Förgasare För Bakomliggande Traktor: Hur Man Justerar, Byter Eller Justerar Förgasaren? Enhet, Rengöring Och Justering Av Mikuni -förgasaren Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Förgasare För Bakomliggande Traktor: Hur Man Justerar, Byter Eller Justerar Förgasaren? Enhet, Rengöring Och Justering Av Mikuni -förgasaren Och Andra Modeller

Video: Förgasare För Bakomliggande Traktor: Hur Man Justerar, Byter Eller Justerar Förgasaren? Enhet, Rengöring Och Justering Av Mikuni -förgasaren Och Andra Modeller
Video: HOW TO TUNE A CARB / CARBURETOR (step by step guided) 2024, Maj
Förgasare För Bakomliggande Traktor: Hur Man Justerar, Byter Eller Justerar Förgasaren? Enhet, Rengöring Och Justering Av Mikuni -förgasaren Och Andra Modeller
Förgasare För Bakomliggande Traktor: Hur Man Justerar, Byter Eller Justerar Förgasaren? Enhet, Rengöring Och Justering Av Mikuni -förgasaren Och Andra Modeller
Anonim

Utan förgasaren inne i den bakre traktorns konstruktion skulle det inte finnas någon normal kontroll av varm och kall luft, bränslet skulle inte antändas och utrustningen skulle inte fungera effektivt.

För att detta element ska fungera korrekt måste det noggrant övervakas och justeras.

Bild
Bild

Hur fungerar det?

Om vi betraktar förgasaren ur en konstruktiv synvinkel, så är den arrangerad helt enkelt.

Följande noder är installerade i den:

gasventil

  • flyta;
  • ventilen, vars roll är att låsa kammaren, den är installerad av nåltypen;
  • diffusor;
  • en mekanism för sprutning av bränsle;
  • kammare för blandning av bensin och luft;
  • bränsle- och luftventiler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kammaren spelas flottörens roll som regulatorn som är ansvarig för mängden inkommande bränsle. När nivån når det lägsta tillåtna öppnas nålventilen och den nödvändiga mängden bränsle tränger in igen.

Det finns en sprutpistol mellan blandningskammaren och flottörkammaren. Bränslet förvandlas därefter till en enda blandning med luft. Luftflödet överförs inåt genom munstycket.

Bild
Bild

Visningar

Den bakomliggande traktorns funktion tillhandahålls av motorn, inuti vilken ingen tändning kan ske utan den nödvändiga mängden syre, varför det är nödvändigt att korrekt justera förgasarens funktion.

Vid utformningen av sådan utrustning används enheter av två typer:

  • roterande;
  • kolven.

Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar, användningen av en eller annan förgasare beror på typen av utfört arbete och andra egenskaper hos utrustningen.

Roterande förgasare används oftast i motoblockdesigner. De är konstruerade för 12-15 kubikmeter. m. Denna design har vunnit popularitet på grund av dess enkelhet.

För första gången användes förgasare av denna typ i flygplanskonstruktion och bilindustrin. Med tiden har designen genomgått vissa förändringar och blivit mer perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I mitten av en sådan förgasare finns en cylinder i vilken det finns ett tvärgående hål. När det roterar öppnas och stängs detta hål, så att luft strömmar genom enheten.

Cylindern gör inte bara en rotationsverkan, utan närmar sig gradvis ena sidan, den liknar att skruva loss en skruv. När den körs med låg hastighet är denna förgasare mindre känslig, hålet öppnas endast något, turbulens skapas, vilket resulterar i att bränsle inte flyter i den mängd som krävs.

Även om du kör det maximalt finns det många element i utformningen av en sådan enhet som kommer att hindra utvecklingen av hög effekt, eftersom luftflödet förblir strikt begränsat.

I motoblock används detta som en fördel, eftersom omedelbar acceleration inte krävs när motorn är igång. Kolvförgasare har många av samma element som är installerade på den roterande modellen. Den enda skillnaden är att de kostar olika här, därav möjligheten att öka motoreffekten snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inget hål i den centrala sektionen, så cylindern är nästan solid. För att låta luft passera, rör sig cylindern, och vid låg hastighet rör den sig in i förgasaren, vilket blockerar det mesta av luftflödet och minskar därigenom antalet varv.

När användaren trycker på gasen rör sig cylindern, utrymmet öppnas och luft kommer fritt in i kammaren där bränslet finns.

Justering

Varje användare stod inför problemet med instabil drift av förgasaren, eftersom någon teknik med tiden kan misslyckas. Detta är en av de första anledningarna till att det blir nödvändigt att självständigt justera enhetens funktion.

Experter rekommenderar att följa sekvensen av åtgärder om inställningen görs oberoende:

i det första steget måste användaren vrida gasskruvarna till slutet, och sedan ett halvt varv

Bild
Bild
  • aktivera tändningen och låt motorn värmas upp lite;
  • utan att dämpa enheten, ställ hastighetsspaken i lägsta tillåtna läge;
Bild
Bild
  • börja tomgång till maximalt möjligt;
  • återigen slå på tomgång till ett minimum;
Bild
Bild
  • dessa sista steg måste upprepas flera gånger tills motorn börjar visa stabil drift;
  • i slutet är manöverspaken inställd på gas.

Reparation och underhåll

Ibland är det inte tillräckligt att justera förgasarens funktion och en av dess delar behöver bytas ut.

Den vanligaste orsaken till problemet är luftspjället, som slutar stänga helt. I det här fallet måste du först kontrollera hur enheten fungerar.

Om en sylt hittas måste den tas bort.

Bild
Bild

Allvarliga störningar kan bara undvikas om du ständigt övervakar och kontrollerar enhetens funktion. Förutom justering är det nödvändigt att rengöra eller helt enkelt byta ut slitna delar.

Orsaken till föroreningen kan döljas i bränsle av dålig kvalitet eller smutsig luft. Filter, som dessutom är installerade i förgasarutformningen, gör det möjligt att korrigera situationen.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja bränsle av hög kvalitet, eftersom det avsevärt påverkar användningsresursen för alla element i enhetsdesignen. Du kan lära dig att demontera förgasaren själv eller överlämna den till specialister. Det första sättet väljs av dem som vill spara pengar. Under driften av den bakomliggande traktorn samlas damm och förbränningsprodukter in i enheten, då reduceras elementets effektivitet.

I detta fall kan rengöring hjälpa, vilket utförs i följande sekvens

Ta bort förgasaren från den bakomliggande traktorn

  • Töm bränslet helt.
  • En inspektion av munstycket utförs, om bränslet tas ur det dåligt, måste det rensas. En tryckluftscylinder används. Efter det vrids det 180 grader, om bränslet inte längre rinner, fungerar det normalt.
  • Nästa steg är att kontrollera strålarna. För att göra detta måste du ta bort skruvarna som är ansvariga för gasen och ta bort förgasarkroppen. Strålarna spolas ihop med bränslekranen. Den bästa lösningen i detta fall är bensin, sedan blåst med luft.

Därefter måste du sönderdela de tvättade elementen och sedan montera förgasaren i samma sekvens

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid montering är det viktigt att vara uppmärksam på placeringen av sprayröret, som ska vara mittemot hålet som finns på toppen. Först efter det installeras förgasaren igen på den bakomliggande traktorn.

Alla beskrivna metoder är lämpliga för motorblock "K-496", "KMB-5", "K-45", "DM-1", "UMP-341", "Neva", "Pchelka", "Cascade", Mikuni, Oleo-Mac, "Veterok-8 " och andra.

Att rengöra en japansk förgasare och justera den är lika lätt som alla andra tillverkares enheter. Det är ingen skillnad, eftersom designen är nästan densamma för alla, det viktigaste är att känna till tekniken.

Rekommenderad: