Plog För Traktorn "Salute": Hur Man Väljer? Hur Man Fäster, Justerar Och Sätter Upp Vändbara Och Andra Typer Av Plogar

Innehållsförteckning:

Video: Plog För Traktorn "Salute": Hur Man Väljer? Hur Man Fäster, Justerar Och Sätter Upp Vändbara Och Andra Typer Av Plogar

Video: Plog För Traktorn
Video: Cherry Bomb® Glasspack vs. Straight Exhaust Pipe - Sound Comparison - 5.3L Chevy 2024, Maj
Plog För Traktorn "Salute": Hur Man Väljer? Hur Man Fäster, Justerar Och Sätter Upp Vändbara Och Andra Typer Av Plogar
Plog För Traktorn "Salute": Hur Man Väljer? Hur Man Fäster, Justerar Och Sätter Upp Vändbara Och Andra Typer Av Plogar
Anonim

Sedan 80 -talet av förra seklet har enheter som motoblock börjat användas i stor utsträckning inom jordbruket. Detta beror på utvecklingen av jordbruk och privata hushåll. Motoblock förenklar jordbruksarbetet mycket tack vare ett brett utbud av redskap och flyttbar utrustning.

Motoblock "Salute"

En slående representant för ryska tillverkare är motoblock av märket Salyut. Fördelen med denna enhet ligger i det balanserade förhållandet mellan pris och kvalitet. En av de första modellerna, som fortfarande är efterfrågade och finns kvar på marknaden, är Salyut-5 walk-behind-traktorn . Utformningen av denna enhet är så enkel och pålitlig att den lätt vann kärleken hos medelklassbefolkningen. Modellens popularitet inspirerade sina tillverkare att skapa en mer perfekt och moderniserad modell - "Salyut -100". Denna enhet har ökad effekt, på grund av att, tillsammans med ett stort antal bilagor, omfattningen av dess tillämpning också har utökats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer en plog

Beroende på det arbete som utförs med odlingen av marken är det nödvändigt att välja bilagor. Denna regel gäller även för plogen. Tre modifieringar av plogen används oftast för plöjning.

Förhandlingsbar . Dess design gör att du kan justera plöjningsdjupet. Denna plog, när den arbetar, bildar en fåra och vänder det skurna jordlagret åt sidan, vilket är det enklaste sättet. Genom att förbättra den övre delen av andelen kan du uppnå bättre jordodling. För att göra detta, i den övre delen av enheten, är delen böjd till vänster med en liten lutning. Under drift glider den skurna jorden längs denna böjning och vänder 180 grader, vilket förbättrar bearbetningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roterande . Används för mer detaljerad markodling. Av design har den flera blad, vilket gör att du kan öka plöjningsdjupet. Denna plog plogar inte bara marken, utan krossar också det skurna jordlagret. Detta gör att den kan användas för hilling och vid tillverkning av fåror för plantering av grödor. Designfelet är att verktyget endast kan användas på mjukt till medelhögt underlag. På fast mark kommer det att vara nödvändigt att först utföra bearbetning med en vändbar plog, sedan använda en roterande plog, vilket ökar de fysiska kostnaderna och bearbetningstiden. Priset på denna design är också det högsta i jämförelse med andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zykovs plog . Det är en modifierad modifierad vändbar plog. Plogens konstruktion har visat sig väl vid hård jord. Tack vare det stora antalet inställningar kan utrustningen förberedas optimalt för arbete, med hänsyn till alla markparametrar och driftförhållanden. Genom att justera lutningsvinkeln eller, som folk kallar det "attackvinkeln", kan du använda den här enheten för att bearbeta all jord. För att göra detta måste du öka angreppsvinkeln för bearbetning av hård jord eller minska den för mjukare jordarter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

För att minska fysisk aktivitet när man odlar marken med en bakomliggande traktor, nämligen vid plöjning, är det nödvändigt att korrekt installera och justera plogen. När du sätter upp plogen på maskinen, var uppmärksam på fästanordningen. Den ska fästas med en central sprintstift på den bakomliggande traktorn. Denna infästning ger en liten motreaktion, som kommer att kompensera för belastningen vid bearbetning av problemområden i jorden. Med en ökning av lasten på plogen, på grund av motreaktionen, kommer den att svänga något åt sidan utan att ändra den bakomliggande traktorns bana.

Om du fäster utrustningen hårt med två sprintar på den bakomliggande traktorn, kommer alla ansträngningar genom plogen att överföras till enheten . Du måste använda mycket fysisk styrka för att upprätthålla en jämn rörelsebana.

Installationen av själva plogen är ganska enkel och tar inte mycket tid. Därefter är det upp till justeringen, som du måste ägna maximal uppmärksamhet åt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man justerar

För att göra rätt justering måste du veta vilken typ av jord du ska plöja och till vilket djup. Här är en snabbguide om hur du justerar plogen på en bakomliggande traktor.

  • Plogen ska placeras så att dess centrala axel sammanfaller med den bakomliggande traktorns längdaxel och samtidigt går utrustningens dimensioner inte längre än jordens grepp. Detta säkerställer maskinens stabilitet vid arbete, och du kan enkelt hålla en rak väg.
  • För att justera odlingsdjupet, förbered stativ för hjulen på den bakomliggande traktorn lika hög som odlingsdjupet. Installera enheten på underlag parallellt med marken. Vi släpper plogstativet med skruvar. Han måste komma ner och röra marken. Därefter fixar vi plogen på stativet med skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sänk plogen på plan mark för att justera plogens lutningsvinkel. Det ska passa tätt längs hela planet till marken. Om inte, lossa klämman på stolpen och vrid i önskad riktning. Fixera sedan klämman.
  • Angreppsvinkeln regleras av en skruv som är placerad mellan tanden och delen. Om du vrider skruven medsols minskar attackvinkeln. Denna inställning är lämplig för arbete på mjuk jord. Genom att vrida skruven moturs ökar anfallsvinkeln, vilket hjälper till att arbeta på hårdare mark.

Rekommenderad: