljer Man En Handhållen Gräsklippare Med Kniv Och Snöre? Recensioner

Video: Elektriska Grästrimmare: Top 2021 Elektriska Gräsklippare. Hur Väljer Man En Handhållen Gräsklippare Med Kniv Och Snöre? Recensioner
Video: Här är gräsklipparen som är bäst i test - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Mars
Elektriska Grästrimmare: Top 2021 Elektriska Gräsklippare. Hur Väljer Man En Handhållen Gräsklippare Med Kniv Och Snöre? Recensioner
Elektriska Grästrimmare: Top 2021 Elektriska Gräsklippare. Hur Väljer Man En Handhållen Gräsklippare Med Kniv Och Snöre? Recensioner
Anonim

Olika verktyg kan användas för att ta bort gräs från gräsmattan och från infältet. Men trots stark konkurrens från bensinmotståndare kommer inte elverktyget att ge upp sina positioner. Du behöver bara noggrant förstå vad det är - och då kommer resultatet att motivera alla investeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

I teorin kan till och med en gammaldags ljusspel användas för klippning. Men trots den hundraåriga historien finns det ingen verklig mening med den. En elektrisk handhållen gräsklippare är mycket mer produktiv. Därför kan du utföra otroligt arbete för manuell klippning på kort tid. Samtidigt förloras inte en enorm mängd fysisk styrka.

Till skillnad från bladet på en hand lie, går linjen i en elektrisk apparat inte sönder när den kommer i kontakt med stenar, trädstammar och andra hinder . I de allra flesta fall används denna teknik för att trimma toppen av grässtrån. Den elektrifierade gräsklipparen är utformad för att rotera så snabbt som möjligt.

Om det inte är en odlad äng som ska klippas, utan ogräs, ändras linan för en kniv - den kommer att”ta” även de grovaste plantorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grästrimmern kan, till skillnad från gräsklipparen i full storlek, användas för mer än bara klippning av gräsmattan. Han hjälper också till med underhållet av parken eller trädgården. Denna enhet är också oumbärlig när du behöver ta bort vegetation nära en vägg eller staket. Sådant arbete, liksom att sätta ordning på trädgårdsbuskar, underlättas kraftigt av trimmerns ökade noggrannhet och noggrannhet.

Direkt i arbetet kommer det att vara möjligt att skapa enkla geometriska former från vegetation . Genom att välja garn med olika tjocklek kan du anpassa gräsklipparen till en specifik grässtorlek. Trimmern klarar buskar tack vare knivar, som kan tillverkas inte bara av metall utan också av plast. Plastskärare är ännu mer lönsamma eftersom de inte är korroderade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden från elektriska flätor?

För att svara på denna fråga måste du jämföra enhetsdata för huvudpunkterna. Trimmern arbetar främst med små växter och visar sina fördelar på svåråtkomliga platser. Det är mycket svårt att städa vegetationen längs gräsmattan eller på sluttningen med samma snedställning - och trimmern löser denna uppgift perfekt. Gräsklippare klarar tät grästillväxt. De är "i tänderna" (eller snarare "på linjen" eller "på disken") till och med små träd, särskilt buskar. Du kan använda dessa maskiner för att klippa växter upp till 7-8 timmar om dagen, vilket gör ordning på saker och ting över ett stort område.

Det finns också en skillnad i layouten. Flätor kan utrustas med en cirkulär kniv, men för trimmare är det troligen exotiskt . Motokoserna är också lätta att urskilja genom handtagens design: de är större och mer som ett cykelhandtag. Naturligtvis är trimmern sämre i prestanda och kan arbeta mindre tid utan avbrott. Trimmern är lättare än buskskärare. Skillnaden är lätt att avgöra även utan vikter. Därför är den elektriska lie inte användbar för dem som vill arbeta lättare och utan onödig stress. Men konsumenter av flätor har ett mycket större utbud av tillbehör och tillbehör. Med hänsyn tagen till trimmerns särdrag är det mycket mer troligt att de använder borstsaxen från batterier och inte från elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Elektriska trimmare har blivit mer populära inom hemsegmentet under de senaste åren. Även det värsta, i jämförelse med bensinmotstånd, hindrar inte rörlighet detta. Sådan popularitet beror till stor del på hur dessa enheter fungerar, hur de tillverkas. Trimmerna hos olika företag är ganska lika, men det finns vissa nyanser beroende på företagets tillvägagångssätt. I moderna trimmare används endast en typ av elmotor - en som fungerar på likström och har en borstsamlare.

En sådan motor är verkligen den bästa, det är inte för ingenting som den nästan har ersatt andra drivalternativ på elverktyget . Dess främsta fördel är att det är enkelt att bibehålla den önskade hastigheten. De noterar också billigheten och utmärkta mekaniska parametrar. Pumphjulet på baksidan driver bort het luft mycket effektivt.

Men utöver det är motorn också utrustad med internt överhettningsskydd, som implementeras tack vare ett termiskt relä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elmotorn kan installeras ovanifrån eller underifrån. När de placeras ovanför, uppnår designers ökad enhetseffekt. Detta resulterar dock i en ökning i storlek. Det är svårare att anpassa sig till styrningen av en sådan gräsklippare. Bottenmotorn hjälper till att göra enheten mer kompakt, den fungerar tydligare och förutsägbart.

men svagheten hos den nedre kretsen är dess oförenlighet med klippning av blött gräs … Annars är risken för elektriska skador extremt hög. För tillverkning av elmotorhöljen används vanligtvis speciell plast i form av ett par ämnen. Overheadmotorer är utrustade med en speciell droppplatta för att rymma kontrollpinnen. Det måste utföras med en böjning som skyddar operatörens hand mot mekanisk påfrestning. Trimmerns motorhus är utrustat med hetluftsventiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat hål är inloppet för matningskabeln. Naturligtvis kan man inte låta bli att nämna ledningens organisation. Startknappen är nödvändigtvis fjäderbelastad. Oftast utförs det i form av en trigger. Det är också vanligt i moderna mönster att ha ett switchlås för att skydda mot oavsiktlig start.

Om trimmern är utrustad med en övre stång är transmissionsaxeln placerad inuti den . (högst upp på motorn). När du installerar det i botten läggs strömkablar och kablar till styrsystemet i baren. Detta alternativ innebär ofta tillverkning av en monolitisk stav, som mest pålitligt skyddar mot mekanisk påfrestning. Men ibland gör konstruktörer det annorlunda. Hjälpstaven är D-formad. Det är omöjligt att möta den på en streamer med en botten enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna handtagskonstruktioner innebär alltid applicering av en halkfri beläggning. Användare kan justera vinkeln på hjälphandtaget i förhållande till den övre axeln baserat på deras preferenser och behov. Den nedre stången kan kallas den andra halvan av den elektriska trimmern. Ytterligare en axelöverföringskraft placeras inuti den, och en växellåda, kompletterad med en skärdel, placeras nedanför. Underarmarna kan vara raka eller krökta. I det andra fallet används naturligtvis inte en helmetall utan en flexibel drivaxel.

Anslutningen mellan de två stavarna tillhandahålls av en speciell koppling . Eftersom den enkelt kan tas bort är det inte svårt att demontera enheten - vilket underlättar transporten mycket. Reducerare är gjorda som ett avfasningspar. Eftersom dessa är ganska viktiga komponenter tillhandahålls ett kontinuerligt smörjsystem. Den bottenmonterade motorn placerar skärdelen på axeln, vilket minskar energiförluster och förenklar underhållet.

Bild
Bild

Själva gräsklipparen på huvuddelen av trimmarna är en rulle med en speciell typ av linor. Linjens ändar släpps genom spolledarna. När klippaggregatet snurrar är linan i kontakt med vegetationen. Den lilla tvärgående diametern som roterar med 7000-8000 varv / min klipper effektivt gräset. Gradvis leder detta till slitage på linan, och en ny del av den kommer från rullen.

Om det krävs mer produktivt, om än grövre arbete, är trimmern utrustad med en skiva . Nästan alla moderna modeller kan fungera med båda typerna av skärande delar - eftersom behovet av dem uppstår växelvis. När skivan är installerad kan även små träd och buskar klippas.

Skyddsfodral tillhandahålls för att skydda användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter dessa omvandlingar matas en utjämnad likström genom en startomkopplare till statorlindningarna och borstaggregatet. Under dess verkan uppstår ett elektromagnetiskt fält i statorn. Passagen av kraftlinjerna för detta fält genom ankaret skapar en elektrodynamisk kraft, under vilken rotorn börjar snurra. En axel / växellåda används för att överföra rotationskraften (om motorn är placerad ovanpå).

Så snart enheten når sin högsta hastighet kan du börja arbeta . Skillnaden i batterimodeller är bara i strömkällan, annars är hela processen densamma som beskrivs ovan. Den utarbetade designen verkar bara onödigt komplicerad - i själva verket bringas trimmarna i den moderna modellen till perfektion.

De är ganska pålitliga. Men mycket beror på att klippverktyget fungerar korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss försöka ta reda på om det är värt att köpa en elektrisk trimmer alls, vad är dess styrkor och svagheter. Den elektriska apparaten kan användas både i trädgården och i grönsaksträdgården. Det är mer perfekt än en bensinanalog redan eftersom det inte skapar skadliga, giftiga förbränningsprodukter. Det är inte svårt att använda sådan utrustning, att etablera och reparera den. Noggrann läsning av instruktionerna gör att du kan använda enheten i 98% av fallen utan minsta svårighet.

Det är inte svårt att vid behov köpa en del för att ersätta en trasig och sedan byta ut den med egna händer . En elektrisk hemmalj skapar mycket mindre buller än en förbränningsmotor. Trots den relativt minskade produktiviteten klarar den sitt mål bra - och det är osannolikt att trädgårdsmästare kan önska sig något annat. Slutligen finns det ett brett utbud av elektriska trimmermodeller. De väljs utifrån personliga behov och tillgängliga medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men vi måste också komma ihåg om den negativa sidan av sådan utrustning, nämligen:

  • det är inte tillräckligt mobilt (om det inte finns tillräckligt med strömkabel är en del av gräsmattan eller trädgården inte tillgänglig);
  • i avsaknad av spänning i nätverket eller vid förändringar i strömförsörjningsparametrarna för den elektriska ljuden blir det värdelöst;
  • i ett stort område är låg produktivitet avgörande.
  • risk för arbete i regn och på särskilt fuktiga platser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Strömtrimmeren som beskrivs ovan kan fortfarande variera något från tillverkare till tillverkare och till och med till specifik modell. Så enheter med en kniv och en fiskelina är de mest praktiska, jämfört med de som bara kan användas med en kniv eller bara med en fiskelinje. För din information: på vissa modeller kan rullar med inte bara två, utan med fyra eller sex lediga ändar användas. När det gäller knivar och skivor är den största skillnaden mellan dem materialet som används . De är gjorda inte bara av metall, utan också av extra stark plast.

Linjen finns i olika tjocklekar. Om du bara behöver klippa ängsgräs eller gräsmatta, använd 1, 2–2, 5 mm linjer. Större fiskesnöre hjälper till att ta bort även vass, kryssvansar och andra växter med tjockare stjälkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stålknivar är effektiva för att rensa små buskar. Några av knivarna är gjorda med flera blad.

Skivan skiljer sig från kniven genom att den låter dig utföra det mest känsliga arbetet, till exempel trimma buskar längs en lockig linje . En skivanordning är också lämplig för beskärning av trädgrenar. Minimodellerna är utrustade med en elmotor nedanför. En sådan enhet är idealisk för dem som inte kan skryta med stor fysisk styrka. Det är sant att motorns mekaniska impuls sannolikt är liten - vanligtvis upp till 0,65 kW. Lågeffekts elektriska lie är huvudsakligen utrustade med huvuden som endast är avsedda för att säkra rullar med fiskelina.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

Visst ingår i toppen och erkänd som de bästa modellerna av de tyska elektriska trimmarna av märket Bosch.

De kännetecknas av följande funktioner:

  • långsiktig drift;
  • ökad tillförlitlighet;
  • utmärkt effektivitet;
  • vass knivslipning.

Om du behöver välja bland trimmarna med en lägre motorplacering, kan du inte bara vara uppmärksam på produkterna Bosch, men också Black och Decker … Båda märken anses vara mycket balanserade och presterar bra. För toppmonterade produkter förtjänar trimflikar uppmärksamhet. från MTD.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland rysk utrustning sticker produkterna ut när det gäller kvalitet företaget "Stavr " … Trimma detta TE-1400R-klass utrustad med en kniv som lämpar sig för att rensa buskar och stora gräsmattor. Tjockleken på den tillhandahållna fiskelinjen är 1,6 mm. Den kan rotera med en hastighet av upp till 10 tusen varv per minut. Modell TE-1700 R designad för ett särskilt bekvämt grepp. Klipplistens bredd är 0,42 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anmärkningsvärt och " Interskol MKE-30/500 " … Enheten var utrustad med en teleskopstång. Konsumenter noterar låg vibrationsintensitet och ganska tyst drift. Det finns bara en klar nackdel - något begränsad effekt. Daewoo DATR 450E , eftersom det är lätt att förstå från namnet, utvecklar den en effekt på endast 0,45 kW. För rengöring av gräsmattan i närområdet är detta dock tillräckligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ kan vara Huter GET 400 … Denna modell är något kraftfullare (utvecklar en insats på endast 0,48 kW). Det noteras att det knappast är lämpligt för långt gräs. Skydd av växeln tillhandahålls. Med kraft tilldelas den Greenworks 1200W GST1246 … Drivrutinen på denna trimmer är mycket pålitlig. Skärlistens bredd är 0, 41 m. Täckning av skärdelen med ett hölje tillhandahålls. Ganska högt ljud kan vara det enda problemet.

Andra företag som tillverkar elektriska trimmare inkluderar följande:

  • Stihl;
  • Oleo-Mac;
  • Patriot;
  • Mästare;
  • Gardenlux.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Naturligtvis måste du styras av betyg och recensioner när du väljer en elektrisk trimmer. Men inte mindre viktig är den objektiva tekniska informationen om produkterna. Först och främst måste du titta på hur svår situationen på webbplatsen är. En lätt maskin kommer säkert att klara underhållet av en välskött gräsmatta . Men framför det vildväxande ogräset kommer han att vara maktlös. Den odlade arealens totala areal bör också beaktas. På mycket stora ytor kan bara kraftfulla trimmare vara ganska effektiva.

Viktig! Om du planerar att betjäna ett stort område är det lämpligt att välja modeller med avstängningssensorer.

Det är inte alltid möjligt att oberoende spåra överdriven uppvärmning av arbetsdelarna . Och när de överhettas minskar deras resurs betydligt, så en liten överbetalning för automatisering är fullt berättigad.

Bild
Bild

För en sommarstuga med ett mycket blygsamt område (och för en gräsmatta på 2-3 tunnland) räcker det med en trimmer med en lägre placering av motorn med en total effekt på 0,3-0,4 kW. En sådan enhet hjälper till att ordna saker direkt bredvid huset, staket, rabatter. Rotary low-power trimmers (nämligen dessa modeller med en lägre motor) låter dig ställa in arbetsytan i önskad vinkel. På grund av detta de klarar arbetet även på de svåraste platserna … Men det måste förstås att den lägre platsen för den elektriska enheten innebär otillräcklig tillförlitlighet för enheten. Det kan misslyckas vid arbete omedelbart efter kraftigt regn eller på en översvämmad äng. Men för kvinnor, gamla människor och ungdomar är detta det bästa alternativet på grund av dess lätthet och rörlighet.

När det gäller luftenheter är det inte bara tillförlitliga och problemfria modeller . Bara de kan effektivt hantera heterogen vegetation. Många människors erfarenhet tyder på att endast en trimmer med en övre motor med en effekt på 0,9 kW kan skapa ordning på ett lanthus med växter. Det är också nödvändigt att ta produkter med den tjockaste fiskelinjen för detta fall.

Du bör inte räkna med att installera en tjockare fiskelinje än vad som anges i instruktionerna. Vanliga rekommendationer "minska cykeltiden och titta på överhettning noga" hjälper inte eller hjälper väldigt lite.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att vara uppmärksam på bommens enhet. På trimmer med låg effekt är den rak och inte för lång. Denna lösning kommer att tilltala kvinnor. Men om det inte finns någon specifik användare (trimmern köps för en organisation eller för en familj), är det lämpligt att använda modeller med teleskopstavar. De är mycket lättare att anpassa efter personliga behov.

Monolitiska böjstavar i botten används på trimmare med effekt från 0, 65 kW och högre . När det gäller skärlisten (0,23–0,45 m), ju större den är, desto mer produktiv är enheten. Trådlösa trimmermodeller är mer mobila än nätverkstrimmer, men mindre praktiska att använda. Du måste noggrant övervaka att batteriet inte tar slut. Dessutom, när laddningen sjunker under 30%, sjunker driftseffekten kraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Det räcker inte att bestämma en modell efter betyg och tekniska egenskaper. Det är viktigt att veta hur du använder den köpta enheten. Det är inget komplicerat i detta - du kan börja klippa gräset direkt efter köpet och bara ta hand om en bra smörjning av växellådan med litol.

Viktig! När du sträcker kabeln, se till att den inte ligger i maskinens bana.

Det är mycket lämpligt att ta bort drivved och stubbar, glasbitar, stenar och andra fasta föremål från hela området som ska rengöras (och för tillförlitlighet - och från området intill) i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Håll andra människor och husdjur borta från den elektriska trimmern medan du arbetar. Även på ett avstånd av 10–15 m kan kasserade partiklar av mulch komma in i ögonen och luftvägarna. Och att få dem på huden, kläderna är också osannolikt trevliga. Av samma anledning rekommenderas att klippa gräset, flytta sig bort från byggnader och bilar, och inte tvärtom. Det är också opraktiskt att närma sig staket, väggar och andra strukturer alltför mycket eftersom det kan leda till att skäranordningen går sönder.

Att köra i en elektrisk trimmer är enkelt . När den tas i drift startas den helt enkelt och stängs av 3-5 gånger i rad. Detta är tillräckligt för att avgöra hur lätt lanseringen kommer att bli. Om allt är i ordning, arbeta med trimmern i 5 minuter på gräsmattan. Vid daglig användning bör du fokusera på 20/20 -läget.

Bild
Bild

Bältet sätts på den färdigmonterade och färdiga enheten. Därefter justeras bältet för att passa deras anatomiska egenskaper. Om allt görs korrekt blir dina händer inte trötta. Men när sådan trötthet uppträder, särskilt om en obehaglig vibration fortfarande uppstår, är det bättre att stanna och ändra bältets position. Denna justering upprepas tills det minsta besväret försvinner.

Bältet ska dras åt helt i alla lägen . Gräsmattor brukar klippas enligt villkorade rutor, tilldelade ganska mentalt. De rör sig medurs för att eliminera hanteringsproblem. För att klippa vegetation vid roten arbetar de genom att vidröra ytan i en vinkel på 30 grader eller mer. Ju lägre linjen placeras, desto smidigare blir snittet.

Viktig! Gräs för hö klipps med en trimmer strikt vid roten. Annars kommer den att krossas, det blir nästan omöjligt att samla den avfasade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha mött ett stort ogräs klippte de utrymmet runt det. Efter avslutat arbete avlägsnas allt ogräs för hand . Om det finns många av dem, använd kraftfullare klipputrustning eller byt linje till en skiva. Högt gräs klipps vanligtvis i två riktningar. I det första passet tas plantornas toppar bort, och i returpasset är stången redan på önskad höjd. Om snåren är mycket kraftfulla måste du göra flera höger- och flera vänsterrörelser på varje rad. Att klippa höga gräs direkt under roten är opraktiskt - slingrande långa stjälkar på linan kommer att stoppa arbetet under lång tid.

Viktig! I blött väder, särskilt under regn, är det absolut oacceptabelt att arbeta med den elektriska trimmern.

Bild
Bild

Granska översikt

Slutligen är det värt att bekanta sig med vad köpare tycker om vissa enheter. Mycket bra betyg ges till el trimmer Oasis TE-120 … Det är mycket enkelt att byta ut linjen på denna maskin. Det är också berömt för sin minimala vibration, liksom Champion ET1203A … "Champion" är lämplig för personer med liten statur, men det är omöjligt att klippa gräset vid roten. Motstridiga bedömningar ger Ryobi RBC 1226i … Bekvämligheten med det kombinerade höljet överskuggas något av den ökade ljudnivån. När det gäller Daewoo DATR 1250E är detta också en bra enhet. Det kan fungera även på vått gräs. Vikningen gör trimmern bekvämare, men det kan vara svårt att sätta in linan.

Oleo-Mac TR-111E kännetecknas av en genomtänkt design. Denna trimmer skär gräset väldigt brett. Märkeslina kommer lätt att bryta unga träd. Men nackdelen med enheten är det höga priset och den betydande kostnaden för reservdelar. Med jämna mellanrum måste du blåsa av damm (dock som all annan elektrisk utrustning).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är de gjorda av metall. Tillsammans med att skydda förarens fötter från att beröras av skivan eller linan, avleder skyddet det klippta gräset åt sidan. Därför kan det inte skada själva maskinen. Förarens arm är mindre trött tack vare det justerbara höftbältet. Bältet är fäst vid öglorna på kroppen och på den övre axeln.

Avslutande beskrivningen av enheten är det värt att nämna att konstruktörerna medvetet vägrar hastighetsregulatorer . Ju snabbare arbetselementet snurrar, desto effektivare är klippningen - det finns inga undantag från denna regel. Nu kan du se hur ett sådant verktyg fungerar. När den är ansluten till ett 220 V -nät börjar en växelström strömma. Den går först in i den inbyggda likriktaren och sedan i det kapacitiva filtret.

Rekommenderad: