Young's Björk (24 Bilder): Hängande Gråtbjörk I Landskapsdesign, Beskrivning Av Betula Pendula Youngii, Exempel På Landskapsdesign

Innehållsförteckning:

Video: Young's Björk (24 Bilder): Hängande Gråtbjörk I Landskapsdesign, Beskrivning Av Betula Pendula Youngii, Exempel På Landskapsdesign

Video: Young's Björk (24 Bilder): Hängande Gråtbjörk I Landskapsdesign, Beskrivning Av Betula Pendula Youngii, Exempel På Landskapsdesign
Video: Omvisning i den nye Veterinærbygningen på Ås 2024, April
Young's Björk (24 Bilder): Hängande Gråtbjörk I Landskapsdesign, Beskrivning Av Betula Pendula Youngii, Exempel På Landskapsdesign
Young's Björk (24 Bilder): Hängande Gråtbjörk I Landskapsdesign, Beskrivning Av Betula Pendula Youngii, Exempel På Landskapsdesign
Anonim

Youngs björk ser bra ut i utformningen av landskapsdesign. Detta lilla träd har utmärkta dekorativa egenskaper, så det lämnas aldrig utan uppmärksamhet på trädgårdstomten.

Bild
Bild

Särdrag

Betula pendula Youngii ser ut som en smal, graciös växt. Ett lövträd kan planteras ensamt eller delta i kompositioner.

Bild
Bild

"Pendula" används ofta vid bildandet av parkområden och gränder på ett privat hus.

Bild
Bild

På grund av den "gråtande" kronan och stammens ljusa färg ser kulturen utsökt och delikat ut.

En dvärgdvärgbjörk ympad på en Youngii -stam kännetecknas av långsam tillväxt, den kan växa med cirka 0,3 meter per år . Den högsta kulturhöjden anses vara 40-60 cm. Kronbredden på ett träd är vanligtvis lika med dess höjd. Beskrivningen av växten indikerar att färgen på stammen på Young's björk är praktiskt taget densamma som den hos dess släktingar, vanligtvis är den i ung ålder ljusbrun, senare blir den vit. Det kännetecknas också av mjukhet och förekomst av svarta sprickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Formen på kronan på en gråtande björk är paraplyformad, den har långa flödande grenar.

Bild
Bild

Växtens lövverk kännetecknas av en diamantform, en ojämn ände och en ljusgrön färg . På hösten blir bladen ljusgula. Kulturens blomningstid är mitt på våren. Vid den här tiden visas långa honungsörhängen på trädet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frukten av Betula pendula Youngii är liten, elliptisk, liknar en lejonfisk . Växtens rotsystem är ytligt, men samtidigt ganska starkt.

Youngs björk tillhör långlivade träd, i genomsnitt lever den från 110 till 120 år.

Bild
Bild

Vård och reproduktion

Youngs björk anses vara en opretentiös växt, det kräver inga speciella vårdåtgärder. men vissa regler för hemtjänst får inte glömmas bort.

Bild
Bild

För att ett dvärgträd ska glädja sina ägare med en smaragd och vacker krona är det värt att lyssna på följande rekommendationer om vård och plantering

  1. Det är bättre att plantera trädet på en ljus plats, eftersom stark skuggning kommer att bromsa björkens tillväxt och antalet blommor och löv kommer att minska mycket.
  2. Betula pendula Youngii bör inte isoleras ytterligare eftersom det tål låga temperaturer väl. Trädgårdsmästare bör dock inte glömma att skydda trädbarken från gnagare. För detta ändamål, under den kalla årstiden, kan kulturen säkras med ett nät och fixera det på ett avstånd av 5 cm från stamcirkeln.
  3. Youngs björk kan planteras på vilken jord som helst, men alkalisk jord anses vara det bästa alternativet i detta fall.
  4. Unga exemplar av Betula pendula Youngii kan reagera på förorenad luft, så det är bättre att plantera en mogen vuxen växt i en stadspark eller offentlig trädgård.
  5. På grund av rotsystemets yttyp kräver kulturen regelbunden vattning, särskilt i torrt, varmt väder. Vid bevattning av ett träd bör en trädgårdsmästare komma ihåg att överflöd och stagnation av vätska har en negativ effekt på björk. Av denna anledning rekommenderar experter att organisera ett tjockt dräneringsskikt när du planterar trädet.
  6. Jungs björk kräver regelbunden utfodring, särskilt under de första åren av livet. Innan de första bladen dyker upp på växten bör den befruktas med 1 kg gödsel, 15 g nitrat och 10 g urea, utspädd i en hink med vatten.
  7. För full andning av rötterna måste stammcirkelns jord ständigt lossas och ogräset måste försiktigt elimineras. Efter bevattning är det nödvändigt att täcka jorden med torv nära björken.
  8. Regelbunden beskärning och kronformning av Betula pendula Youngii krävs inte. På våren måste du ta bort torkade björkkvistar med en beskärare.
Bild
Bild

Överensstämmelse med ovanstående regler bidrar till att trädet kommer att växa och utvecklas väl.

För att föröka en gröda måste en trädgårdsmästare så frön som skördas på hösten . För plantering måste du använda en behållare med förberedd jord. Fröna är begravda i marken, varefter jorden mults.

Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Om björken som planteras på platsen blir gul, torkar, inte bär frukt, har den troligen angripits av sjukdomar eller skadedjur.

Bild
Bild

Denna växt, liksom många andra, kan drabbas av infektiösa eller icke-infektiösa sjukdomar, liksom olika parasiter som kan infektera både svaga och friska träd.

Oftast lider Betula pendula Youngii av följande sjukdomar och skadedjur

Tinder svamp . Ofta angriper denna sjukdom försvagade kulturer. Svampsporer kan tränga igenom skador i cortex, där de börjar sin vitala aktivitet. Vid skada på ung björk sker en betydande minskning av dess liv. Om ett träd lever under ogynnsamma förhållanden och påverkas av en tinder svamp, kommer kulturen att dö om 4 år.

Bild
Bild

En vuxen växt kännetecknas av större motståndskraft, men om en sjukdom upptäcks bör den skäras ner så att infektionen inte kommer till andra representanter för floran.

" Häxkvast "- denna sjukdom inträffar efter björkens nederlag av en pungdjurssvamp. Dess celler multiplicerar aktivt, vilket orsakar bladdeformitet och utseendet av en vaxartad beläggning på bladen.

Bild
Bild

Mjöldagg anses vara den vanligaste sjukdomen hos dvärgprydnadsbjörk. Med denna sjukdom påverkas växten under de första sommarveckorna, det är då som en spindelnätliknande blomma dyker upp på trädets löv. Det drabbade lövverket dör gradvis och skotten slutar utvecklas.

Bild
Bild

Dropsy är bakteriell . Denna sjukdom anses vara den farligaste hos björkar, den åtföljs av uppkomsten av svullnad med vätska inuti. Efter växtens vävnad dör, bildas sönderrivna kanter. Efter flera års sjukdom dör trädet.

Bild
Bild

För att bekämpa infektioner och skadedjur av Young's björk är det värt att använda speciella preparat. De senare är uppfödda enligt instruktionerna och används för periodisk sprutning av kulturen.

Bild
Bild

Exempel inom landskapsdesign

Det dekorativa trädet i Jungs björk passar bra med barrgrödor. På hösten, när lövverket blir gult, kan Betula pendula Youngii skapa en elegant resonans med gröna nålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare de hängande grenarna kan trädets krona vara gjord i vilken form som helst. Dessutom ser växten bra ut i ett skogsområde, på en gränd och i ett trädgårdsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jung passar bra med buskar och lövträd.

Rekommenderad: