Hur Man Plöjer Med En Plog På En Bakomliggande Traktor? Hur Justerar Man Landets Plogdjup? Att Sätta Upp En Bakomliggande Traktor För Plöjning

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Plöjer Med En Plog På En Bakomliggande Traktor? Hur Justerar Man Landets Plogdjup? Att Sätta Upp En Bakomliggande Traktor För Plöjning

Video: Hur Man Plöjer Med En Plog På En Bakomliggande Traktor? Hur Justerar Man Landets Plogdjup? Att Sätta Upp En Bakomliggande Traktor För Plöjning
Video: LEMKEN Plough Adjustment | 01 - Tractor Preparation | EN 2024, Maj
Hur Man Plöjer Med En Plog På En Bakomliggande Traktor? Hur Justerar Man Landets Plogdjup? Att Sätta Upp En Bakomliggande Traktor För Plöjning
Hur Man Plöjer Med En Plog På En Bakomliggande Traktor? Hur Justerar Man Landets Plogdjup? Att Sätta Upp En Bakomliggande Traktor För Plöjning
Anonim

Motoblock är en mångsidig enhet för jordbruksarbete i ett personligt eller förortsområde. Den kan användas för att plöja mark, plantera och skörda. Inköp av sådan utrustning kommer att underlätta jordbruksarbetet avsevärt.

Bild
Bild

Visningar

Med hjälp av gående traktorer kan du utföra olika typer av jordbruksarbete. Beroende på storleken på det område som ska behandlas och efterfrågan på utrustning inom olika verksamhetsområden, anskaffas utrustningen i lätta, medelstora och tunga klasser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lungor

Denna miniteknik kallas ofta för en motorodlare. Dess effekt överstiger inte 4 och en halv hästkrafter, därför är den billigare än medelstora och stora enheter. Kostnaden för en lätt modell är från 12 till 22 tusen rubel. Fördelarna inkluderar monoblockets lätta vikt och tillgängligheten för bearbetning av obekväma områden på grund av skärarens lilla grepp.

Nackdelen är den snabba överhettningen av en motor med låg effekt , vilket innebär att du måste arbeta med sådan utrustning under en kort tid. Dessutom är djupet på den utgrävda jorden mindre än för en tung bakomliggande traktor. Dessutom har lätta fordon inte redskap för ytterligare utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genomsnitt

Denna teknik är bakhjulsdrift. Motoreffekt - 5-12 hästkrafter. Enheten kan behandla en tomt på en halv hektar. Motorblocket väger från 50 till 70 kilo, kostnaden är 30-40 tusen rubel. På de flesta motorblock i denna kategori kan du fästa en plog och annan utrustning.

Denna teknik har 2 växlar, är utrustad med en strålkastare . Jämfört med en tung bakomliggande traktor är den genomsnittliga en mer manövrerbar, men djupet av plöjning av jorden överstiger inte 12 cm. Och detta är oacceptabelt för att plantera några växter

Bild
Bild
Bild
Bild

Tung

Med den här utrustningen kan du plöja stora områden, betydligt mer än ett område på en halv hektar. Motoreffekt - 12-30 hästkrafter, pris - 70-100 tusen rubel. En plog, släpvagn, hiller, potatisgrävare och annan utrustning kan fästas på en tung bakomliggande traktor. Det är lättare att arbeta med en sådan teknik och många gånger snabbare än med ljusa och medelstora. Den reglerar ratten och hjulen.

Nackdelarna inkluderar modellens tunga vikt, bristande åtkomst till icke-standardiserade ytor . Dessutom måste en sådan teknik vändas med ansträngning. När det gäller plogtyperna för den bakomliggande traktorn är de vändbara med två karosser som plöjer jorden med hjälp av ett blad, eller roterande, som plöjer jorden tack vare roterande skivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Installation av hjul

Innan sommarsäsongen börjar måste du ställa in en bakomliggande traktor för plöjning. Före plöjning måste gummihjulen bytas ut mot metallhjul. Detta måste göras så att enheten inte glider under grävningsarbeten. Valet av hjul bör tas på allvar, annars fungerar det inte att plöja jorden komprimerad efter vintern.

För det första måste deras diameter vara minst 55 cm, och för det andra väljs hjulets bredd inom 20 cm, annars, om hjulen är för smala, kommer den bakomgående traktorn att tappa stabilitet och den kommer att svänga i olika riktningar. Om diametern är för liten kommer växellådan att fastna på marken och kan bli oanvändbar, och den är som bekant "hjärta" för den bakomliggande traktorn.

För hjul är en monolitisk fälg lämplig så att jorden inte täpps till i klackarna . Arbete med hjul utförs genom att placera den bakomliggande traktorn på specialställningar. Kullens höjd beror direkt på djupet av framtida plöjning: för arbete med vanlig jord - 20 cm, med frusen jord - 25 cm.

Bild
Bild

Installera plogen

Tack vare kopplingarna (fästelement) monteras plogen på den bakomliggande traktorn. Detta arbete utförs bäst med en assistent, eftersom det kommer att kräva viss ansträngning och skicklighet. Först monteras dragkroken på den bakomliggande traktorn och kopplas sedan till plogfästet med stålstift. Anslutningen bör inte installeras tätt, en liten horisontell rörelse är nödvändig, annars, när jordbearbetningen sker, kommer den bakomliggande traktorn att "glida" åt sidorna på grund av jordens ojämnheter.

Efter grundläggande installation måste plogen justeras . Du måste pyssla med justeringen - kvaliteten på plöjningen beror på det. Plogarna lutas med fästen så att hälen är horisontell mot marken. Den justerade walk -behind -traktorn placeras på marken och ratten kontrolleras - den ska ligga i området för plogmannens bälte.

Det återstår att kontrollera om enheten är redo för jordarbeten. Det är nödvändigt att göra flera testfårar med djupmätning för att kontrollera kvaliteten på jorddumpen. Var uppmärksam på remsan mellan fårorna - den får inte vara för bred (högst 10 cm) eller korsas av en plog.

Bild
Bild
Bild
Bild

Startar den bakomliggande traktorn

Varje gång innan motorn startas kontrolleras oljenivån och mängden bränsle - brist på båda kan skada motorn. Dieselmotorn drivs med säsongens diesel (för varma eller kalla årstider). Kontrollera kopplingens, rattens funktion före start. Rörelser i system sker med en viss ansträngning.

För att starta motorn måste du frigöra rören från luften med en elektrisk startmotor, som sedan kommer att fyllas med dieselbränsle . Under manuell start är det nödvändigt att ge tillgång till bränsle, för att producera gas och en viss gungning av startmotorn. Dekompressorn återgår till sitt ursprungliga tillstånd och motorn startar.

För tvåtaktsmotorer används bensin (proportionerna utspädning med olja anges i instruktionerna). För att starta den bakomliggande traktorn, öppna bensintanken, rikta handtaget för att "starta", flytta startmotorn flera gånger utan att slå på tändningen. Och först sedan slå på tändningen för att starta motorn. Vidare ska handtaget vara vid "Work" -märket.

Med en elstart startar du bara tändningen och startar motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plöja en tomt

Med hjälp av en bakomliggande traktor kan ett litet område bearbetas på en halvtimme (om det plöjs korrekt), medan manuell grävning tar en vecka. Tekniken kan användas för att förbereda ett litet fält eller en grönsaksodling för plantering.

Utrustningen levereras till platsen där det är nödvändigt att plöja jorden . För att arbeta med en plog måste utrustningen vara av en tung eller medellång klass. En rorkult som väger mindre än 70 kilo drar inte plogen.

Genom att känna till gränserna för fältet bör fårorna göras i sektionens längd - detta kommer att minska antalet varv på den bakomliggande traktorn. Under drift "drar" utrustningen alltid något åt höger, därför bör den begränsande garnet dras för en tydlig plöjning av den första furen. Han kommer att markera gränsen till platsen.

För efterföljande fåror krävs inte längre garn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblocket styrs från sidan av det oplanerade fältet, så ratten vrids något åt vänster. Den första furen är alltid en prövning: den görs med låg hastighet, sedan kontrolleras plöjningsdjupet - om det är mindre än 15-25 cm måste enheten justeras.

Efter att ha nått gränsen till platsen, vändes den bakomliggande traktorn, höger hjul sitter i furen (den här positionen snedvrider enheten enligt horisonten). Det visar sig att plogen bara i den första raden intar ett vertikalt läge, och sedan lutar andelen tillsammans med den bakomliggande traktorn något, så plogen ska flyttas något i motsatt riktning.

För att göra detta, lossa muttern, justera plogens läge och dra åt muttern igen . En korrekt inriktad plog garanterar en jämn, högkvalitativ plogning.

Fasta jordar hanteras bäst när de är fuktiga - de kan behöva plöjas flera gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tryck inte på plogen under körning. Det är nödvändigt att övervaka motorns funktion - den får inte överhettas. Om detta händer får utrustningen tid att "vila", annars misslyckas den.

Vid plöjning berikas marken med syre . Vid denna tidpunkt kan gödningsmedel appliceras på jorden. Det är användbart att lossa marken på hösten, sedan på våren, efter att snön har smält, är jorden väl mättad med fukt. Om du måste gräva upp samma område från år till år med hjälp av en bakomliggande traktor, bör fårornas riktning ändras från vertikal till horisontell - så att jorden får en mer enhetlig struktur.

Rekommenderad: