LopLosh -kultivatorer: Hur Väljer Jag En Motorodlare? Egenskaper Hos Elektriska Modeller. Funktioner För Enheterna 1100 Och 2000

Innehållsförteckning:

Video: LopLosh -kultivatorer: Hur Väljer Jag En Motorodlare? Egenskaper Hos Elektriska Modeller. Funktioner För Enheterna 1100 Och 2000

Video: LopLosh -kultivatorer: Hur Väljer Jag En Motorodlare? Egenskaper Hos Elektriska Modeller. Funktioner För Enheterna 1100 Och 2000
Video: De första nedbrytningarna av motorkultivatorn Oleo-Mac MH 197 RK 2024, Maj
LopLosh -kultivatorer: Hur Väljer Jag En Motorodlare? Egenskaper Hos Elektriska Modeller. Funktioner För Enheterna 1100 Och 2000
LopLosh -kultivatorer: Hur Väljer Jag En Motorodlare? Egenskaper Hos Elektriska Modeller. Funktioner För Enheterna 1100 Och 2000
Anonim

All jord avsedd för plantor behöver särskild vård. Marken bör odlas varje år. Så i odlingsprocessen avlägsnas de flesta skadliga växterna, jorden blandas, området för plantering jämnas ut. Vid genomförandet av dessa agrotekniska åtgärder används odlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De bästa hjälparna i landet kan vara gående bakom traktorer eller motorkultivatorer med en förinstallerad gångjärn. Deras fördelar kan knappast överskattas. I den moderna världen har många modeller länge etablerat sig som de bästa hjälparna i landet. Varje år blir apparaternas popularitet mer och mer. Därför kommer inköp av motorkultivatorer att vara ett mycket lönsamt köp. Förutom allt kan denna kultivator förvandlas till en universell enhet genom att köpa olika konfigurationer.

En motorodlare är en multifunktionell anordning som kan fungera som både gräsklippare och potatisgrävare . Många hantverkare gör denna typ av konstruktion själva hemma av improviserad utrustning. Dessa enheter ger också bra prestanda och kan enkelt konkurrera med fabriksmotståndare. Oavsett tillverkare har walk-behind traktorer och kultivatorer negativa sidor. Och det viktigaste är behovet av mycket noggrann vård. Annars går motorn snabbt fel (gäller alla bränslemodeller).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Både bensin- och dieseldrivare kräver ständiga oljebyten.

Vissa av maskinens komponenter är inte hållbara och kan inte repareras . Detsamma kan sägas om bilagor. Inte all utrustning kan repareras. I de flesta fall löses problemet bara genom att byta ut komponenterna. Ett servicecenter är inte alltid tillgängligt i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om företag

För flera år sedan presenterade Murmansk-tillverkaren PromTech en värdig konkurrent för alla minitraktorer på marknaden. Verktyget fick namnet "LopLosh" och började snabbt bli populärt bland ryska köpare. Detta namn kommer från orden "spade" och "häst". Enheten är ett mycket bra alternativ till många utländska motorodlare.

Företagets produktion specialiserar sig på att skapa små trädgårdshjälpare , släpper ut allt fler komponenter för sina produkter varje år. Av recensionerna att döma är kultivatorn av mycket hög kvalitet och gör ett utmärkt jobb med uppgifterna. Verktyget drivs av kraftledningar, har en kraftfull motor och horisontella skär.

Tack vare sin höga prestanda klarar den även den hårdaste och torraste jorden. Designen förbättras varje år, och byggkvaliteten är så nära som möjligt för de världsberömda märkena Texas, Patriot, Champion och andra.

Bild
Bild

Modellval

Tillverkaren PromTech erbjuder köparen tre varianter av LopLosh -modellerna. De har alla olika prestandamätvärden och har olika prispunkter. Trots många skillnader är alla tre modellerna utrustade med en vertikal fräs. Två sorter är kraftfulla, med snittar som kan rotera upp till 5 gånger på en sekund.

Enhetens huvuduppgift är att odla marken. Ett skärelement kan rotera snabbare än de andra, tack vare vilket enheten kan användas för mulching.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga särdragen hos varje representant för linjen

  • " Loplos 1100 " är det minsta alternativet och har en kompakt storlek. Effekten på denna enhet är 1100 watt. Prestandan är dock mer än tillräckligt för att lossa mjuk jord med hög hastighet. En enfas elektronisk motor är förinstallerad här, som kan fungera länge utan avbrott. Maximal furbredd är 30 cm och djupet är 15 cm. Enhetens totala vikt är 35 kg. Kostnaden för denna odlare i Ryssland är cirka $ 250.
  • Motoriserad kultivator " LopLosh 1500 " kunna köra om de ovan beskrivna modellerna när det gäller effekt. Den ger bra prestanda tack vare sin 1500 watt motor. När det gäller andra parametrar liknar det den tidigare modellen: fårens bredd är 30 cm, lossningsdjupet är 15 cm. Verktygets totala vikt är 40 kg. Kostnaden i Ryssland börjar på $ 300.
  • " LopLosh 2000 " är den mest produktiva modellen i den här raden. Här installeras en tvåtaktsmotor på 2000 W. Enheten kan smidigt utföra även de mest komplexa uppgifterna vid behandling av webbplatsen. Den väger 48 kilo och rekommenderas för köp av ägare till territorier med problemjord. Tack vare sin kraft kommer ett sådant verktyg att kunna bearbeta hela trädgårdsområdet på bara ett sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Vissa hantverkare kan skapa ett sådant verktyg hemma. För att göra detta måste du plocka upp ett ganska hållbart fodral som hållare, motor och ben är anslutna till. Huvudkomponenten i denna design är motorn. För hemmabruk kan 1,5 kW motorer användas. Elmotorn är bultad och svetsad inuti enheten.

Det är lämpligt att köpa en solid tråd . Det är viktigt att kabeln är isolerad på båda sidor och inte har skarvar. Faktum är att kabeln oftast kommer att ligga på fuktig mark och oisolerade ledningar kan göra verktyget oanvändbart. Därefter måste du ta hand om strömbrytaren. Försök att köpa endast alternativ av hög kvalitet, eftersom den här enheten kommer att användas vid hög vibration. Den svåraste uppgiften blir att göra växellådan hemma. Det spelar ingen roll om du köper ett fabriksverktyg eller designar det själv, det viktigaste är möjligheten att använda verktyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Grundsetet med LopLosh -enheten levereras alltid med en bruksanvisning på ryska och engelska. De första sidorna visar specifikationerna för varje modell. Vidare sägs det om säkerhetskraven under trädgårdsarbete, följande regler bör följas:

  • användning av verktyg i regnigt väder är förbjudet;
  • tillverkaren rekommenderar att du endast använder enheten i specialkläder;
  • justera inte och inspektera enheten om den är ansluten till strömförsörjningsnätet;
  • den elektriska ledningen måste vara synlig under hela odlingsprocessen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Instrumentförberedelse

För att förbereda LopLosh -kultivatorn för arbete, följ instruktionerna nedan:

  1. höger och vänster skärelement är fästa på axeln nära växeln; en växellåda är installerad på sidorna;
  2. jordningsdjupet kan justeras med nitmuttrar eller stigerör;
  3. vid behov installeras ytterligare fräsar för att utföra mulchingprocessen; de kommer inte i grundkonfigurationen, därför köps de separat efter behag;
  4. för att skapa sängar utan mycket ansträngning, rekommenderas att installera höger och vänster fräs, samt att fästa hylsan från kultivatorns baksida.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har slutfört alla ovanstående åtgärder återstår det bara att ställa in maskinen korrekt på den mark som behöver bearbetas. För att göra detta, vrid kultivatorn så att hållarna riktas i färdriktningen, och strömkabeln måste alltid lämnas kvar så att den inte skadas av skärelementen. Du kan trycka på instrumentet tills främmande ljud hörs.

Om instrumentet börjar knacka eller vissla, sakta ner lite eller ta en paus.

Rekommenderad: