Viking Kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Motorodlare. Funktioner I HB 560 -modellen Och Andra. Användarmanual

Innehållsförteckning:

Video: Viking Kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Motorodlare. Funktioner I HB 560 -modellen Och Andra. Användarmanual

Video: Viking Kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Motorodlare. Funktioner I HB 560 -modellen Och Andra. Användarmanual
Video: Viking HB 560 2024, Mars
Viking Kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Motorodlare. Funktioner I HB 560 -modellen Och Andra. Användarmanual
Viking Kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Motorodlare. Funktioner I HB 560 -modellen Och Andra. Användarmanual
Anonim

Viking motorodlare är en pålitlig och produktiv assistent inom jordbrukssektorn hos en österrikisk tillverkare med en lång historia. Varumärket är en del av det välkända Shtil-företaget.

Bild
Bild

Specifikationer

Viking -motorkultivatorn kännetecknas av olika tekniska egenskaper. Enheterna skiljer sig åt i kraften hos kraftenheterna och är anpassade till prestanda för olika tekniska operationer.

Bild
Bild

De allmänna egenskaperna hos enheterna är följande:

  • Österrikiska motorer anpassade efter alla väderförhållanden;
  • enkel start tack vare Smart-Choke-systemet;
  • bakväxellåda med förlängd hållbarhet;
  • enkel justering av ratten, vilket inte kräver särskild utbildning;
  • effektiv bullerdämpning;
  • kompatibilitet med olika bilagor.

Böndernas öde kommer att förenklas av Viking HB 560. Den är utrustad med en Kohler Courage XT-6 OHV-motor med en kapacitet på 3, 3 liter. s, bränslekapacitet - 1, 1 liter. Maskinen är mycket bekväm för bearbetning av tomter från 5-6 tunnland. Enheten är tyst, med bekväm styrning. Alla omkopplare som operatören behöver finns på styret.

Bild
Bild

Tekniskt sett är enheten utrustad med:

  • däck 60 cm höga och 32 cm i diameter;
  • skivelement i mängden 2 bitar;
  • enheten väger bara 43 kg.

Bruksanvisningen för enheterna är på tyska, men med en detaljerad schematisk visning av alla delar och anslutningsenheter. Vid arbete med utrustning måste operatören ta hänsyn till att kultivatorn inte är försedd med en drivanordning, därför kommer enhetens rörelse att vara möjlig endast på grund av operatörens kraftansträngningar. Marken odlas med installerade fräsar.

Bild
Bild

Syftet med hjulen är att röra sig mot fältet och lägga till stabilitet för maskinen . Inte alla Viking -modeller tillåter användning av ytterligare redskap i sin helhet. Till exempel har 560 -serien möjlighet att lägga till endast viktmedel för att hantera leriga jordar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest produktiva enheten av alla vikingar är 685 -serien . Den är lämplig för komplext arbete. Motorn i Kohler Courage XT-8-enheten är en modern fyrtaktsventil placerad högst upp. Vevaxeln och fodercylindern i ett stycke garanterar kraftenhetens hållbarhet. På grund av framhjulet kännetecknas kultivatorn av ökad manövrerbarhet. Förutom att bearbeta tung jord kan den användas för att lossa växtbäddar och ogräs marken i växthus.

Bild
Bild

Redskap och reservdelar

Tack vare ett brett utbud av tillägg kan du utöka funktionaliteten för enheterna. En fräs måste ingå i standard grundpaket. Vanligtvis är de från 4 till 6 stycken. Du kan alltid köpa delar och därigenom förbättra kvaliteten på jordodlingen. Viking ABS 400, AHV 600, AEM 500 -enheter ger även specifikt möjlighet att lägga till skär.

För att plantera potatis behövs tillägg, kallade "grävare" och "planter ". Modeller av denna reservdel finns till försäljning under AKP 600 -serien. Den är lämplig för att utrusta alla Viking -modifieringar. Det är också tillåtet att använda tillägget från tillverkarna "Pubert", "Robix", "Solo".

Kullning kan göras med kultivatorer i serien VH 400, 440, 540, 660, HB 560, 585, 685. Lämpliga kullar: Viking ABU 440, 500, AHK 701. Verktyget tillåter inte bara kullning av radavstånd, utan också skärning av fåror och lossa jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ogräsning av radavstånd med en kultivator är möjlig med en platt fräs. Denna enhet kännetecknas av sin bredd: från 24 till 70 cm. Enheterna kan kombineras eller användas en i taget. Kombinationen är möjlig om enhetens fästpunkter och tillägget är identiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

För Viking -odlare tillhandahålls plogar från samma tillverkare, producerade under beteckningarna ADP 600, AWP 600 . Det första alternativet är reversibelt, och det andra är semi-reversibelt. Valet av denna eller den utrustningen bestäms av markens kvalitet. Till exempel säkerställer vändbara plogar optimal djupplogning och lossning. Vändbara arter kan plöja mer mark. Den presowing semi-reversibla plogen ger högkvalitativ ogräsavlägsnande och harvning av marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta vikingakultivatorer kan användas med olika märken av klackar. I vissa fall är utrustning från tillverkaren inte en obligatorisk kvalitetskomponent. Välj bland universalhjulsatser, kryp, kopplingar och andra reservdelar som kan förbättra enheternas prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bruksanvisningen föreskriver inte användning av tillbehör från tunga motoblock med lätta kultivatorer. Denna regel bör inte brytas särskilt av personer utan lämplig kompetens och kunskap om motorfordonets anordning.

Bild
Bild

Kultivatoranordning med snäckväxel

Den längsta möjliga servicen av någon utrustning kommer att säkerställas genom god vård. Denna händelse är särskilt viktig för en reservdel, till exempel en växellåda. Denna komplexa mekanism är en komplex del av alla typer av motorcyklar . Växellådan består av kugghjul eller snäckhjul som roterar kraftenhetens axel. Produktens design innehåller många mekanismer som ger rörelse.

Bild
Bild

Snäckväxellådan är installerad i kultivatorer med låg och medelhög effekt. Varianterna som används i vikingarna är fyrvägs . Denna faktor är relaterad till antalet gängor på skruven. Ingenjörerna i det österrikiska företaget kom på idén att göra sådana skruvar av en hållbar gjutjärnlegering. Många andra företag som erbjuder billigare odlare använder billigt stål för denna del, vilket minskar produktkostnaden.

Bild
Bild

Snäckväxeln får vridmoment från motorn och startar rotationsprocessen för den senare. Om en sådan växellåda är installerad på en kultivator, kommer enheten att skilja sig från:

  • låga ljudnivåer;
  • smidig löpning.

För en lång livslängd för hela odlaren är det viktigt att uppmärksamma denna detalj, till exempel att regelbundet smörja elementet. Du kan också fixa maskutrustningen själv, men du måste bekanta dig med dess schematiska bild. Snäckväxeln är lätt att demontera, så den är tillgänglig för DIY -reparation.

Bild
Bild

Till exempel kan otillräcklig olja i förgasaren vara en vanlig orsak till överdrivet ljud från enheten under drift. Det är i växellådan bullret kommer från. Det rekommenderas att fylla den med olja till optimal nivå. Ibland, med en tillräcklig mängd av det, elimineras problemet med överdrivet buller genom att byta olja till ett annat märke . Möjligen kom bränsle av tvivelaktig kvalitet in i enheten.

Den gamla vätskan måste tömmas från kultivatorns växellåda. Denna procedur utförs genom det nedre avloppshålet, som vanligtvis stängs med en plugg. Den måste skruvas loss, efter att ha installerat en lämplig behållare i botten. Du måste vänta tills all olja har runnit ut och skruva tillbaka kontakten genom att dra åt den hela vägen med en skiftnyckel.

En tratt är installerad i påfyllningshålet, som ligger ovanpå. Därefter hälls ett lämpligt smörjmedel till önskad nivå. Den kontrolleras med en plugg med en oljesticka, som skruvas på plats och sedan skruvas loss igen.

Reglerna förutsätter ett planerat oljebyte i Viking -växellådor var 100: e drifttimme

Bild
Bild

Orsaker till störningar och felsökning

Självreparation av odlare är möjlig vid andra problem. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta ut tändstiftet när enheten inte startar eller hastigheten flyter under belastning. Om förgasaren blir smutsig kommer bensin in i luftfiltret.

Byte av tändstift kan krävas på grund av oxidation av kontakter, isoleringsfel, ackumulering av kolavlagringar . Elementet anses vara helt ur funktion i avsaknad av en tändgnista. Ibland är det tillräckligt att rengöra den, skölja den i bensin och kan sättas tillbaka på plats.

Bild
Bild

När motorvarvtalet flyter går kolvar och andra komponenter sönder. Regleringen av tändsystemet hjälper till att undvika för tidigt slitage.

  • Inspektera motorns svänghjul och kontrollera det genom att öppna kontakterna som finns inuti enheten.
  • Kontrollera avståndet mellan "städet" och "hammaren" - en av systemets viktiga komponenter.
  • Flytta svänghjulet manuellt innan kolven komprimeras.
  • Sätt tillbaka delen på plats. En engångs-knackning som visas indikerar att överkörningskopplingen har fungerat.
  • Vrid handhjulet moturs tills punkterna på fodralet konvergerar.
  • Justera avståndet mellan kontakt och kam. För korrekt tändning är det minsta möjliga 0,25 mm och maximalt 0,35 mm.
  • Därefter fixeras den justerade delen med en skruv.
Bild
Bild

Överensstämmelse med reglerna för service av odlarens luftfilter är en av de viktiga förutsättningarna för enhetens långsiktiga drift. För att inte försämra motorns kvalitetsegenskaper måste filtret rengöras efter varje användning av enheten. För detta:

  • ta försiktigt bort locket;
  • plocka upp ett pappersfilter och inspektera;
  • rengör med en mjuk trasa eller pensel;
  • tvätta noggrant utrymmet framför inloppet;
  • det rekommenderas att tvätta röret i tvålvatten;
  • det rengjorda elementet måste definitivt torka;
  • för bättre arbete kan du smörja in delen med olja;
  • var noga med att ta bort överflödigt fett;
  • sätt tillbaka elementet på plats och se till att komponenterna är korrekt monterade;
  • byt ut för mycket smuts.
Bild
Bild

Korrekt lagring ger maskinen en lång service. Före bevarande måste kultivatorn rengöras från smuts. De rengjorda ytorna torkas av med en trasa och behandlas med smörjmedel som förhindrar korrosion. Välj en torr och ren plats att förvara kultivatorn.

Vi presenterar en kort videogranskning av Viking -odlare.

Rekommenderad: