KRN -kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna KRN 5.6 Och 4.2. Egenskaper Hos Rödodlings- Och Interradmonterade Kultivatorer

Innehållsförteckning:

Video: KRN -kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna KRN 5.6 Och 4.2. Egenskaper Hos Rödodlings- Och Interradmonterade Kultivatorer

Video: KRN -kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna KRN 5.6 Och 4.2. Egenskaper Hos Rödodlings- Och Interradmonterade Kultivatorer
Video: Cultivator 2024, April
KRN -kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna KRN 5.6 Och 4.2. Egenskaper Hos Rödodlings- Och Interradmonterade Kultivatorer
KRN -kultivator: Tekniska Egenskaper Hos Modellerna KRN 5.6 Och 4.2. Egenskaper Hos Rödodlings- Och Interradmonterade Kultivatorer
Anonim

Att förbereda markberedning innebär många arbeten, inklusive lossning, jordbearbetning och införande av granulat eller bulkgödsel. En speciell kultivator KRN hjälper till att snabbt och effektivt hantera dessa uppgifter. Den kännetecknas av mångsidighet, användarvänlighet och lång livslängd.

Bild
Bild

Särdrag

Mellanradsmonterad odlare är en teknik som är utformad för att odla jorden mellan raderna med planterad majs, rödbetor, solrosor och andra grödor. Utrustningen tar bort ogräs väl och luddar upp jordskorpan och skyddar den mot fuktförlust. Bredden på täckningen av det odlade området med en sådan enhet beror på dess modifiering, fördjupningen överstiger inte 20 cm. Alla modeller av kultivatorer produceras med en vikningsstruktur, vilket förenklar deras transport.

Bild
Bild

Dessutom kompletterar tillverkarna enheten med all nödvändig uppsättning tillbehör och släputrustning, bestående av kullar, volymkärl för införande av granulära och lösa förband, en hydraulisk drivning och spårradatorer.

Bild
Bild

Radmodellspecifikationer

Kultivatorn KRN 5.6 ser ut som en monterad mekaniserad teknik. Avkodningen "KRN" betyder en monterad odlare av växter. Huvudelementet i konstruktionen anses vara ett stativ av trä, två lagerstavar, ett draglås, en transportanordning och 9 arbetssektioner är fixerade på det. Denna typ av utrustning används för komplex bearbetning av 8 -radiga grödor av radgrödor, som planteras med ett intervall mellan rader på 600, 700 och 900 mm.

Bild
Bild

Denna modell har också gummivalsar och stora högtrycksdäck ., som gör att du självständigt kan rengöra från smuts. Kultivatorn kan användas för både delvis och fullständig odling. Förfarandet för att justera benen är enkelt: ensidiga plattskärningselement eller lansettben exponeras. Enheten är vanligtvis ansluten till traktorer i klassen 14 till 20 kN. Enheten är väl aggregerad med radodlingsutrustning av märkena MTZ100 / 102, MTZ142 och MTZ-80 /82.

Bild
Bild

Kultivatorn KRN 5.6 tillverkas i två varianter: med hårdsvetsad metall och smidda tassar. Dessutom inkluderar modifieringen utfodringsskärare, sådana burkar och utrustning för utmatning av gödningsmedel. Beroende på jordtyp och typ av fältarbete i strukturen kan du använda mejslingar (för djup lossning), längsgående och lansett. Om så önskas har utrustningens ägare möjlighet att komplettera den med välvda stötfångare, skärmar och nålskivor. Dessa enheter tillverkas av tillverkaren för beställning.

Bild
Bild

Enheten är utmärkt för vård av jorden mellan raderna; för detta ändamål används ogräsplogar som kan gå djupt ner i marken i två plan till ett djup av 6 till 10 cm. Det används också för odling jorden med en fördjupning på upp till 160 mm, vilket exponerar speciella mejltänder. Med alla nödvändiga uppsättningar bilagor med en sådan enhet kan du samtidigt förbereda försådd av platsen och gödsla med gödningsmedel.

Bild
Bild

Apparatens huvudsakliga arbetselement är sektionerna fästa vid virket . Var och en av dem är försedd med en speciell konsol och fäst på ramen och konsolerna. Det unika fästsystemet gör att du kan justera sektionernas inställning och välja bredden på det bearbetade radavståndet i 0, 6 och 0, 7 m. Det främre fästet är anslutet till den bakre fyrlänkmekanismen, dess övre enhet består av två svansar, förstärkta med en stark skruvband. När det gäller den nedre delen av strukturen representeras den av en omvänd dragkraft, som är placerad i hålen på båda fästena.

Bild
Bild

Alla delar ställs fast i strukturen med låsbultar . Kultivatorns matningsblock representeras av knivar och gödselspridare i klassen ATD-2 eller AT-2A, som är fästa på basen med metallfästen. Denna utrustning drivs av en kedjedrift som överförs från stöddelarna. Dessutom är varje sektion av enheten utrustad med en transportkedja, de fungerar som en begränsare för dem. I arbetsläge har enheten dimensioner 6480 × 2000 × 1960 mm, i transportläge 2110 × 7110 × 2340 mm, dess vikt är 1270 kg.

Bild
Bild

Fördelarna med denna modifiering inkluderar följande

Tillförlitlig fastsättning av sektioner på ramen. På grund av detta bibehålls dimensionen mellan raderna konstant under drift

Bild
Bild

Parallelogram sektionsdesign. Detta ökar mekanismens livslängd och skyddar den från kontaminering

Bild
Bild

Förekomsten av ett kopieringshjul. Denna inställning förbättrar konturen efter oavsett markfuktighet

Bild
Bild

Multifunktionalitet. Enheten tillåter samtidig odling, ogräsborttagning och befruktning

Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det inga, med undantag för kostnaden för utrustning som markägare med en genomsnittlig inkomstnivå har råd med.

Modellspecifikationer mellan rader

Mellanradskultivatorn KRN 4.2 produceras för att odla marken på vilken de planterade grödorna planteras i 8 rader. Som regel köps den för vård av solrosor och majs, eftersom dessa växter sås med ett avstånd mellan raderna på 700 mm. Tillverkaren kompletterar enheten med en mejsel, lansettkäftar på 270 mm och ensidiga käftar med en tjocklek på 165 mm. Förutom enheten kan följande utrustning anslutas:

  • monterade kullar;
  • installationer av skyddsskivor;
  • vassa tassdynor;
  • fack för applicering av torra och separat flytande gödningsmedel eller herbicider.
Bild
Bild

Odlaren av denna modell klarar perfekt att lossa jorden mellan raderna, samtidigt som ogräs förstörs. Utformningen av apparaten inkluderar en parallellogramupphängning, bestående av arbetssektioner. Högtrycksdäck och unika rullar gör att redskapet kan rengöra smuts och göra det lättare att röra sig på platsen. Enheten kan drivas med MTZ och 3 "Sarmat" radgrödningsutrustning.

Bild
Bild

Enhetens utformning representeras av en ram, till vilken sektioner fästs med en konsol och två klämmor . Tack vare denna infästning är radavståndet säkert fixerat. Sektionerna är gjorda i form av en parallellogrammekanism, i deras burar finns en sintrad bussning och en smörjolja. Sektionerna är också dubbelskyddade mot kontaminering. En speciell axel är monterad i klämmorna; dragplattor är fästa på den på båda sidor. De förhindrar att ramen rör sig.

Bild
Bild

Enhetens arbetsdelar är gjorda i form av remsor som mäter 10 × 60 mm, avståndet mellan dem är 42 mm. De ger strukturen ytterligare styvhet och förmågan att hålla en konstant bredd från enheten till plantornas avstånd. Sektionerna är fastsatta på ett 60 × 40 mm rektangulärt rör. Gödningsmedel levereras på uppmätt sätt, de överförs till gödselledningen från bunkern tack vare en polyamidspole. I denna installation upprätthålls noggrannheten i sådd, en jämn tillförsel av gödningsmedel och spontan hällning i viloläge är helt uteslutet.

Bild
Bild

På grund av denna kultivators konstruktionsegenskaper ökar livslängden och marken lossnar med en exakt inställd täckningsbredd. Den största fördelen med modellen är närvaron av ett lyfthjul, det är brett och möjliggör högkvalitativ kopiering av jorden, oavsett fuktnivå.

Bild
Bild

Enhetens kapacitet är från 2,5 till 3,7 hektar / timme. Jordbearbetningsdjupet kan ställas in från 3 till 14 cm. KRN 4.2 -kultivatorn utför såhastigheter från 80 till 550 kg / ha. Utrustningens dimensioner är 1590 × 4400 × 1250 mm, vikten är 1040 kg.

Bild
Bild

Drift- och underhållsregler

Innan jordbearbetningen påbörjas måste en viss justering av kultivatorn utföras. För att öka lossningsdjupet placeras mätarhjulet på varje sektion en nivå högre. Skyddszonens bredd spelar också en stor roll, benen under rörelse ska inte skada växternas rotsystem, därför minskar deras bredd beroende på grödornas tillväxt. Med jämna mellanrum måste alla strukturella detaljer kontrolleras med avseende på användbarhet, och vid fel måste nya reservdelar installeras.

Bild
Bild

För att bearbeta sängarna i ett pass måste traktorn köra på ett sådant sätt att den täcker 6 rader samtidigt . Odlaren i hastighet under sin egen vikt kommer lätt in i marken och börjar med tassens blad att klippa ogräsrötterna och höja det övre lagret av jorden.

Bild
Bild

Om tassarna ersätts med kullar, kommer jorden att smula jämnt i rader. För att skydda kronorna på höga växter framför stödhjulen bör stamfräsar installeras.

Rekommenderad: