Björk På Platsen: Skyltar, Det är Bra Eller Dåligt Att Plantera En Björk På Gården Nära Huset, Björk I Landskapsdesign Av En Trädgårdstomt

Innehållsförteckning:

Video: Björk På Platsen: Skyltar, Det är Bra Eller Dåligt Att Plantera En Björk På Gården Nära Huset, Björk I Landskapsdesign Av En Trädgårdstomt

Video: Björk På Platsen: Skyltar, Det är Bra Eller Dåligt Att Plantera En Björk På Gården Nära Huset, Björk I Landskapsdesign Av En Trädgårdstomt
Video: Björk - Bra Att Veta Om Björken, Björkar & Björklöv (Betula) | AlterHedens 2024, April
Björk På Platsen: Skyltar, Det är Bra Eller Dåligt Att Plantera En Björk På Gården Nära Huset, Björk I Landskapsdesign Av En Trädgårdstomt
Björk På Platsen: Skyltar, Det är Bra Eller Dåligt Att Plantera En Björk På Gården Nära Huset, Björk I Landskapsdesign Av En Trädgårdstomt
Anonim

Björk är inte det mest populära trädet i trädgårdslandskapsarkitektur. Det finns många anledningar till detta, allt från logiska till tecken och vidskepelse. Låt oss försöka ta reda på hur lämplig plantering det är, liksom vilka positiva och negativa aspekter det har.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När du planerar att plantera en rysk skönhet - en björk på sin webbplats, är trädgårdsmästare säker på att vara intresserade av alla för- och nackdelar. Det är bra eller dåligt att ha ett sådant träd, var och en bestämmer själv. När du utformar ett territorium måste du ta hänsyn till många punkter . Detta är en kombination med andra växter och jordens tillstånd och funktioner i reliefen. När man tänker på landskapsdesign bör man överväga hur krävande en viss kultur är och hur den kan komma överens med befintliga växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snövit björk med smaragdfärgade blad ser väldigt mild och attraktiv ut, men du bör överväga för- och nackdelar som du måste möta

  • Det är ingen hemlighet att det här trädet låter dig visuellt utöka utrymmet, så det kommer att vara lämpligt att titta även i inte för stora områden. Kronan ligger ganska högt, och skuggan från den är inte tät, snarare glidande, så den kommer inte att blockera solljuset till andra växter.
  • Många trädgårdsmästare tycker att björk kan ge energi och lindra stress. Samtidigt fungerar trädet som en källa till värdefulla växtråvaror. Det kommer också att kännas bra i våta områden, och rötterna kommer snabbt och effektivt att tömma området.
  • Växten kännetecknas av god överlevnad. Även om den tas från skogen kommer den snabbt att bosätta sig på en ny plats.
Bild
Bild

Men med alla positiva aspekter finns det ett antal nackdelar . Den viktigaste är komplexiteten i att organisera en gräsmatta på en plats med björkar. Anledningen till detta är mycket enkel. Trädets rotsystem är ganska kraftfullt, så det tar aktivt upp näringsämnen och fukt från alla växter i närheten.

För att förhindra att detta händer måste du tänka på högkvalitativ markberedning, samt vattna plantorna i tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var är det bästa stället att plantera?

Plantering av plantor sker vanligtvis på våren eller hösten. De mest lämpliga platserna anses vara något skuggade . Detta kommer att minska avdunstningen av fukt från marken.

Bild
Bild

Landningsgropens storlekar beräknas separat i varje fall . Huvudvillkoret är att de motsvarar rotsystemets storlek. Rotkragen placeras på markytans nivå. När det gäller jordtyp är lite sura lösa, med ett litet innehåll av humus, ganska lämpliga. Det är bäst att landa på kvällen eller i grumligt väder.

Bild
Bild

Trädgårdsmästare noterar att björk är en bra växt för hemmet, eftersom det är ganska opretentiöst. Landningsplatsen måste dock tas om hand i förväg. Till exempel, du bör inte placera trädet nära buskar som behöver ofta vattnas, eftersom det tar den maximala mängden fukt från jorden.

Det är bäst att placera en björk på den östra sidan av förortsområdet. Detta hjälper dig att uppnå den optimala balansen mellan ljus och skugga hela dagen.

Bild
Bild

Vad kombineras i landskapsdesign?

Gräsmattor slår inte alltid rot väl under björkträd. Det är bättre att experimentera och ge företräde till exempel för små bär. Trädgårdsmästare skryter också med att småfruktiga remontanta jordgubbar mår bra i omedelbar närhet, eftersom de tolererar skugga och fuktunderskott bra.

Bild
Bild

På sandjord är pelargoner, majsliljor eller veronica lämpliga. På leran växer en violett, ormbunke eller murgröna budra bra. Det viktigaste är att ge ordentlig vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landskapet återupplivas av närvaron av en kontrasterande bakgrund. Detta kan uppnås genom att plantera rätt växter.

  • Experter på landskapsdesign rekommenderar att man överväger en krypande seg som ett alternativ . I slutet av våren täcker den marken med en hög, upp till 35 centimeter, matta täckt med små blå blommor. Växten trivs i skuggan och ser bra ut efter att ha klippt gräsmattan.
  • Björk ser mycket bra ut mot bakgrunden av dekorativa Thunberg -bär . De har rikt lila lövverk, som ser väldigt imponerande ut i sig. Men i detta fall kan placeringen av stauder mellan rötterna bli ett problem, därför bör man förbereda sig för hindringen av björkdungen. Detta måste beaktas för att inte hamna i en obehaglig situation.
  • En ormbunke är lämplig för att skapa en bakgrund för en björk . Den tål torka väl och kan växa i skuggan. Ormbunken har vackra snidade löv, så bredvid kan du utrusta ett rekreationsområde - utsikten kommer alltid att glädja besökarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste vara mycket försiktig när du kombinerar björk och tall . Faktum är att varje träd har ett kraftfullt rotsystem, vilket kan orsaka problem. I alla fall måste både björk och barrträd planteras inte nära huset, eftersom rötterna kan skada byggnadens grund.

Bild
Bild

Vi får inte glömma att björkar älskar fukt. Av denna anledning är det bäst om det finns en vattendrag i omedelbar närhet. Och på sommaren kommer förekomsten av kärr -iris vara mycket effektiv. Du kan också plantera närliggande äpple- och körsbärsträd, de ser vackra ut under blomningen, när kronorna strös med små blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vidskepelse

Överraskande, men för många människor är mycket viktiga tecken. Sedan antiken har björk betraktats som ett magiskt träd. Och även i vår tid har vidskepelser en plats att vara, medan de oftast innehåller kraftigt negativ information.

  • Man trodde att björksaft var en av huvudingredienserna för en trolldryck gjord av onda häxor.
  • Tecken indikerar också att det inte kommer att finnas någon lycka i ett hus som ligger bredvid björkar.
  • Förekomsten av detta träd på gården, enligt tecken, leder till stridigheter och hindrar invånarna från att bygga starka relationer.
  • Tillväxten på stammen tillskrivs ursprunget på grund av påverkan av magiska krafter. Det bör noteras att björkar planteras ganska ofta på kyrkogården, man tror att de förbinder vår värld med efterlivet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan dock inte sägas att alla vidskepelser är uteslutande negativa. Flera av dem har ett bra budskap.

  • Till exempel, om du sticker björkgrenar i en ladugård, hjälper de till att ge skydd mot de mörka krafterna.
  • Om du monterar en kvast från björk och lämnar den på vinden, kommer blixtar aldrig att träffa huset.
  • Kvistar på en bröllopstårta - till fred och harmoni i en ung familj.
  • Om ett björk växer utanför porten kommer huset att skyddas från det onda ögat och svarta krafter kommer inte att tränga in i det.
  • Om du lägger en kvast från grenarna på detta träd vid kvinnans huvud under förlossningen, kommer processen att gå lättare och smärtan kommer att avta.
  • Man tror också att en man bör plantera en björk på sin sons födelsedag. I det här fallet kommer hon att skydda barnet från skada.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också väderskyltar:

  • knopparnas öppning förutspår vårens förestående ankomst;
  • gula blad i augusti - för kall vinter;
  • om bladen inte faller under lång tid, kommer snön inte att falla på länge;
  • fåglarna som gömmer sig i kronan talar om stormens närmande;
  • mycket björksaft - för en regnig sommar;
  • om lövverket börjar bli gult från botten till toppen - detta är i slutet av våren, tvärtom - tidigt.
Bild
Bild

Om du måste fälla en björk, och oavsett vad som var orsaken, måste du be om förlåtelse från trädet . Efter det borde det stå en annan dag. Efter att björken har skördats måste en ny växt planteras i stället, och dess utseende är inte grundläggande.

Bild
Bild

Vidskepliga människor håller med om att trädet bakom staketet har en positiv innebörd . Det kommer att rädda huset från onda andar, skador och onda ögon och kommer inte att skada. Det bör emellertid noteras att människor som särskilt tror på omen fortfarande bör välja ett mindre kontroversiellt träd för plantering på sin personliga tomt. Tja, resten bör styras av logik och deras egna preferenser.

Rekommenderad: