Tunga Kultivatorer: Tekniska Egenskaper Hos KTS-10, KTS-6.4 Och Andra. Hur Väljer Man En Tungklassig Motorodlare?

Innehållsförteckning:

Video: Tunga Kultivatorer: Tekniska Egenskaper Hos KTS-10, KTS-6.4 Och Andra. Hur Väljer Man En Tungklassig Motorodlare?

Video: Tunga Kultivatorer: Tekniska Egenskaper Hos KTS-10, KTS-6.4 Och Andra. Hur Väljer Man En Tungklassig Motorodlare?
Video: JCBL Heavy Duty Spring Loaded Cultivator 2024, April
Tunga Kultivatorer: Tekniska Egenskaper Hos KTS-10, KTS-6.4 Och Andra. Hur Väljer Man En Tungklassig Motorodlare?
Tunga Kultivatorer: Tekniska Egenskaper Hos KTS-10, KTS-6.4 Och Andra. Hur Väljer Man En Tungklassig Motorodlare?
Anonim

Odlare är en viktig typ av jordbruksmaskiner som förbereder marken för sådd. Det finns många varianter av denna teknik, många av dess märken. Du måste dock inte välja ett märke, utan verkliga tekniska möjligheter.

Särdrag

Kraftiga motorkultivatorer har två huvudkomponenter: en kraftenhet och mekaniska komponenter som överför kraft till fräsarna.

Med hjälp av enheter är det möjligt att:

  • hacka upp jordklumpar kvar efter plöjning;
  • jämna ut jordytan;
  • hantera ogräs;
  • bryta upp jordskorpan;
  • blanda det lagda gödningsmedlet med marken tills det är jämnt.
Bild
Bild

Motorkultivatorer hjälper också till vid bearbetning av radavstånd. Men för att inte betala för mycket extra pengar förgäves, är det nödvändigt att noggrant studera specifika egenskaper hos odlingsmaskiner.

Alla redskap kommer inte att kunna arbeta på tät lerjord … Elektriska jordfräsar som drivs med elnät kan endast täcka ett litet område (bestäms av trådens längd).

Sladdlösa versioner är mer mobila.

Den dieseltunga kultivatorn, liksom bensinmotståndet, är mycket effektivare än den elektriska enheten. Därför är de allra flesta kraftfulla modeller utrustade med förbränningsmotorer. Förmågan att odla svår, svår mark är ofta mer värdefull än utmärkta ekologiska egenskaper.

Vid bensinmodifieringar används Ai92 eller Ai95 … Tunga bensinodlare är utrustade med både tvåtakts- och fyrtaktsmotorer (de senare är mer produktiva och tystare, men svårare).

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

En tungodlare väger minst 60 kg. Delarna som är installerade på den gör att du kan generera upp till 10 liter. med. Sådana egenskaper gör det möjligt att bearbeta även en jungfrulig stubbplott på mer än 10 tunnland.

För att tunga maskiner ska fungera normalt och stadigt är det nödvändigt att hålla ett tryck på 1 kg per 1 cu. centimeter.

Om det är mindre kommer rörligheten att vara omotiverat hög, om mindre, kommer kultivatorn att "begrava" i jorden, istället för att odla den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det räcker inte att bara bekanta dig med inskriptionen i instruktionerna. Kvaliteten på det stål som används vid tillverkning av knivar är av stor betydelse. Om det inte räcker måste kultiverarens arbetsdelar systematiskt ändras. Och effektiviteten i deras arbete kommer inte att glädja bönderna. Ju högre enhetens effekt desto bättre.

Bild
Bild

Uppmärksamhet bör ägnas åt enhetens konfiguration. Eftersom hjälpmedlen säljs separat är det bättre att omedelbart klargöra vad det kommer att vara kompatibelt med.

I de flesta fall kompletterar odlare:

  • transporthjul som förhindrar nedgrävning i jorden;
  • en plog för utvinning av potatisknölar;
  • klippmaskin;
  • harv;
  • en uppsättning skär för bearbetning av lera;
  • pneumatiska terränghjul;
  • en fräs som tar bort snö;
  • hjulvikter;
  • luftare som gör hål i marken för ventilation;
  • soptippar (för att rensa smuts, snö och skräp);
  • svepande borstar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifika modeller

Kultivatorn "KTS-10" är av stor betydelse. Denna mekanism är mycket bra när en solid bar ångbehandling krävs. Han kan också utföra försådd odling av marken, odla kärnpar på hösten. Enheten är utrustad med en släpvagn för tandharvar, det finns också spiralvalsar.

"KTS-10" har följande egenskaper:

  • bearbetningsdjup - från 8 till 16 cm;
  • toppfart - 10 km / h;
  • stränglängd - 10 050 cm;
  • torrvikt - 4350 kg.
Bild
Bild

Version " KTS-6, 4 " kan bearbeta en remsa på 6, 4 m bred. Anordning " KTS-7 " kommer att kunna odla stigar upp till 7 m.

Dessa versioner är lämpliga för både ånga och kontinuerlig odling av såbäddar. Dessa typer av arbete kan kombineras med upprörande.

Tack vare de hydrauliska komponenterna är det möjligt att helt styra hydraulcylindrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fuktinnehållet i den behandlade jorden kan inte vara mer än 30%. KTS -kultivatorer fungerar inte på steniga ytor.

Enheter från "Veles-Agro", som är både släpade och flerradiga, monterade typer, kan vara ett bra alternativ. Gångjärnsapparaten "KPGN-4" är ännu mer kräsen med markfuktighet än "KTS".

Bild
Bild

I de svåraste fallen är det nödvändigt att odla jorden med kultiverare mot erosion. Sådana maskiner är lämpliga för både grundläggande och såbäddsberedning av marker. Samtidigt bevaras stubbelagret, vilket förhindrar vindskador på ytan.

Modell " KPI-3, 8 "kan till exempel vara kompatibel med traktorer "DT-75" med olika modifikationer, liksom med traktorer "T-150".

Om du använder ett par verktyg och en speciell dragkrok kan du ansluta dem till Kirovtsy.

Rekommenderad: