Ryska Tillverkade Motoblock: Vad är Det Bästa Motoblock Med Kraftuttagsaxel? Populära Tillverkare I Ryssland. Vilka är De Mest Populära Modellerna?

Innehållsförteckning:

Video: Ryska Tillverkade Motoblock: Vad är Det Bästa Motoblock Med Kraftuttagsaxel? Populära Tillverkare I Ryssland. Vilka är De Mest Populära Modellerna?

Video: Ryska Tillverkade Motoblock: Vad är Det Bästa Motoblock Med Kraftuttagsaxel? Populära Tillverkare I Ryssland. Vilka är De Mest Populära Modellerna?
Video: Ryska plan gör aggressiva överflygningar i Östersjön 2024, April
Ryska Tillverkade Motoblock: Vad är Det Bästa Motoblock Med Kraftuttagsaxel? Populära Tillverkare I Ryssland. Vilka är De Mest Populära Modellerna?
Ryska Tillverkade Motoblock: Vad är Det Bästa Motoblock Med Kraftuttagsaxel? Populära Tillverkare I Ryssland. Vilka är De Mest Populära Modellerna?
Anonim

Idag försöker många sommarboende och invånare i Rysslands provinser köpa liten men kraftfull utrustning som underlättar arbetet med att odla grönsaker. Den bästa lösningen är en bakomliggande traktor med redskap. De flesta utländska modeller kännetecknas av en ganska hög kostnad, så många Rysslands invånare föredrar inhemska motoblock, som inte har sämre egenskaper än utländska, men de kostar mycket mindre.

Det är nödvändigt att överväga funktionerna, fördelarna och nackdelarna med ryska tillverkade motoblock, liksom betyget för de bästa tillverkarna och modellerna.

Bild
Bild

Särdrag

Hittills har sommarboende ett ganska brett utbud av olika hjälputrustningar och verktyg, men det är den bakomliggande traktorn och kultivatorn som väcker särskild uppmärksamhet. De flesta föredrar motoblock, eftersom dessa enheter kännetecknas av funktionalitet, och de kan också användas tillsammans med bilagor.

Så de kompletteras ofta med en plog, fräs, harv, snöröjningsverktyg eller släpvagnar, medan kultivatorn endast har ett syfte - jordbearbetning.

Bild
Bild

En walk-behind traktor är en populär enhet som har många funktioner som hjälper dig att utföra en mängd olika uppgifter på platsen. De som redan har köpt en sådan enhet har helt enkelt ingen aning om hur de brukade klara sig utan den.

För att den bakomliggande traktorn ska kunna utföra sina funktioner effektivt och effektivt bör du först välja en bra tillverkare. Ett ganska brett utbud av dessa produkter från utländska och inhemska tillverkare presenteras på den moderna marknaden.

Bild
Bild

För att göra rätt val till förmån för en eller annan enhet är det värt att förstå deras funktioner mer detaljerat.

Motorblock av rysk produktion är efterfrågade och är inte sämre i kvalitet än många utländska motsvarigheter. Motoblock tillverkade i Ryssland lockar uppmärksamhet till ett överkomligt pris. Så du kan köpa en ganska kraftfull och funktionell enhet för endast 50 tusen rubel.

Bild
Bild

En bakomliggande traktor är en specifik mekanism, vars huvudelement är motorn, eftersom det är han som ansvarar för driften av extern utrustning (borstar, snöslungor, roterande gräsklippare och så vidare). Det är tack vare användningen av olika redskap som den bakomliggande traktorn kan användas för olika ändamål, från jordbearbetning till transport av gods. För att bestämma valet av en sådan enhet bör du först bekanta dig med de olika alternativen som erbjuds av tillverkare.

Konventionellt kan alla motoblock delas in i två grupper såsom:

  • lungor : vikten är från 40 till 75 kg;
  • tung : vikt är mer än 75 kg.
Bild
Bild

Alla monoblocks kan delas in i flera sorter

Bensin … De kännetecknas av hög effekt och utmärkt prestanda. De är utvalda för sin lätthanterlighet och låga vikt. De är inte lika bullriga som dieselmodeller, vilket är viktigt när man arbetar. Bensinmotorblock är miljövänliga, eftersom en liten mängd avgaser släpps ut under driften, vilket inte kan sägas om andra typer. Av dessa skäl är bensinenheter de mest efterfrågade.

Bild
Bild

Diesel … Sådana motoblock går på dieselbränsle, vilket kostar mindre än bensin, vilket är en viktig faktor när man väljer sådana modeller. Det är också värt att notera att dieselenheter har ökad stabilitet, kraft och manövrerbarhet.

Sådana alternativ är idealiska för drift på stora tomter.

Men de är dyrare än bensinalternativ.

Bild
Bild

Med kraftöverföringsaxel … Denna typ är mångsidig eftersom den kan användas för olika ändamål, till exempel för att plantera en gräsmatta eller samla skräp. I grund och botten fungerar sådana enheter med hjälp av encylindriga fyrtaktsmotorer eller med hjälp av kraftuttagsmekanismer, eftersom det är genom spindelaxeln som olika redskap kan användas, medan konventionella bakomgående traktorer överför vridmoment till gångjärnet uteslutande med remdrift.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Inledningsvis bör du vara uppmärksam på de främsta fördelarna med att använda bakomgående traktorer för hemmet.

Idag köps en bakåtgående traktor ganska ofta för att plöja jorden. Av denna anledning är det värt att notera en av de främsta fördelarna med att använda en bakomliggande traktor, medan plogen och traktorn bleknar i bakgrunden - den är lätt. Vanligtvis väger en sådan enhet inte mer än 100 kg, men vikten av en traktor med en plog kommer att vara flera ton

Bild
Bild

Prestandan med denna utrustning är betydligt högre än om du utför alla samma steg manuellt. Om du behöver spendera en hel dag med dina egna händer för att uppnå ett specifikt mål, tar samma arbete cirka 2-3 timmar med hjälp av en bakomliggande traktor

Bild
Bild

Ett brett utbud av tillägg i form av tillbehör till den bakomliggande traktorn kommer att glädja varje sommarboende. Detta gör att du kan använda denna utrustning inte bara för att lossa jorden, utan också för att plantera eller skörda grönsaker

Bild
Bild

Attraktivt pris. Ryska tillverkade mekanismer är mycket billigare än europeiska eller kinesiska motsvarigheter

Bild
Bild

Om vi överväger nackdelarna med ryska tillverkade motoblock, är det värt att notera den lägre produktiviteten jämfört med konventionella traktorer.

Om planteringsplatsen har en yta på mer än 10 hektar, bör du naturligtvis föredra en traktor.

Och den bakomliggande traktorn kommer att göra ett utmärkt jobb med små ytor. De flesta modeller har bara en hastighet och bredden på den odlade jordremsan är liten, så för stora områden är det inte värt att använda en bakomliggande traktor.

Bild
Bild

Vikten på den bakomliggande traktorn måste vara lika med eller större än vikten för den person som arbetar på den.

Om du köper en ganska tung enhet är det svårt att styra.

Bild
Bild

Populära märkesbetyg

Idag producerar ryska tillverkare av motoblock kvalitetsvaror till överkomliga priser. För att bestämma tillverkaren bör du vara uppmärksam på de bästa företagen som erbjuder sina produkter inte bara i Ryssland, utan också på andra länders marknader.

CJSC "Red October-NEVA " Är en välkänd tillverkare av små jordbruksmaskiner. Motoblock är utrustade med halvprofessionella och professionella importerade motorer. Företaget har lång erfarenhet av tillverkning av högkvalitativa och effektiva maskiner för bearbetning av tomter. Detta märke producerar utrustning under varumärket Neva.

Bild
Bild

JSC SPC Gas Turbine Engineering "Salyut " … Detta företag erbjuder produkter av hög kvalitet med progressiv teknik. Alla modeller av motoblock under varumärket Salyut kännetecknas av högpresterande egenskaper.

Bild
Bild

JSC "Kaluga Engine " … Detta är ett diversifierat företag som använder unik teknisk, automatiserad och högmekaniserad utrustning vid tillverkning av trädgårdsutrustning, gasturbinmotorer och civila produkter. Varje bakomliggande traktor kännetecknas av sin höga tillförlitlighet och utmärkta kvalitet. Tillverkaren erbjuder tre moderna motorblock: Oka, Ugra och Avangard. Till exempel ett motorblock "Ugra" med en kapacitet på 6 liter. med.presenteras med en kraftuttagsaxel, och även utrustad med roterande jordfräsar för högkvalitativ plöjning av jorden.

Bild
Bild

Vilka är de mest populära modellerna?

På den ryska marknaden för trädgårdsutrustning finns idag ett brett urval av effektiva och kraftfulla motoblock monterade i Ryssland. För att hitta ett tillförlitligt alternativ bör du bekanta dig med de mest köpta modellerna.

Bild
Bild

UGRA NMB-1N13

Denna enhet väljs av många sommarboende för bearbetning av små områden. Denna utrustning kännetecknas av snabb manövrering, enkel hantering och låg vikt. Dess vikt är bara 90 kg.

Denna modell är utrustad med en kraftfull japansk tillverkad bensinmotor från Mitsubishi. Dess kapacitet är 6 liter. med. Utrustningen har fyra hastigheter, inklusive den omvända. Denna modell är utrustad med en kraftöverföringsaxel, reduktionsväxel och flerskivars transmission.

Den grundläggande utrustningen för denna enhet inkluderar ett skär, en förlängningsring och en fräs.

Bild
Bild

Även om denna bakomliggande traktor är snabb att arbeta och tillförlitligt uppfyller behoven hos även de mest krävande kunderna, Det är värt att notera några brister, nämligen:

  • dålig start;
  • brist på differential;
  • lätt vibration;
  • kontrollfel.

Trots dessa brister, som enkelt kan elimineras genom att kontakta tillverkarens servicecenter, föredrar de flesta sommarboende just den här modellen.

Bild
Bild

NEVA MB-23S-9, 0 PRO

Denna enhet från ryska CJSC Krasny Oktyabr-NEVA tillverkas i S: t Petersburg. Detta motorcykelverktyg har många funktioner.

Den kan användas både för plöjning av jorden och för kullning, harvning, fräsning och skapande av fåror.

Även om motorblocket bara väger 110 kg, kan den bära upp till 450 kg. Den är utrustad med en japansk tillverkad Subaru EX 27D enkelcylindrig fyrtakts bensinmotor med en kapacitet på 9 liter. med. Bränsletankens volym är 3,6 liter. Den presenteras med en begränsad slipdifferential. Reduceraren är en kedja, kopplingen är rem.

Bild
Bild

Denna modell har sex hastigheter, med 4 framåt och 2 - bakåt. På grund av närvaron av importerade kraftverk kännetecknas den bakomliggande traktorn av ökad säkerhet och tillförlitlighet. Fördelarna med denna teknik inkluderar: hög byggkvalitet, låg vikt och driftsäkerhet.

Om vi pratar om nackdelarna är det värt att notera den höga kostnaden, som är cirka $ 800, liksom en liten tank.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

När du väljer en bakomliggande traktor är det värt att utgå från storleken på det territorium som kommer att bearbetas av denna utrustning. Därefter bör enhetens kraft beaktas.

För ett stort område behöver du en kraftfull motorenhet. Så, för bearbetning av territoriet i 15 tunnland bör du köpa utrustning med en kapacitet på 3 till 3,5 liter. med … För arbete på en plats med ett område från 1 till 5 hektar bör enheten vara ganska kraftfull - cirka 9 till 10 liter. med.

Bild
Bild

Nästa kriterium för att välja utrustning för arbete på platsen är markens bredd. Här är det också värt att utgå från arbetsområdet.

Så för att bearbeta en tomt med en yta på 15 till 20 hektar kan arbetsbredden vara cirka 60 cm, men för att bearbeta en tomt från 1 till 5 hektar, en bakomliggande traktor med en arbetsbredd på vid minst 100 cm krävs. Arbetsprestanda beror direkt på detta kriterium.

Bild
Bild

När du väljer en bakomliggande traktor bör du vara uppmärksam på följande nyanser:

  • huvudsakliga tekniska egenskaper: vikt, bränsleförbrukning, effekt;
  • applikationsfunktioner;
  • svagheter hos enheterna enligt användarrecensioner;
  • produktens kostnad, med hänsyn tagen till kraftuttagsaxeln.
Bild
Bild

Förutom enhetens huvudsakliga egenskaper är det värt att ta hänsyn till modellens popularitet, tillbehörens tillförlitlighet samt tillverkarens rykte.

Rekommenderad: