Bakomgående Traktor På Vintern: Förberedelse För Förvaring Av Den Bakomliggande Traktorn I Ett Kallt Garage. Måste Jag Värma Upp Oljan För Att Ta En Bakomliggande Traktor För Vinte

Innehållsförteckning:

Video: Bakomgående Traktor På Vintern: Förberedelse För Förvaring Av Den Bakomliggande Traktorn I Ett Kallt Garage. Måste Jag Värma Upp Oljan För Att Ta En Bakomliggande Traktor För Vinte

Video: Bakomgående Traktor På Vintern: Förberedelse För Förvaring Av Den Bakomliggande Traktorn I Ett Kallt Garage. Måste Jag Värma Upp Oljan För Att Ta En Bakomliggande Traktor För Vinte
Video: Trans-X - Living On Video (Official Music Video) 2024, April
Bakomgående Traktor På Vintern: Förberedelse För Förvaring Av Den Bakomliggande Traktorn I Ett Kallt Garage. Måste Jag Värma Upp Oljan För Att Ta En Bakomliggande Traktor För Vinte
Bakomgående Traktor På Vintern: Förberedelse För Förvaring Av Den Bakomliggande Traktorn I Ett Kallt Garage. Måste Jag Värma Upp Oljan För Att Ta En Bakomliggande Traktor För Vinte
Anonim

En bakomliggande traktor är en mångsidig enhet som klarar ett antal svåra jobb bra. Liksom all specialutrustning kräver det noggrann hantering och drift. Det är inte svårt att ordentligt bevara den bakomliggande traktorn för vintern. Det viktigaste är att närma sig processen med att förbereda utrustning för den kalla årstiden med allt ansvar.

Bild
Bild

Varför är det nödvändigt att bevara?

Den bakomliggande traktorn får absolut inte lämnas i ett kallt garage förrän värmen börjar. Det är nödvändigt att bevara, förvara noggrant och korrekt. I värsta fall kan du helt enkelt inte starta enheten efter att snön har smält. Enkla rekommendationer för förvaring av den bakomliggande traktorn på vintern hjälper till att förhindra misstag i denna fråga.

  1. Var först och främst uppmärksam på växelmotorn. Byt olja - den tidigare kan också användas, men bara om den är i "gott" skick och filtrerad.
  2. Vi rengör luftfiltren flitigt och fyller på motorolja.
  3. Skruva loss ljusen, tillsätt olja till cylindern (ca 20 ml) och "manuellt" vrid vevaxeln (bara ett par varv).
  4. Vi rengör alla delar av den bakomliggande traktorn noggrant från ansamling av damm och smuts (glöm inte de mest otillgängliga platserna). Karosseri och reservdelar till specialutrustning är dessutom täckta med ett tjockt lager olja, vilket skyddar mot korrosion. Vassa kanter är vässade.
  5. Om den bakomliggande traktorn är utrustad med en elektrisk start, tar vi bort batteriet under vinterförvaring. Och glöm inte heller vanlig laddning under hela "frostperioden".
  6. Vi täcker enheten, eller snarare dess målade delar, med polermedel. Detta hjälper till att skydda produkten från förfall. Det bör noteras att vi bara applicerar lacken på en ren enhet, annars kommer det inte att finnas någon hjälp från den. Med vårens början bör beläggningsskiktet tvättas bort.
  7. Glöm inte att öppna utrustningens bränsletillförselventil ett par gånger i månaden och dra i starthandtaget 2-3 gånger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad gör de med bensin på vintern?

Frost kräver att du tar seriöst förberedelsen av bränsletanken. Experternas åsikter i detta fall skiljer sig åt. Fullständig tömning av bränslet innebär korrosion. Men med en full tank på den bakomliggande traktorn, som är lagrad, ökar brandrisken kraftigt, vilket kan leda till oåterkalleliga konsekvenser.

Drift av utrustning i kallt väder

Motoblock används i stor utsträckning under den kalla årstiden. En motorkultivator med en 4-takts bensinmotor (eller dieselmotor) klarar snöröjning.

Universalenheten kan utföra följande funktioner på vintern:

  1. fungerar som en extra elkälla (nätadapter);
  2. oumbärlig för upphandlingsarbete (sophantering, träberedning);
  3. tar bort snö från territoriet;
  4. resmedel för fiske på vintern, och släpet kommer att fungera som en förvaringsplats för fiskespön, ett tält och en sovsäck.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många undrar om det är nödvändigt att värma oljan för att kunna ta enheten för vinterfiske. Uppvärmningsprocessen för motorn är nödvändig när du slår på den bakomliggande traktorn i kylan. Så, låt oss överväga funktionerna i att slå på enheten på vintern.

  1. Moderna walk-behind traktorer innebär kylning (luft). Detta förenklar deras drift vid temperaturer under noll. Nackdelen är dock den snabba kylningen av motorn på vintern.
  2. För den bakomliggande traktorn finns särskilda skydd för isolering. Detta hjälper till att bibehålla den "önskade" temperaturen.
  3. På vintern måste motorn förvärmas (strö noggrant med varmt vatten).
  4. Växellådsolja tenderar att tjockna vid låga temperaturer. Därför är det bäst att använda dess syntetiska typer eller snarare flytande struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en snöskoter?

Att köpa ett fordon genom snödrivor är en dyr affär. Det finns en utgång! Att konvertera enheten till en snöskoter är en enkel och prisvärd lösning. En sådan enhet kommer att "klara" snabb körning på snö och lera (på våren).

När vi konstruerar ett hemgjord terrängfordon är vi uppmärksamma på hjulchassit . När du skapar ett "best" med fyrhjulsdrift är det nödvändigt att fästa kedjehjul på axlarna och ansluta dem med en kedja. Ett transportband är lämpligt för spår.

Helst är det bättre att köpa färdigt chassi (modulärt). "Vinterhjul" ska vara breda och ha en stor diameter.

Ramen, som kan sättas på terrängfordonet, är tillverkad av stålvinkel. Släpvagnens vikt får inte överväga dragfordonets kaross.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta motoblock är lämpliga för arbete med alla typer av snöröjningsutrustning . Ett av alternativen för att använda en motorkultivator är att fästa en roterande snöslunga. Denna enhet rengör snön perfekt med hjälp av en spiralsax. Snödrivor "flyger iväg" på ett avstånd av upp till 7 meter. Griparen på enheten fungerar i intervallet från 60 till 120 cm.

Bild
Bild

Hur förbereder man specialutrustning inför den kommande säsongen?

Efter att enheten framgångsrikt har "överlevt" vinterperioden börjar vi förbereda den för den nya säsongen och belastningarna. Denna procedur är uppdelad i flera steg.

  1. Bränslet byts ut. Vi tömmer den återstående bensinen och lägger till en ny. På vintern kan bensinen bli sur.
  2. Kollar ljuset. Dess position måste vara stabil, utan luftåtkomst.
  3. Vi öppnar bränslekranen.
  4. Håll luftspaltspaken stängd tills motorn värms upp.
  5. Vi utsätter tändningen för "på" -läget.
  6. Vi drar i starthandtaget. Så snart vi känner "motstånd" gör vi en skarp rörelse "mot oss själva".
  7. Vi är inte rädda för rök. Det släpps när oljan bränns.

Om du märker betydande funktionsstörningar i driften av den bakomliggande traktorn efter "vinterförvaring", kontakta specialisterna.

Rekommenderad: