Schmidt Björk (25 Bilder): Beskrivning Av "järn" Björk, Drag Av Trä, Där Det Växer, Omfattning

Innehållsförteckning:

Video: Schmidt Björk (25 Bilder): Beskrivning Av "järn" Björk, Drag Av Trä, Där Det Växer, Omfattning

Video: Schmidt Björk (25 Bilder): Beskrivning Av
Video: Сегодня на Мурманском направлении... 2024, April
Schmidt Björk (25 Bilder): Beskrivning Av "järn" Björk, Drag Av Trä, Där Det Växer, Omfattning
Schmidt Björk (25 Bilder): Beskrivning Av "järn" Björk, Drag Av Trä, Där Det Växer, Omfattning
Anonim

Schmidts björk klassificeras som en specifik endemisk växt som växer på Primorsky -territoriets territorium och i Taiga -länderna i Fjärran Östern. Lövträdet är medlem i björkfamiljen och har ett unikt trä, som kallas "järn" på grund av dess densitet, hållbarhet och vikt.

Bild
Bild

Schmidts björk fick sitt namn för att hedra botanisten som först identifierade denna unika växt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Björkved har en viss brandmotstånd, men på grund av dess höga densitet sjunker det i vatten . Trämaterialets hållfasthet i björk är hög, även icke livskraftiga stammar kan förbli orörda av förfall i minst 20 år.

Beskrivning

Den så kallade Schmidt-järnbjörken växer i områden som utsätts för solljus. Växten tål perfekt svåra ryska frost och kräver inte den jordkomposition som den växer på. Dessutom tolererar denna representant för släktet Björk långa perioder med torka.

Bild
Bild

Under naturliga förhållanden ser växten ut som ett träd som växer upp till 25 m.

Trädet har också en måttlig förgreningsgrad . Barken på stammen har en gråbrun nyans med flera sprickor. I unga grenar är barken slät i konsistensen och har en brunaktig-körsbärsfärg med vita fläckar.

Bild
Bild

Bladets struktur liknar en långsträckt oval med en lätt skärpning i slutet .… Bladbladen är korta och motståndskraftiga. Längden på sådana löv är 5-8 cm, längs kanterna finns skåror, och på bladplattans baksida sträcker sig mindre, något pubescenta vener på sidorna från medianvenen.

Bild
Bild

När blomningstiden kommer kommer trädet att ha raka eller något böjda örhängen. Växten blommar vanligtvis i mitten av maj och varar cirka 12-14 dagar. I slutet av augusti och början av september, i stället för blomställningar, bildas vinglösa frukter - dessa är björkfrön, med vilka växten reproducerar sig.

Bild
Bild

Livscykeln för Schmidt-björken är minst 320-350 år . Det märks att ett ungt träd först växer mycket långsamt, och först efter 50 år börjar tillväxttakten öka.

Bild
Bild

Växten bildar inte enstaka områden i sin naturliga livsmiljö, denna typ av björk växer tillsammans med andra trädslag som ek, tall eller cederträ.

Oftast kan Schmidt Birch hittas på steniga sluttningar eller åsar med klippformationer, dessutom kan den växa i blandade och lövskogar . Ofta är ett fristående träd omgivet av lågväxande buskar eller det växer bland öppna skogar.

Bild
Bild

Finheterna i att växa

Särskilt stark björk växer på jordar med en stenig struktur, eftersom växten inte tål träskmark och dåligt dränerade områden . Schmidtbjörk bildar aldrig en björkdung, liksom vitstammade släktingar, den växer uteslutande i blandskogar. Som en dekorativ kultur odlas detta exemplar i de botaniska trädgårdarna i Moskva, Sankt Petersburg, Lipetsk och andra. Om så önskas kan du i dessa växthus köpa plantmaterial för efterföljande plantering i en park eller trädgård.

Bild
Bild

Den unika Schmidt -björken, liksom liknande representanter för familjen Birch, älskar platser som är väl upplysta av solen.

Men om det inte finns sådana förhållanden kan växten växa på skuggade platser, medan stammen lutar och sträcker sig mot ljuskällan. När det gäller jordens sammansättning är björk inte nyckfull i denna fråga och ställer inga särskilda krav.

Att odla "järn" björk innebär vissa finesser och särdrag

Bild
Bild

Reproduktionsmetoder

Det finns 2 sätt att föröka Schmidt björk:

  • med hjälp av frön - medan groning av plantmaterial är cirka 60-65%;
  • genom sticklingar - rotning av sticklingar är svag och är inte mer än 30-35%.
Bild
Bild
Bild
Bild

För förökning med hjälp av frön används blomställning örhängen, som mognar på hösten och bildar små frukter upp till 2 mm långa.

Före plantering stratifieras fröna inte utan sås direkt i jorden . Under det första levnadsåret växer växten inte mer än 5-7 cm i längd, det kräver skydd mot ogräs och mekaniska skador, och plantan måste också skyddas från drag.

Bild
Bild

När plantor förökas av sticklingar planteras plantor som förvärvats i plantskolor i ett förberett hål utan att förstöra en jordklump i växten,

Annars kan rotsystemet skadas och växten dör .… En sådan olägenhet kan också hända med välutvecklade, redan odlade plantor.

Bild
Bild

Landning

Växten kräver inte jordens sammansättning, men ett löst underlag med en neutral eller lätt sur pH -balans är bättre lämpad för framgångsrik odling. Björk rotar sig väl på jord som är rik på humus. Om grundvattnet ligger nära platsen kommer det att gynna växten. " Järn" -trädet kommer att växa bra på svart jord, lera, sandjord och saltslickar.

Det är viktigt att underlaget är fuktigt, men fuktstagnation bör undvikas.

Bild
Bild

Före planteringen förbereds ett planteringshål, där en blandning av ett trädgårdssubstrat med torv och sand placeras, och komplexa gödningsmedel appliceras också . Om plantering utförs på hösten används kalium-fosforkompositioner. Det är nödvändigt att plantera björk långt från alla byggnader, underjordiska verktyg, välskött asfalt eller kullerstensvägar, vilket är förknippat med risken för skador på strukturer av starka trädrötter i framtiden.

Bild
Bild

Vård

Grunden för vård av en Schmidt -björk är dess skydd mot angrepp av skadedjur. Den största skadan på trädet orsakas av majbaggar och deras larver, samt sågflugor, trips, guldmaskar och sidenmaskar. I vissa fall kan skadedjur äta upp hela sin lövmassa från en växt, särskilt unga plantor är mottagliga för detta.

Bild
Bild

Förutom skadedjursbekämpning, när du odlar björk, är det nödvändigt att se till att den inte behöver mineralelement och tillräcklig mängd fukt.

Bild
Bild

När det gäller växtsjukdom med tinder svamp, så har Schmidts björk utmärkt motståndskraft mot den .… Trädet är inte bara mottagligt för ruttnande, utan också för effekterna av denna svamp.

Pestkontroll

För profylax och behandling måste "järn" -trädet regelbundet sprutas med lösningar av insekticida preparat eller applicerade fungicider. Om skadedjur hittas på lövverket på ett ungt träd, är det nödvändigt att ta bort den drabbade delen av lövverket och bearbeta trädets friska krona.

Bild
Bild

Ansökan

Det särdrag hos Schmidt björkved är i sin extraordinära hårdhet, som är nästan dubbelt så stark som gjutjärnlegeringar. Man tror att inte ens en kula kan tränga in i träskiktet på denna växt.

Bild
Bild

Virke "järn" björk utsätts inte för sönderfall, det brinner inte och är resistent mot syra.

Med tanke på björkens namngivna egenskaper används den för tillverkning av snickerier och svarvprodukter för olika ändamål.

Den höga specifika densiteten av trä och dess unika hårdhet möjliggör tillverkning av delar och arbetsstycken för industriellt bruk från Schmidt björk med hög styrka och hållbarhet . På grund av sin densitet har trä mycket vikt, så det sjunker i vatten. Sådant material kan inte användas för tillverkning av flytande farkoster i form av flottar eller båtar.

Bild
Bild

Designers använder ofta ett unikt träd för landskapsdesign i trädgårdar, parker, torg, gränder.

Björk passar bra visuellt med växter som ek eller tall. Hon ser vacker ut inte bara i grupp, utan också i enstaka landningar .… En spridande fågelkörsbär, öppnad lind, gråtande pil, vintergröna lärkar, mäktig cederträ, flexibel fjällaska, liksom andra träd eller underdimensionerade buskar kan bli ett bra grannskap för en växt.

Bild
Bild

Schmidtbjörken ser särskilt imponerande ut när den planteras bredvid andra medlemmar i familjen Birch. Till exempel med Daurian, svart, Manchurian eller japansk björk. I kombination med varandra bildar dessa växter en attraktiv oas, där varje träd upptar sitt eget lediga utrymme.

Rekommenderad: