Odlare "Mobil-K": Egenskaper Hos Modellerna MKM-2, MKM-1P, MKM-Mini Och Andra. Funktioner Hos Professionella Motorodlare

Innehållsförteckning:

Video: Odlare "Mobil-K": Egenskaper Hos Modellerna MKM-2, MKM-1P, MKM-Mini Och Andra. Funktioner Hos Professionella Motorodlare

Video: Odlare
Video: Matematik 1 och 2: LINJÄR MODELL OCH EXPONENTIELL MODELL. Del 1: Skriva funktion. 2024, April
Odlare "Mobil-K": Egenskaper Hos Modellerna MKM-2, MKM-1P, MKM-Mini Och Andra. Funktioner Hos Professionella Motorodlare
Odlare "Mobil-K": Egenskaper Hos Modellerna MKM-2, MKM-1P, MKM-Mini Och Andra. Funktioner Hos Professionella Motorodlare
Anonim

Kultivatorn är en mångsidig utrustning för trädgården och grönsaksträdgården. Det kan lossna, harva, krama jorden.

När du väljer en kultivator, ta hänsyn till dess kraft, liksom arbetsbredden. I små områden används lätta typer av utrustning med låg effekt. Jord med olika densitet hanteras bäst med en kraftfull produkt med olika skärbredder.

Bild
Bild

Moderna enheter består av flera delar:

  • förbränningsmotor eller elmotor;
  • överföring;
  • chassi;
  • knapparna och spakarna som manövreras sitter på handtagen på enhetens baksida.

Odlare kan delas in i följande typer: lätt, medium, tung. Denna klassificering hjälper till att välja rätt alternativ för jordbruksmark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lätta arter - det här är oftast budgetalternativ. De skiljer sig åt i följande egenskaper:

  • vikt upp till 30 kg;
  • effekt - 1, 5-3, 5 hästkrafter;
  • lossa jorden upp till 10 cm.

Det är bättre att bearbeta ett område på upp till 15 tunnland med sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • lågt pris bland ett liknande sortiment av enheter;
  • låg vikt och kompaktitet på utrustningen gör att den kan transporteras även i en liten bil;
  • låter dig behandla e-post på svåråtkomliga platser.

Den mellersta typen innehåller enheter som väger upp till 65 kg , effekt upp till 5, 5 hästkrafter. Dessa modeller har flera överföringsnivåer. Arbetsbredd - upp till 85 cm, du kan lossa upp till 35 cm på djupet.

Används för olika typer av jord, i stora områden.

Ytterligare utrustning är installerad på sådana enheter, om det behövs.

Bensinmotorn är som regel installerad på modeller av lätta och medelstora kultivatorer. I detta fall utförs motorns cykel per varv i vevaxeln. Avblåsning och ackumulering i cylindern divideras inte med fästingar, utan går till botten dödpunkt.

Bild
Bild

Tunga modeller av jordbearbetare liknar mycket walk-behind-traktorer .… Effekt från 5, 5 hästkrafter och vikt - från 70 kg. Du kan arbeta på ett stort område, till och med jungfrulig jord. Att lossa jorden till ett djup av mer än 20 cm, och skärets bredd - från 60 cm Fästet är mycket väl kombinerat med denna typ av utrustning.

Den enda nackdelen är det höga priset, men om du ständigt bearbetar stora storlekar av tomter, kan en sådan enhet i hög grad underlätta arbetet i trädgården och grönsaksgården.

Haken på redskapet fungerar som hållare på kultivatorn. Det låter dig justera ytterligare utrustning, vilket ökar utrustningens funktionalitet och effektivitet från arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja önskad version av enheten är det nödvändigt att bestämma syftet med dess användning, området för det bearbetade området. Områdets bredd påverkar skärarens kraft och bredd, mängden hästkrafter påverkar tiden enheten används.

Det är också viktigt att uppmärksamma möjligheten att ansluta ytterligare utrustning. De flesta modeller har hjul och flera skär. Men, för andra ändamål kan du behöva köpa ytterligare tillbehör: kullar, klackar, skärmare, potatisgrävare … I detta fall måste det komma ihåg att ytterligare utrustning måste väljas som motsvarar den valda modellen.

Odlare "Mobil-K" är välkända och populära på hemmamarknaden. Det huvudsakliga specialområdet: odlare, tillbehör för dem, en komplett uppsättning tillbehör.

Företaget uppmärksammar kvalitetsegenskaperna och tillgängligheten av certifiering av de tillverkade enheterna.

Tekniska egenskaper och manövrerbarhet motsvarar denna utrustning universella kvaliteter.

Bild
Bild

Kultivatorlinjen består av följande modeller:

  • MKM-2;
  • MKM-1R;
  • MKM-Mini.

Modellerna "MKM-2", "MKM-1R" är ganska enkla att använda, orsakar inte problem för konsumenten. "Mobile-K MKM-1P" kännetecknas av en högkvalitativ metod för teknik och anses också vara billig, mycket produktiv.

Denna modell tillhör det professionella segmentet, vilket innebär att komponenterna är tillverkade av högkvalitativa material. Framför allt är växellådan tillverkad på grundval av aluminiumgjutning och kan enkelt demonteras om det behövs.

Tack vare den tvåstegiga kedjekonstruktionen utvecklar enheten en rotationshastighet för fräsarna från 80 till 110 varv / min.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Motorkultivatorn är tillverkad av metaller enligt italiensk teknik. Handtagen har en inbyggd vibrationsdämpande funktion. Stödhjulen är gjorda av innovativ plast, som innehåller en gummisnöre och kombinerar detta med skäret. Dessa hjul är praktiska för att transportera enheten mellan gräsmattor och vägavsnitt.

Kultivatorn består av en motorresursmotor. Företaget väljer olika tillverkare, men de är de bästa i världen, till exempel Subaru och Kohler Command.

Detta motorval är utformat för olika uppgifter och ekonomiska möjligheter. Design - skräddarsydd för lojala kunders behov.

Bruksanvisningen för denna teknik är skriven specifikt och tydligt på ett enkelt språk. Bilder ges, vilket gör det lättare för även en nybörjare att arbeta.

Enheten är vältransporterad, kraftfull, mycket kompakt.

Fokuserar på att lossa ljus till medeljord.

Bild
Bild

Kultivator "Mobile-K MKM-2 "-förbättrad modell "MKM-1", den kan förvandlas till en bakomliggande traktor. Ytterligare utrustning kan fästas på den: gräsklippare, pump, snöslunga och blad.

Denna enhet är utrustad med motorer från ledande tillverkare, till exempel Dinking och Briggs & Stratton.

" Mobile-K MKM-Mini " - den lättaste och mest opretentiösa att arbeta med. Inte ens en nybörjare kommer tröttna på det.

Ett professionellt förhållningssätt till denna typ av utrustning gjorde det möjligt att göra den unik:

  • transmissionen fungerar med optimal skärhastighet;
  • vikt med nollbalans;
  • stödhjul, som i alla Mobil-K-modeller, kombineras med öppnaren;
  • väl justerbar ratt.
Bild
Bild

Det är nödvändigt att förvara odlare på en torr plats. Temperatur - från -20 till +40 grader. Förvara motorn i enlighet med bruksanvisningen.

Genom att analysera recensionerna om denna teknik kan vi dra slutsatsen att kultivatorer "Mobile-K" är populära , hållbar, säker att använda, vilket för det moderna livet är en värdig bekräftelse på kvalitet.

Rekommenderad: